Вярно е Хело, вярно е!
Измъкнала си ми думите от контекста и от темата за възлите.
АН спомена, че в мъжка карта, аспектите на венера с възела се отнасят за жената, а на луната с възела - показват кармата на майка му (да не би да перифразирам грешно, но смисълът беше този). Аз отвърнах, че кармата си е на самия човек и не го вярвам много това. Според мен показва карма, свързана със съпругата и жената, а не карма на самата съпруга/жена.
Венера и луна в наталната карта на мъж показват какви са очакванията му към жената/съпругата/ любовницата.
Например, ако той има Венера в козирог, тя трябва да е зодия козирог или Венерата и да има аспект със Сатурн.
Разбира се това не се спазва дословно, защото в брака понякога се намесват и други фактори - като господаря на 7-ми дом.
Аз ще ти кажа за себе си, макар да си засегнала тука само мъжете, а моят пост касаеше и двата пола.
Много пъти сме говорили и форума е пълен с подобни теми. Зъболекар често засягаше тази тема.
Моят първи съпруг - дойде по аспекта на Слънцето с Нептун (той е зодия Риби).
Втората сериозна връзка в живота ми дойде по Слънце във Водолей (той беше водолей)
А следващата сериозна връзка дойде по тригона на Слънце с Марс (той е зодия Овен)
Имала съм слънца в дева в съвпад с моя уран, понеже и Слънцето ми е ураново.