Здравей Гост

Защо за една и съща натална карта различните астролози изказват различно мнение?

• 92 Отговора
  • 11688 Прегледи
*

alia

• 15
Какво смятате за твърдението на учените?
"Астрономията е една точна наука и за разлика от нея Астрологията е само реликта от миналото и в научните среди не се възприема сериозно."
Защо например за една и съща натална карта различните астролози изказват различно мнение?
Това означава ли, че в астрологията личното тълкуване, респективно субективното мнение е определящо за това какво може да кажем за конкретен човек? До колко може да се позовем на астрологията? И ако сме решили все пак да се обърнем към астролог как да го изберем из между многото?
« Последна редакция: Декември 22, 2011, 11:04:53 am от alia »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
"Астрономията е една точна наука и за разлика от нея Астрологията е само реликта от миналото и в научните среди не се възприема сериозно."
Защо например за една и съща натална карта различните астролози изказват различно мнение?
Това означава ли, че в астрологията личното тълкуване, респективно субективното мнение е определящо за това какво може да кажем за конкретен човек? До колко може да се позовем на астрологията? И ако сме решили все пак да се обърнем към астролог как да го изберем из между многото?

Аз съм на мнение , че всеки намира необходимия си консултант в различен етап от живота си.
Няма как прочита на картата да е еднакъв поради различните тенденции на школите в астрологичния сектор.
Модерната астрология не приема за вярно твърдението на древните за така наречените "добри' и лоши" планети...,за разлика от древните , които  приемат като злосторници Марс, Сатурн....Друг е въпроса , че в онези времена те не са работили с транссатурновите поради единствената причина...,че това са невидими планети, които не оказват влияние...
Към днешна дата интереса към астрологията става все по-голям и по-голям....Много станаха и "астролозите"...,които прочитайки 6-те тома на двете баби...се титулуват астролози.
Моето мнение е , че астрологията се учи много последователно и методично...,изследват се влиянията и съответните качества...,надгражда се...учат се различните техники и се прилагат ежедневно....Прочита следва да се прави изключително прецизно...,за да кажем ...,че едно събитие би могло да бъде факт.
Имам спомен за това колко много се говори за планетите при които липсват есенциални и акцидентални качества....,колко "лоши" могат да бъдат...Моите изледвания и опит показват далеч по-различни резултати...И ако един астролог би изтълкувал квадратурата на Слънце/Сатурн като нещо фатално и ужасно...,аз биг тълкувала този аспект като градивен аспект....разбира се съобразявайки се с всички подробности....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Ми за мен това не може да бъде обективна наука, субективна е, така както литерантурният анализ е субективен и всеки може да напише различно нещо в него и пак да е прав. В крайна сметка тези данни се преупват и през призмата на опита на този, който ги тълкува, а не всички имаме еднакъв опит. И не на последно място, преди всичко за мен е важно астрологията да се възприема и като философия, не само като наука, защото тя е философия, която ни помага да си решим проблемите или да имаме някакво по-различно виждане, да можем да видим повеч факти. Тя е ... не знам ... като съвет на един по-опитен човек - в повечето случаи е верен, но не трябва да се действа сляпо според него, а трябва да се пречупи през собствените ни мисли.  :blink:

*

Alric

• *
  • 358
УчЕните с техните твърдения не е добре да бъдат взимани прекалено на сериозно. Повечето от тях не виждат по-далеч от
носа си и не осъзнават колко лесно може да се озоват на мястото на ония люде от преди хиляда години, които са разправяли,
че Земята е плоска.
Астрологията има потенциала да е точна колкото  астрономията, но засега това не е така, защото законите, по които
небесните тела осъществяват своите влияния са неясни. Сегашните астрологични знания се основават предимно на статистически извадки и понеже те са направени спрямо една доста сложна система от обекти, твърде често изводите от тия извадки не са напълно еднозначни, а това създава условия за субективност и грешки.
Има какво да се желае за развитието на астрологията и затова аз засега предпочитам да не задълбавам много, защото
поставям истинността на повечето системи и тълкувания под въпрос.

Не мога да дам мнение точно за астрологията.Тук има хора,които ще се изкажат за нея.Аз все още съм в процес на съставяне на мнение.
Но мисля,в името на Обективността,че в същото твърдение 'астрология' може да се замени с медицина или кулинария.Медицината обаче се възприема сериозно,а има стотици случаи,в които за един и същ човек лекарите поставят различни диагнози.Зависи от знанията,практическия опит,от личните възможности на лекаря да открие сърцевината на здравословния проблем.В кулинарията пак така-едни и същи съставки,но крайният хранителен продукт е с различен вкус.Въпрос на термична обработка,продължителност на определени кулинарни обработки,последователност на съчетаване на съставките.И астрономията е толкова точна.Наредете 5 астронома и те ще дадат субективни мнения по един и същ астрономически обект.Следователно има ли изобщо някаква наука,на която можем да се доверим напълно и ако сме решили да се обърнем към даден специалист/медик или кулинар например/ как да го изберем измежду многото практикуващи?

*

Lillie

• 30532
Всеки астролог си има индивидуален стил, подход, но може да се случи да има различни мнения и дори интерпретации на една и съща карта. Обикновено разминаванията не са драстични, но ги има. Да не говорим за това, че и степента на познаваемост при всеки е различна. Там, където има по-слаба познаваемост, нерядко се прибягва до "тралала техника" - затрупване на клиента с информация, която първоначално не е искал, пренасочване на фокуса към други теми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions

;D Има ли значение мнението, когато е налице събитието. Ако видиш, че един астролог не може да предсказва бъдещето, би ли се върнала при него?
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
Астрологията, помага, когато познаваш себе си и знаеш къде отиваш.  :P

*

Anabell

• 2022
Всеки астролог си има индивидуален стил, подход, но може да се случи да има различни мнения и дори интерпретации на една и съща карта. Обикновено разминаванията не са драстични, но ги има. Да не говорим за това, че и степента на познаваемост при всеки е различна. Там, където има по-слаба познаваемост, нерядко се прибягва до "тралала техника" - затрупване на клиента с информация, която първоначално не е искал, пренасочване на фокуса към други теми.

Нали във въпроса присъства думичката "астролози" ,затова изказах това становище-че не може да има разминаване. :blink:Ако във въпроса присъстваха и думичките "хора,четейки,разговаряйки и т.н. астрология" със сигурност ще има различни изказвания. ;)

да аз съм на същото мнение, като Passion, няма как астролози, да се разминават в мненията си кардинално. Картата е като единна мелодия. И като се пуснат и прогресиите, транзити, дирекции, нещата стават много ясни.  ;D

Ходила съм при 5-6 астролога. Някой казват че ще имам развод, други казват че нямам. Една ми каза да не се женя до 28-29 година за да не се разведа. За децата всички са на едно мнение. Но никой не казва, ако имам деца без подпис до 28-29 година ( явно има предвид Сатурновия възврат ), ще запазя ли връзката с бащата или да чакам да мина тези години за да правя деца? Хахахаха :)

*

Anabell

• 2022
Ходила съм при 5-6 астролога. Някой казват че ще имам развод, други казват че нямам. Една ми каза да не се женя до 28-29 година за да не се разведа. За децата всички са на едно мнение. Но никой не казва, ако имам деца без подпис до 28-29 година ( явно има предвид Сатурновия възврат ), ще запазя ли връзката с бащата или да чакам да мина тези години за да правя деца? Хахахаха :)

Въпросът е, те колко са кадърни като астролози. Това, че някой не е добър астролог, не означава, че астрологията не действа.  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
Нали във въпроса присъства думичката "астролози" ,затова изказах това становище-че не може да има разминаване. :blink:Ако във въпроса присъстваха и думичките "хора,четейки,разговаряйки и т.н. астрология" със сигурност ще има различни изказвания. ;)

Не съм на мнение, че всички астролози еднакво ще разчетат дадена карта, без да има никакво разминаване в мненията. Но ако става въпрос за очеизбождащи неща, тогава сигурно да.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257

Не съм на мнение, че всички астролози еднакво ще разчетат дадена карта, без да има никакво разминаване в мненията. Но ако става въпрос за очеизбождащи неща, тогава сигурно да.

съгласна съм. пример - транзит на Уран през 7-ми дом. Един астролог казва раздяла, друг - не.

*

Lillie

• 30532
Не говорех за предиктивна астрология, а за натална.
В предиктивната астрология или има събитие, или няма.

Докато в наталната има тънкости в интерпретацията. Затова не може да се очаква на 100% припокриване в мненията на астролози с различни качества, умения и ниво на компетентност. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
същото важи и за предсказателната. и там има различни интерпретации.

*

Марая

• 28287

Да разбираме, че всеки е астролог ли? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532

Всъщност да.
Дори е възможно да има разминаване в ректификацията, ако се прави от различни астролози (макар че не би трябвало).

Астрологията си работи, но следва да се отчита и влиянието на човешки фактор, астролозите не са безпогрешни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287

Мдаа..,не е въпрос да кажеш У6 на К8 в аспект с У 16 на К19... ;D...
Въпроса е да кажеш какво е събитието...,защо се е случило...,какво ще се случи и как можем да омекотим удара, ако има падане....
Аз нямам празно...и в двете области на астрологията/стигам до 80%,което е доволно много/...,но започнах да говоря едва след около 12 г. четене и изследване...

И за да не бъдем многословни...предлагам някой да качи карта...в която с няколко думи да кажем нещо от натала...,да 'познаем"отминало събитие и да предскажем бъдещо.... ;D

*

Anabell

• 2022

Да разбираме, че всеки е астролог ли? ;D

;) Правилният отговор, изисква правилен въпрос.  :P

*

Марая

• 28287
съгласна съм. пример - транзит на Уран през 7-ми дом. Един астролог казва раздяла, друг - не.
[/quote]

Ето моята интерпретация: ;D

Транзитния Уран през 7-ми дом...,ще предизвика пове4е желание за свобода у Вашия партньор...,ще имате внезапни срещи и внезапни договори и уговорки с партньори..,възможна е раздяла/ако Уран управлява дом на края/..,промяна в социалния статус/ако има връзка с 10-ти дом/...,нови проекти/връзка с 11-ти/...

После следва един задълбочен анализ декада, дуода..диспозитор, субдиспозитор, градус..,терма...Следва и инфо за дирекции...,примарни и символични...прогресии...Ако Уран...беше просто един Уран...и 7-ми дом...просто един 7-ми дом...астрологията щеше да бъде практикувана от всеки...
Тя вероятно изглежда доста простичка... ;D...,но това е толкова далеч от истината...точно толкова...,колкото далеч е Плутон от Слънцето.... ;D