Много хубави послания има вградени в тази тема. Нека ви е светла, творческа, обична, медена, мирна, мила и истинна 2012! :blink:
Присъединявам се към някои от вас. Бих казал, че целите ми са проектирани по-скоро вътре в мен, отколкото вън в обществото. Удовлетворението от красотите при утъпкването на собствения път, от видяното, намереното, наученото, от плодовете там са ми по-скъпи от реализация според нечии чужди стандарти и признателните аплодисменти, които бих получил, ако спринтирам по магистралата и изпреварвам наред. Не съм на състезание тук. Вниманието към външното признание, евентуално при реализация и оформяне на личността по дадени обществени диаграми, асоциирам по-скоро със загуба на себе си. Едно такова изпълнение пък от своя страна забива контролни колчета на очакване в обществото, които попадат във вниманието на насочилия си го натам - това го намирам за изтощаващо и за ограничаващо свободата ми. Затова гледам да се укрия, доколкото е възможно, от излишни обществени обвързвания и отговорности, от много социалини обстановки и настойчиво внимание. Не обичам шумното и много осветеното, така че прожекторите съвсем не са ми по вкуса. Накратко, нещо като творчески търсач на истини, дето дялка самобитно разни творби по пътя към себе си. Реализация и амбиция са думи, които не ми звънят особено силно. Това беше едно кратко "дзяк" иззад завестите. Пускам ги отново...