Здравей Гост

Всичко за Меркурий

• 41 Отговора
  • 4801 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Всичко за Меркурий
« -: Декември 22, 2011, 08:45:17 pm »
Хайде..,да си мерим...багажа по 3-ти мунданен... ;D
Да не чакаме някой да вади от библиотеката...,а от собствените си потенциали...

Та...с какво свързвате Меркурий...? Всичко за него .... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Всичко за Меркурий
« Отговор #1 -: Декември 22, 2011, 09:07:49 pm »
Ко...стана? ;D...Да не са много пръшлясали книжките...?

Ех...Анабел...,ако астрологията беше просто копи-пейст...и книжки...всички щяха да са астролози...и най-вече фаталисти! ;D

Да не забравя...Да пишете и животни и птици под управлението на Мерка.... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #2 -: Декември 22, 2011, 09:30:02 pm »
У3 ми Меркурий и тази вечер влезе в "роля"- насметах една съседка, която има силно развито чувство за собственост.  ;D

п.п.За материя изискваща логика и математическа мисъл, Меркът ми е незаменим, но ако е свързано с памет..не ме търсете. :blink: ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Декември 22, 2011, 09:32:32 pm »
У3 ми Меркурий и тази вечер влезе в "роля"- насметах една съседка, която има силно развито чувство за собственост.

Евала...Винаги има някой който да ти вдигне кръвното... ;D :P

*

abroad

• 2187
« Отговор #4 -: Декември 22, 2011, 09:48:25 pm »
каква е идеята на Темата?
Меркурий казими - казват, че границата между лудостта и гениалността е съвсем малка, което се потвърждава и от модерния Уран и аспекти
засега удържам някъде по средата, гениалността май ме е подминала, за лудостта - ще видим :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #5 -: Декември 22, 2011, 09:56:17 pm »
при мен прогр. Мерк е съвпад МЦ - взех, че се разписах из форума. преди само си четях... ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Декември 22, 2011, 09:59:14 pm »
Айде, бързо картите на масата! :-[
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Декември 22, 2011, 10:32:40 pm »
Meркурий е най-малката планета и никога не се отдалечава повече от 27* от Слънцето...и поради това е трудно видима...или рядко може да бъде наблюдавана...
Средно движение 59мин 8сек....понякога е бърз и скоростта му достига до 1мин 40 сек.Стационарен е 1 ден и е ретрограден 24 дни. Цвета му е тъмносребрист...
Владее Близнаци и Дева...Екзалтира на 15* в Дева....Заточение в Стрелец ...Падение в Риби.....Управлява въздушния триплицитет през ноща...Качества студен и сух...В зависимост от допира с планетата проявява и качествата и...Добър с добрите...лош с лошите....Мелахонличен....

Ще продължа...,ако е интересно.... ;D :wub:

*

Grace

• 2257
« Отговор #8 -: Декември 22, 2011, 10:58:54 pm »
дай пример с твоя Меркурий и разказвай ... ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Декември 22, 2011, 11:02:53 pm »
дай пример с твоя Меркурий и разказвай ... ;D

:rolf:....

Ако ми кажеш къде е твоя...ще започна с него...,за моя целия форум знае...и дори някой благородно завиждат... :P
Дай твоя...,нали искаш да ме "пробваш".... :P

*

Grace

• 2257
« Отговор #10 -: Декември 22, 2011, 11:12:33 pm »
14 * Риби, 7 дом. Управлява АСЦ и МЦ .. :blink: ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Декември 22, 2011, 11:13:41 pm »
14 * Риби, 7 дом. Управлява АСЦ и МЦ .. :blink: ;)

Как е аспектиран? Има ли нещо до него.... :P

*

Grace

• 2257
« Отговор #12 -: Декември 22, 2011, 11:16:53 pm »
 :blink: опозиция Уран и Плутон в 1-ви дом.
 :blink:секстил Венера в 9-ти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Декември 22, 2011, 11:18:33 pm »
Да ме прощават меркурианците, но свързвам Меркурий с маймуната и папагала.  ;D
Ако трябва да го свържа и с някое насекомо, асоциирам го с водното конче...

Имаше една басня на Крилов за мравката и водното конче (рус. стрекоза).
Свързвам това насекомо с лекотата и безгрижието, с промяната и с трупане на опитност в движение, тук и сега.

А мравките и пчеличките ще да са по Сатурн  ;D - работническата класа. Но при пчелите и осите с оглед на това, че обичат да жилят, трябва да има и марсово влияние.

Извинете за спама, но не се сдържах.  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Декември 22, 2011, 11:19:18 pm »

Преди Слънцето ли е или след него?
По прогресия във фаза ли е?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Декември 22, 2011, 11:20:50 pm »

Я раздуй малко  :P, моят е във фаза - ретрограден по прогресия, съвпад със Слънце и опозиция с Уран.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #16 -: Декември 22, 2011, 11:23:54 pm »

Преди Слънцето ли е или след него?
Слънцето е в 8-ми.., значи преди. Не  е ретро, какво ще рече във фаза ли е ?  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Декември 22, 2011, 11:42:35 pm »
Grace , Меркурий в картата ти показва няколко неща..които според моя прочит са основния акцент чрез който ти комуникираш и проявяваш аналогиите му. На първо място той е изключително важна планета в твоя натал като управител на кардиналните оси...Ти си контакта на външен вид си с нестандартни пропорции...За да развиеш личността си на теб са ти нужни дейности чрез който можеш да се конфротираш и силна връзка с околните...Ти си от хората , които не могат без брак , защото чрез парттньора ти опознаваш себе си...Винаги търсиш публика...,можеш да имаш отровен език..Зад плахия знак риби...дори и с недотам добри есенциални качества както и място на градуса се крие понякога доста отровен език..Харесва ти общуването с другите , търсиш публика за изявите си..Харесва ти спора и обичаш да спориш. Падаш си по по-млади мъже...Обикновено те са тези , които събират негативите след твоите неуспехи...които не преживяваш лесно...Вероятно е да имаш няколко развода..
Планетата попада в материалния сектор на дома и ме навежда на мисълта...,че чрез партньорите си печелиш добре...Успехи в съдебни спорове...Мисълта ти е по-скоро интуитивна...,а не ментална...

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Декември 22, 2011, 11:47:55 pm »

Я раздуй малко  :P, моят е във фаза - ретрограден по прогресия, съвпад със Слънце и опозиция с Уран.

Фазов Меркурий притежават 1/7 от хората на човечеството...Сред тях се срещат писатели , мислители, големи астролози , велики духовни водачи...,Това са хора с логическо мислене, красноречив изказ и израз...изключително остроумни....
Съвпада със Слънце ще даде по-благороден мъж.../среща/...от астрологичните среди.../Уран/... ;D :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Декември 22, 2011, 11:52:40 pm »
Имах предвид по вторична прогресия, по натал нямам таковаз.
Погледнах си прогресията и се оказа, че през 2011 има точен съвпад на Слънце и ретро Меркурий (в квадрат със Сатурн). Догодина се разпадат двата аспекта, Меркурий ще направи точна опозиция с Уран, пак по прогресия.

Годината почти свърши, а гуру не успях да стана, да му се не види!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.