:blink:
При мен Саде Сати си даде ефекта - всичките ми приятели заминаха да учат в чужбина и останах тук да си общувам само с учебниците и преподавателите. Цялото ми лично "общество" (среда) стана със средна възраст - около 45 години. Приятелят ми тогава беше доста по-възрастен от мен, Слънчев Козирог, абе Сатурн от всякъде. Със сигурност големите, шумни купони от тинейджърските ми година бяха прекратени. Станах по-конструктивна и самостоятелна, не се оплаквам. Започнах да общувам с по-малко, но по-стойностни хора. Определено хора, които те учат, как да се справяш в живота.
На мен ще ми започне Сатурново завръщане, като първо Сатурн минава през 12 дом. Мисля, че ще е добре всичко. Някак съм доста по-целенасочена от преди и сякаш излезнах от някаква мъгла, познавам се достатъчно добре, за да знам каква съм, какво искам от живота и каква цена съм готова да платя. Намерих баланса. Тази година съм решила, малко да си почина, да работя по-леки проекти/задачи, да работя повече в екип, с качествени хора и да се готвя за следващите 2-3 години, за които имам сериозни планове.
Прогресивният ми асцендент е в Стрелец и това са ми и приоритетите в живота - да се развивам, да се образовам, пътува ми се (реално или из книги и теории) и все още ми се "образова", интересно ми е да се срещам с хора от други култури, сфери на знания.
Ще видя какво ще се случи, когато Сатурн направи тригон към Венера и после секстил към Слънце (дали пак ще правя кариера, или ще ми се появи подходящ партньор)

. Ще дам отчет. Мисля, че ако реша да се омъжвам, януари-февруари на 2013 ще е много добър период, Сатурн ще транслира светлина от Венера към Слънце, Юпитер ще ми е в 7 дом, Нептун ще наближава съвпад с Венера (моята е в екзалтация и очаквам дори в самото начало на Риби, вече да се усеща Нептун). Транзитен Плутон по принцип ми е в широк съвпад със Слънцето... но ще видим кариера или брак, накъде ще тръгнат нещата.

По натал са ми в един много широк стелиум и упр ИЦ и МЦ съвпад Слънце.