Здравей Гост

Напуснах работа...

• 92 Отговора
  • 15770 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Напуснах работа...
« Отговор #60 -: Януари 08, 2012, 04:58:37 pm »
и за мен важи същото

Това е от осмодомната Луна в Рак, всеки път сякаш минавам през ада, ако трябва да взема такова решение.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Януари 08, 2012, 05:02:22 pm »
Къде, в кой знак бяха възлите, Лили!?

СЛВ беше в 5 гр. Водолей (3 дом/интерсептиран знак), когато напуснах.
МС ми е в Дева със сигурност.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #62 -: Януари 08, 2012, 05:02:55 pm »
Датата е 28.08.2007 г. Взех решение да напусна работата си, когато лунното затъмнение на 6 гр. в Риби (лунните възли транзитираха по оста Дева-Риби) е направило точен съвпад до секунда с наталния ми Меркурий, който управлява 6-ти дом. Обмислях го близо 1 месец и подадох молбата си на 11.10.2007, а на 11.11.2007 вече бях на новата работа.

В знака Риби се намира и У10 - Венера, но на 11 градуса. тр Уран ги бе разминал на 17 градуса в Риби. Що не го реших по-рано, когато Уран е бил върху Меркурий и Венера в първата декада? А можеше.
Винаги съм си мислела, че Уран е причината, но след това видях че затъмнението е белязало точния момент.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #63 -: Януари 08, 2012, 05:14:06 pm »
Къде, в кой знак бяха възлите, Лили!?

СЛВ беше в 5 гр. Водолей (3 дом/интерсептиран знак), когато напуснах.
МС ми е в Дева със сигурност.  :blink:

Тц-тц, гледала съм друга карта, жалко!
Ти нямаше ли Меркурий в Овен с господар - Слънцето?
Ето, че пак Слънце излиза на преден план, както и аспектите към него.
винаги гледам и управителя на господаря на даден дом.
Някои може да го смятат за безсмислено, но аз -не!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Януари 08, 2012, 05:21:43 pm »

Защо Слънцето да е господар? Диспозиторът е Марс, Слънцето няма отношение към МС.
Меркурий не е в съвпад със Слъцето, не ми е изгорен.

Цитат

Иначе има логика, най-малкото защото Слънцето и Сатурн са естествени сигнификатори на професионалната изява и статуса.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #65 -: Януари 08, 2012, 05:33:58 pm »
Стела, да уточним нещо никой не отрича ролята им, защото оставам с впечатлението че ти това оборваш. Само споделяме, че едно затъмнение даже да е в аспект с планета не е достатъчно, ако няма и нещо друго - съвкупност от фактори. Сама каза че може да са тригер, на ако си провериш назад в годините ще видиш, че не всяко затъмнение е свързано с нещо конкретно.

П.П. Като казах "права" имах предвид, че споделям мнението й по въпроса.
според мен споделяте едно и също мнение и със Стела. Затъмненията са силен предсказателен инструмент. За да има значимо събитие, винаги има множество фактори, които водят към него. Това е основно правило в астрологията.
 Но затъмненията са значими с това, че сами по себе си, винаги поставят силен акцент на дома, който активират.  А ако отключват или се съчетават и с други фактори, значението им е още по-голямо.

*

Stella

• 7765
« Отговор #66 -: Януари 08, 2012, 05:36:49 pm »

Защо Слънцето да е господар? Диспозиторът е Марс, Слънцето няма отношение към МС.
Меркурий не е в съвпад със Слъцето, не ми е изгорен.

Цитат

Иначе има логика, най-малкото защото Слънцето и Сатурн са естествени сигнификатори на професионалната изява и статуса.

ми, защото смятах, че мерка ти е в съвпад със слънце. (нещо не мога да ти намеря картата и говоря наизуст).
А може, би гледам релокираната.

Лили, при релокацията, да не би Лъв да отива на МЦ? :-\

« Отговор #67 -: Януари 08, 2012, 05:51:48 pm »
Гледам, че утре ще има пълнолуние...
Има ли карта в астроком по която може да се ориентирам - може би natal chart and transits ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #68 -: Януари 08, 2012, 05:53:01 pm »
Стела, да уточним нещо никой не отрича ролята им, защото оставам с впечатлението че ти това оборваш. Само споделяме, че едно затъмнение даже да е в аспект с планета не е достатъчно, ако няма и нещо друго - съвкупност от фактори. Сама каза че може да са тригер, на ако си провериш назад в годините ще видиш, че не всяко затъмнение е свързано с нещо конкретно.

П.П. Като казах "права" имах предвид, че споделям мнението й по въпроса.
според мен споделяте едно и също мнение и със Стела. Затъмненията са силен предсказателен инструмент. За да има значимо събитие, винаги има множество фактори, които водят към него. Това е основно правило в астрологията.
 Но затъмненията са значими с това, че сами по себе си, винаги поставят силен акцент на дома, който активират.  А ако отключват или се съчетават и с други фактори, значението им е още по-голямо.

това, което стимулират затъмненията, то е било вече обещано от наталния потенциал и е било дъплнително разгърнато при транзити и прогресии. но докато един транзит с бавна планета може да бъде твърде продължителен до няколко месеца, ако отчитаме и ретроградното му движение, една прогресия - също може да трае дълго (изкл. пр. луна), то затъмненията бележат ТОЧЕН МОМЕНТ ВЪВ ВРЕМЕТО, когато ще се случи дадено събитие. В зависимост от орбисата. Ако е до 3 градуса, аз допускам до 3 месеца. Ако е до 1 градус съвпад с планета - още на следващия месец.

*

abroad

• 2187
« Отговор #69 -: Януари 08, 2012, 05:56:37 pm »
Има ли карта в астроком по която може да се ориентирам - може би natal chart and transits ?

ей тук Пълнолуние Козирог - Рак 2012

*

Kaya

• 2893
« Отговор #70 -: Януари 08, 2012, 05:59:04 pm »
 и аз да си кажа ;D- логично е при фиксиран знак на МЦ да се опъва човек на промените и аз съм така ( у на 10 - фиксиран, у на 10 в кардинален знак), но лесно режа и напускам работа- трудно модифицирам работата или условията около нея и лесно подпочвам втора.. някак все се набутвам да върша и още нещо ( парите не са мотиватор, защото често си плащам за новите идеи)- 2010 се отказах от работа годна за "издигане" дир. марс на МЦ
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #71 -: Януари 08, 2012, 06:03:19 pm »

ей тук Пълнолуние Козирог - Рак 2012

Имам предвид да си направя моя карта, да видя къде се пада пълнолунието (а и другите лунации и затъмнения)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Януари 08, 2012, 06:04:00 pm »
Слънчевото затъмнение във Водолей при мен проработи повече в сидералната карта, отколкото в западната.
По това време Южният възел минава през Сатурн, който има отношение към семейството и майката: 1 - като управител на 4 дом, 2 - хвърля директен аспект към 4 дом, 3 - явява се матрикарака, т.е. индивидуален сигнификатор на майката, 4 - намира се в сидералния Рак (дом, семейство, майката).
На нея затъмнението й попада в съвпад с АС и това е годината, през която тя си отива.

В сидералната карта Сатурн ми е в 10 дом, т.е. има отношение и към кариерата, статуса, макар че професията ми не сатурнова. 2009 е годината, в която направих рязък завой - за пръв път в живота си от наемен служител се превърнах в специалист на свободна практика. Най-големият ми зор винаги е било да си намеся постоянна работа, тъй като първата ми специалност предполага предимно сезонни и нестабилни ангажименти, а втората е почти неприложима. И в момента, в който се закотвям на едно място (това, към което съм се стремяла), разбирам, че това положение вече не ме удовлетворява. Тогава нещата във фирмата тръгват към застой, започва да се парадира много с кризата преди реално да е започнала. По-предприемчивите колеги един след друг напускат, остават най-мързеливите или тези, които не виждат друг избор. Нямах никакво желание да оставам, две години бяха достатъчни да разбера, че в тази фирма няма никакъв шанс за развитие, нито за актуализиране на заплатата.

Когато напускам, транзитният Сатурн в 10 дом прави квадрат към наталния Нептун, управляващ 4 дом в радикса - както казах, имах и семейни обстоятелства, обуславящи това решение. Нептун ми се намира близо до куспидата на 2 дом - не бях доволна от заплащането, порязаха и малкото бонуси, които получавахме.

« Последна редакция: Януари 08, 2012, 06:09:03 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #73 -: Януари 08, 2012, 06:06:35 pm »

Слънчевото затъмнение във Водолей при мен проработи повече в сидералната карта, отколкото в западната.

Щото като мислиш повече за Джойтиш си прикрепена повече към егрегора на тази астрология.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Януари 08, 2012, 06:09:38 pm »
Щото като мислиш повече за Джойтиш си прикрепена повече към егрегора на тази астрология.

Да, мислех си го това. И наистина сидералната карта при мен е по-работеща и дава по-адекватни резултати.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #75 -: Януари 08, 2012, 06:11:22 pm »
аз съм кардиналка и по отношение на МС ;D

и за мен важи същото:

Изключително трудно вземам решения за доброволно напускане, независимо дали става въпрос за работа или прекъсване на връзка, отношения.

Аз съм прилично кардинална, но въпреки мутабелното МС, управителите на МС, Асц., 2, 6 са много яко фиксирани, този на МС е на върха на осми дом. От десетина години съм с т.нар. постоянна заетост, преди това работих  на свободна практика, разбирай всичко без договор и без фиксиран месечен доход. Та, от първия ми работен ден с договор досега съм сменила шест работни места. Всичките си решения за напускане съм вземала от днес за утре, без никакво колебание и без съжаление. Единствено на настоящото си място известно време бях пред дилема дали да си тръгна, но дилемата ми беше мотивирана от лична лоялност към настоящия шеф и към този, който ме покани на ново място. Дилемата се разреши от само себе си - работя и на двете места. Това ми е урок - щом се колебая и умувам, просто не му е дошло времето за тръгване.

Нямам затъмнености по време на събитията, но не съм разглеждала подробно ситуацията в годината, предхождаща промените.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

• 2187
« Отговор #76 -: Януари 08, 2012, 06:18:27 pm »
Небесна, какво би следвало да произтече от следните затъмнения:

2006

29 март - СЗ съвпад ІС, съответно опозиция МС (орбис -1 градус)

2008

7 февруари - СЗ съвпад Юпитер (орбис +1 градус)
1 август - СЗ опозиция Венера (орбис -1 градус)

2010

11 юли - СЗ опозиция Слънце/Меркурий (орбис +1 градус)
21 декември - ЛЗ точен съвпад Сатурн

п.п. много съм съгласна, че нещо трябва да е отпочнало или да е взето предварително решение и по затъмнението да се реализира, но ако няма такова?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Януари 08, 2012, 06:27:10 pm »
На мнение съм, че затъмненията работят, но в съчетание с други предсказателни техники, някои от които са по-приоритетни.
В продължение на доста години наблюдавам, че моята карта не работи в синхрон със затъмненията, ежемесечните лунари също не дават резултат (вече не ги и гледам).
Така че всеки за себе си избира и се насочва към онази комбинация от астрологични техники, които носят най-висока резултатност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #78 -: Януари 08, 2012, 06:27:54 pm »
Небесна, какво би следвало да произтече от следните затъмнения:

2006

29 март - СЗ съвпад ІС, съответно опозиция МС (орбис -1 градус)

2008

7 февруари - СЗ съвпад Юпитер (орбис +1 градус)
1 август - СЗ опозиция Венера (орбис -1 градус)

2010

11 юли - СЗ опозиция Слънце/Меркурий (орбис +1 градус)
21 декември - ЛЗ точен съвпад Сатурн

п.п. много съм съгласна, че нещо трябва да е отпочнало или да е взето предварително решение и по затъмнението да се реализира, но ако няма такова?

Благодаря, че си си направила труда, но аз въобще си нямам  и най-малка представа кои домове ти управляват въпросните засегнати планети.

Аз друго искам да те попитам: забелязала ли си, че на няколко човека в този форум все не им влияят нито транзити, нито прогресии, нито затъмнения. Сигурни ли сте в домификацията си? И ако е ДА, тогава как мислите, каква е причината? Аз не си спомням ти да си съобщила за някакво събитие по своята натална карта.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #79 -: Януари 08, 2012, 06:32:04 pm »
Не съм чела цялата тема, само разбрах че говорите за лунации. Аз си ги следя и при мен работят много точно! Понякога може да е за нещо много дребно и незначително, но пак по темата на дома, в който се случва новолунието, пълнол.,  затъмненията ...
Картата ми е ректифицирана.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг