Здравей Гост

ЮЛВ

• 93 Отговора
  • 13207 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: ЮЛВ
« Отговор #20 -: Януари 07, 2012, 03:02:26 pm »
  По тази логика, явно аз съм човекът който дърпа приятеля ми назад, защото моя Сатурн е в съвпад с неговия ЮЛВ, но пък ситуацията е странна, защото моя Марс пък го дърпа напред, дава му енергия, от друга страна макар и далечен съвпад и моята Венера също му дава храна на СЛВ му, като при положение, че в този случай Марс и Венера са опозиция на неговия ЮЛВ, в Телец /сигн.Венера/ - кво става постоянно дърпане и накрая ни напред ни назад за него. И той не може да се измъкне от тази ситуация....

ако някаква ситуация си търси правилно кармично решение не е много сигурно, че трябва да се определи като "дърпане назад"

« Отговор #21 -: Януари 07, 2012, 03:15:03 pm »
     Дълги години чакам това кармично разрешаване, неговите възли са в по-точни аспекти с моите планети в случая, но и моите възли по-специално СЛВ попада в неговия слънчев знак....Но да се върнем на неговия ЮЛВ в съвпад с моя Сатурн - аз съм си Сатурнианка по рождение, Сатурн заема възлово място в хороскопа ми. Значи винаги ме е възприемал като значителна фигура в неговия живот - такова е усещането, а аз понякога съм се усещала в ролята на родител - по-силния човек в тази връзка. Трябваше да поставям някакви конструкции, в неговия живот - който беше много хаотичен...За мен беше много болезнено, но виждам че след години, това което съм искала е станало, но аз не мога да се възползвам от това, в смисъл че енергията ми е свършила работа, но не се е върнала в ответ от него към мен. И някак си се чувствам ощетена - ограбена....

« Отговор #22 -: Януари 07, 2012, 03:24:59 pm »
личната ни реализация.
извадих само тази част и не е лично към Стела.Простете че се намесвам в практическия разговор с философско включване.Лична реализация може да бъде постигната само чрез контакта с всички хора,с които се свързваме през живота.Никакъв друг начин не е възможен.Един актьор е съвършено безпредметно да играе Хамлет ако няма кой да го гледа и да го сравни с други актьор,превъплътил се в същата роля.Какво тук значи някой да те дърпа назад и да ти пречи на личната реализация,щом без него(той е част от онези,които те гледат и с които се сравняваш) лична реализация не може да има?

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Януари 07, 2012, 03:26:06 pm »
     Дълги години чакам това кармично разрешаване, неговите възли са в по-точни аспекти с моите планети в случая, но и моите възли по-специално СЛВ попада в неговия слънчев знак....Но да се върнем на неговия ЮЛВ в съвпад с моя Сатурн - аз съм си Сатурнианка по рождение, Сатурн заема възлово място в хороскопа ми. Значи винаги ме е възприемал като значителна фигура в неговия живот - такова е усещането, а аз понякога съм се усещала в ролята на родител - по-силния човек в тази връзка. Трябваше да поставям някакви конструкции, в неговия живот - който беше много хаотичен...За мен беше много болезнено, но виждам че след години, това което съм искала е станало, но аз не мога да се възползвам от това, в смисъл че енергията ми е свършила работа, но не се е върнала в ответ от него към мен. И някак си се чувствам ощетена - ограбена....

Кармичните връзки по Сатурн са много трудни и продължителни, за съжаление не е задължително да бъдат удовлетворителни. На него може да му харесва животът му да е "хаотичен" (ти си козирог, той е водолей). Животът му може да изглежда хаотичен, според твоите възприятия за хаотичност. Той трябва да осъзнае силата на собствения си Сатурн, за да израстне. Дейзи, нали разбираш, че един Сатурн не може да даде романтична връзка. Освен кармичните обвързаности, вие имате данни и емоционална и сексуална съвместимост?

И още нещо съм забеляза, че партньорът, засегнат от Сатурн на другия много лесно апелира към неговото чувство за отговорност.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #24 -: Януари 07, 2012, 04:02:59 pm »
     И някак си се чувствам ощетена - ограбена....

Ако това е кармична ситуация, дори да усещаме, че стоиме на едно място или даже, че ни дърпат назад, докато не я решиме правилно, не е оферта да излизаме  от ситуацията.

И да излезем, не след дълго ще сме в сходна.
И пак може да се чувстваме ощетени или ограбени.

Познаваме, че сме решили кармична ситуация правилно, ако останем заедно и ни е леко, или пък ако се разделим и това доведе до радостно чувство.

« Отговор #25 -: Януари 07, 2012, 04:13:45 pm »

Така е, но нали идеята е да изкараме чувствата от сферата на Луната и несъзнаваното и да ги обединим със Слънцето и съзнаваното.
Интуицията във философията се свързва с някакъв минал опит – информация стига до мозъка преди логическо мислене.

Аз по-скоро се чудя, защо древните автори, които са толкова обстойни по отношение на аналогии и прояви на Луна и Слънце, са се въздържали от такива за възлите. Надали е поради липса на интерес, опит.

Съгласен съм с подчертаното. Само, че това се проверява според мен единствено и само с лични въпроси към съответния човек. И то не какви да са въпроси, а доста лични. Поне аз така ги виждам нещата.
И смятам, че е така, защото да успееш да со отговориш на такъв въпрос и да бръкнеш в несъзнаваното трябва преди това да си бъркал не само в себе си, но и в много други хора, така че отговорът да има с какво да го съпоставиш.

Кои древни автори имаш на предвид не са писали за възлите? Аз знам, че още древните гърци са им обръщали голямо внимание, въпроса е как са гледали на тях.

« Отговор #26 -: Януари 07, 2012, 04:18:45 pm »
Да обосновем твърдението, че някой чувства, че бива дърпан назад е доста трудно ;) Щото това е чувство.

Иначе бих добавил, че ЮЛВ е това, което имаме да довършим от миналото. И колко са по-близко планетите до него, значи, че има довършителни "ремонти" в тоя живот, които са останали от преди.
По принцип също казват, че по ЮЛВ имало раздяла и отделяне, но това не винаги е "така". И като цяло ЮЛВ има символиката на Плутон ;D (как само си противоречи с предишно изречение, а? ;) )

Нищо не се губи и изчезва, а само се трансформира/променя.
Айнщайн

Стеуе, какво лошо има в това да те дръпнат малко назад, да си припомниш с нов поглед за старите неща? ;)

Добре си го казал това. Само, че то се отнася за съвпади на ЮЛВ с натални планети, а аз нямам планети в съвпад с ЮЛВ, следователно моята карма не включва "ремонти" по скорпиона. Аз по рождение си имам Венера - управителка на СЛВ в тригон със северния и в секстил с южния. А сега си представи цял стелиум да ти се стовари отгоре върху ЮЛВ.  ;D ;D ;D

Не е задължително да са в съвпад.

Като разделиш хороскопа на две - едната част от северния до южния, а другата от южния до северния и се вижда коя част е по-пълна. Дори планети в 12-ти или във 2-ри дом от възел са по-близко до него и са по-"повлияни" от това.

п.п: Аз помня, че Венерата ти е в Риби, което прави секстил със северния и тригон с южния. И я прави, че е по-близко до северния, което означава, че е "освободена" и се е "освободила" ;)

п.п.2: С'а видях, че долу си си го написала правилно :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Януари 07, 2012, 04:24:23 pm »
Да обосновем твърдението, че някой чувства, че бива дърпан назад е доста трудно ;) Щото това е чувство.

Иначе бих добавил, че ЮЛВ е това, което имаме да довършим от миналото. И колко са по-близко планетите до него, значи, че има довършителни "ремонти" в тоя живот, които са останали от преди.
По принцип също казват, че по ЮЛВ имало раздяла и отделяне, но това не винаги е "така". И като цяло ЮЛВ има символиката на Плутон ;D (как само си противоречи с предишно изречение, а? ;) )

Нищо не се губи и изчезва, а само се трансформира/променя.
Айнщайн

Стеуе, какво лошо има в това да те дръпнат малко назад, да си припомниш с нов поглед за старите неща? ;)

Добре си го казал това. Само, че то се отнася за съвпади на ЮЛВ с натални планети, а аз нямам планети в съвпад с ЮЛВ, следователно моята карма не включва "ремонти" по скорпиона. Аз по рождение си имам Венера - управителка на СЛВ в тригон със северния и в секстил с южния. А сега си представи цял стелиум да ти се стовари отгоре върху ЮЛВ.  ;D ;D ;D

Не е задължително да са в съвпад.

Като разделиш хороскопа на две - едната част от северния до южния, а другата от южния до северния и се вижда коя част е по-пълна. Дори планети в 12-ти или във 2-ри дом от възел са по-близко до него и са по-"повлияни" от това.

п.п: Аз помня, че Венерата ти е в Риби, което прави секстил със северния и тригон с южния. И я прави, че е по-близко до северния, което означава, че е "освободена" и се е "освободила" ;)

п.п.2: С'а видях, че долу си си го написала правилно :)

Аз просто си мисля, че Венера е връзката между Северния и Южния -но положителна връзка, а не негативна, както би била една квадратура.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Януари 07, 2012, 04:30:48 pm »
Съгласен съм с подчертаното. Само, че това се проверява според мен единствено и само с лични въпроси към съответния човек. И то не какви да са въпроси, а доста лични. Поне аз така ги виждам нещата.
И смятам, че е така, защото да успееш да со отговориш на такъв въпрос и да бръкнеш в несъзнаваното трябва преди това да си бъркал не само в себе си, но и в много други хора, така че отговорът да има с какво да го съпоставиш.

Кои древни автори имаш на предвид не са писали за възлите? Аз знам, че още древните гърци са им обръщали голямо внимание, въпроса е как са гледали на тях.

а, само исках да намекна на Стела, че да се бяга от кармични ситуации не е решение:)

Оу, и преди гърците има писания за "планеторавните" - отдавали са им голямо значение,  с идеята за прераждания, за решаване на кармични задачи, но без множеството подробни аналогии за събития, състояния, качества на физическа, психическа плоскост, както са го правили за планетите, знаците и домовете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Януари 07, 2012, 04:35:26 pm »
личната ни реализация.
извадих само тази част и не е лично към Стела.Простете че се намесвам в практическия разговор с философско включване.Лична реализация може да бъде постигната само чрез контакта с всички хора,с които се свързваме през живота.Никакъв друг начин не е възможен.Един актьор е съвършено безпредметно да играе Хамлет ако няма кой да го гледа и да го сравни с други актьор,превъплътил се в същата роля.Какво тук значи някой да те дърпа назад и да ти пречи на личната реализация,щом без него(той е част от онези,които те гледат и с които се сравняваш) лична реализация не може да има?

Ще ти го обясня съвсем нагледно. Моят съпруг има съвпад на сатурн с моя Луна и Слънце във втори дом. С него родих и отгледах едно дете, кое е най-прекрасното нещо в живота ми и съм му благодарна, че е ми е дал сигурност, за да го направя. Обаче този съвпад е във втори дом. Съпругът ми винаги ни е карал да живеем от икономии, а аз мразя икономиите. Аз изповядвам кредото, че човек, за да живее добре трябва да бъде предприемчив и че парите се печелят и не е нужно да ограничаваме любимите хора колко ток харчат, колко храна консумират и колко пъти на ден се къпят, а нито веднъж не сме си напънали задника, за да заведем семейството си на почивка. И след като скандалите започнаха да стават твърде много на тема кой не е изгасил грушката в коридора,  аз усетих, че този мъж ме дърпа назад. Той е меко казано "стиснат", предприемчивостта не беше неговата силна страна, НО нека не ме ограничава мене и детето ми, нека да ограничава само себе си. И пътищата ни се разделиха тогава, когато усетих силата на собствените си способности. След развода си намерих много начини да повиша материалното си благосъстояние, но се отървах от един тормоз. Дотогава не знаех как се води един семеен бюджет, къде се плаща тока и водата, а сега пиша и изпълнявам бюджети на проекти. Господинът искаше да му домакинствам в къщи, да му готвя и да му сервирам, в което няма лошо, но не може цял живот така. Имам неразгърнати качества, които "крещят за реализация". това са неща от реалния живот.
« Последна редакция: Януари 07, 2012, 04:44:51 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Януари 07, 2012, 04:38:24 pm »

а, само исках да намекна на Стела, че да се бяга от кармични ситуации не е решение:)

Оу, и преди гърците има писания за "планеторавните" - отдавали са им голямо значение,  с идеята за прераждания, за решаване на кармични задачи, но без множеството подробни аналогии за събития, състояния, качества на физическа, психическа плоскост, както са го правили за планетите, знаците и домовете.

АН, аз чак сега разбрах, какво искаш да ми кажеш. Но нали имаме право на личен избор? Почакай!  Аз срещам сигурно 1000 човека на ден, които по някакъв начин докосват възлите ми или техния Сатурн докосва личните ми планети. Но аз сравнявам кой от тези хора трепти в съзвучие с належащите ми кармични уроци за разрешаване. повярнай ми - Скорпионите все още не са сред тях - ще станат приоритет, когато нодалната ос и Сатурн минат в Скорпион. Все още не им е дошло времето на скорпионските планети да ги приоритезирам в своя хороскоп.

затова казвам, че ме отклоняват, защото имам по-належащи уроци за разрешаване - нодалната ос транзитира в Близнаци-Стрелец (затъмненията се случват там), а Сатурн ми е върху Марс във Везни.

ПП. Ние с момчето може пак да си говорим след време...за сега се изяснихме на лични

« Отговор #31 -: Януари 07, 2012, 04:46:01 pm »

И аз така мисля, че всичко което Венера символизира ще допринесе за използването на миналата карма (тригон с ЮЛВ) с цел да се твори положителна карма в бъдеще - секстил на Венера със СЛВ и по този начин Венера ще спомогне за усвояването на кармичните уроци.

А не смяташ ли, че трябва да обърнем внимание и на това кои домове управлява Венера и в кой дом се намира?
При мен Венера е в екзалтация в Риби, управлява СЛВ и 5-ти дом и е управителка на МЦ. Може би житейските ми уроци по 5-ти и 10-ти дом ще бъдат в унисон с кармичните, след като Венера сключва положителни аспекти с възлите.

Възлите не са планети, че управителя им да ги използва. Те нямат собствена енергия (лично мое мнение), че да има какво да им се взима, че да се използва някъде другаде в хороскопа от планетата, която управлява знака, в който се намират. Те са за мен "смукач" и "чистач", донякъде врати през които влиза или излиза нещо, донякъде и баланс между егото и душата.

Това, че екзалтиралата ти Венера държи северния е за мен показател за отношение между тях 3 към 11. Тя е в 11-тия знак от него, а той е в 3-ти знак от нея, но не се забравя и южния в какво отношение е с Венера и с Марс(дори и Плутон, ама там е колективно, а не толкова лично).

Ако ме питаш какъв би бил превода на тази информация - да имаш в 3-тия знак от Венера северен възел би могло да значи, че всяка транзитна/дирекционна/прогресивна планета (за последните два случая е хубаво да е близко до възела) бидейки засмукана от северния възел е способна да даде възможност за личен стимул (всяка планета в 3-тия знак от друга действа, като 3-ти дом - дава стимул, експериментира, опитва, играе, търси...и т.н.) който да се използва в посока 11-тия знак от нея - печалба, възможност за разширяване на някакъв кръг от хора, интереси, таланти и т.н.

Това е трудното на отсявката в астрологията, че всяка планета освен, че има статус в хороскопа, има и статус спрямо всяка планета. Това, че транзита на Юпитер ще е в Телец и в съвпад със северния възел ще внесе промени не само за Венера, ми и за Слънцето и Луната, щото ще е в 4-тия знак от тях, спрямо Марс ще е в 8-ия знак и т.н.

Абве възлите иначе са интересни, обаче понякога много ме изненадват. То е ху'уто че ми държат интереса иначе да съм ги отебал отдавна.

« Отговор #32 -: Януари 07, 2012, 04:50:01 pm »

Аз просто си мисля, че Венера е връзката между Северния и Южния -но положителна връзка, а не негативна, както би била една квадратура.

Квадратурата е нещо много интересно. Тогава планетата е максимално отдалечена и от двата възела. Някои я считат за "освободена", а други че е "на прага" на промяната.

А и негативно няма ;) Има нужно за да се мине през пътя.

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Януари 07, 2012, 04:52:18 pm »

И аз така мисля, че всичко което Венера символизира ще допринесе за използването на миналата карма (тригон с ЮЛВ) с цел да се твори положителна карма в бъдеще - секстил на Венера със СЛВ и по този начин Венера ще спомогне за усвояването на кармичните уроци.

А не смяташ ли, че трябва да обърнем внимание и на това кои домове управлява Венера и в кой дом се намира?
При мен Венера е в екзалтация в Риби, управлява СЛВ и 5-ти дом и е управителка на МЦ. Може би житейските ми уроци по 5-ти и 10-ти дом ще бъдат в унисон с кармичните, след като Венера сключва положителни аспекти с възлите.

Възлите не са планети, че управителя им да ги използва. Те нямат собствена енергия (лично мое мнение), че да има какво да им се взима, че да се използва някъде другаде в хороскопа от планетата, която управлява знака, в който се намират. Те са за мен "смукач" и "чистач", донякъде врати през които влиза или излиза нещо, донякъде и баланс между егото и душата.

Това, че екзалтиралата ти Венера държи северния е за мен показател за отношение между тях 3 към 11. Тя е в 11-тия знак от него, а той е в 3-ти знак от нея, но не се забравя и южния в какво отношение е с Венера и с Марс(дори и Плутон, ама там е колективно, а не толкова лично).

Ако ме питаш какъв би бил превода на тази информация - да имаш в 3-тия знак от Венера северен възел би могло да значи, че всяка транзитна/дирекционна/прогресивна планета (за последните два случая е хубаво да е близко до възела) бидейки засмукана от северния възел е способна да даде възможност за личен стимул (всяка планета в 3-тия знак от друга действа, като 3-ти дом - дава стимул, експериментира, опитва, играе, търси...и т.н.) който да се използва в посока 11-тия знак от нея - печалба, възможност за разширяване на някакъв кръг от хора, интереси, таланти и т.н.

Това е трудното на отсявката в астрологията, че всяка планета освен, че има статус в хороскопа, има и статус спрямо всяка планета. Това, че транзита на Юпитер ще е в Телец и в съвпад със северния възел ще внесе промени не само за Венера, ми и за Слънцето и Луната, щото ще е в 4-тия знак от тях, спрямо Марс ще е в 8-ия знак и т.н.

Абве възлите иначе са интересни, обаче понякога много ме изненадват. То е ху'уто че ми държат интереса иначе да съм ги отебал отдавна.

То ясно, че възлите не са материални тела, но аспектите им с планетите означават, че именно тези планети ще наливат положителна или отрицателна карма...И, да носители са на качества възлите - носят качествата на знаците, в които попадат.

« Отговор #34 -: Януари 07, 2012, 05:00:16 pm »

По принцип си мисля, че възлите са разбрани покрай затъмненията. Да видиш, как Слънцето изчезва денем или пък Луната нощем сигурно е будило доста страхове, но и любопитство защо и какво го поражда. А и...както написах - те не са планети (скитници), че да се виждат и да се анализират, а са геометрични точки в които пресичащите се две светила създават чувството, че има "прераждане", защото светилото изчезва напълно или частично и после пак се появяваш в пълна форма.
И дори за един по-любопитен ум по онова време, познаващ законите на годишните цикли и земеделието би било лесно и това да го свърже с начало или край или възобновяване.

Ти какви събития, състояния и физико-психически проявления търсиш?

*

Stella

• 7765
« Отговор #35 -: Януари 07, 2012, 05:02:28 pm »

Квадратурата е нещо много интересно. Тогава планетата е максимално отдалечена и от двата възела. Някои я считат за "освободена", а други че е "на прага" на промяната.

А и негативно няма ;) Има нужно за да се мине през пътя.

Яя, негативно няма. Скоро преживях квадратурата на транзитната нодална ос, спрямо наталната, при това транзитният СЛВ беше върху светилата ми във водолей. попитай ме как се израства на основата на негативния опит? - добих пълна самостоятелност и независимост по втори дом, но с цената на голям стрес.

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Януари 07, 2012, 05:04:26 pm »

По принцип си мисля, че възлите са разбрани покрай затъмненията. Да видиш, как Слънцето изчезва денем или пък Луната нощем сигурно е будило доста страхове, но и любопитство защо и какво го поражда. А и...както написах - те не са планети (скитници), че да се виждат и да се анализират, а са геометрични точки в които пресичащите се две светила създават чувството, че има "прераждане", защото светилото изчезва напълно или частично и после пак се появяваш в пълна форма.
И дори за един по-любопитен ум по онова време, познаващ законите на годишните цикли и земеделието би било лесно и това да го свърже с начало или край или възобновяване.

Ти какви събития, състояния и физико-психически проявления търсиш?

не само, че са разбрани покрай затъмненията, но и доста природни бедствия са били прогнозирани именно, покрай тях-земетресения, наводнения и т.н.

*

Stella

• 7765
« Отговор #37 -: Януари 07, 2012, 05:14:39 pm »

Това са циклите на планетите една-спрямо друга. Основни са тези на луната и слънцето. В мунданната астрология, са наречени лунации, знаеш. В прогресивната карта този цикъл се повтаря, ако погледнем отношението на транзитната Луна, спрямо наталното Слънце. Цикълът на Венера и Марс, на Венера и Слънцето са са свързани с влюбванията. Циклите на Сатурн, спрямо слънцето и луната, т.нар. "сатурнови кризи", са свързани със съзряване. Циклите на Юпитер ни дават периоди на оптимизъм и разширяване на възможностите - никак не е трудно да се следят тези неща.

В случая Юпитер в Телец може да ми донесе "широки пръсти", заради квадрата със светилата във Водолей и 2 дом, (светилата  управляват 8-ми). А може би и някои оптимистично завишени очаквания.

« Отговор #38 -: Януари 07, 2012, 05:20:17 pm »

не само, че са разбрани покрай затъмненията, но и доста природни бедствия са били прогнозирани именно, покрай тях-земетресения, наводнения и т.н.

Да, чел съм такива твърдения и друг път сме го писали, но за себе си не мога да го приема, че тия затъмнения биха довели до такива моменти. Нек'си не мога да си го обясня, как и защо става.

Аз го отдавам на Марс, Сатурн и Юпитер.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #39 -: Януари 07, 2012, 05:49:21 pm »
При мен ЮЛВ съвпада със Слънцето. Това според вас какво има да каже, какъв е необработеното от мин.животи - нещо с Аз-а ли? Слънцето ми е в Дева.