Здравей Гост

Подмазването и подмазвачеството

• 66 Отговора
  • 7446 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Подмазването и подмазвачеството
« -: Януари 03, 2012, 02:01:49 pm »
Та по кои планети можем да го открием...кои знаци са склонни към него...Все екзестенциални.... :57:  , акцидентални и есенциални въпроси ?:rolf:

На мен ми е много любопитно....щото аз например много разпознавам тези "топли" и "мазни" качества.... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Подмазването и подмазвачеството
« Отговор #1 -: Януари 03, 2012, 02:12:29 pm »
Мисля...,че можем да търсим подмазването не по слънчевия знак...,а по позициите на венера и луна и техните аспекти към слънцето... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #2 -: Януари 03, 2012, 02:56:05 pm »
 :P я да помислим - подвижните знаци се нагаждат най-лесно, водната Луна без проблеми, за да се чувства емоционално комфортно се примирява с доста неща, въздушните зодии, ама никога няма да хабят енергия да спорят, когато не са прави (обективно и рационално доказуемо прави) и това често изглежда като подмазване, но всъщност е принцип. Огънят е най-прям, но пък и те си гледат интересите.

Не е от зодията, от ситуацията е. Виждала съм кой ли не да се пречупва, когато се наложи - насилят го, купят го, по някакъв начин.   :P ;D
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #3 -: Януари 03, 2012, 03:07:27 pm »
Арктур написа нещо много вярно. :blink:

Въздушните знаци не се интересуват кой какво мисли, защото се интересуват само от обективната истина. Не че проявяват неуважание към чуждото мнение. Просто оставят на другите свободата да си го имат без да позволяват някой да им натрапва нещо на тях, както и те не натрапват своето мнение на останалите. За тях не е важно дали ще победят или не в някакъв спор, важно е само истината да излезе на яве (само поради тази причина влизат в спора). Стигнат ли до истината, нямат нужда да убеждават другите в правотата си. За тях е важен самият факт, че те са разбрали как стоят нещата, а на другите оставят свободата да се заблуждават колкото си искат. ;) От гледна точка на огнените знаци това звучи жестоко. "Как така да го оставя да тъне в заблуда, като мога да го озаря с моята истина?", би се възмутил един Лъв, например. Там е въпросът, че няма моя или твоя истина. Истината е само една и не е ничия.
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 03:43:26 pm от Mirabella »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4 -: Януари 03, 2012, 03:20:19 pm »
Стигнат ли до истината, нямат нужда да убеждават другите в правотата си. За тях е важен самият факт, че те са разбрали как стоят нещата, а на другите оставят свободата да се заблуждават колкото си искат. ;)

Същата история и за мен. Точно Лъв, е с някой друг въздушен момент в картата.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #5 -: Януари 03, 2012, 03:22:29 pm »
Радвам се на "въздушните" Лъвове. ;) Тези с много лъвски планети се опитват да ми се налагат и така опъват струната, че се къса, колкото и да играя с везнишкия си стелиум (демек да се опитвам да съм дипломатична и отстъпчива). ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #6 -: Януари 03, 2012, 03:26:17 pm »
Радвам се на "въздушните" Лъвове. ;) Тези с много лъвски планети се опитват да ми се налагат и така опъват струната, че се къса, колкото и да играя с везнишкия си стелиум (демек да се опитвам да съм дипломатична и отстъпчива). ;D

Не вярвам да съм изключение, просто всеки индивидуално стои. Не можем да се извеждаме в категории по слънчеви знаци. Ама аз най-любя да ми налагат, та това е последното, което гледам да си позволявам в отношенията. Е малко клуб споделено ще стане, затова смятам да спестя по-нататъшни хвалби.

Мирабела, спрямо човек, който се опитва да ти властва, отстъпчивостта не е най-доброто. Докога така смяташ с тази тактика ще успяваш? 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #7 -: Януари 03, 2012, 03:32:03 pm »
Дам, точно там е работата, че няма да успея. Затова не им позволявам да ми се налагат. Е, за маловажни (според мен) неща не си хабя нервите и времето да споря и отстъпвам. Но като става дума за нещо съществено (пак според мен), а това преди всичко са принципи и морал, не отстъпвам. Не се подлъгвайте по сладката писана на аватара ми. И аз умея да ръмжа. ;D

Сега като си припомних познатите си, се оказа, че познавам подмазвачи от всички зодии почти. Всяка карта трябва да се гледа индивидуално. И аз това казвам.
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 03:49:40 pm от Mirabella »

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Януари 03, 2012, 03:36:36 pm »
 Aз като огнен въздухар мога да кажа, че подмазването не ни се отдава, защото за него е необходимо отсъствие на конфронтация, а аз от както се помня, много лесно се насаждам в такива. Буквално се играждат единни фронтове без да съм казала/сторила нещо, чисто превантивно, а ако кажа.."селските спатакиади" не ми мърдат. Много е затормозяващо. С годините просто взех да ги игнорирам. Пропускам край ушите си дори крайни обиди.

« Отговор #9 -: Януари 03, 2012, 04:31:50 pm »
Според мен трябва да се насочим и към аспекти - нещо луна, венера, меркурий, защото не опира само до който и да е било знак от зодиака. Хора, силно повлияни от Риби, Рак, Везни са по-склонни според мен, понеже конфронтацията като цяло не им влияе добре и са склонни да се 'подмажат', за да омаят другия човек. Тук Рака си е цар, понеже хем иска да стане неговата (кардинален), хем не иска конфронтация и трябва да дърпа тънките струни на душичката на някого, за да стане както той пожелае, особено ако не е в изгодната позиция и го осъзнава  ;D ;D ;D Хората Везни пък с памук ти вадят душата, имам наблюдения че каквото искат да знаят, ахаха, узнават го като деликатно разпитват за него и накрая ти си го казваш и осънаваш, че си го казал, когато вече е късно.  ;D Жените Стрелци също малко така ... как да кажа, прямостта им идва с доверието им към човека, ако решат може да са много лигавомазни.  ;D ;D Естествено, никой от форума да не приема каквото съм казала лично, това са ми наблюденията на мен над въпроса.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #10 -: Януари 03, 2012, 04:43:12 pm »
О, Раците и Рибите, са спецове.... във фината манипулация. Но си имат принципи. Просто не обичат да нарушават емоционалната хармония около себе си.  :P И като си решат нещо, цял живот си дълбаят.... особено мъжете са тежък случай (най-тежкото влюбване около мен Рак мъж в жена Водолей....  ;D траги-комедия) ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Януари 03, 2012, 04:57:20 pm »
Най-лигавомазните мъже, които познавам са с Венера в квадрат с Луна. Ръката си не подавам да я целува такъв, скривам я зад гърба си. Обикновено имат галантни маниери и мазна усмивка. мазнят се както на мъже, така и на жени и говорят с широка усмивка. Въобще не си прибират крайчетата на устата. Отврат :-\
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #12 -: Януари 03, 2012, 05:09:43 pm »
Стела, ти сериозно ли  :blink: ? само личен опит или...? ще почна да ги следя по този аспект  ;D не се бях замисляла..
ама според мен, както мъж Риби може да се подмазва... ! а иначе за манипулатори съм признала Везните - Номер 1, Девите и те не лъжат.

*

Stella

• 7765
« Отговор #13 -: Януари 03, 2012, 05:14:02 pm »
Стела, ти сериозно ли  :blink: ? само личен опит или...? ще почна да ги следя по този аспект  ;D не се бях замисляла..
ама според мен, както мъж Риби може да се подмазва... ! а иначе за манипулатори съм признала Везните - Номер 1, Девите и те не лъжат.

Аааа, познавам един Дева с Луна в квадрат с Венера, дето не мога да го понасям. като вземе да говори и почват мравки да ми лазят по гърба. И един Близнак с опозиция между Венера и Луната. Е, винаги има значение и останалата част на картата, но съм забелязала, че при този аспект маниерите са някак свръх-изискани, някак сервилни.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #14 -: Януари 03, 2012, 05:21:06 pm »

Аааа, познавам един Дева с Луна в квадрат с Венера, дето не мога да го понасям. като вземе да говори и почват мравки да ми лазят по гърба. И един Близнак с опозиция между Венера и Луната. Е, винаги има значение и останалата част на картата, но съм забелязала, че при този аспект маниерите са някак свръх-изискани, някак сервилни.
Стела това само за мъжете ли го мислиш  :blink:Аз също имам такъв аспект и съм всичко друго, но не и подмазвачка .Макар че, честно казано ми се иска да бъда поне малко ,защото такива хора се приемат по лесно. Все пак всички хора обичат ласкателствата

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Януари 03, 2012, 05:29:11 pm »

Стела това само за мъжете ли го мислиш  :blink:Аз също имам такъв аспект и съм всичко друго, но не и подмазвачка .Макар че, честно казано ми се иска да бъда поне малко ,защото такива хора се приемат по лесно. Все пак всички хора обичат ласкателствата

Аз не обичам да ме ласкаят. Но обичам възпитаните хора с добри обноски, стига да са искрени. Да, за мъже говорех. И пак си има значение целия хороскоп. Девата има Луна в рак в квадрат с Венера във Везни....Някой по-горе беше спонемал рак и везни, като най-честите "заподозряни"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Януари 03, 2012, 05:34:42 pm »
Определям подмазвачеството като проява на лицемерие.
Лицемерието по какви аспекти да го търсим в радикса?
Склонна съм да го свържа с акцентирани Везни, Венера и Луна.

Сега се опитвам да се сетя за някоя подмазвачка, но повече натегачки съм срещала. Подмазвачеството е свързано с преследване на личен интерес, то не може да бъде самоцел, трябва да има някакъв мотив.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #17 -: Януари 03, 2012, 05:37:22 pm »

Аз не обичам да ме ласкаят. Но обичам възпитаните хора с добри обноски, стига да са искрени. Да, за мъже говорех. И пак си има значение целия хороскоп. Девата има Луна в рак в квадрат с Венера във Везни....Някой по-горе беше спонемал рак и везни, като най-честите "заподозряни"
  Оххх  ще падна ;D Ами те и мойте са така ,само че в обратен вариант. Значи имам неразвити заложби :blink:
Сега сериозно ,  може би има значение и марс и меркурий

*

Anabell

• 2022
« Отговор #18 -: Януари 03, 2012, 05:55:02 pm »
Аз пък съм забелязала, че Везните са изключително принципни. Особено, ако става въпрос за спазване на правилник, закон. Спорят културно, но не отстъпват. Венера във Въздушен знак, също е изключително обективна.

Девите жени могат да са манипулативни.  ;) Но не считам, че това е лошо, ако се прави с добра цел. Виждала съм жена Близнаци (асц Рак, Луна Лъв), как за 5 мин си обработва мъжа (да ни остави колата за 1 седмица, защото ни трябваше), с такъв финес, че ако беше прилично да и изръкопляскам, веднага щях да го направя.   ;)   

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Януари 03, 2012, 05:55:58 pm »

Оххх  ще падна ;D Ами те и мойте са така ,само че в обратен вариант. Значи имам неразвити заложби :blink:
Сега сериозно ,  може би има значение и марс и меркурий

Тоя екземпляр не моА го понасям, ти казвам. Стигна до там, че се конкурираше с жените по отношение на един мъж, само защото онзи му даваше работа и го караше да се чувства важен, а "мазньото" го ползваше като ракетоносител. При всяка възможност сипе хвалебствия за това колко далеч бил стигнал, откакто се "прикачил" към него, ...Даже мои приятели взеха да се шегуват "Абе, тия двамата в какви отношения са?" - то бива, бива фамилиарнечене, но в един момент става смешно. А моят познат като го чуе да сипе хвалебствия по негов адрес и набързо се изнизва. Макар да обича умерените ласкателства, но онзи просто минава всякакви граници. ;D ;D ;D
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 10:21:29 pm от Stella »