Здравей Гост

Има ли смисъл от тази връзка?

• 56 Отговора
  • 6487 Прегледи
*

Freya

• **
  • 1178
Има ли смисъл от тази връзка?
« -: Януари 10, 2012, 02:31:01 pm »
Напоследък все повече си задавам този въпрос. И сериозно си мисля дали да се разделим с приятеля ми. Трудно ми е да взема решение, макар и все повече да се убеждавам, че с такъв човек не мога да живея. От една страна той ми дава сигурност, от друга страна е в разрез с моите разбирания за връзка и съвместен живот. Не подкрепя моите мечти и желанието ми да се развивам. Очаква от мен да съм перфектната домакиня, а аз не съм. Изключително ревнив, макар да го отрича; той няма никакво доверие в мен. А аз очаквам от партньора си да ме подкрепя и да споделям моите вълнения, живота си с него. Вкъщи сме заедно а навън, винаги поотделно. Той няма никакъв интерес към моите занимания, към приятелите ми и следователно не участва в голяма част от живота ми.

Затова и искам да се допитам до астрологията, тъй като задавах и хорарни въпроси, но и от там не придобих яснота. Чудя се дали от синастрията ни може да се каже дали имаме бъдеще заедно или да слагаме край сега. Какво ще кажете вие по тази синастрия?
Часовете са точни, той е вътрешния кръг.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Има ли смисъл от тази връзка?
« Отговор #1 -: Януари 10, 2012, 02:37:48 pm »
Смисъл има от всяка връзка...,щом е стигнала до връзка. Но...тук не намирам много фактори за трайна любовна връзка...Венера трудно ще стопли Сатурн....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #2 -: Януари 10, 2012, 02:47:36 pm »
охх...и тук Венера/Плутон....Плутон/Венера + Сатурн... ама какво става? това направо е като рецепта за проблемни връзки?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #3 -: Януари 10, 2012, 02:49:58 pm »
Да Марая, въпроса е малко объркващ. Знам, че от всяка връзка има смисъл. Аз за разлика от него, никога не смятам времето си прекарано с някого за пропиляно, независимо, че сме се разделили примерно. Имало е смисъл от нашата връзка, но идеята на въпроса по-скоро е дали има смисъл да продължаваме.

За Венера съвпад Сатурн и аз много съм си мислела, сигурно заради този съвпад той винаги ме "отрязва" или както той го нарича "сваля ме на земята". Но е факт, че приема с студенина начините, по които показвам любовта си.
Цитат
Но...тук не намирам много фактори за трайна любовна връзка...Венера трудно ще стопли Сатурн....
А иначе това, само заради този съвпад ли е? Защото въпреки всичко, тълкуванията на този съвпад са малко противоречиви, чела съм и други тълкувания, че е фактор за дълготрайна връзка.

Цитат
охх...и тук Венера/Плутон....Плутон/Венера + Сатурн... ама какво става? това направо е като рецепта за проблемни връзки?
Ооо не... Венера/Плутон никак не е лошо, но в този случай аз не го броя за съвпад. Остави, че с мойта Венера в Скорпион, излиза, че кажи речи с всеки ще го имам този съвпад.  :blink:
А и то всяка връзка е малко или много проблемна. Обаче е дошъл момента в който да поставя под въпрос точно тази.

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Януари 10, 2012, 02:56:16 pm »
Щом си задаваш такива въпроси...астрологията няма как да помогне. Ти самата си посочила достатъчно аргументи, за да не я бъде. Ако искаш да я има тази връзка, то трябва да си готова на серия от компромиси, които в значителна степен биха те обезличили. Дали си струва това? - Ти сама трябва да решиш.:)

*

Grace

• 2257
« Отговор #5 -: Януари 10, 2012, 03:01:45 pm »
Freya, аз изобщо нямам предвид съвпада. А опозицията Плутон/ Венера . Двойно подчертана - синастрично и в неговия натал, ако правилно съм видяла  :blink: При теб съответно, съвпад Плутон/Венера в натала.

Цитат
Той няма никакъв интерес към моите занимания, към приятелите ми и следователно не участва в голяма част от живота ми.
- това е по опозицията на Луните. Не е там основния проблем, според мен.
« Последна редакция: Януари 10, 2012, 03:15:13 pm от Grace »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #6 -: Януари 10, 2012, 03:17:26 pm »
Щом си задаваш такива въпроси...астрологията няма как да помогне. Ти самата си посочила достатъчно аргументи, за да не я бъде. Ако искаш да я има тази връзка, то трябва да си готова на серия от компромиси, които в значителна степен биха те обезличили. Дали си струва това? - Ти сама трябва да решиш.:)
Права си, но все пак има и НО... В смисъл, че има и положителни страни. Ако бях сигурна нямаше да се допитвам до астрологията. Може би е въпрос на време, не знам.

Freya, аз изобщо нямам предвид съвпада. А опозицията Плутон/ Венера . Двойно подчертана - синастрично и в неговия натал, ако правилно съм видяла  :blink:
Аха, ами за тази опозиция нямам информация.. правилно си видяла иначе, и той я има. Но все пак в една синастрия няма как да няма и напрегнати аспекти, без тях ще е скучно.

*

Grace

• 2257
« Отговор #7 -: Януари 10, 2012, 03:20:38 pm »
разбира се, но тук и "тримата" си имате работа не с кой да е, а с Плутон. Всеки от вас поотделно, + синастрично...:) прочети малко за това, може да намериш интересна информация, която да ти даде нов поглед и перспектива върху връзката. 

Цитат
Изключително ревнив, макар да го отрича; той няма никакво доверие в мен
- това със сигурност е Плутон  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8 -: Януари 10, 2012, 04:55:56 pm »
Freya ,
Всичко което гарантира трайността на една връзка са Нодалната ос и Сатурн...При аспект към светилата това е абсолютна гаранция за дълготрайност на връзката...Във Вашата синастрия акцента попада в невидим дом...Тук са тайните неща...,тук е най-дълбокото място , тук ти си по-любвеобвилна...,той е строг и студен...Безспорен факт е присъствието на Плутон...и нещата излизат извън контрол.Аз мисля, че ти си тази , която се съобразява и е готова на компромиси...Но вероятно това е неговия урок...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #9 -: Януари 10, 2012, 06:08:08 pm »
Благодаря Grace, ще потърся информация за тези аспекти на Плутон.

Марая, до колкото виждам имаме минорни аспекти между нодалните оси и Сатурн със светилата, с изключение на мой Сатурн  :kva: негова Луна.
Какъв е този невидим дом за който говориш? Негов 12ти ли? Имаш в предвид, че акцента на синастрията ни е Плутон опозиция Венера? Как се разбира къде е акцента?

Аз между другото си мислех, че друг фактор за неразбирателството ни е опозицията на Венерите...

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #10 -: Януари 10, 2012, 06:19:03 pm »

Абсолютно, съгласна. Астрологията тука не важи. Аз ще бъда по-крайна от Уран. Темата направо пищи "аз съм жена, готова съм да се боря, борила съм се толкова много, искам да живея, да мечтая, а той иска от мен ...да съм притурка".

Какви деца ще родиш, от мъж, който не обичаш, след като си загубила себе си. Сори, ама това е най-важният въпрос, родиш ли, връщане назад няма, майка си до живот.

И завършвам със стария изтъркан лаф, в който има толкова много истина - светът е пълен със светлина, ако искаш да я видиш. Въпросът е ти готова ли си, да си платиш цената за щастието.

Аз го казвам това, след като си цикля сама, вече 1 година, самотно ми е т.н., няма кой да ми обръща внимание, кой да ме извежда, да се грижи за мен, да ми създава илюзия за сигурност, боря се със всичко сама. Знаех, че ще е такова положението, но съм свободна. Може и да не я намеря, но не съм предала себе си. Това беше моят избор.

Фрея аз си мисля, че ти много добре знаеш вътре в теб, какво си избрала...душата винаги си знае.
When One Door Closes Another Door Opens

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #11 -: Януари 10, 2012, 06:28:48 pm »
... от друга страна е в разрез с моите разбирания за връзка и съвместен живот. Не подкрепя моите мечти и желанието ми да се развивам. Очаква от мен да съм перфектната домакиня, а аз не съм. Изключително ревнив, макар да го отрича; той няма никакво доверие в мен. А аз очаквам от партньора си да ме подкрепя и да споделям моите вълнения, живота си с него. Вкъщи сме заедно а навън, винаги поотделно. Той няма никакъв интерес към моите занимания, към приятелите ми и следователно не участва в голяма част от живота ми.
Представи си, че си страничен човек и някоя приятелка ти иска съвет. Ако тя ти каже всичко това за приятеля си и те пита какво да прави, ти какво би й препоръчала ?
Ти би ли избрала да прекараш целия си живот,  с такъв човек и по такъв начин?

Всеки път се питам защо хората избират да бъдат нещастни, недооценени и неудовлетворени от живота , след като могат да изберат да бъдат щастливи,  удовлетворени и пълноценни...  :rolleyes:
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #12 -: Януари 10, 2012, 07:07:31 pm »
Добре, аз ви разбирам момичета. Но може би самата аз съм била афектирана и затова съм написала само негативите. Все пак, когато има някакъв проблем ние инстинктивно се захващаме за отрицателните проявления.
От друга страна го има и това, че той ме ограничава по някакъв начин, защото иска от мен да съм по-отговорна. А аз наистина съм си доста вятърничева по някои въпроси, особено битовите. Все пак и аз не съм перфектна. И той поне ме учи да бъда по-отговорна и сериозна. Освен това аз го обичам а и той е много добър човек.

Цитат
Всеки път се питам защо хората избират да бъдат нещастни, недооценени и неудовлетворени от живота , след като могат да изберат да бъдат щастливи,  удовлетворени и пълноценни... 

Знам много добре, че човек сам си избира дали да е щастлив или не. Аз съм на това мнение, макар и някои хора да твърдят, че понякога обстоятелствата ги ограничават. Аз винаги имам право на избор. И в момента е дошло време да направя избор. Аз не съм избрала да бъда нещастна. Защото ако бях нямаше да публикувам тази тема, и нямаше да си задам въпроса на себе си. Тоест аз си давам правото на избор. Не съм се примирила, знам че ако остана с него ще трябва да го приема такъв, какъвто е и с негативните му страни. Но аз не съм взела това решение. Така че venerra, ако визираш мен с това изказване, просто не си права  :blink:

Но все пак аз трябва да обмисля ситуацията, да поставя на кантар плюсовете и минусите, и така да взема решение, за да не съжалявам впоследствие.

Цитат
Фрея аз си мисля, че ти много добре знаеш вътре в теб, какво си избрала...душата винаги си знае.
Може би си права.

*

Stella

• 7765
« Отговор #13 -: Януари 10, 2012, 07:18:29 pm »
Студен, ограничаващ...ами, нека го попитаме човека и той как се чувства в тази връзка. Все пак твоят Сатурн е в квадрат с неговата луна, а това също се изживява като липса на топлота от тебе към него. Да бъдем реалисти.  :blink:

Според мене тази синастрия е добра - има много положителни аспекти, за които могат да мечтаят много двойки, но съвпадите и квадратурите и опозициите на сатурн се преживяват много трудно...при това вие сте земни знаци.
Ноо, той си има по рождение аспектче на сатурн с луна, така че едва ли го изживява толкова болезнено, колкото ти. Твоята венера няма аспект със сатурн и съвпадът с неговия ти идва в повече. Не можеш да си пофлиртуваш и да се погевезиш на воля. Скорпионската венера е заточена венера. тя има нужда от много топлота, жадна е за силни и драматични чувства, които иска да вижда у партньора. А този сатурн освен да я потиска, няма какво повече да и даде в проработката на тази трудна позиция.
« Последна редакция: Януари 10, 2012, 07:23:57 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #14 -: Януари 10, 2012, 07:24:23 pm »

Обичай себе си, не бъди част от някой друг. Просто не сте един за друг. Плюсове и минуси много, но времето си тече, а ти не се чувстваш щастлива, явно! Няма да останеш сама, бъди сигурна. Когато губим не знаем какво печелим. Затова смело напред, имаш много потенциал и ще постигнеш повече в живота от това да си перфектната майка и домакиня. И още повече - ще имаш другар на ментално и емоционално ниво!

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Януари 10, 2012, 07:27:02 pm »

Обичай себе си, не бъди част от някой друг. Просто не сте един за друг. Плюсове и минуси много, но времето си тече, а ти не се чувстваш щастлива, явно! Няма да останеш сама, бъди сигурна. Когато губим не знаем какво печелим. Затова смело напред, имаш много потенциал и ще постигнеш повече в живота от това да си перфектната майка и домакиня. И още повече - ще имаш другар на ментално и емоционално ниво!

Напомни ми за една много любима моя сентенция: "Когато се затваря една врата, винаги се отваря друга. но докато гледаме към затворената, ние не сме в състояние да видим отворената."

Хората не се променят. Най-голямата грешка на жените е, че си мислят, че могат да променят мъжа "за доброто на двойката".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #16 -: Януари 10, 2012, 07:43:58 pm »
Чудя се дали от синастрията ни може да се каже дали имаме бъдеще заедно или да слагаме край сега.

Със сигурност от анализа на двете карти и поотделно може да се предположи. :blink:
Но струва ми се не това е целта. Ако трябва нещо да се изживее, то следва да се докрай, иначе ще повтаряш до безкрай едно и също, няма значение с кого и колко.

Имаш опозиция на светилата - в конфликт са ти желания и нужди, тоест проблемът изначално си е в теб. Ако може едновременно да задоволиш и едното и другото ще е добре, но не става точно така.
Аз имам същата опозиция, но в различни знаци и домове. Приблизително на тази възраст имах сходна връзка и същата дилема (не познавах по онова време астрологията, освен в жълтата преса). Мислих и премислях много, говорих и размислях с приятели, роднини, познати. В крайна сметка - прекратих отношенията. Равносметката - и до сега съжалявам (само да вметна, че са съвсем малко 2 на брой нещата, за които съжалявам), не защото не останах с него, а защото не родих от него, каквото беше желанието му. Втурнах се да преследвам мечтите - те не се оказаха толкова силни и устойчиви, а променливи, а детето остава, особено от хубав и умен баща :blink:, който освен всичко останало щеше и да го гледа, независимо дали ние с таткото сме заедно или не.
Наясно съм, че е трудно на тези години да прецениш Слънцето ли е по-важно или Луната да се задоволи, но все пак имаш предимството да познаеш астрологията, следователно да разбереш максимално добре себе си поне засега :blink:

« Отговор #17 -: Януари 10, 2012, 07:53:43 pm »
е то как няма да като У7 е Венера в Телец , а на отсрещната страна У 7 е Мерка пак Везни
проблемна , ама обвързване да край,не пускат сатурн и плутон в заиграване  с венера,  и дълго,дълго :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #18 -: Януари 10, 2012, 07:59:12 pm »
..Равносметката - и до сега съжалявам (само да вметна, че са съвсем малко 2 на брой нещата, за които съжалявам), не защото не останах с него, а защото не родих от него, каквото беше желанието му. Втурнах се да преследвам мечтите - те не се оказаха толкова силни и устойчиви, а променливи, а детето остава, особено от хубав и умен баща :blink:, който освен всичко останало щеше и да го гледа, независимо дали ние с таткото сме заедно или не.
Така или иначе не е възможно човек да избере да върви по два пътя едновременно. "не защото не останах с него, а защото не родих от него, каквото беше желанието му"- избрала си да следваш твоите мечти, а не нечии други и това е било най-доброто, което си могла да избереш на този етап от живота си :) не съжалявай за нищо. "всичко  в живота ни се случва по план и за добро". не помня къде го бях чела, но често си го казвам. :blink:
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #19 -: Януари 10, 2012, 08:02:44 pm »
"Когато се затваря една врата, винаги се отваря друга. но докато гледаме към затворената, ние не сме в състояние да видим отворената."

Много съм съгласна.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens