Здравей Гост

Сатурн в Скорпион - криза на фиксираните знаци

• 141 Отговора
  • 23838 Прегледи
*

Stella

• 7765
На 6 октомври 2012 година Сатурн напуска кардиналния кръст и влиза в Скорпион. Настъпва сатурновата криза на фиксираните. Кой какво очаква да преживее?

На мен първо ще ми направи тригон с Меркурий -У7 и венера - У5,10, към втората декада ще ми квадратира светилата и в третата декада ще кацне върхе нептун и на големия ми воден тригон с Юпитер  в Рак и рожден сатурн в Риби. Едно от събитията, които ще преживея е съвпад ЮЛВ на 10 гр. Скорпион.

ПП. "Саде сати" на скорпионските луни - тука има много такива.
Бившия ми приятел и той има Луна в скорпи на 6-тия градус.
Много се е активизирал да ме търси напоследък..с добри чувства.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
Re: Сатурн в Скорпион - криза на фиксираните знаци
« Отговор #1 -: Януари 04, 2012, 10:45:36 pm »
криза на фиксираните, но не съвсем
какво е един Сатурн, пред непреодолимите Плутон и Уран

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #2 -: Януари 04, 2012, 10:45:46 pm »
Аз очаквам да преживея минаването му през първи дом и съвпада му първо с асцендента и с Плутон, който е на 0 градуса в Скорипон, после съвпад с рожден Марс и Сатурново възвръщане и така. Но гледам да не се впрягам, защото после ще мине във 2-ри дом, което пак не е добре.

В момента имам съвпад на транзитен Сатурн с асценеднта, откъм 12-ти дом и на транзитен Юпитер с десцендента.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Януари 04, 2012, 10:46:24 pm »

сатурнова криза....класика.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Януари 04, 2012, 10:47:08 pm »
Аз очаквам да преживея минаването му през първи дом и съвпада му първо с асцендента и с Плутон, който е на 0 градуса в Скорипон, после съвпад с рожден Марс и Сатурново възвръщане и така. Но гледам да не се впрягам, защото после ще мине във 2-ри дом, което пак не е добре.

В момента имам съвпад на транзитен Сатурн с асценеднта, откъм 12-ти дом и на транзитен Юпитер с десцендента.

ще си отдъхнеш като излезе от 12-ти. ще спреш да търсиш психотерапевти.
Аз в момента преживявам съвпад с натален Марс - гадничко е да ти кажа. Как живееш с такъв съвпад?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #5 -: Януари 04, 2012, 10:47:24 pm »
Моята Луна е в Стрелец и също съм в период Саде Сати. Нали той важи един знак преди, в самия знак и един знак след знака на Луната.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Януари 04, 2012, 10:50:48 pm »

ще си отдъхнеш като излезе от 12-ти. ще спреш да търсиш психотерапевти.
Аз в момента преживявам съвпад с натален Марс - гадничко е да ти кажа. Как живееш с такъв съвпад?

Аз не търся психотерапевти. Сама си провеждах психотерапия. И бях с водещи психотерапевти на групови събития.

Ми, аз вече като че ли реших да се насоча повече към други действия, но ще продължа да правя някои от нещата, които правех досега. На мен ми беше толкова забавно да участвам на събитията, на които участвах.

Ми, живея си със съвпада. Какво точно ти пречи?

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Януари 04, 2012, 10:53:57 pm »

но не под натиск и ток
просто класика, старомодна при това - може би само трябва да и се подчиниш, особено лесно става като нямаш силен Сатурн

« Отговор #8 -: Януари 04, 2012, 11:47:45 pm »
Мира нямам от този Сатурн, докато беше във Везни, транзитира през 12 дом, съвпадна с Венера(У1 и 8), квадратира Марс(У7), Луна и Нептун (У5), не стига това, ами съвпад с асцендента, сега какво, транзит през 1, съчетан с квадратура към МЦ, Меркурий и Слънцето!!! Умиране има, отърване НЕ.  :-X
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #9 -: Януари 04, 2012, 11:53:23 pm »
Неутрален ми е Сатурн, наистина покрай Плутона просто не може да се сравнява.  ;D ;D Раздава ми както добри, така и лоши неща. Вече ми е във втори дом, не се оплаквам изобщо, първите ми мои собствени пари си дойдоха докато си беше там.  :mellow: Ще направи квадрат с наталния ми Сатурн, което може малко да ме поизпоти, но ще си имам и тригон към Слънцето.  ;D Вече след 15-тия градус на Скорпион ще стане нажежена обстановката, ще се раздават ахаха аспекти на поразия - квадрати с планетите ми в Лъв, секстили с Козирозите, съвпад с наталния Плутон.  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #10 -: Януари 05, 2012, 09:02:40 am »
Oт криза на кардиналите (засегна ме) ще премина към криза на фиксовете. Сатурн ще закачи наталнато ми фикс тао- ще съвпадне с Марс и ще квадратира едновременно и двете ми светила като през това време няма да има нито един положителен компенсиращ аспект.
Ами...ще видим.

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Януари 05, 2012, 09:26:15 am »
Oт криза на кардиналите (засегна ме) ще премина към криза на фиксовете. Сатурн ще закачи наталнато ми фикс тао- ще съвпадне с Марс и ще квадратира едновременно и двете ми светила като през това време няма да има нито един положителен компенсиращ аспект.
Ами...ще видим.

И аз няма да имам компенсиращ аспект, докато ми квадратира светилата, нито рожден, нито мунданен. Мунданно всичко се е наблъскало в кардиналните знаци. Имам един утрепан тригон с Марс на светилата, но Марс ще ми бъде толкова смачкан от съвпада със сатурн, при това се намира в 10-ти дом, че едва ли ще мога да компенсирам с работа. Компенсацията вероятно трябва да дойде от 11-ти дом, там където транзитира сатурн - стига да не ми ограничи свободното време, че там е на трон по дом.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #12 -: Януари 05, 2012, 09:29:25 am »
и аз с луна в стрелец - ще започне саде сати ама чак на 23 градус. иначе сатурн прави квадрат с марс и опозиция с юпитер.

по важното е, че сатурн ще мине през имум цели и ще транзитира 4-ти дом. при предишния му транзит там родителите ми се разведоха, което беше голяма травма.

интересното е, че долу-горе по едно и също време и сатурн и транзитния слв ще минат през иц.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #13 -: Януари 05, 2012, 09:54:09 am »
 :blink:
При мен Саде Сати си даде ефекта - всичките ми приятели заминаха да учат в чужбина и останах тук да си общувам само с учебниците и преподавателите. Цялото ми лично "общество" (среда) стана със средна възраст - около 45 години.  Приятелят ми тогава беше доста по-възрастен от мен, Слънчев Козирог, абе Сатурн от всякъде. Със сигурност големите, шумни купони от тинейджърските ми година бяха прекратени. Станах по-конструктивна и самостоятелна, не се оплаквам. Започнах да общувам с по-малко, но по-стойностни хора. Определено хора, които те учат, как да се справяш в живота.

На мен ще ми започне Сатурново завръщане, като първо Сатурн минава през 12 дом. Мисля, че ще е добре всичко. Някак съм доста по-целенасочена от преди и сякаш излезнах от някаква мъгла, познавам се достатъчно добре, за да знам каква съм, какво искам от живота и каква цена съм готова да платя. Намерих баланса. Тази година съм решила, малко да си почина, да работя по-леки проекти/задачи, да работя повече в екип, с качествени хора и да се готвя за следващите 2-3 години, за които имам сериозни планове.

Прогресивният ми асцендент е в Стрелец и това са ми и приоритетите в живота - да се развивам, да се образовам, пътува ми се (реално или из книги и теории) и все още ми се "образова", интересно ми е да се срещам с хора от други култури, сфери на знания.

Ще видя какво ще се случи, когато Сатурн направи тригон към Венера и после секстил към Слънце (дали пак ще правя кариера, или ще ми се появи подходящ партньор) ;D. Ще дам отчет. Мисля, че ако реша да се омъжвам, януари-февруари на 2013 ще е много добър период, Сатурн ще транслира светлина от Венера към Слънце, Юпитер ще ми е в 7 дом, Нептун ще наближава съвпад с Венера (моята е в екзалтация и очаквам дори в самото начало на Риби, вече да се усеща Нептун). Транзитен Плутон по принцип ми е в широк съвпад със Слънцето... но ще видим кариера или брак, накъде ще тръгнат нещата.  ;D :P По натал са ми в един много широк стелиум и упр ИЦ и МЦ съвпад Слънце.

« Последна редакция: Януари 05, 2012, 10:07:10 am от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #14 -: Януари 05, 2012, 10:10:52 am »
оф аз ще имам и долен сатурнов квадрат ;D все забравям аспектите към наталния сатурн, нали съм го забутала дълбоко в 12-ти дом.

наталната ти луна в кой дом е Анабел, моята е в пети, предполагам в зависимост от дома се изживява и саде сати

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #15 -: Януари 05, 2012, 10:19:12 am »

наталната ти луна в кой дом е Анабел, моята е в пети, предполагам в зависимост от дома се изживява и саде сати

Абсолютно точен въпрос - Луната ми е в 9 дом  :P
« Последна редакция: Януари 05, 2012, 10:26:01 am от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Януари 05, 2012, 11:10:41 am »

но не под натиск и ток
просто класика, старомодна при това - може би само трябва да и се подчиниш, особено лесно става като нямаш силен Сатурн

Тока го търся по уран, а натиска - по сатурн. лесно му се подчиняват именно хората, които са свикнали с енергиите му - тези със силно аспектиран сатурн в картата.

« Отговор #17 -: Януари 06, 2012, 10:21:16 am »
  Ами тази година се очертава доста интересна по транзити, а и по дирекции също....Не знам кво да очаквам, то при мен винаги има нещо акцентирано и обикновено промените са на дълбоко вътрешно ниво, че понякога и неосъзнато....Сатурн ще влезе в Скорпион и ще раздруса Стелиума ми там, ноооо ще отхлаби схватката на наталния в Телец, а транзитния Юпитер, ще направи съвпад с наталния Сатурн и ще опозира на себе си - обикновено в такъв момент очаквам развръзка - и понеже при мен всичко е някак си много кармично....нося си последствията от преди и сега най-вече. Та очаквам нещо наистина хубаво да ме споходи.

« Отговор #18 -: Януари 06, 2012, 10:31:28 am »
Момичета,какво е Саде Сати,че не намирам инфо в нета  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Януари 06, 2012, 11:20:05 am »
:blink:
Ще видя какво ще се случи, когато Сатурн направи тригон към Венера и после секстил към Слънце (дали пак ще правя кариера, или ще ми се появи подходящ партньор) ;D. Ще дам отчет. Мисля, че ако реша да се омъжвам, януари-февруари на 2013 ще е много добър период, Сатурн ще транслира светлина от Венера към Слънце, Юпитер ще ми е в 7 дом, Нептун ще наближава съвпад с Венера (моята е в екзалтация и очаквам дори в самото начало на Риби, вече да се усеща Нептун). Транзитен Плутон по принцип ми е в широк съвпад със Слънцето... но ще видим кариера или брак, накъде ще тръгнат нещата.  ;D :P По натал са ми в един много широк стелиум и упр ИЦ и МЦ съвпад Слънце.

със сигурност ще искаш да имаш сериозна връзка от онзи тип за пред обществото, която да бъде социално призната, когато сатурн ти направи аспект с Венерата. Не просто връзка, а социално приета. Юпитер в 7-ми дом ще ти даде разширяване на възможностите по отношение на партньорството, много хора ще се появят около тебе, ще си разшириш контактите. Не знам как ще успяваме да обърнем внимание на всички контакти, като влезе Юпитер в Близнаци (и при мене са на десцендента в тригон със светилата).