Здравей Гост

За_предсказанията

• 119 Отговора
  • 13850 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: За_предсказанията
« Отговор #40 -: Януари 13, 2012, 06:24:21 pm »
а каква тогава е ролята на планетата в дома, според теб ?

Стела, имаш ли наблюдения при кое преминаване през куспида има събитие? тежките планети са ретроградни и често минават по 3 пъти, в продължение на цяла година?

Какво е ролята на планетата в дома - тя си действа при тези обстоятелства. Как да ти обясня? - ще ползвам своя казус.
Юпитер -господар на асцендента транзитира през 3-ти дом ("Аз" отивам на семинар). Там тр. Юпитер среща Меркурий - У7,9 и Венеро - У5. Любовна връзка. На семинара (3 дом) се случват събития по 7-ми и 5-ти дом.

На втората част от въпроса ти ще отговоря - различно е.
Имала съм събития и при сходящи и при разходящи аспекти.
Горното събитие ми се случи при последното връщане на Юпитер в Риби (беше влязъл за малко в овен)
Приятелят ми си смени работата веднага щом Юпитер направи съвпад с К6 на 1 гр. в Телец. (3 гр. орбиса).
Колкото е по-близо наталната планета до куспида, толкова по-бързо и веднага се случва събитието, защото тука се наслагват 3 фактора - един път имаме съвпад с натална планета, втори път имаме съвпад с куспида, а и трети път имаме възврат на юпитер. 

Ако искаш да се ориентираш в един по-дълът период на ретроградност, погледни лунациите - те също отключват.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #41 -: Януари 13, 2012, 06:28:06 pm »
Цитат
Какво е ролята на планетата в дома - тя си действа при тези обстоятелства. Как да ти обясня? - ще ползвам своя казус.
Юпитер -господар на асцендента транзитира през 3-ти дом ("Аз" отивам на семинар). Там тр. Юпитер среща Меркурий - У7,9 и Венеро - У5. Любовна връзка. На семинара (3 дом) се случват събития по 7-ми и 5-ти дом.

това ясно. въпроса ми беше по-скоро следния. ако ти имаше планета в натален 7-и дом, примерно Марс. Дали щеше да очакваш събитие по 7-дом по Марс или по Управителя Меркурий ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #42 -: Януари 13, 2012, 06:33:47 pm »
Цитат

това ясно. въпроса ми беше по-скоро следния. ако ти имаше планета в натален 7-и дом, примерно Марс. Дали щеше да очакваш събитие по 7-дом по Марс или по Управителя Меркурий ?

Тука управителя - Меркурий няма никаква роля.
Щях да търся събитие по дома, който Марс управлява във връзка с моя 7-ми дом. Ще гледам тези два дома, защото те са свързани посредством марс. Важно е и кой дом управлява транзитиращата планета.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #43 -: Януари 13, 2012, 06:40:09 pm »
Цитат

Щях да търся събитие по дома, който Марс управлява във връзка с моя 7-ми дом. Ще гледам тези два дома, защото те са свързани посредством марс. Важно е и кой дом управлява транзитиращата планета.

Аз се замислих и нещо друго във връзка с това - гледаме само домовете по натал, от кой се управляват или и мунданните домове, които упр транзитиращите планети. Има ли някой наблюдения, примерно упр 2 дом - Марс (по натал), минава през 7 дом, и носи събития и по 2 и по 1 дом (Марс упр мунданен 1 дом) ?
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #44 -: Януари 13, 2012, 06:42:40 pm »
да, има значение. транзитиращата планета носи освен значението на дома, който управлява и дома на който е естествен сигнификатор.

« Отговор #45 -: Януари 13, 2012, 06:52:16 pm »
Стела,значи ако правилно съм разбрала.Пак пример с Марс в 7 дом,например марс управлява 2,значи ще търсим събитие по 7,2 дом и по дома който управлява транзитиращата планета? Или пак обърках двата щата  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Stella

• 7765
« Отговор #46 -: Януари 13, 2012, 07:23:20 pm »
Цитат

Аз се замислих и нещо друго във връзка с това - гледаме само домовете по натал, от кой се управляват или и мунданните домове, които упр транзитиращите планети. Има ли някой наблюдения, примерно упр 2 дом - Марс (по натал), минава през 7 дом, и носи събития и по 2 и по 1 дом (Марс упр мунданен 1 дом) ?

Категорично не го правя. Аз отнасям всички аспекти към наталната карта или производните на нея. Именно затова тази карта е уникална.

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Януари 13, 2012, 07:25:27 pm »
Стела,значи ако правилно съм разбрала.Пак пример с Марс в 7 дом,например марс управлява 2,значи ще търсим събитие по 7,2 дом и по дома който управлява транзитиращата планета? Или пак обърках двата щата  ;)

Добре си ме разбрала. Понякога транзитиращата планета участва със своето символично значение - Венера - любов, Марс - раздори и т.н.

« Отговор #48 -: Януари 13, 2012, 07:41:11 pm »

Добре си ме разбрала. Понякога транзитиращата планета участва със своето символично значение - Венера - любов, Марс - раздори и т.н.

Като виждам колко много сте на ти с астрологията,имам чувството,че никога няма да успея да науча толкова много като вас.Ама продължавам да чета и да упорствам  ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #49 -: Януари 13, 2012, 07:47:17 pm »
Повечето я учим от години.  ;) Всеки, който има желание може да се научи.

« Отговор #50 -: Януари 13, 2012, 07:58:10 pm »
Повечето я учим от години.  ;) Всеки, който има желание може да се научи.

И аз с това се успокоявам,че с времето и практиката ще наауча много неща  :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #51 -: Януари 13, 2012, 09:17:31 pm »
Споко,  :P Уилям Лили, английският астролог, мисля 14 години нон стоп я беше учил.  ;D
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #52 -: Януари 13, 2012, 09:29:47 pm »
Цитат
Категорично не го правя. Аз отнасям всички аспекти към наталната карта или производните на нея. Именно затова тази карта е уникална.

Stella, К.Ръшман изрично го пише в книгата си. " Всеки транзит носи отенъка на дома, на чийто естествен управител е транзитиращата планета." стр. 183 

*

Stella

• 7765
« Отговор #53 -: Януари 13, 2012, 10:49:31 pm »
Цитат

Stella, К.Ръшман изрично го пише в книгата си. " Всеки транзит носи отенъка на дома, на чийто естествен управител е транзитиращата планета." стр. 183

Много хубаво, ама аз не го ползвам това. Много неща ще намериш написани. Има логика да го ползваш, ако не е известна домификацията, като едиствен алтернативен вариант. Но в случай, че ти е известен истинския управител, не виждам причина да се ползва друг. това даже може да те обърка.

*

Grace

• 2257
« Отговор #54 -: Януари 13, 2012, 11:16:59 pm »
да, но да ти кажа понякога работи. при мен се прояви така при квадрата на Плутон към Сатурн. нито една от планетите няма домово отношение към работата, но там беше едно от сериозните проявления. / но не само, разбира се /

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Януари 14, 2012, 08:23:05 pm »
да, но да ти кажа понякога работи. при мен се прояви така при квадрата на Плутон към Сатурн. нито една от планетите няма домово отношение към работата, но там беше едно от сериозните проявления. / но не само, разбира се /

Грейс, сигурна ли си, че събитието в работата ти е било свързано с квадратът на Плутон със Сатурн на К8. по същото време си имала и сатурнова опозиция.

А между другото приблизително по същото време си имала транзитен Уран в мидпойнта Меркурий/Сатурн и в мидпойнта Юпитер/Нептун. Меркурий ти управлява МЦ. А Юпитер и Нептун ти управляват господаря на МЦ. Наслагват се аспекти на тежки планети.

Да прибавим и тежка планета на мидпойнт към предпочитаните от мене методи за прогнозиране на събития. Случва се веднъж в живота, затова няма много предпочитания към този метод, хората не ги следят. Но аз следя само съвпадите на тежките планети с мидпойнтите.
« Последна редакция: Януари 14, 2012, 08:42:09 pm от Stella »

*

Grace

• 2257
« Отговор #56 -: Януари 14, 2012, 08:41:23 pm »
Стела, тъкмо ти гледах картата по повод транзита на Нептун  ;D  и това ако не е телепатия  ;D

да, имах Сатурнова опозиция, но тя според мен даде събитийност най-вече по 5-и и 8-и дом / Сатурн У5 / помня, защото беше значимо.
а Плутон буквално разруши цялата организация на работното място. пълна смяна на екипа, съпроводена от много стрес.

А за МП Марс/Мерк не бях обърнала внимание и мн ти благодаря, че ми каза. Връзва ми се много добре с другото събитие по 5-и дом. При мен този МП явно е важен, защото в натала Марс и Меркурий са на една ос. 

*

Grace

• 2257
« Отговор #57 -: Януари 14, 2012, 08:45:43 pm »
Цитат
А между другото приблизително по същото време си имала транзитен Уран в мидпойнта Меркурий/Сатурн и Юпитер/Нептун

лелее...това е уникално откритие. Знам си събитията за този период и ти казвам - случиха се едновременно. Шока в работата и другото в личен план. И това в работата се изразява перфектно от транзитен Уран в мидпойнта Меркурий/Сатурн, а другото е като по учебник - МП Юп/Нептун. Много съм впечатлена !

*

Stella

• 7765
« Отговор #58 -: Януари 14, 2012, 08:46:02 pm »
Стела, тъкмо ти гледах картата по повод транзита на Нептун  ;D  и това ако не е телепатия  ;D

да, имах Сатурнова опозиция, но тя според мен даде събитийност най-вече по 5-и и 8-и дом / Сатурн У5 / помня, защото беше значимо.
а Плутон буквално разруши цялата организация на работното място. пълна смяна на екипа, съпроводена от много стрес.

А за МП Марс/Мерк не бях обърнала внимание и мн ти благодаря, че ми каза. Връзва ми се много добре с другото събитие по 5-и дом. При мен този МП явно е важен, защото в натала Марс и Меркурий са на една ос.

Грейс, направих някои корекции в горния пост, защото съм допуснала грешка. погледни, ако обичаш. Два мидпойнта имаш в тази точка. 

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Януари 14, 2012, 08:47:24 pm »
Цитат
А между другото приблизително по същото време си имала транзитен Уран в мидпойнта Меркурий/Сатурн и Юпитер/Нептун

лелее...това е уникално откритие. Знам си събитията за този период и ти казвам - случиха се едновременно. Шока в работата и другото в личен план. И това в работата се изразява перфектно от транзитен Уран в мидпойнта Меркурий/Сатурн, а другото е като по учебник - МП Юп/Нептун. Много съм впечатлена !

:kissd: