През 69-та го е срещнала и през 74-та се е омъжила. :umnik:
Опитвам се да съм по-задълбочена.

Даже реших и да използвам астрологична програма.

Според класическите изчисления Меркурий (на трон), следван плътно от Слънцето (също на трон), имат най-силно влияние в картата ѝ. Най-слабо есенциални естествено са Сатурн и Юпитер. Като силна планета бих добавила и Уран, поради факта, че това е планетата, която получава най-много мажорни аспекти и то напрегнати.
През 57-ма година по фирдарите се е намирала в период на Венера/Луна. С оглед на възрастта ѝ, добър период за първи любовни трепети. Юпитеров възврат в комбинация с прогресивна Луна в Стрелец - безгрижие и радост. По прогресии квадратурата между светилата вече се разпада в началото на 57-ма, така че ако е преживяла нещо неприятно (като развод на родителите напр.), предполагам, че е било през 56-та. Присъствието на транзитен Уран върху Плутон (У10) ме озадачава малко - може би внезапна раздяла с родител? Когато натиснах "Запази" видях, че Марая го е писала вече. Затова оставам на първоначалното си мнение, което е от първата версия на поста ми.
В началото на 68-ма е била в период на Меркурий/Сатурн. Подходящ момент да се замисли върху работа, кариера, източници на доходи и т.н. Втори юпитеров възрат, така че поради тясната връзка между Юпитер и Венера в нейната карта, мисля, че в този период би могла да е усещала прилив на желание за разширяване на кръга си от познати, ухажори, да е имала повече социални контакти. Транзитен Плутон върху Меркурий би могъл да ѝ донесе и засилване на желанието за експерименти в дейностите по 5-ти и 8-ми дом. Може би първи сексуални удоволствия или стремежи към самоизява в професионалното проприще. Може и да е забременяла тогава. Прогресивна Луна е била около куспидата на 5-ти дом във втората половина на годината, а в началото на следваща е съвпаднала с натален Уран. След пролетта на 68-ма навлиза в по-благоприятен планетарен период на Меркурий/Юпитер, който трае до началото на 70-та. През 68-ма и още повече през 69-та по прогресии има съвпад между Венера и Марс във Везни, който получава тригон от съвпада Луна/Уран (в 5-ти натален дом). Също така върху съвпада се намират и Юпитер и Уран по транзити, т.е. би трябвало да е доста активен. Мисля си, че през 69-та е срещнала важен мъж в живота си, влюбила се е, но е възможно тази любов да не е могла да се реализира тогава поради квадратурата на съвпада Венера/Марс със Сатурн. Дирекционно Уран е върху натален Сатурн (У1) - възможно да е променила себе си, начина си на поведение, външен вид.
Стигаме до 74-та година, когато е била в период на Меркурий/Венера. Прогресивна Луна в 7-ми дом в съвпад с натално Слънце, сатурнов възврат плюс преминаване на тр. Сатурн през Десцендента. Реших, че в този хубав планетарен период би трябвало да ѝ се е случило нещо позитивно ("да мислим позитивно", както казваше един г-н от Испания), та затова реших да я омъжа. Но сега като се замисля, през 69-та има много повече активност в картата ѝ.