Здравей Гост

.

• 31 Отговора
  • 4659 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
.
« -: Януари 08, 2012, 09:07:50 am »
.

« Последна редакция: Април 21, 2012, 10:15:14 pm от Hm »

*

Stella

• 7765
Re: Какви жени харесват мъжете
« Отговор #1 -: Януари 08, 2012, 10:46:04 am »
Вярно е Хело, вярно е!
Измъкнала си ми думите от контекста и от темата за възлите.
АН спомена, че в мъжка карта, аспектите на венера с възела се отнасят за жената, а на луната с възела - показват кармата на майка му (да не би да перифразирам грешно, но смисълът беше този). Аз отвърнах, че кармата си е на самия човек и не го вярвам много това. Според мен показва карма, свързана със съпругата и жената, а не карма на самата съпруга/жена.

Венера и луна в наталната карта на мъж показват какви са очакванията му към жената/съпругата/ любовницата.

Например, ако той има Венера в козирог, тя трябва да е зодия козирог или Венерата и да има аспект със Сатурн.
Разбира се това не се спазва дословно, защото в брака понякога се намесват и други фактори - като господаря на 7-ми дом.

Аз ще ти кажа за себе си, макар да си засегнала тука само мъжете, а моят пост касаеше и двата пола.

Много пъти сме говорили и форума е пълен с подобни теми. Зъболекар често засягаше тази тема.

Моят първи съпруг - дойде по аспекта на Слънцето с Нептун (той е зодия Риби).
Втората сериозна връзка в живота ми дойде по Слънце във Водолей (той беше водолей)
А следващата сериозна връзка дойде по тригона на Слънце с Марс (той е зодия Овен)
Имала съм слънца в дева в съвпад с моя уран, понеже и Слънцето ми е ураново.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #2 -: Януари 08, 2012, 10:50:29 am »
Например, мъж има Венера във Везни, а Луна в Козирог. После ще гледаме дома и аспектите. Първо по знак. Дали преди брака е харесал в жена си това, че е много чаровна, че има хубаво за неговия вкус тяло, че е била мила и отзивчива и другото по Везни.
Пък след брака дали отношението към жена му не е станало Стаурнианско и дали не е започнал да възприема жена си по Сатурнинаски начин. Не само да изисква от нея да бъде практична, да мисли за финансите, да внимава как се държи в обществото, но дали и той не е започнал да се държи с нея по Сатурниански? Пък преди дали се е дръжл с нея по Везнишки, заради Венера във Везни?

Не знам дали примера, който даваш е на реален човек, но ето ти един реален
мъж с Венера/ Везни и Луна/Козирог като има точна квадратура между Слънце/Луна:

Майкъл Дъглас

http://www.astrotheme.com/portraits/k3TkNEAt3374.htm

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D1%8A%D0%BB_%D0%94%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81

Ето и жена му :  Катрин Зита-Джоунс
http://www.astrotheme.com/portraits/NZK8tm5sejQv.htm

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BD_%D0%97%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%94%D0%B6%D0%BE%D1%83%D0%BD%D1%81
« Последна редакция: Януари 08, 2012, 11:01:21 am от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

« Отговор #3 -: Януари 08, 2012, 01:32:36 pm »
А за жени Слънцето и Марс ли се гледат за отношението преди и след брака?Дайте ние да си видм гредите,защото аз и Брад Пит или Пит на Брата може да си харесам заради това,че ще се държи с мен добре след брака,ама той да избяга от мен ако съм алигатор ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #4 -: Януари 08, 2012, 02:56:49 pm »
 :blink: не знаех досега, че по Венера гледаме какво харесват преди брака, пък по Луната какво след... ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 08, 2012, 03:15:54 pm »
Мен ме интересува дали отношението на мъжете към съпругите им се променя след брака. Дали преди брака са ги възприемали и са се държали с тях по своята Венера. Дали след брака са започнали да ги възприемат по Луната си и дали отношението им се е променило, в зависимост от знака на своята Луна.

Според мен има по-голяма вероятност това да се случи, ако в картата на мъжа е заложено такова противоречие, например квадрат или опозиция между Венера и Луна (нали търсим астрологична обосновка?). Въпреки че наличието на такъв аспект не е задължително условие това да се случи, както и липсата му не е гаранция, че няма да се случи.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #6 -: Януари 08, 2012, 03:38:06 pm »
Мен ме интересува дали отношението на мъжете към съпругите им се променя след брака. Дали преди брака са ги възприемали и са се държали с тях по своята Венера. Дали след брака са започнали да ги възприемат по Луната си и дали отношението им се е променило, в зависимост от знака на своята Луна.

Според мен има по-голяма вероятност това да се случи, ако в картата на мъжа е заложено такова противоречие, например квадрат или опозиция между Венера и Луна (нали търсим астрологична обосновка?). Въпреки че наличието на такъв аспект не е задължително условие това да се случи, както и липсата му не е гаранция, че няма да се случи.  ;D

Бях омъжена за човек без квадрат между Луна (везни) и Венера (дева) - още на втория ден след брака отношението му се промени и стана агресивно самодоволен към жена си. Сега живея с човек с тоя прословут квадрат Венера (в 1 ия градус на лъва) - Луна (29-ия градус на везни) (9-12 дом) - ами няма такова поведение, същият си е и става дори още по-романтично  :blink: Мисля, че въпреки, че венерата е в 1-ия градус на лъва, все пак е близо до рака... ако някой знае повече, ще го помоля да ми каже дали това е квадрат - защото по елементи не е, но по градуси - е...
« Последна редакция: Януари 08, 2012, 03:42:34 pm от eaglet »
The only distance is that which we create!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7 -: Януари 08, 2012, 04:00:52 pm »
дали това е квадрат - защото по елементи не е, но по градуси - е...

Ти сама го каза, точно. В този случай се предполага една по-хармонична връзка между двете. Потвърждаваш го с примера си.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #8 -: Януари 08, 2012, 04:05:13 pm »

Тук трябва жени, които са имали или имат брак да споделят.
При мен е така. Мъжът ми има Венера в Близнаци и Луна в Телец. След като се оженихме, започна да проявява чувство за собственост и ревност, а преди брака не беше такъв.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #9 -: Януари 08, 2012, 04:11:25 pm »
Моя мъж е с луна и венера в телец, слънцето му е в близнаци. Аз съм със слънце в телец и луна в близнаци. Познаваме се от ученици, а живеем заедно от 15 г. Отношението му към мен не се промени след като заживяхме заедно. Не сме се карали сериозно и не сме се раздяли никога.  Казвал ми е, че не би могъл да живее с друга жена.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #10 -: Януари 08, 2012, 04:12:47 pm »

Тук трябва жени, които са имали или имат брак да споделят.
При мен е така. Мъжът ми има Венера в Близнаци и Луна в Телец. След като се оженихме, започна да проявява чувство за собственост и ревност, а преди брака не беше такъв.

А преди как се е отнасял към теб?
Изобщо не беше ревнив, пътувах много, рядко се задържах на едно място, но това не му пречеше. Давахме си повече свобода един на друг.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #11 -: Януари 08, 2012, 04:21:30 pm »
Моя мъж е с луна и венера в телец, слънцето му е в близнаци. Аз съм със слънце в телец и луна в близнаци. Познаваме се от ученици, а живеем заедно от 15 г. Отношението му към мен не се промени след като заживяхме заедно. Не сме се карали сериозно и не сме се раздяли никога.  Казвал ми е, че не би могъл да живее с друга жена.
А Луната и Венера при него в съвпад ли са?
Не. Венера е на  6 гр. от асц, а луна на 25. Това е в първи дом.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #12 -: Януари 08, 2012, 04:24:35 pm »
А Луната и Венера при него в съвпад ли са?
Не. Венера е на  6 гр. от асц, а луна на 25. Това е в първи дом.

Щом всичко между вас е толкова добро, защо си сложила такава картинка като подпис?

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #13 -: Януари 08, 2012, 04:25:54 pm »
Защото ми се видя забавна :)

« Отговор #14 -: Януари 08, 2012, 04:28:09 pm »
Вярно е Хело, вярно е!
Измъкнала си ми думите от контекста и от темата за възлите.
АН спомена, че в мъжка карта, аспектите на венера с възела се отнасят за жената, а на луната с възела - показват кармата на майка му (да не би да перифразирам грешно, но смисълът беше този). Аз отвърнах, че кармата си е на самия човек и не го вярвам много това. Според мен показва карма, свързана със съпругата и жената, а не карма на самата съпруга/жена.

Венера и луна в наталната карта на мъж показват какви са очакванията му към жената/съпругата/ любовницата.

Например, ако той има Венера в козирог, тя трябва да е зодия козирог или Венерата и да има аспект със Сатурн.
Разбира се това не се спазва дословно, защото в брака понякога се намесват и други фактори - като господаря на 7-ми дом.

Аз ще ти кажа за себе си, макар да си засегнала тука само мъжете, а моят пост касаеше и двата пола.

Много пъти сме говорили и форума е пълен с подобни теми. Зъболекар често засягаше тази тема.

Моят първи съпруг - дойде по аспекта на Слънцето с Нептун (той е зодия Риби).
Втората сериозна връзка в живота ми дойде по Слънце във Водолей (той беше водолей)
А следващата сериозна връзка дойде по тригона на Слънце с Марс (той е зодия Овен)
Имала съм слънца в дева в съвпад с моя уран, понеже и Слънцето ми е ураново.

Стеле, на моя мъж Венерата му е в Стрелец 3 дом, Луната в Скорпион 2 дом. Моята Венера е в 7 дом Лъв, не съм и зодия Стрелец, нито пък Асцендента ми е Стрелец.А Венерата ми няма и аспект с Юпитер.Това показва,че не съм такъв тип жена каквато харесва, нали ;D По 7 дом какво да гледам. Извинявай,ако въпроса е тъп  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #15 -: Януари 08, 2012, 04:34:44 pm »
Гледаш планетата управител на дома и евентуално наличието на планети в дома, както и аспектите на въпросния управител, кой е при теб? има ли нещо общо с Юпитер?
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #16 -: Януари 08, 2012, 04:39:45 pm »
Защото ми се видя забавна :)

Страхуваш ли се от любовта или от нова любов?

« Отговор #17 -: Януари 08, 2012, 04:39:53 pm »
Гледаш планетата управител на дома и евентуално наличието на планети в дома, както и аспектите на въпросния управител, кой е при теб? има ли нещо общо с Юпитер?

Ами в 7 дом Лъв имам Венера и Марс в съвпад.Слънцето като У7 никакви аспекти няма към Юпитер  ;D Марс също никакви аспекти с Юпитер  ;)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #18 -: Януари 08, 2012, 04:42:07 pm »

Стеле, на моя мъж Венерата му е в Стрелец 3 дом, Луната в Скорпион 2 дом. Моята Венера е в 7 дом Лъв, не съм и зодия Стрелец, нито пък Асцендента ми е Стрелец.А Венерата ми няма и аспект с Юпитер.Това показва,че не съм такъв тип жена каквато харесва, нали ;D По 7 дом какво да гледам. Извинявай,ако въпроса е тъп  ;)

Може би преди брака всичко е било по-весело, а после той е станал много ревнив? Но може секса след брака да се е подобрил.

« Отговор #19 -: Януари 08, 2012, 04:44:20 pm »

Може би преди брака всичко е било по-весело, а после той е станал много ревнив? Но може секса след брака да се е подобрил.

Винаги си е бил ревнив ;D А за секса,винаги е бил на ниво  ;D