Здравей Гост

За Венера и Марс

• 49 Отговора
  • 6057 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
За Венера и Марс
« -: Декември 23, 2011, 12:41:19 am »
В обществото има изрази като:

"Кой играе мъжът и кой жената в техните (интимни) взаимоотношения?"

"Кой е отдолу?"

"Кой е този, когото го...?"

Дори има снимки като тази, при която управляващите са представени като човвек от мъжки пол, а народа като човек от женски пол:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4481.msg245756.html#msg245756

Дори Марая имаше подпис "... дори да правиш... нещо си, това не променя факта, че те ... тук има благоприлично покашляне от моя страна"...

Много съфорумки са използвали много пъти подобни изрази.

В този смисъл, искам да ви питам, независимо от кой пол сте, срамно и унизително ли е да си жена -  в секса и извън него?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: За Венера и Марс
« Отговор #1 -: Декември 23, 2011, 01:24:35 am »

"Кой е отдолу?"

Дори има снимки като тази, при която управляващите са представени като човвек от мъжки пол, а народа като човек от женски пол:

Дори Марая имаше подпис "... дори да правиш... нещо си, това не променя факта, че те ... тук има благоприлично покашляне от моя страна"...

В този смисъл, искам да ви питам, независимо от кой пол сте, срамно и унизително ли е да си жена -  в секса и извън него?

HM...Този ти въпрос ме изуми? :o...
Аз не намирам нищо срамно и унизително в секса особено м/у хора, които се обичат...Абсолютно нищо...
Срама се свързва с чувството за малоценност...,унижението с подтисничество...
Когато е желан секса е удивително лекарство с/у стрес....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Декември 23, 2011, 01:36:31 am »
А извън него също не намирам нищо срамно или унизително... :-\ в това да съм жена....,макар..,че аз съм жена само на /за/един мъж...и когато някой просто не приеме останалото от мен....изчезвам....

Ужас...как го изпраска тоя въпрос... :rolleyes: :o

Ти как мислиш? :rolleyes: :unsure: :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Декември 23, 2011, 09:21:31 am »
Те мъжете напоследък, поне около мене са такива п***** (ЖЕНСКИ полови органи), че просто няма как да ми е срамно и унизително да съм жена.  ;D ;D Трябва доста да падна, за да стигна тяхното ниво. Не, за мен не е страмно и унизително, по-скоро е изключително трудно - понеже една жена в съвремието доста често и поема мъжки функции - да кажем изкарва пари, ходи на работа, но не се е променил факта, че главно и тя трябва да върти домакинството и да гледа децата. И за мъжете - едновременно трябва да изглеждаш слаба, едновременно да го накараш да направи нещо ии като цяло тази история е изключително изнервяща.

« Отговор #4 -: Декември 23, 2011, 01:23:28 pm »

"Кой е отдолу?"

Аз първо и най-вече бих задала въпросът за кое ОБЩЕСТВО по-точно става въпрос? За българското ретроградно и пълно с предразсъдъци?! За балканският субект наречен мъж, който определено е все  "отгоре", то си е ясно, няма какво да се пита! Еманципация в социален контекст в БГ= 0! И не само в социален, но това е друга тема.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Декември 23, 2011, 01:24:46 pm »

Не мисля така.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Декември 23, 2011, 01:46:04 pm »
"Жена" звучи гордо
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #7 -: Декември 23, 2011, 02:17:55 pm »
Вече цял век жените в развитите икономически държави се борят за равноправни отношения. И много правилно. Аз съм за феминизма (но не в крайният му вариянт). Лошото е, че все още така приетите "мъжки професии"(професии, в които преобладават мъжете) си остават по-високо заплатени. Иначе какво по-хубаво от това един мъж да умее да готви, пере, чисти ... т.е. да умее сам да се грижи за себе си. Мен ще ми е обидно, ако някой търси майка си в мен, т.е. жената, която да поема грижите за него + секса. Една жена в такъв случай може само да се замисли: "Чакай бе, аз с кого живея? С мъж или с дете?
Що се отнася до интимните отношения, конкретно какво се случва под завивките, ако в семейството има равноправни отношения, то тогава нещата се развиват така, че и на двамата да им е хубаво. Кой каква роля (сексуална поза) ще заеме няма никакво значение. Целта и на мъжа и на жената е да дадат и в същото време да получат удоволствие.

Тези обработени снимки могат само да ни подскажат, че са създадени от човек, който в ежедневието си се сблъсква навярно с доста консервативно мислене, или че на власт са консерваторите (левите). 

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Декември 23, 2011, 03:00:31 pm »
Когато има лИбоФФФ нито ми е срамно, нито унизително независимо до къде ще стигнем. Все пак това е връзка с равен брой включвания.
Ако на теб ти е унизително, преразгледай отношенията си.

« Отговор #9 -: Декември 23, 2011, 03:22:58 pm »
Те мъжете напоследък, поне около мене са такива п***** (ЖЕНСКИ полови органи), че просто няма как да ми е срамно и унизително да съм жена.  ;D ;D Трябва доста да падна, за да стигна тяхното ниво. Не, за мен не е страмно и унизително, по-скоро е изключително трудно - понеже една жена в съвремието доста често и поема мъжки функции - да кажем изкарва пари, ходи на работа, но не се е променил факта, че главно и тя трябва да върти домакинството и да гледа децата. И за мъжете - едновременно трябва да изглеждаш слаба, едновременно да го накараш да направи нещо ии като цяло тази история е изключително изнервяща.

Напълно съм  съгласна с теб :)) И аз мисля по същия начин
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Декември 23, 2011, 05:19:25 pm »
Те мъжете напоследък, поне около мене са такива п***** (ЖЕНСКИ полови органи), че просто няма как да ми е срамно и унизително да съм жена. 

Аз нямам такова усещане за мъжете около себе си. Зависи какви привличаш, все пак. Вероятно привличам по-агресивни и дейни типове. Сигурно е от тригона на Слънце с Марс. Мястото на Слънце и Марс в картата на жената и техните аспекти показват какъв тип мъже ще привлича. Първият ми брак беше по квадрата на Слънце с Нептун (мъж Риби), а сегашната ми връзка е по тригона на Слънцето с Марс (мъж Овен).

При това при първия брак пр. Слънце е било в Риби, при следващата сериозна връзка е било във водолей (мъж водолей), а в момента пр. Слънце е в Овен (мъж Овен).
« Последна редакция: Декември 23, 2011, 05:24:06 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #11 -: Декември 23, 2011, 06:10:40 pm »
Говорите за равноправие и че не чувствате нещата по лош за жените начин, но както се казва, трябва да са чисти и мислите и думите и делата.

Доста от пишещите тук жени, включително и Марая, която се прави на учудена, са се изказвали по начин, подобен на този, който съм цитирала в първия си пост. Тогава защо има разминаване в думите? На мен винаги ми прави впечатление, когато някой се изказва по подобен начин, особено пък, ако жена прави такива изказвания.

*

Uran

• 6041
« Отговор #12 -: Декември 23, 2011, 06:17:27 pm »
Те ли тебе....?
Или Ти тях...?
Ако достойнството ти е "ненакърнено", ако Ти Тях, тогава Ти.....

В истинските отношения НЯМА тебе ли или ти него.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #13 -: Декември 24, 2011, 01:08:12 pm »
Марая, сега по случайност попаднах на тази твоя тема:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5763.0.html

Ми, що не се замисляш, че като говориш и пишеш лошо по този повод, за който е темата и използваш изрази като тези, които съм цитирала в първия пост, много ясно, че това е признак за проблеми в отношенията с мъжете? Темата е именно за контрола и за това кой доминира - по Плутон.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Декември 24, 2011, 01:24:11 pm »
Марая, сега по случайност попаднах на тази твоя тема:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5763.0.html

Ми, що не се замисляш, че като говориш и пишеш лошо по този повод, за който е темата и използваш изрази като тези, които съм цитирала в първия пост, много ясно, че това е признак за проблеми в отношенията с мъжете? Темата е именно за контрола и за това кой доминира - по Плутон.

Не го прочитам с твоя ментал....Споделям...мнение ,което няма нищо общо с контрола...по Марс и Венера.... ;D

Нямам проблеми с мъжете...Имам проблем с енергиите , които не се харесват с моята... ;D

"Това, че си избираш партньора по никакъв начин не променя факта, че те чукат."- ФЛОРИНДА ДОНЕР

"Изключително трудно е да станеш нещо различно от това, което си възпитан да бъдеш."- ФЛОРИНДА ДОНЕР

« Последна редакция: Декември 24, 2011, 01:29:12 pm от Марая »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #15 -: Декември 24, 2011, 01:46:14 pm »

"Това, че си избираш партньора по никакъв начин не променя факта, че те чукат."- ФЛОРИНДА ДОНЕР

Какво ли е искала да каже авторката с това? И за какво ли си мислиш ти, след като си го избрала за свой подпис?

« Отговор #16 -: Декември 24, 2011, 01:51:45 pm »

А ти намираш ли нещо унизително и срамно в това да си жена - в секса и извън него? И ако да, защо? :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Декември 24, 2011, 01:58:36 pm »

Какво ли е искала да каже авторката с това? И за какво ли си мислиш ти, след като си го избрала за свой подпис?

:rolf: Трябва да я прочетеш , за да разбереш какво е искала да каже...

Мисля си...,че все пак имам право на избор кой да ме прави "жена"...в онзи смисъл... ;D
За мен е важен крайния резултат...и действието.. :P

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #18 -: Декември 24, 2011, 02:01:41 pm »

А ти намираш ли нещо унизително и срамно в това да си жена - в секса и извън него? И ако да, защо? :blink:

А ти? Все пак си споделял във форума сексуалните си предпочитания и извращения и те не са много добри за жените, макар и според теб на тях да им харесва.

« Отговор #19 -: Декември 24, 2011, 02:17:34 pm »

А ти? Все пак си споделял във форума сексуалните си предпочитания и извращения и те не са много добри за жените, макар и според теб на тях да им харесва.

Отговори ми и ще ти кажа ;)

п.п: Сега разбрах, защо отказваш да се видим на кафе - възприела си ме, като извратеняк( ""Все пак си споделял във форума сексуалните си предпочитания и извращения; Кой е казал, че това са извращения, щом се правят от двама съвсем доброволно?) и, явно нямаш нуждата да си "свериш" часовника, дали и наяве е така ;) Няма лошо - ограничеността всеки си я слага сам ;)