Здравей Гост

Има ли смисъл от тази връзка?

• 56 Отговора
  • 6446 Прегледи
Re: Има ли смисъл от тази връзка?
« Отговор #20 -: Януари 10, 2012, 08:03:37 pm »

Обичай себе си, не бъди част от някой друг. Просто не сте един за друг. Плюсове и минуси много, но времето си тече, а ти не се чувстваш щастлива, явно! Няма да останеш сама, бъди сигурна. Когато губим не знаем какво печелим. Затова смело напред, имаш много потенциал и ще постигнеш повече в живота от това да си перфектната майка и домакиня. И още повече - ще имаш другар на ментално и емоционално ниво!

Напомни ми за една много любима моя сентенция: "Когато се затваря една врата, винаги се отваря друга. но докато гледаме към затворената, ние не сме в състояние да видим отворената."

Хората не се променят. Най-голямата грешка на жените е, че си мислят, че могат да променят мъжа "за доброто на двойката".

Принципно хората се променят но само когато те самите осъзнаят нуждата от това! Всеки се променя и се променя по малко всеки ден.... :) Аз лично промених и продължавам да променям в себе си и работя по въпроса доколкото мога. Да се бориш със себе си е най-голямата борба!!!! И най-трудната!!!

« Отговор #21 -: Януари 10, 2012, 08:07:09 pm »
Чудя се дали от синастрията ни може да се каже дали имаме бъдеще заедно или да слагаме край сега.

Със сигурност от анализа на двете карти и поотделно може да се предположи. :blink:
Но струва ми се не това е целта. Ако трябва нещо да се изживее, то следва да се докрай, иначе ще повтаряш до безкрай едно и също, няма значение с кого и колко.

Имаш опозиция на светилата - в конфликт са ти желания и нужди, тоест проблемът изначално си е в теб. Ако може едновременно да задоволиш и едното и другото ще е добре, но не става точно така.
Аз имам същата опозиция, но в различни знаци и домове. Приблизително на тази възраст имах сходна връзка и същата дилема (не познавах по онова време астрологията, освен в жълтата преса). Мислих и премислях много, говорих и размислях с приятели, роднини, познати. В крайна сметка - прекратих отношенията. Равносметката - и до сега съжалявам (само да вметна, че са съвсем малко 2 на брой нещата, за които съжалявам), не защото не останах с него, а защото не родих от него, каквото беше желанието му. Втурнах се да преследвам мечтите - те не се оказаха толкова силни и устойчиви, а променливи, а детето остава, особено от хубав и умен баща :blink:, който освен всичко останало щеше и да го гледа, независимо дали ние с таткото сме заедно или не.
Наясно съм, че е трудно на тези години да прецениш Слънцето ли е по-важно или Луната да се задоволи, но все пак имаш предимството да познаеш астрологията, следователно да разбереш максимално добре себе си поне засега :blink:

Аз не съм съгласна с теб! Първо - как си разбрала че мечтите ти не са били устойчиви и силни? Второ - колкото и да е готин и добър, за какво ти е дете без баща? Смисъла на семейството е единството и силата която идва от това единство!!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Януари 10, 2012, 08:16:12 pm »

Обичай себе си, не бъди част от някой друг. Просто не сте един за друг. Плюсове и минуси много, но времето си тече, а ти не се чувстваш щастлива, явно! Няма да останеш сама, бъди сигурна. Когато губим не знаем какво печелим. Затова смело напред, имаш много потенциал и ще постигнеш повече в живота от това да си перфектната майка и домакиня. И още повече - ще имаш другар на ментално и емоционално ниво!

Напомни ми за една много любима моя сентенция: "Когато се затваря една врата, винаги се отваря друга. но докато гледаме към затворената, ние не сме в състояние да видим отворената."

Хората не се променят. Най-голямата грешка на жените е, че си мислят, че могат да променят мъжа "за доброто на двойката".

Принципно хората се променят но само когато те самите осъзнаят нуждата от това! Всеки се променя и се променя по малко всеки ден.... :) Аз лично промених и продължавам да променям в себе си и работя по въпроса доколкото мога. Да се бориш със себе си е най-голямата борба!!!! И най-трудната!!!

Смятам, че хората се развиват, но не се променят. Те всеки ден, малко по малко опознават различни страни от себе си и това се нарича себепознание.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #23 -: Януари 10, 2012, 08:24:32 pm »
Аз не съм съгласна с теб! Първо - как си разбрала че мечтите ти не са били устойчиви и силни? Второ - колкото и да е готин и добър, за какво ти е дете без баща? Смисъла на семейството е единството и силата която идва от това единство!!!

Всеки е в правото си да не е съгласен с едно или друго :blink:
Как съм разбрала? - С времето.
За детето - пак с времето и дълбоки и болезнени размисли и наблюдения :blink:
За смисълът от единството няма нужда от изписани удивителни :blink:, които са в унисон с едно друго мое, но не с настоящата ситуация, нито подходящи за астрологични търсения :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #24 -: Януари 10, 2012, 08:30:03 pm »
Фрея, погледнах по-подробно картите Ви, не толкова като синастрия, а отделно, ти имаш силен 10 дом и 9 дом и като цяло източната полусфера е пълна - самостоятелна жена. При него 7 дом е силен, поне ще търпи силен партньор. Иначе и двамата имате Марс в 1 дом, на единият екзалтира, на другия е на трон (Скорпи), и двамата сте с натоварен 1 дом - ярки личности. Ти си с Луна в Риби, и Нептун в 1 дом, доста силна вода, трудно ще е да си откъсната и сама, без хора, за които да се грижиш, да обичаш, да усещаш емоционална емпатия. Но пък Марсът ти е земен ще балансира. При теб и двете мъжки планети са в Земни знаци и може би затова живееш с човек с изгряващ Сатурн и Слънце в Телец. Всъщност имате хубави синастрии, на него и Луната му е в съвпад с твоето Слънце, мисля, че твоят Юпитер в Риби му е писнало, обаче. Той е в опозиция с неговата Луна, верно е в секстил с неговия Юпитер, но Рибите НЕ ПОНАСЯТ да ги ограничават. Ако не избягаш физически, ще избягаш по друг начин. В това съм сигурна. Но и ти си дете на пълнолунието, знаеш какво казват в западната астрология - при пълнолуние поне един развод (една сериозна връзка зад гърба). Но и при него има силна опозиция между 1 и 7 дом.

Освен това при теб и двете женски планети - Венера и Луна са във вода, при него и двете женски планети са в земя - Дева и Телец, само силният асц В Скорпион, балансира нещата, но с изгряващия Сатурн, определено емоциите не се леят. Аз съм също с изгр Сатурн на асц Скорпи, и имах колежка, с много подобен хороскоп на моя, (земно Слънце, огнена Луна) и асц Скорпион, ние много се разбирахме, но при нея емоциите се лееха, тогава много ясно разбрах, колко са силни изгряващите планети. Може Сатурн да не е силен в Скорпион, но на асц ще се усеща МНОГО силно.

А ти имаш и Нептун в 1 дом, искреното ми мнение като астролог е, че твоята вода, не намира нужната емпатия в него. И ти много добре го бе казала - дава ми СИГУРНОСТ. В първия си пост не пишеш за любов, щастие и т.н., а сигурност.... идва ми наум историята с една красавица дева - София Лорен, която е била много влюбена в Кари Грант, но избира да остане със съпруга си Карло Понти (много по-възрастен от нея и нехаризматичен, нищо общо с Кари Грант, но тя го възприема като баща, той се грижи за кариерата и) и в биографията си пише - "не можех да си представя, да оставя Италия и да замина в несигурната Америка....". Аз мисля, че тя е намерила своето си щастие и т.н., никога не се е оплаквала, жена с достойнство, но не знам дали си струва една жена да изживее живот, в който да не е с мъжа, който обича. Аз лично щях да замина с Кари Грант, и съм сигурна, че щеше да ми изневерява, да го ревнувам, да ми е тежко, и т.н., но пък щях да обичам. Но това е моят избор. Ето София Лорен, определено жена с много качества и според мен и интелект, прави съвсем различен избор.

:blink: ;) Късмет!
When One Door Closes Another Door Opens

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #25 -: Януари 10, 2012, 08:49:10 pm »
Щом си задаваш такива въпроси...астрологията няма как да помогне. Ти самата си посочила достатъчно аргументи, за да не я бъде. Ако искаш да я има тази връзка, то трябва да си готова на серия от компромиси, които в значителна степен биха те обезличили. Дали си струва това? - Ти сама трябва да решиш.:)

Абсолютно, съгласна. Астрологията тука не важи. Аз ще бъда по-крайна от Уран. Темата направо пищи "аз съм жена, готова съм да се боря, борила съм се толкова много, искам да живея, да мечтая, а той иска от мен ...да съм притурка".

Какви деца ще родиш, от мъж, който не обичаш, след като си загубила себе си. Сори, ама това е най-важният въпрос, родиш ли, връщане назад няма, майка си до живот.

И завършвам със стария изтъркан лаф, в който има толкова много истина - светът е пълен със светлина, ако искаш да я видиш. Въпросът е ти готова ли си, да си платиш цената за щастието.

Аз го казвам това, след като си цикля сама, вече 1 година, самотно ми е т.н., няма кой да ми обръща внимание, кой да ме извежда, да се грижи за мен, да ми създава илюзия за сигурност, боря се със всичко сама. Знаех, че ще е такова положението, но съм свободна. Може и да не я намеря, но не съм предала себе си. Това беше моят избор.

Фрея аз си мисля, че ти много добре знаеш вътре в теб, какво си избрала...душата винаги си знае.
На някои хора може би им е дадено да отработят "работата" си сами, а на други - в партньорство. Просто темите, които имат да отработват са различни. Не мисля, че има готови рецепти - всичко е много индивидуално, но възможности за развитие животът ни предоставя и в 2-та случая.

*

Grace

• 2257
« Отговор #26 -: Януари 10, 2012, 09:46:39 pm »
И ти много добре го бе казала - дава ми СИГУРНОСТ. В първия си пост не пишеш за любов, щастие и т.н., а сигурност.... идва ми наум историята с една красавица дева - София Лорен, която е била много влюбена в Кари Грант, но избира да остане със съпруга си Карло Понти (много по-възрастен от нея и нехаризматичен, нищо общо с Кари Грант, но тя го възприема като баща, той се грижи за кариерата и) и в биографията си пише - "не можех да си представя, да оставя Италия и да замина в несигурната Америка....". Аз мисля, че тя е намерила своето си щастие и т.н., никога не се е оплаквала, жена с достойнство, но не знам дали си струва една жена да изживее живот, в който да не е с мъжа, който обича. Аз лично щях да замина с Кари Грант, и съм сигурна, че щеше да ми изневерява, да го ревнувам, да ми е тежко, и т.н., но пък щях да обичам. Но това е моят избор. Ето София Лорен, определено жена с много качества и според мен и интелект, прави съвсем различен избор.

Anabell, много ми хареса тази част от мнението ти, а и примера, който даваш. Това е толкова често срещана дилема при нас жените. И вярно, в крайна сметка избора винаги е много индивидуален. А казано на астрологичен език, много труден, ако си човек с твърд аспект между светилата :) Кое трябва да надделее ..?

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #27 -: Януари 10, 2012, 10:00:29 pm »
кой знае...може именно сигурността, която ти дава той да е подходящата почва, за да подхранваш своите водни Луна и Венера (макар и на пръв поглед чувствителната ти Луна в риби да се усеща наранена и неразбрана). Освен това, доколкото разбирам, ти се питаш в перспектива...т.е. има ли смисъл връзката да прерастне в нещо повече... според мен, мъж, който дава усещане за сигурност, е доста подходящ за семеен живот. А идеите, мислите и копнежите ни винаги могат да намерят израз и с други близки по светоглед хора. А и Уран ти попада в 12 дом - като че ли не е позиция  на човек, който смело и бунтарски си проправя път към новото. Говори по-скоро за готовност за промени на вътрешно, психично ниво. Може би имаш нужда от неговата сигурност, поне на този етап. И в тази връзка може подобен прагматичен човек да е подходящ. Но, каквото и да изпишем тук...нека сърцето ти подскаже. И аз съм от онези, които на пълнолунието онзи ден луднаха и отново се започна с равносметките, разбирам те идеално. Успех!

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #28 -: Януари 10, 2012, 10:45:57 pm »
Anabell, много ми хареса тази част от мнението ти, а и примера, който даваш. Това е толкова често срещана дилема при нас жените. И вярно, в крайна сметка избора винаги е много индивидуален. А казано на астрологичен език, много труден, ако си човек с твърд аспект между светилата :) Кое трябва да надделее ..?

не знам, Грейс, ;) ... всеки го усеща вътре в себе си... аз се записах (включих) в този форум точно по това време преди 1 година, защото бях в подобна ситуация, бях във връзка, с момче, което харесвах, но не бе за мен. От друга страна, той бе от държава, в която можех да имам много сигурен и спокоен живот.

Обаче не заминах, знаех си вътре в мен, че няма да издържа с него, колкото и да се харесвахме, защото някак не ми стигаше. Ако бях заминала, трябваше там да си търся друг мъж, и нямаше да е изобщо честно спрямо него. 

И аз пусках карти, задавах въпроси, и между другото бяха много точни хорарите, като описание на ситуацията, която се променяше, но отговора бе вътре в мен, и ако бе положителен, нямаше да търся подкрепата на "колегите" от форума, да ме уверяват в нещо, което го знам, че го няма.  :-\ Видяли някоя жена да задава въпроса така - "имаме ли бъдеще и т.н.", знам, че тя не вярва, че имат бъдеще. Ако вярваше, щеше да пита друго - например "сега сме в сложна ситуация, как да постъпя и т.н.".... Отговорът е във въпроса.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #29 -: Януари 10, 2012, 10:52:43 pm »
Ех момичета, много верни неща казвате!
Цитат
Студен, ограничаващ...ами, нека го попитаме човека и той как се чувства в тази връзка. Все пак твоят Сатурн е в квадрат с неговата луна, а това също се изживява като липса на топлота от тебе към него. Да бъдем реалисти. 
В случая не мисля, че на него му липсва топлота от моя страна. Аз съм откликваща и много по-любвеобилна от него. Макар, че в началото като се запознахме той беше най-милият човек който някога съм срещала. Сега е по-студен, но това може да се дължи и на мен, заради липсата му на доверие в мен. Аз съм по-вятърничева.
Цитат
Скорпионската венера е заточена венера. тя има нужда от много топлота, жадна е за силни и драматични чувства, които иска да вижда у партньора. А този сатурн освен да я потиска, няма какво повече да и даде в проработката на тази трудна позиция.
Абсолютно вярно. Понякога, като направи нещо мило за мен и си показва любовта, дори и дребно и незначително да е, му се радвам като циганче на бенгалски огън. :blink:
Всъщност мен не ме е страх да остана сама, не ме е страх "да затворя вратата", страхът от това го преживях вече чрез друга връзка. Страх ме е да не направя грешка и после да съжалявам.
Цитат
Със сигурност от анализа на двете карти и поотделно може да се предположи.
Но струва ми се не това е целта. Ако трябва нещо да се изживее, то следва да се докрай, иначе ще повтаряш до безкрай едно и също, няма значение с кого и колко.
И заради това премислям, не знам после няма ли да се сблъскам с подобен или същия проблем. Аз привличам едни и същи ситуации, докато не се науча. Предполагам при всеки е така. Не знам заради опозицията ми Слънце-Луна ли е, обаче много неща си противоречат в нашата връзка. Или ни е много хубаво или ни идва да си теглим една... Както в твоя случай abroad, така и аз знам, че той ще бъде много отговорен баща, но аз съм на мнение че ако двамата родители не се обичат, това се обезмисля.
Фрея, погледнах по-подробно картите Ви, не толкова като синастрия, а отделно, ти имаш силен 10 дом и 9 дом и като цяло източната полусфера е пълна - самостоятелна жена. При него 7 дом е силен, поне ще търпи силен партньор. Иначе и двамата имате Марс в 1 дом, на единият екзалтира, на другия е на трон (Скорпи), и двамата сте с натоварен 1 дом - ярки личности. Ти си с Луна в Риби, и Нептун в 1 дом, доста силна вода, трудно ще е да си откъсната и сама, без хора, за които да се грижиш, да обичаш, да усещаш емоционална емпатия. Но пък Марсът ти е земен ще балансира. При теб и двете мъжки планети са в Земни знаци и може би затова живееш с човек с изгряващ Сатурн и Слънце в Телец. Всъщност имате хубави синастрии, на него и Луната му е в съвпад с твоето Слънце, мисля, че твоят Юпитер в Риби му е писнало, обаче. Той е в опозиция с неговата Луна, верно е в секстил с неговия Юпитер, но Рибите НЕ ПОНАСЯТ да ги ограничават. Ако не избягаш физически, ще избягаш по друг начин. В това съм сигурна. Но и ти си дете на пълнолунието, знаеш какво казват в западната астрология - при пълнолуние поне един развод (една сериозна връзка зад гърба). Но и при него има силна опозиция между 1 и 7 дом.

Освен това при теб и двете женски планети - Венера и Луна са във вода, при него и двете женски планети са в земя - Дева и Телец, само силният асц В Скорпион, балансира нещата, но с изгряващия Сатурн, определено емоциите не се леят. Аз съм също с изгр Сатурн на асц Скорпи, и имах колежка, с много подобен хороскоп на моя, (земно Слънце, огнена Луна) и асц Скорпион, ние много се разбирахме, но при нея емоциите се лееха, тогава много ясно разбрах, колко са силни изгряващите планети. Може Сатурн да не е силен в Скорпион, но на асц ще се усеща МНОГО силно.

А ти имаш и Нептун в 1 дом, искреното ми мнение като астролог е, че твоята вода, не намира нужната емпатия в него. И ти много добре го бе казала - дава ми СИГУРНОСТ. В първия си пост не пишеш за любов, щастие и т.н., а сигурност.... идва ми наум историята с една красавица дева - София Лорен, която е била много влюбена в Кари Грант, но избира да остане със съпруга си Карло Понти (много по-възрастен от нея и нехаризматичен, нищо общо с Кари Грант, но тя го възприема като баща, той се грижи за кариерата и) и в биографията си пише - "не можех да си представя, да оставя Италия и да замина в несигурната Америка....". Аз мисля, че тя е намерила своето си щастие и т.н., никога не се е оплаквала, жена с достойнство, но не знам дали си струва една жена да изживее живот, в който да не е с мъжа, който обича. Аз лично щях да замина с Кари Грант, и съм сигурна, че щеше да ми изневерява, да го ревнувам, да ми е тежко, и т.н., но пък щях да обичам. Но това е моят избор. Ето София Лорен, определено жена с много качества и според мен и интелект, прави съвсем различен избор.

Ами Луната му е в същия знак като Слънцето ми, но аз не го броя за съвпад. А и не знам за мен добре ли е партньора ми е да с Луна :soe: Слънцето ми, защото тогава пък е в опозиция и противоречи на моята Луна. Както и в случая според мен, ние сме различни - емоционално. Той с тази  :moo: в  :vi: е много сух е безчувствен емоционално за моята  :moo: в :pi: И не знам дали е от юпитера или Луната ми в Риби, но никак не ми се нрави да ме ограничават. И ако не съм избягала физически, то си имам моите хобита и интереси, които са в страни от него.
Относно това за пълнолунието и развода, така ме успокоиха скобите - че може и за сериозна връзка да става на въпрос... В такъв случай съм спокойна защото вече преминах през това - като малък развод си беше, без документите. Все пак 8 годишна връзка приключих.
Ясно значи, защо така ме "травмира" Сатурна му, а той бил силен - на АС... и хич не му се леят емоциите, за разлика от мен. Все на такива мъже попадам - неемоционални, може би привличам противоположности в този смисъл.

Да ти кажа честно за историята на София Лорен... Въпреки огромната ми жажда за любов и тръпка, и аз бих останала с Карло Понти. В никакъв случай не бих живяла с мъж, когото НЕ обичам, но предпочитам сигурност пред страстна любов с човек, за който знам, че ще ми изневерява и ще ми е тежко. Това би било голяма травма за мен. :-[  Всъщност, ако не обичах Карло, най-вероятно и с него нямаше да остана. И двете теми са ми табу, нито изневяра бих понесла, нито да си кротувам с човек когото не обичам.

А дали отговора е във въпроса... възможно е, но времето ще покаже. Защото има и много НО-та...
Благодаря ви за подкрепата момичета! :58:
« Последна редакция: Януари 10, 2012, 11:02:12 pm от Freya »

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Януари 10, 2012, 11:49:59 pm »
Това, че луната ти е в знака на неговото слънце е аспект който ви е събрал заедно. Това е аспект за духовна съвместимост и често такива хора образуват силна семейна връзка, грижат се един за друг. Правиш грешка, че не го отчиташ този факт. Ти винаги ще привличаш хора, чиито "любовни" и/ или "семейни" планети да съвпадат с твоето Слънце, а това че опозират луната ти е защото поначало си имаш рождена опозиция на светилата - опозиция, която трябва да проработиш. Не са лесни тези връзки, когато единият от партньорите е с негативни аспекти между светилата. С такива хора не се съжителства лесно, защото те не могат да се съобразяват с ежедневния ритъм на други хора - особено при квадратура. В тази връзка има както силно привличане, така и силно отблъскване. Ако имаше само привличане, отдавна да си загубила интерес, но точно тези противоречиви чувства, най-много мъчат.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #31 -: Януари 11, 2012, 06:10:10 am »
Олицетворявам връзката с моя мъж доста с твоята.Разликата е,че той показва повече чувствата си,той е този който обича повече и ме ревнува. За синастриите и композитите немога да се изкажа,но от опит мога да кажа,че след първите 1-2 години бях в подобна ситуация, незнам какво направих и как, но той осъзна колко ме обича и колелото се завъртя. Дава ми голяма сигурност, дава ми всичко това,което някога съм изкала от един мъж (изключвам ревноста).Знаех също,че ще е чудесен баща и наистина ще се грижи за детето ни и ще го обича. 2-3 пъти съм имала избора да бъда с други хора,избирала съм съпруга си и после винаги съм си казвала "Ами ако..." И винаги се успокоявам с факта,че каквото трябва да стане ще стане и че неможем да избягаме от съдбата си.Рано или късно нещата просто ни се случват. Според мен каквото и да решиш винаги ще си го задаваш този въпрос. Въпроса е връзката да те прави щастлива и ти да се чувстваш добре. Наистина отговора е в теб,слушай сърцето си и прави това,което то ти казва. Ако вярваш,че имаш шанс с този човек да се чувстваш добре опитай само времето показва дали сме направили правилния избор.надявам се нещата да се развият по най-добрия начин за теб  :wub:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #32 -: Януари 11, 2012, 09:54:35 am »
Хайде и аз  да се изкажа най-накрая,като изтърсаче :blink:Като цяло ми се виждате с мадежа много различни.Той е с неподвижни оси на хороскопа и повечето планети са му са се разположили в материалните домове.Както беше споменато и по-горе,това е човек ,който може да ти даде сигурност а в този свят това е важно качество.Хубаво е да знаеш,че човека до тебе може да те подкрепя в това отношение,че ще можеш спокойно да си гледаш децата,че ще имаш необходимите средства и т.н.Само не забравяй,че оста Телец-Скорпион изисква пълна отдаденост и ти трябва да си готова на това ако искаш всичко да бъде наред.Това е човек ,който едва ли ще ти прости изневяра и дори и това да се случи и нещата да се разминат,ще ти се вгорчи животът.Щом ти няма доверие,значи си му дала причина.Може за тебе да е нещо незначително ,но за него едва ли ще е така.
   Ти си много подвижна като цяло.С АСЦ Стрелец със Слънце в 9дом обичаш комуникацията,новите впечатления,пътуванията.Настройката ти за живота е на съвсем различна вълна.Луната също ти е мутабелна в дома на Близнаците така ,че нуждата от промяна при теб ще бъде постоянна величина.При теб има емоция и ти се иска всичко ,което става около теб да има с кой да споделиш,да обсъдиш,искаш да яздиш коне ,или пък да учиш чужди езици искаш да се променяш и развиваш.За съжаление не винаги тези неща вълнуват и човека до нас,но .....какво от това.Според мен е важно да не си пречите един на друг и да има разбира се любов.Какво от това,че той иска да гледа мача с приятели или пък в главата му се въртят разни машинации за изкарване на пари , пък на тебе ти се иска да обсъдиш с някой някой казус от астрофорума или нещо друго :blink:Както казах ,важно е да не си пречите и да приемате другия такъв,какъвто е.Но пак казвам,за да ти се даде тази свобода,трябва да си я заслужиш и извоюваш.И доверието,най-важното в неговия случай.Така или иначе не мисля ,че през тази година ще вземеш някакво крайно решение.Опитай се да нагласиш нещата така,че да бъдат удовлетворени и двете страни.Да му даваш това,което той иска и да намериш начин ти да си взимаш това,което те прави щастлива.Догодина ще се види резултата и накъде ще тръгне връзката ви.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #33 -: Януари 11, 2012, 11:21:07 am »
Със Слънце и Луна в опозиция съм. Все оправдавах бившия, че е по-умен от мен, че се грижи за мен, че иска да съм перфектна домакиня и перфектна в работата си и затова има право да ме "възпитава". Винаги ме е възпитавал и все трябваше да си заслужа ласките - композитът ни е с венера съвпад сатурн в седми дом  :blink: И винаги съм си мислела дали да не "изляза" от тази връзката заради вечните му претенции към мен. Имаме дете. След 18-годишна връзка си тръгнах (защото стана нетърпимо, а и защото и детето ми страдаше) и тепърва се сблъсках с различни характери. Със сегашната си опитност не бих имала толкова продъжителна връзка, защото вече знам, че може да срещнеш човек, който те приема такава, каквато си, и няма претенции, с когото имате еднакви желания по отношение на срещи с други, излизания, хобита, който ти дава много нежност от само себе си и до когото не се замисляш и за миг за връзката ви.
Затова сега съм за прекратяване на отношения, ако има неудовлетвореност и колебания, още преди да се появят децата.
Със Сатурн в Рак в 10 дом съм, който е господар на 5-ия ми дом - в момента, в който поех отговорността за това с какви очи ще ме гледа детето ми, напуснах бившия, защото не можех да си представя, че и дъщеря ми ще ме смята за глупава и за патка... Жестоко е да чуваш обиди пред детето си, а то да започне да вярва, че е така и да не бъде себе си и то  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #34 -: Януари 11, 2012, 12:33:37 pm »
Цитат
Знаех също,че ще е чудесен баща и наистина ще се грижи за детето ни и ще го обича. 2-3 пъти съм имала избора да бъда с други хора,избирала съм съпруга си и после винаги съм си казвала "Ами ако..." И винаги се успокоявам с факта,че каквото трябва да стане ще стане и че неможем да избягаме от съдбата си.Рано или късно нещата просто ни се случват. Според мен каквото и да решиш винаги ще си го задаваш този въпрос.
Не съм съгласна, че винаги е така. Има и хора които цял живот си задават въпроса "Ами ако..." и не знам дали е до човека или до връзката. Имам зад себе си 8 годишна връзка, за чиято раздяла ми отне една година премисляне. Мога да ти кажа, че това е едно от малкото големи решения в живота ми, за което никога няма да съжалявам или да се чудя дали съм сгрешила. Просто съм сигурна, че е правилно решение и това няма да се промени.

demmetra, така е, и аз смятам, че сме много различни. Сигурността е едно много важно качество и това е единствения мъж, с който се чувствам така сигурна. (не че имам голям опит и база за сравнение) , но смятам че това е рядко срещано качество тия дни и не е за подценяване. Той абсолютно иска пълна отдаденост.
Цитат
Това е човек ,който едва ли ще ти прости изневяра и дори и това да се случи и нещата да се разминат,ще ти се вгорчи животът.Щом ти няма доверие,значи си му дала причина.Може за тебе да е нещо незначително ,но за него едва ли ще е така
Абсолютно вярно. И в описанието си за мен също си много точна. На мен не ми пречи, че той не се вълнува от моите интереси, но понякога ми се ще поне малко да участва с мен в различни дейности. Каня го на различни места, до сега никога не е идвал, винаги отказва. Тъпото е, че аз обичам лятото да ходя на почивка, на море, на планина. А той е такъв дундьо, че до магазина не мога да го накарам да отиде. И това ми е болно, защото съм свикнала с гадже да споделям лятната си почивка... и това е нещо важно за мен.
Да, доверието винаги е много важно, лошото е, че аз каквото и да правя или казвам, той никога няма доверие в мен. И се чудя дали въобще някога ще ми се довери. Защото това би бил голям проблем. Ако няма доверие в една връзка, тя е обречена.
Цитат
Така или иначе не мисля ,че през тази година ще вземеш някакво крайно решение.Опитай се да нагласиш нещата така,че да бъдат удовлетворени и двете страни.Да му даваш това,което той иска и да намериш начин ти да си взимаш това,което те прави щастлива.Догодина ще се види резултата и накъде ще тръгне връзката ви.
Интересно, защо смяташ така? Това е много дълъг период от време... а аз вече съм на мнение, че когато една връзка не върви - не трябва да си губя времето.

Цитат
Със сегашната си опитност не бих имала толкова продъжителна връзка, защото вече знам, че може да срещнеш човек, който те приема такава, каквато си, и няма претенции, с когото имате еднакви желания по отношение на срещи с други, излизания, хобита, който ти дава много нежност от само себе си и до когото не се замисляш и за миг за връзката ви.
Затова сега съм за прекратяване на отношения, ако има неудовлетвореност и колебания, още преди да се появят децата.
И за това не би имала продължителна връзка?  :-\  Иначе и аз съм съгласна, че щом съм неудовлетворена, трябва да прекратя отношенията докато е време. Още повече че нямам деца и сега е момента да избирам какво да правя с живота си, после ще ми е много трудно.
Цитат
Със Сатурн в Рак в 10 дом съм, който е господар на 5-ия ми дом - в момента, в който поех отговорността за това с какви очи ще ме гледа детето ми, напуснах бившия, защото не можех да си представя, че и дъщеря ми ще ме смята за глупава и за патка... Жестоко е да чуваш обиди пред детето си, а то да започне да вярва, че е така и да не бъде себе си и то   
И това ме притеснява, че не знам как ще ми възпитава децата, след като непрекъснато говори тоз колко бил тъп, оня колко бил прост, всичките му приятели са "прости" че и за родителите си не говори добре. А и за мен понякога, макар и на майтап. Аз съм много позитивен човек и винаги се опитвам да видя хубавото в хората. А как ще ми възпитава той децата така, ще вземе да им каже че са "тъпи" и после ще очаква от тях да успеят и да се развиват...

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #35 -: Януари 11, 2012, 01:01:58 pm »
Извини ме, дори не ми се отговаря на въпросите ти след цитатите, защото сякаш виждам предишните си собствени колебания и оправдания в постовете ти, връщаш ме назад... Защо си мислиш, че сигурността, която той ти дава е реална? Ти не си той и не знаеш какви са плановете му. Моят заяви, че е инвестирал в мен и няма да инвестира и в дъщеря си... И мен в началото ме обиждаха на шега, но добре, че са шегите, за да си кажем истината  :blink: 

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #36 -: Януари 11, 2012, 02:03:41 pm »
Хм, това че ти виждаш своя личен опит в моята ситуация, никак не означава че е същото и че аз трябва да си взема поука от твоята ситуация. Нито аз съм теб, нито моя приятел е твоя бивш. Ние често съдим от нашия собствен опит и гледаме от собствената си камбанария и от там правим грешката да съдим и за другите по себе си и да преценяваме кое е добре за тях. Ти може би си пристрастна в случая.
Сигурността която той ми дава е реална, но не съм сигурна дали тя ще компенсира другите недостатъци и ще е достатъчна за да бъда щастлива.

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #37 -: Януари 11, 2012, 02:17:48 pm »
Хм, това че ти виждаш своя личен опит в моята ситуация, никак не означава че е същото и че аз трябва да си взема поука от твоята ситуация. Нито аз съм теб, нито моя приятел е твоя бивш. Ние често съдим от нашия собствен опит и гледаме от собствената си камбанария и от там правим грешката да съдим и за другите по себе си и да преценяваме кое е добре за тях. Ти може би си пристрастна в случая.
Сигурността която той ми дава е реална, но не съм сигурна дали тя ще компенсира другите недостатъци и ще е достатъчна за да бъда щастлива.
Тъкмо това се канех да ти пиша Фрея ,но ти ме изпревари. Четох ,четох и стигнах до извода, че всеки пречупа нещата през своята призма и своите опитности, но те пък не са твои  и не зная до колко биха помогнали в твоята ситуация. Така че, моя съвет е да послушаш сърцето си :blink:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #38 -: Януари 11, 2012, 02:23:24 pm »
Тъкмо това се канех да ти пиша Фрея ,но ти ме изпревари. Четох ,четох и стигнах до извода, че всеки пречупа нещата през своята призма и своите опитности, но те пък не са твои  и не зная до колко биха помогнали в твоята ситуация. Така че, моя съвет е да послушаш сърцето си :blink:

Точно така, затова трябва сама да си намери посоката  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #39 -: Януари 11, 2012, 02:30:12 pm »
Freya, досега не исках да вземам отношение, но след последния ти пост, ето ти едно кратко безпристрастно мнение.

След всичко, което си написала се чудя какво остава, което да те държи към този човек? За каква сигурност говорим? Той не ти дава уважение, доверие, не споделя живота ти....Не  уважава родителите си, приятелите си ! Какво очакваш да бъде отношнието му към теб?

Цитат
той никога няма доверие в мен.
Цитат
Каня го на различни места, до сега никога не е идвал, винаги отказва.
Цитат
непрекъснато говори тоз колко бил тъп, оня колко бил прост, всичките му приятели са "прости" че и за родителите си не говори добре. А и за мен понякога

имаш толкова много отговори, че чак се чудя защо си задаваш въпроса.