Ех момичета, много верни неща казвате!
Студен, ограничаващ...ами, нека го попитаме човека и той как се чувства в тази връзка. Все пак твоят Сатурн е в квадрат с неговата луна, а това също се изживява като липса на топлота от тебе към него. Да бъдем реалисти.
В случая не мисля, че на него му липсва топлота от моя страна. Аз съм откликваща и много по-любвеобилна от него. Макар, че в началото като се запознахме той беше най-милият човек който някога съм срещала. Сега е по-студен, но това може да се дължи и на мен, заради липсата му на доверие в мен. Аз съм по-вятърничева.
Скорпионската венера е заточена венера. тя има нужда от много топлота, жадна е за силни и драматични чувства, които иска да вижда у партньора. А този сатурн освен да я потиска, няма какво повече да и даде в проработката на тази трудна позиция.
Абсолютно вярно. Понякога, като направи нещо мило за мен и си показва любовта, дори и дребно и незначително да е, му се радвам като циганче на бенгалски огън. :blink:
Всъщност мен не ме е страх да остана сама, не ме е страх "да затворя вратата", страхът от това го преживях вече чрез друга връзка. Страх ме е да не направя грешка и после да съжалявам.
Със сигурност от анализа на двете карти и поотделно може да се предположи.
Но струва ми се не това е целта. Ако трябва нещо да се изживее, то следва да се докрай, иначе ще повтаряш до безкрай едно и също, няма значение с кого и колко.
И заради това премислям, не знам после няма ли да се сблъскам с подобен или същия проблем. Аз привличам едни и същи ситуации, докато не се науча. Предполагам при всеки е така. Не знам заради опозицията ми Слънце-Луна ли е, обаче много неща си противоречат в нашата връзка. Или ни е много хубаво или ни идва да си теглим една... Както в твоя случай abroad, така и аз знам, че той ще бъде много отговорен баща, но аз съм на мнение че ако двамата родители не се обичат, това се обезмисля.
Фрея, погледнах по-подробно картите Ви, не толкова като синастрия, а отделно, ти имаш силен 10 дом и 9 дом и като цяло източната полусфера е пълна - самостоятелна жена. При него 7 дом е силен, поне ще търпи силен партньор. Иначе и двамата имате Марс в 1 дом, на единият екзалтира, на другия е на трон (Скорпи), и двамата сте с натоварен 1 дом - ярки личности. Ти си с Луна в Риби, и Нептун в 1 дом, доста силна вода, трудно ще е да си откъсната и сама, без хора, за които да се грижиш, да обичаш, да усещаш емоционална емпатия. Но пък Марсът ти е земен ще балансира. При теб и двете мъжки планети са в Земни знаци и може би затова живееш с човек с изгряващ Сатурн и Слънце в Телец. Всъщност имате хубави синастрии, на него и Луната му е в съвпад с твоето Слънце, мисля, че твоят Юпитер в Риби му е писнало, обаче. Той е в опозиция с неговата Луна, верно е в секстил с неговия Юпитер, но Рибите НЕ ПОНАСЯТ да ги ограничават. Ако не избягаш физически, ще избягаш по друг начин. В това съм сигурна. Но и ти си дете на пълнолунието, знаеш какво казват в западната астрология - при пълнолуние поне един развод (една сериозна връзка зад гърба). Но и при него има силна опозиция между 1 и 7 дом.
Освен това при теб и двете женски планети - Венера и Луна са във вода, при него и двете женски планети са в земя - Дева и Телец, само силният асц В Скорпион, балансира нещата, но с изгряващия Сатурн, определено емоциите не се леят. Аз съм също с изгр Сатурн на асц Скорпи, и имах колежка, с много подобен хороскоп на моя, (земно Слънце, огнена Луна) и асц Скорпион, ние много се разбирахме, но при нея емоциите се лееха, тогава много ясно разбрах, колко са силни изгряващите планети. Може Сатурн да не е силен в Скорпион, но на асц ще се усеща МНОГО силно.
А ти имаш и Нептун в 1 дом, искреното ми мнение като астролог е, че твоята вода, не намира нужната емпатия в него. И ти много добре го бе казала - дава ми СИГУРНОСТ. В първия си пост не пишеш за любов, щастие и т.н., а сигурност.... идва ми наум историята с една красавица дева - София Лорен, която е била много влюбена в Кари Грант, но избира да остане със съпруга си Карло Понти (много по-възрастен от нея и нехаризматичен, нищо общо с Кари Грант, но тя го възприема като баща, той се грижи за кариерата и) и в биографията си пише - "не можех да си представя, да оставя Италия и да замина в несигурната Америка....". Аз мисля, че тя е намерила своето си щастие и т.н., никога не се е оплаквала, жена с достойнство, но не знам дали си струва една жена да изживее живот, в който да не е с мъжа, който обича. Аз лично щях да замина с Кари Грант, и съм сигурна, че щеше да ми изневерява, да го ревнувам, да ми е тежко, и т.н., но пък щях да обичам. Но това е моят избор. Ето София Лорен, определено жена с много качества и според мен и интелект, прави съвсем различен избор.
:blink:
Късмет!
Ами Луната му е в същия знак като Слънцето ми, но аз не го броя за съвпад. А и не знам за мен добре ли е партньора ми е да с Луна :soe: Слънцето ми, защото тогава пък е в опозиция и противоречи на моята Луна. Както и в случая според мен, ние сме различни - емоционално. Той с тази :moo: в :vi: е много сух е безчувствен емоционално за моята :moo: в :pi: И не знам дали е от юпитера или Луната ми в Риби, но никак не ми се нрави да ме ограничават. И ако не съм избягала физически, то си имам моите хобита и интереси, които са в страни от него.
Относно това за пълнолунието и развода, така ме успокоиха скобите - че може и за сериозна връзка да става на въпрос... В такъв случай съм спокойна защото вече преминах през това - като малък развод си беше, без документите. Все пак 8 годишна връзка приключих.
Ясно значи, защо така ме "травмира" Сатурна му, а той бил силен - на АС... и хич не му се леят емоциите, за разлика от мен. Все на такива мъже попадам - неемоционални, може би привличам противоположности в този смисъл.
Да ти кажа честно за историята на София Лорен... Въпреки огромната ми жажда за любов и тръпка, и аз бих останала с Карло Понти. В никакъв случай не бих живяла с мъж, когото НЕ обичам, но предпочитам сигурност пред страстна любов с човек, за който знам, че ще ми изневерява и ще ми е тежко. Това би било голяма травма за мен.

Всъщност, ако не обичах Карло, най-вероятно и с него нямаше да остана. И двете теми са ми табу, нито изневяра бих понесла, нито да си кротувам с човек когото не обичам.
А дали отговора е във въпроса... възможно е, но времето ще покаже. Защото има и много НО-та...
Благодаря ви за подкрепата момичета! :58: