Здравей Гост

Напуснах работа...

• 92 Отговора
  • 15761 Прегледи
*

eaglet

• *
  • 411
Re: Напуснах работа...
« Отговор #40 -: Януари 07, 2012, 11:34:27 pm »
На родените с Уран във втори дом им се дава съвет да инвестират в нещо, от което не се знае дали ще спечелят. За мен това нещо си е издаването на книги - ще си дам парите скоро, дето и ги нямам, пък после ще си ги събирам от книжарниците  ;D Бликам от акъл, но това е положението - за три месеца съм печелела заплати за две години напред, но задължително с помощта на компютрите... Уран ;D
The only distance is that which we create!

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #41 -: Януари 08, 2012, 08:50:30 am »
На родените с Уран във втори дом им се дава съвет да инвестират в нещо, от което не се знае дали ще спечелят. За мен това нещо си е издаването на книги - ще си дам парите скоро, дето и ги нямам, пък после ще си ги събирам от книжарниците  ;D Бликам от акъл, но това е положението - за три месеца съм печелела заплати за две години напред, но задължително с помощта на компютрите... Уран ;D

Тогава и аз някой път ще инвестирам в нещо, от което не се знае дали ще спечеля. Твоите книги на каква тема ще бъдат?

Като темите на продаваемите книги - за темите на продукта Уран вече няма думата, стига му, че рискувам, остава и поезия да му пусна на нахалника  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #42 -: Януари 08, 2012, 10:57:37 am »
затъмнениеята отключват, ако има какво да отключат - започвам да се повтарям, а не обичам  ;D

Е, как да няма какво да отключи, Аброуд?!! при това затъмненията са в пъти по-силни от обикновените лунации.

Аброуд е права. И по скоро се разглеждат като процес, а не като индивидуален показател за конкретен период от време. Нещата са доста по-многопластови отколкото може да се улови на пръв поглед.

Освен лунното затъмнение има и про :moo: в квадрат с натална позиция, което може да акцентира на желанието за промяна на текущото статукво, което не е много на сърце и за преориентация в тази сфера.

*

Stella

• 7765
« Отговор #43 -: Януари 08, 2012, 11:15:06 am »
затъмнениеята отключват, ако има какво да отключат - започвам да се повтарям, а не обичам  ;D

Е, как да няма какво да отключи, Аброуд?!! при това затъмненията са в пъти по-силни от обикновените лунации.

Аброуд е права. И по скоро се разглеждат като процес, а не като индивидуален показател за конкретен период от време. Нещата са доста по-многопластови отколкото може да се улови на пръв поглед.

Освен лунното затъмнение има и про :moo: в квадрат с натална позиция, което може да акцентира на желанието за промяна на текущото статукво, което не е много на сърце и за преориентация в тази сфера.

Затъмненията сами по себе си са достатъчен фактор за да отключат събитие, отнесено към наталната карта. Те са тригер. Наталната карта е реална карта, а всички други карти са символични и производни на нея. Те също са важни, но когато търсим момент на отключване на действие, търсим транзити. Това, в което се опитвате да ме убедите говори само за едно, че слабо сте проучили темата за затъмненията и не си следите транзитите на нодалните оси, отнесено към наталната карта. Иначе нямаше да продължавате да го твърдите....Останете си (как беше) "прави" за себе си. Аз не държа да съм права.
« Последна редакция: Януари 08, 2012, 11:19:18 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #44 -: Януари 08, 2012, 11:38:35 am »

Тогава и аз някой път ще инвестирам в нещо, от което не се знае дали ще спечеля. Твоите книги на каква тема ще бъдат?

Като темите на продаваемите книги - за темите на продукта Уран вече няма думата, стига му, че рискувам, остава и поезия да му пусна на нахалника  :blink:

Е, дай пример за някоя от продаваемите в момента книги, която е на тема, подобна на темите на твоите книги.

Уран е висшата октава на Меркурий и изисква от притежателя си мислене и оригиналност, за да му донесе пари, така че за твоите инвестиции попитай своя си Уран, а не моят  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #45 -: Януари 08, 2012, 11:43:46 am »
Toва, което ми се струва, че Аброд иска да каже е, че не е достатъчно само "Баста", но и план, който да е стартирал и да е възможен като крайна цел.

« Отговор #46 -: Януари 08, 2012, 01:06:00 pm »
Toва, което ми се струва, че Аброд иска да каже е, че не е достатъчно само "Баста", но и план, който да е стартирал и да е възможен като крайна цел.
аха, бастата е само бягство, а плана решение на проблема с  неудоволетворителността :mellow:
а сбъдването на мечтите ти отнема илюзиите :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #47 -: Януари 08, 2012, 01:55:58 pm »
 ;D Ще постна две карти - 1-та. Напуснах работа /преди 17 г./, понеже исках да избягам на Запад и се нуждаех от повече пари - в деня с който са транзитите, трябваше да съм в отпуска, но довършвах нещо в кантората, обадиха ми се, че някакви от София искали среща с мен. Отидох - поговорихме си, колкото и да се опъвах, като чух че ще ми дават заплата 2 пъти и кусур отгоре /демек за по-малко време ще събера нужните пари/  ;D казах баста на старата работа и заминах...
2-та карта - По-миналата /2010г./ година бизнеса на работодаля ми взе нещо да се скапва, но той имаше планове за в бъдеще и правеше планове да продължа да работя за него, за това от 1-та си фирма ме прехвърли на друга, пак по време на отпуска /август при мен е някакъв възлов период, но още не съм го разгадала/ разбрах, че имам шанс да постъпя другаде на работа - отидох говорих с новия си работодател, казах на шефа си, който даже ми предложи ако имам нужда от съдействие и така в края на отпуската си вече ходех на новата си работа, където работя и до сега....Картите ги поствам - информативно - за сверка на всичко гореизказано и гореизписано  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #48 -: Януари 08, 2012, 02:00:09 pm »
август при мен е някакъв възлов период, но още не съм го разгадала/  :blink:

daisy, веднага мога да ти разгадая август като възлов период  :blink: има си съвсем логично астрологично обяснение  :blink:

« Отговор #49 -: Януари 08, 2012, 02:14:04 pm »
Дейзито, тр.Слънце в Лъв през август ти оформя в голям кръст,квадрат - наталното ти тау каре затова е възлов раздвижва се картата с карета

пък и Нодалната ос Лъв-Водолей е вътре в схемата
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #50 -: Януари 08, 2012, 02:38:47 pm »
   ;D Аз имам идея - защо август е възлов момент - но в случая това няма значение. Тааа, стигаме до извода, че нодалната ос - има значение за такива повратни моменти, рязко взимане на решение и "баста" пък било и то по отношение на работата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #51 -: Януари 08, 2012, 04:07:34 pm »

Всичко е заключено в наталната карта. Денебола има кардинален знак на МЦ - при нея решенията се вземат бързо - без планове. Тя сама потвърди това, че не е обмисляла предварително да напуска, въпреки че се е чувствала неудовлетворена: "мислех си, че ще стоя, докато не ме изгонят". Тя си е "влачила краката", за да не бърза сутрин за работа (луната е в мутабелен знак), докато въпросното затъмнение не е подействало.

Ако познаваме добре натала на родения, можем лесно да предвидим кога биха се очаквали възможните събития, само по затъмненията. Например във въпросния казус, Денебола има Рак на МЦ. Луната, която управлява МЦ е в Близнаци в опозиция с натален Нептун и в съвпад с натален Юпитер. Значи, вече знаем, че дамата има склонност да идеализира или да се заблуждава и ли да има високи очаквания по отношение на работата, което значи и по-честа неудовлетвореност. На Денебола по рождение и е заложено да си сменя често работата, понеже домът, който се  управлява от луната е подложен на най-честите промени. ИМЕННО ТОЗИ ДОМ, В КОЙТО Е ЛУНАТА ЩЕ СЕ ВЛИЯЕ НАЙ-МНОГО ОТ ЗАТЪМНЕНИЯТА, КАКТО И САМАТА ЛУНА.

Кога можем да очакваме събитие по 10-дом? когато тежка планета или затъмнение аспектира луната и или друга планета по оста 1-4? И тъй като затъмненията се случват до нодалната ос, следователно гледаме кога лунните възли ще направят транзит в 10-ти дом или в знака на луната.

Във въпросния казус сме имали затъмнение върху рождена луна - У10. С точност до секунди. И никакви други астрологични методи не са ми нужни, за да предвидя, че ще има събитие, защото зная, че не може да се случи нещо, което не е заложено в наталната карта. В някоя карта може да нямаме затъмнение в аспект с нито една планета или чувствителна точка. но в случая има и то е толкова очевадно, че няма смисъл да го отричаме.
Лунните възли са възли на луната, все пак. те влияят най-много на луната и на дома, в който вземаме инстинктивни решения. А това е домът, управляван от луната.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #52 -: Януари 08, 2012, 04:08:34 pm »

Небесна, тук е дискусионен форум, нали? Защо трябва да има прав, крив или начупен?
Споделям впечатления, които се базират само върху моята карта. Разбира се, че не съм представителна извадка, но и непредставителна не съм. Допускам, че щом за мен важи ще важи и за още много други, все пак не съм извънземна.
В никакъв случай не омаловажавам ролята на затъмненията. Казвах, че затъмнението само не е достатъчно, за да отключи нещо в наталната карта, ако няма други подкрепящи динамични фактори.

Дейзи, не съм гледала поставените от теб карти, но се обзалагам, че затъмненията далеч не са единствена причина за взетите решения и произтеклите събития.

Grace беше споменала, че е логично при точни съвпади с ключови планети или точки от хороскопа да има и други паралелно действащи показатели. В интерес на истината и аз мислех така, но и тук не се потвърждава това предположение.

*Не съм сигурна, но като пълнолунна при мен сякаш по-ярко изразени като събитийност са Лунните затъмнения.

*

Stella

• 7765
« Отговор #53 -: Януари 08, 2012, 04:12:07 pm »

Небесна, тук е дискусионен форум, нали? Защо трябва да има прав, крив или начупен?

Не знам, питай Асол? Тя каза, че си била "права". аз не държа да съм нито права нито крива. Държа да се изясним.
Следвайки тона на дискусията, а аз искам да попитам колко време сте изследвали затъмненията,
за да твърдите, че не действат сами по себе си? Ако предпочитате да използвате други методи - ОК! но да отричате ролята на затъмненията като фактори, влияещи върху реализирането на потенциала , заложен в наталната карта, ми се струва доста необосновано твърдение.

Други паралелни фактори може и да има, затъмненията далеч не са единствени, но затъмненията са сила и отключващ фактор, разглеждани, дори спрямо самия натал.
« Последна редакция: Януари 08, 2012, 04:17:14 pm от Stella »

*

abroad

• 2187
« Отговор #54 -: Януари 08, 2012, 04:21:26 pm »
много писатели, малко читатели ;D

Асол изрази свое си мнение, което по случайност съвпада с моето в случая, толкова.

В никакъв случай не омаловажавам ролята на затъмненията. Казвах, че затъмнението само не е достатъчно, за да отключи нещо в наталната карта, ако няма други подкрепящи динамични фактори.

трябва ли да си променя мнението относно болдваните, подчертани и уголемени букви на някои постове?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Януари 08, 2012, 04:28:09 pm »
Ако искате, да ви споделя малко личен опит на една подчертана кардиналка.

Изключително трудно вземам решения за доброволно напускане, независимо дали става въпрос за работа или прекъсване на връзка, отношения.

На последната си работа, която се оказа първият по-стабилен и дълготраен служебен ангажимент в живота ми, се задържах около две години, като последите няколко месеца от престоя си там обмислях дали и кога да напусна, т.е. не взех това решение от раз, имаше доста колебания, обмисляне и претегляне на всички "за" и "против".

Накрая недоволството и липсата на мотивация си казаха тежката дума, като през последните няколко месеца от престоя си в офиса вече бях развила силна непоносимост към всичко, което правя, към работното място и към работодателката. Моето напускане просто трябваше да се случи. Няколко месеца по-рано (през януари 2009) минавам от пълен работен ден на половин, тогава вече работех допълнително (на свобода практика) и бях започнала да преподавам, водех едни курсове. В края на април 2009 напускам работа и минавам изцяло на свободна практика. Беше ми много трудно да взема това решение, но и обстоятелствата вкъщи допринесоха за това.

Какъв беше таймингът?
- дирекционен Марс в съвпад с натално Слънце в Овен
- прогресивна Луна в съвпад с МС и опозиция към наталния Марс
- транзитен Марс в квадрат към нат. Луна и сходящ съвпад с нат. Слънце в деня, когато напускам работа след подадена молба за напускане по собствено желание (в същия ден транзитният Меркурий е в съвпад с нат. Юпитер в 7 дом).

Затъмнения към важни радикални точки нямаше.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #56 -: Януари 08, 2012, 04:30:25 pm »
много писатели, малко читатели ;D

Асол изрази свое си мнение, което по случайност съвпада с моето в случая, толкова.

трябва ли да си променя мнението относно болдваните, подчертани и уголемени букви на някои постове?

Дали ще си го променяш, ти преценяваш, в зависимост от собствения опит. И аз смятах, че не са достатъчен фактор, но когато започнах да им обръщам по-голямо внимание и с натрупването на все повече факти, сама си промених мнението. ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #57 -: Януари 08, 2012, 04:49:31 pm »
Ако искате, да ви споделя малко личен опит на една подчертана кардиналка.

Изключително трудно вземам решения за доброволно напускане, независимо дали става въпрос за работа или прекъсване на връзка, отношения.

На последната си работа, която се оказа първият по-стабилен и дълготраен служебен ангажимент в живота ми, се задържах около две години, като последите няколко месеца от престоя си там обмислях дали и кога да напусна, т.е. не взех това решение от раз, имаше доста колебания, обмисляне и претегляне на всички "за" и "против".

Накрая недоволството и липсата на мотивация си казаха тежката дума, като през последните няколко месеца от престоя си в офиса вече бях развила силна непоносимост към всичко, което правя, към работното място и към работодателката. Моето напускане просто трябваше да се случи. Няколко месеца по-рано (през януари 2009) минавам от пълен работен ден на половин, тогава вече работех допълнително (на свобода практика) и бях започнала да преподавам, водех едни курсове. В края на април 2009 напускам работа и минавам изцяло на свободна практика. Беше ми много трудно да взема това решение, но и обстоятелствата вкъщи допринесоха за това.

Какъв беше таймингът?
- дирекционен Марс в съвпад с натално Слънце в Овен
- прогресивна Луна в съвпад с МС и опозиция към наталния Марс
- транзитен Марс в квадрат към нат. Луна и сходящ съвпад с нат. Слънце в деня, когато напускам работа след подадена молба за напускане по собствено желание (в същия ден транзитният Меркурий е в съвпад с нат. Юпитер в 7 дом).

Затъмнения към важни радикални точки нямаше.
Кардиналка по иотношение на МЦ - не си. (макар слънце да е в овен, имаш фиксиран знак на върха на 10-ти дом, при това - Лъв, който се управлява от Слънцето. ]Логично е да се търсят аспекти към МЦ и към господаря му - Слънце. Следователно при тебе лунните възли няма да играят толкова съществено значение по отношение на делата на 10-ти дом, защото не е дом управляван от луната. Не случайно цитираш аспекти към наталното ти Слънце в Овен и към Марс, който го управлява.

Къде, в кой знак бяха възлите, Лили!?

*

Asol

• 4140
« Отговор #58 -: Януари 08, 2012, 04:53:58 pm »
Стела, да уточним нещо никой не отрича ролята им, защото оставам с впечатлението че ти това оборваш. Само споделяме, че едно затъмнение даже да е в аспект с планета не е достатъчно, ако няма и нещо друго - съвкупност от фактори. Сама каза че може да са тригер, на ако си провериш назад в годините ще видиш, че не всяко затъмнение е свързано с нещо конкретно.

П.П. Като казах "права" имах предвид, че споделям мнението й по въпроса.

*

abroad

• 2187
« Отговор #59 -: Януари 08, 2012, 04:55:54 pm »
аз съм кардиналка и по отношение на МС ;D

и за мен важи същото: