И аз така мисля, че всичко което Венера символизира ще допринесе за използването на миналата карма (тригон с ЮЛВ) с цел да се твори положителна карма в бъдеще - секстил на Венера със СЛВ и по този начин Венера ще спомогне за усвояването на кармичните уроци.
А не смяташ ли, че трябва да обърнем внимание и на това кои домове управлява Венера и в кой дом се намира?
При мен Венера е в екзалтация в Риби, управлява СЛВ и 5-ти дом и е управителка на МЦ. Може би житейските ми уроци по 5-ти и 10-ти дом ще бъдат в унисон с кармичните, след като Венера сключва положителни аспекти с възлите.
Възлите не са планети, че управителя им да ги използва. Те нямат собствена енергия (лично мое мнение), че да има какво да им се взима, че да се използва някъде другаде в хороскопа от планетата, която управлява знака, в който се намират. Те са за мен "смукач" и "чистач", донякъде врати през които влиза или излиза нещо, донякъде и баланс между егото и душата.
Това, че екзалтиралата ти Венера държи северния е за мен показател за отношение между тях 3 към 11. Тя е в 11-тия знак от него, а той е в 3-ти знак от нея, но не се забравя и южния в какво отношение е с Венера и с Марс(дори и Плутон, ама там е колективно, а не толкова лично).
Ако ме питаш какъв би бил превода на тази информация - да имаш в 3-тия знак от Венера северен възел би могло да значи, че всяка транзитна/дирекционна/прогресивна планета (за последните два случая е хубаво да е близко до възела) бидейки засмукана от северния възел е способна да даде възможност за личен стимул (всяка планета в 3-тия знак от друга действа, като 3-ти дом - дава стимул, експериментира, опитва, играе, търси...и т.н.) който да се използва в посока 11-тия знак от нея - печалба, възможност за разширяване на някакъв кръг от хора, интереси, таланти и т.н.
Това е трудното на отсявката в астрологията, че всяка планета освен, че има статус в хороскопа, има и статус спрямо всяка планета. Това, че транзита на Юпитер ще е в Телец и в съвпад със северния възел ще внесе промени не само за Венера, ми и за Слънцето и Луната, щото ще е в 4-тия знак от тях, спрямо Марс ще е в 8-ия знак и т.н.
Абве възлите иначе са интересни, обаче понякога много ме изненадват. То е ху'уто че ми държат интереса иначе да съм ги отебал отдавна.