Здравей Гост

ЮЛВ

• 93 Отговора
  • 13201 Прегледи
Re: ЮЛВ
« Отговор #40 -: Януари 07, 2012, 06:47:40 pm »

Ще ти го обясня съвсем нагледно. Моят съпруг има съвпад на сатурн с моя Луна и Слънце във втори дом. С него родих и отгледах едно дете, кое е най-прекрасното нещо в живота ми и съм му благодарна, че е ми е дал сигурност, за да го направя. Обаче този съвпад е във втори дом. Съпругът ми винаги ни е карал да живеем от икономии, а аз мразя икономиите. Аз изповядвам кредото, че човек, за да живее добре трябва да бъде предприемчив и че парите се печелят и не е нужно да ограничаваме любимите хора колко ток харчат, колко храна консумират и колко пъти на ден се къпят, а нито веднъж не сме си напънали задника, за да заведем семейството си на почивка. И след като скандалите започнаха да стават твърде много на тема кой не е изгасил грушката в коридора,  аз усетих, че този мъж ме дърпа назад. Той е меко казано "стиснат", предприемчивостта не беше неговата силна страна, НО нека не ме ограничава мене и детето ми, нека да ограничава само себе си. И пътищата ни се разделиха тогава, когато усетих силата на собствените си способности. След развода си намерих много начини да повиша материалното си благосъстояние, но се отървах от един тормоз. Дотогава не знаех как се води един семеен бюджет, къде се плаща тока и водата, а сега пиша и изпълнявам бюджети на проекти. Господинът искаше да му домакинствам в къщи, да му готвя и да му сервирам, в което няма лошо, но не може цял живот така. Имам неразгърнати качества, които "крещят за реализация". това са неща от реалния живот.
Благодаря за споделеното нагледно,не ми е някаква непозната новост.Иска ми се следващото да не го приемаш с негатив.Ще ти го кажа съвсем вкратце-зад всяка успешно родила здраво и прекрасно дете жена,стои физически скопосен мъж.Зад всеки успял мъж стои умна и скопосна жена.Ако една жена не може да роди дете от мъжа си,за мъжа става лошо.Ако един мъж не може да 'роди' успех от жена си,за жената става лошо.Но сигурно е въпрос на карма и хороскоп,не знам.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #41 -: Януари 07, 2012, 06:49:13 pm »
Нула, много точно казано!

« Отговор #42 -: Януари 07, 2012, 06:59:46 pm »
Благодаря за споделеното нагледно,не ми е някаква непозната новост.Иска ми се следващото да не го приемаш с негатив.Ще ти го кажа съвсем вкратце-зад всяка успешно родила здраво и прекрасно дете жена,стои физически скопосен мъж.Зад всеки успял мъж стои умна и скопосна жена.Ако една жена не може да роди дете от мъжа си,за мъжа става лошо.Ако един мъж не може да 'роди' успех от жена си,за жената става лошо.Но сигурно е въпрос на карма и хороскоп,не знам.

Вярно е по принцип, ама зависи с какво измерваш успеха. Най-важното е, че нищо хубаво не става без нещо лошо.

Иначе ти разбирам "мечтите" ;) Ама не винаги сколасват да се случат

*

Stella

• 7765
« Отговор #43 -: Януари 07, 2012, 07:15:31 pm »

Ще ти го обясня съвсем нагледно. Моят съпруг има съвпад на сатурн с моя Луна и Слънце във втори дом. С него родих и отгледах едно дете, кое е най-прекрасното нещо в живота ми и съм му благодарна, че е ми е дал сигурност, за да го направя. Обаче този съвпад е във втори дом. Съпругът ми винаги ни е карал да живеем от икономии, а аз мразя икономиите. Аз изповядвам кредото, че човек, за да живее добре трябва да бъде предприемчив и че парите се печелят и не е нужно да ограничаваме любимите хора колко ток харчат, колко храна консумират и колко пъти на ден се къпят, а нито веднъж не сме си напънали задника, за да заведем семейството си на почивка. И след като скандалите започнаха да стават твърде много на тема кой не е изгасил грушката в коридора,  аз усетих, че този мъж ме дърпа назад. Той е меко казано "стиснат", предприемчивостта не беше неговата силна страна, НО нека не ме ограничава мене и детето ми, нека да ограничава само себе си. И пътищата ни се разделиха тогава, когато усетих силата на собствените си способности. След развода си намерих много начини да повиша материалното си благосъстояние, но се отървах от един тормоз. Дотогава не знаех как се води един семеен бюджет, къде се плаща тока и водата, а сега пиша и изпълнявам бюджети на проекти. Господинът искаше да му домакинствам в къщи, да му готвя и да му сервирам, в което няма лошо, но не може цял живот така. Имам неразгърнати качества, които "крещят за реализация". това са неща от реалния живот.

Благодаря за споделеното нагледно,не ми е някаква непозната новост.Иска ми се следващото да не го приемаш с негатив.Ще ти го кажа съвсем вкратце-

зад всяка успешно родила здраво и прекрасно дете жена,стои физически скопосен мъж.Зад всеки успял мъж стои умна и скопосна жена.Ако една жена не може да роди дете от мъжа си,за мъжа става лошо.Ако един мъж не може да 'роди' успех от жена си,за жената става лошо.Но сигурно е въпрос на карма и хороскоп,не знам.

Не ти разбрах мисълта. звучи ми като някаква  догма или като част от някакво стереотипно мислене.
Нищо не е "лошо" за никого. Всяко нещо, което се случва на двама души е въпрос на съчетание на енергии и опитности.

И...кой мъж "ражда" успех от жена си, това най-не можах да го разбера. Мъжът ражда успех от личните си качества. да не говорим, че има жени, които се държат много по-мъжки в тоя типично мъжки свят и са много по-успяващи от мъжете. Само дето мъжете не могат да раждат деца.
« Последна редакция: Януари 07, 2012, 07:19:57 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #44 -: Януари 07, 2012, 07:23:10 pm »
Ти сама го каза:

Всяко нещо, което се случва на двама души е въпрос на съчетание на енергии и опитности.

...но нещата никога не са едностранни

*

Stella

• 7765
« Отговор #45 -: Януари 07, 2012, 07:29:07 pm »
Ти сама го каза:

Всяко нещо, което се случва на двама души е въпрос на съчетание на енергии и опитности.

...но нещата никога не са едностранни

как така "едностранни" - говорим за съчетаване на енергии и опитности, при което винаги има две страни.
Но също е важна и за свободата на личния избор

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #46 -: Януари 07, 2012, 07:29:50 pm »

Не ти разбрах мисълта. звучи ми като някаква  догма или като част от някакво стереотипно мислене.
Нищо не е "лошо" за никого. Всяко нещо, което се случва на двама души е въпрос на съчетание на енергии и опитности.

И...кой мъж "ражда" успех от жена си, това най-не можах да го разбера. Мъжът ражда успех от личните си качества. да не говорим, че има жени, които се държат много по-мъжки в тоя типично мъжки свят и са много по-успяващи от мъжете. Само дето мъжете не могат да раждат деца.
Разбрах,че не си ме разбрала.Не,не е догма.Липсва ти връзката между двете твои собствени изречения.Когато я откриеш,ще разбереш как така мъжете раждат успех от жената до тях.Толкова от мен.

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Януари 07, 2012, 07:31:31 pm »

Разбрах,че не си ме разбрала.Не,не е догма.Липсва ти връзката между двете твои собствени изречения.Когато я откриеш,ще разбереш как така мъжете раждат успех от жената до тях.

Значи, моят не е могъл да "роди" успех от мене - хахахах!
И затова го освободих да си търси друга, от която да си роди успех. ;D ;D ;D

А как ще ми изтълкуваш това: "Ако една жена не може да роди дете на мъжа си - лошо за мъжа?"
Моя приятелка е в това положение. Двамата имат много добре развиващ се съвместен бизнес, но нямат деца.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #48 -: Януари 07, 2012, 07:43:27 pm »

Ами даааа.... трябвало е да му готвиш всеки ден леща/боб/ леща/боб....
докато се научи.......   ;D   ( а не да му сервираш и слугуваш )
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Януари 07, 2012, 07:47:34 pm »

Ами даааа.... трябвало е да му готвиш всеки ден леща/боб/ леща/боб....
докато се научи.......   ;D   ( а не да му сервираш и слугуваш )

Да, а аз му варих компоти и му затварях лютеници. патка с патка! ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #50 -: Януари 07, 2012, 07:59:36 pm »
....със Сатурн- кармата на самия човек.

тук доволно такива има - сами ли сме си "виновни" за съдбата си?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #51 -: Януари 07, 2012, 09:22:23 pm »
тук доволно такива има - сами ли сме си "виновни" за съдбата си?

;D 'мчи кък! Ма нищо, те и другите така, само са им го поднесли с анестезия за по-лесно преглъщане ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Януари 07, 2012, 09:52:35 pm »
Всичко аспекти на планети с възлите са карма на самия човек. Само дето мъжете имат склонност да си проектират венерата върху любовницата, а луната - върху жената....за жените казват обратното, съобразно мъжките планети. Но аз това не го вярвам особено, а гледам на планетите основно като господари на домовете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #53 -: Януари 07, 2012, 11:26:06 pm »
Да обосновем твърдението, че някой чувства, че бива дърпан назад е доста трудно ;) Щото това е чувство.

Иначе бих добавил, че ЮЛВ е това, което имаме да довършим от миналото. И колко са по-близко планетите до него, значи, че има довършителни "ремонти" в тоя живот, които са останали от преди.
По принцип също казват, че по ЮЛВ имало раздяла и отделяне, но това не винаги е "така". И като цяло ЮЛВ има символиката на Плутон ;D (как само си противоречи с предишно изречение, а? ;) )

Нищо не се губи и изчезва, а само се трансформира/променя.
Айнщайн

Стеуе, какво лошо има в това да те дръпнат малко назад, да си припомниш с нов поглед за старите неща? ;)

По-скоро ЮЛВ има символиката на Луната,а СЛВ на Слънцето  :P...Защо търсим символика по другите планети след като Лун.възли са пресечните точки на лунната орбита и еклиптиката. :blink:Луната -миналото,с кармичен опит и навици,Слънцето-развитие и изява. :blink:От там ЮЛВ-точката ,на най-малкото съпротивление,там където ни е лесно и познато,СЛВ-нова зона за нас,която трябва да разработваме...там е трудното,но пък благодатно. :blink:Планети в аспект с ЮЛВ в зависимост от аспекти подчертават най-висшата или отрицателна характеристика на знака на възела ,ползвайки я наготово. ;)

А какво да кажем ние, които имаме съвпад на слънце с южен възел тогава? Има противоречие... затова аз лично смятам, заради тоя съвпад, че знанията, които имам отпреди по южния възел (той ми е в близнаци), който е на границата между 9 и 10 дом, а Слънцето е в девети в близнаци, е добре да ги дарявам на обществото, на тези, които имат нужда от тях, а не да ги пренебрегвам и неизползвам, само защото ставало въпрос за карма и трябвало да се стремя към северния възел... нещо ми е сбъркано явно на мен... излиза, че нямам право да владея чужди езици, да правя книги и да свързвам хората ли? Та аз съм близначка... как да тръгна срещу същността си - слънцето - само защото е в съвпад с южния възел?   
The only distance is that which we create!

*

abroad

• 2187
« Отговор #54 -: Януари 07, 2012, 11:49:05 pm »
passion, остави тая работа с кралските изяви за по-друго време ;D
няма планета съвпад с възлите дето да и е лесно да се "изразява", още повече светило

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #55 -: Януари 08, 2012, 08:54:49 am »
Покрай тая тема видях, че Уран във втори дом ми е в секстил със северния и тригон с южния възел, така че очевидно той ми помага да се справям с тези възли по оста 4-10 дом. Мога да си седя у дома, защото имам как да заработвам хонорари...

« Отговор #56 -: Януари 08, 2012, 02:33:48 pm »
 eaglet - Така е, аз съм със сходна ситуация, но в случая Луната съвпада със СЛВ, а и СЛВ е на границата 9-10 дом в съвпад - и аз го усещам това противоречие. Също съм разбрала, че трябва да се раздавам на обществото, ако искам да не загубя и малкото което имам. Бих била страхотен лингвист /но уви тази заложба не съм я развила - асц Близнаци/....
  Макар и да казват че възлите са фиктивни точки, аз искрено вярвам в тях, повече отколкото ИС или МЦ...Мисля си, че ЮЛВ по отношение на мъжете съм си го отработила - първите ми опитности в любовта са били по моя ЮЛВ - Лъвове. Много добре се разбирам с тях и сега разбирам АН какво е да си отработиш кармата. Макар да е имало много страст по моя ЮЛВ - тръгнала съм си, без да ме боли и нищо не ме тегли назад, жалкото е че техни планети на моя ЮЛВ им разкатава фамилията. Та замисляйки се, излиза, че планетите в синастрията, аспектиращи ЮЛВ на партньора - отнасят негатива, уж фиктивна точка ама реално усещаш тези негативи. Обаааачееее, този СЛВ /ако упр.е Слънцето точно на 45градуса от него/, който е в съвпад с упр.по тази логика на ЮЛВ - Луната - направо ми разказва играта. Лутам се, лутаааам.....

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #57 -: Януари 08, 2012, 02:56:28 pm »
Луната и северният възел са ми в един знак - стрелец - но не ги отчитам като съвпад, защото има 10-11 градуса разлика между тях. Или според вас мога да ги разглеждам като съвпад?

*

AH

• 2201
« Отговор #58 -: Януари 08, 2012, 03:06:00 pm »
АН, аз чак сега разбрах, какво искаш да ми кажеш.

аз всъщност се запитах защо ми направиха впечатление думите ти и реших да си го изясня:)
/понеже няма нищо случайно:) /

така е с приоритетите - на първо място.

иначе задачите по ЮЛВ са перманентни и даже не е много сигурно какви са

*

AH

• 2201
« Отговор #59 -: Януари 08, 2012, 03:15:48 pm »
Ти какви събития, състояния и физико-психически проявления търсиш?

не че търся

рядко се интересуваме от кармични хороскопи

и е факт, че се интересуват предимно хора с повечко ретроградни планети в радикса /и без това всички си имаме възли/

излиза, че нещата опират до ретроградието - и е някак логично

ще дам пример с Марс, който най-видимо се проявява във всичко - без включване на Марс не е възможна нито физическа, нито умствена дейност.
И напр. директен Марс в Овен се свързва с известна агресивност. Когато е ретрограден, тая агресия се обръща навътре- автоагресията създава проблеми и хората се сещат за карма.

искам да кажа, че може би от древността акцентът е падал по-скоро на кармата на СЕГА, а не на тая от минали животи.