Здравей Гост

Време за започване на собствен бизнес

• 29 Отговора
  • 3884 Прегледи
*

Stella

• 7765
Време за започване на собствен бизнес
« -: Януари 20, 2012, 02:42:08 pm »
Поставям картата на дъщеря ми. По всичко личи, че ще има промяна в кариерата.
Само дето не знаем откъде ще и излезе късмета. Един от вариантите е да започне свой бизнес - нещо, което тя предпочита, защото не иска да работи за една заплата на никого. Обаче аз съм против това да стане именно сега в период на криза. Аз самата започнах свой бизнес на 40 години, ако това може да се нарече бизнес, заащото за мен фондацията е алтернативна обществено-полезна работа, където не си толкова зависим от конкуренцията, макар и там да има конкурси. Опасенията ми по нейната карта идват от транзитиращият Плутон върху господаря на МЦ - натален Нептун. С Плутон никога не можеш да контролираш нещата, защото си зависим от фактори, извън твоята воля - социално-икономически и др. глобални фактори.

Тя в момента е последна година студенка. работеше и учеше 3 години подред. Миналата година напусна работа. Това стана при ингреса на Нептун в Риби - управител на нейния МЦ. Нептун на 0 градуса в Риби направи опозиция на нейното натално Слънце в Дева точно на МЦ. Започна работа на ново място, където бизнеса не беше разработен, но така и не потръгна и собственичката освободи няколко човека, сред които беше и тя. В момента отново се очаква Нептун да влезе в Риби.

Наумила си е да ходи на студентска бригада в Англия - има Юпитер в 12-ти дом управител на 6-ти дом и съ-управител на МЦ. Казва: "Аз там ще си изкарам толкова парички, че да си възстановя и загубите за времето, през които съм стояла без работа". Със спечеленото иска да започне бизнес. Моля, погледнете картата и.

« Последна редакция: Януари 20, 2012, 03:13:03 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
Re: Време за започване на собствен бизнес
« Отговор #1 -: Януари 20, 2012, 03:02:18 pm »
аз до тук установих, че ти и майка ми сте родени на една и съща дата, макар и в различни години и държави, но пък дъщерите ни са родени в една и съща държава, в една и съща година и даже близко като дата:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Януари 20, 2012, 03:11:06 pm »
аз до тук установих, че ти и майка ми сте родени на една и съща дата, макар и в различни години и държави, но пък дъщерите ни са родени в една и съща държава, в една и съща година и даже близко като дата:)

Божеее, каква приятна изненада. Значи срещата ни не е случайна. ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #3 -: Януари 20, 2012, 03:30:58 pm »
 За бизнес нищо не мога да кажа, но ми се струва, че има възможност да се задоми и да роди. :blink:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #4 -: Януари 20, 2012, 03:42:07 pm »
Синът ми има също МЦ в началото на Риби и той остана без работа,
заради Нептуня  :(
И Слънцето му е там в Риби откъм 9-дом , а транзитния Нептун слага
" розови очила " и изобщо никава реална преценка и амбиция за
собствен бизнес няма. ( този транзит ще е доста дълъг > 2013 г )

При щерка ти няма връзка м/у  Упр.-2 дом Луна и Упр на 6-дом Марс/Плутон
има разходящ квадрат м/у Упр. на МЦ -10-дом Нептун и Упр. на 6-дом -Марс
трудно ще се задържи на наемен договор и да работи за някого
Юпитер в 12-ти дом ще и дава пълна закрила, но е управител на 7-ми дом
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Януари 20, 2012, 03:42:38 pm »
За бизнес нищо не мога да кажа, но ми се струва, че има възможност да се задоми и да роди. :blink:

Благодаря за пожеланието, Уран!  ;D Ми, тя е задомена. Предстои им дипломиране и евентуално сватба. Засега живеят без брак и са решили заедно да ходят на бригада в Англия. Моята е решила да не разчита на мъжа си. Даже ми вика: "Ти кога ще се пенсионираш да ми гледаш детето пък аз да работя?" - а аз съм далече още от пенсия.

На мене ми се струва, че ще роди, когато нодалната ос премине в Скорпион-Телец по оста на 5-11 дом. Тогава очаквам някое от затъмненията около май/юни, октомври/ноември да съвпадне с наталния и Плутон в 5-ти дом. Но като се казва "Божа работа!" Като дойде бебето все ще се намери кой да го гледа - всички ще се включваме.  ;D

Засега нодалните оси и транзитират по оста 6-12 и работата ми се вижда по-важна за нея. Все пак МЦ и господаря му са акцентирани.

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Януари 20, 2012, 03:47:01 pm »
Синът ми има също МЦ в началото на Риби и той остана без работа,
заради Нептуня 
:(

И Слънцето му е там в Риби откъм 9-дом , а транзитния Нептун слага
" розови очила " и изобщо никава реална преценка и амбиция за
собствен бизнес няма. ( този транзит ще е доста дълъг > 2013 г )

При щерка ти няма връзка м/у  Упр.-2 дом Луна и Упр на 6-дом Марс/Плутон
има разходящ квадрат м/у Упр. на МЦ -10-дом Нептун и Упр. на 6-дом -Марс
Юпитер в 12-ти дом ще и дава пълна закрила, но е управител на 7-ми дом

О, моята сама напусна.
И да, тя сама няма да замине в чужбина, а с момчето, с което живее.
Иначе казва, че щяла да изкукурига.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Януари 20, 2012, 03:50:19 pm »

1. При щерка ти няма връзка м/у  Упр.-2 дом Луна и Упр на 6-дом Марс/Плутон
2. има разходящ квадрат м/у Упр. на МЦ -10-дом Нептун и Упр. на 6-дом -Марс

първото не е гаранция - и между моите управители на 2-ри и 6-ти дом няма връзка.
Виж второто е гаранция, че трудно ще работи за някого, който да я командва.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #8 -: Януари 20, 2012, 04:04:36 pm »
Мерк. упр АСЦ е много силен в картата - дъщеря ти ще е добре където и да е, но все пак да се отчете, че е в 4 дом, много ще и е трудно в чужда държава, но ако е с приятеля си и успее да си създаде свой малък свят няма да и е толкова тежко.

Иначе Юпитер в 12 дом е добре за работа в чужбина, но не е силен. От друга страна е упр 7 дом (може да срещне някой там). Упр 9 дом - Сатурн (гледам класически упр Водолей) е в 6 дом, това аз го тълкувам, като много добре ще може да си използва висшето образование и да си изкарва всекидневните пари с него.

Една бригада не е толкова много време, нищо няма да изгуби в БГ, да отиде да види, но да не очаква МНОГО пари, на Запад много пари се правят с идеи, не с работа.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Януари 20, 2012, 04:04:55 pm »
И да, тя сама няма да замине в чужбина, а с момчето, с което живее.
Иначе казва, че щяла да изкукурига.

Ако отиде в чужбина с приятеля си, пО си струва.
Работата по тия бригади е доста тежка и се случва да те послъжат и за заплащането. Чувала съм и за доста млади хора, които не издържат и се връщат по-рано. Отношението към работещите също не е добро, става въпрос за бригади в Англия за бране на ягоди.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #10 -: Януари 20, 2012, 04:08:25 pm »
Тя е европейски гражданин - може там на място да си смени работата и да си търси ВСИЧКИ права. Лично аз дори в САЩ си смених работата (по договор нямах право). Написах писмо на американската "асоциация" (правителствената структура, която отговаряше за нас), с аргументите си и напуснах. НИКОЙ и нищо не може да те спре, като си решил да направиш нещо. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Януари 20, 2012, 04:10:28 pm »
Доста работодатели сигурно на това разчитат, че не си знаем или не си търсим правата.
Така е и в БГ, и за работещите българи в чужбина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #12 -: Януари 20, 2012, 04:20:54 pm »
Абсурдът на Евро политиката е, че всъщност всички имаме в момента еднакви права, независимо къде сме из континента... друг въпрос е локалната общност ще те приеме ли, но ако работиш в голям град или корпорация няма проблем, всичко може стига да искаш, да работиш и все пак да си търпелив и добронамерен  ;).

*

Stella

• 7765
« Отговор #13 -: Януари 20, 2012, 04:23:14 pm »
Там, където отива приятеката и ходи с гаджето си и са много доволни. Той ще ходи за втора година, защото е получил директна покана от фермата да отиде това лято. Само, че нашите минават през агенция и очакват да бъдат одобрени, има много желаещи.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #14 -: Януари 20, 2012, 04:32:21 pm »
О ще ги одобрят (поне дъщеря ти със сигурност) - упр 11 дом си е на трон, в самия дом, а е и класически упр. 6 дом, така, че всякакви неща, които минават през агенции и т.н. ще са в нейна полза. А и Юпитер в 12 дом, ще си каже думата, няма начин. Имам две близки приятелки с Юпитер в 12 дом, късметлийки са си.  ;)

« Отговор #15 -: Януари 20, 2012, 04:40:43 pm »
Според моето некомпетентно мнение, транзитети в картата подхождат за раздвижване в професионално отношение, включително за старт на нещо собствено (възможно свързано със сферата на висшето образование). Както Стела отбеляза:
- транзитен Плутон (У6) върху натален Нептун (У10)
- транзитен Нептун върху МС
Дотук се вижда активност, свързана с работа и професионална реализация. Но за самостоятелен бизнес бих търсила и нещо по Уран. А това също е налице в картата - транзитен Уран (У9) ще разбута Нептун (У10) с квадратура. Мисля, че самостоятелният ѝ бизнес би могъл да бъде някакво съдружие - доста е намесен 7-ми дом - натален Нептун е в 7-ми, съвпадът Луна/Уран (който дава желание за независимост) е на DC. Може би при транзит на Юпитер (У7) върху Асцендента ѝ ще намери подходящи съмишленици и ще почувства увереност в собствените си сили. Ако не, то при транзитен Уран върху Марс.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #16 -: Януари 20, 2012, 04:55:34 pm »
Занимава ли се с дизайн. Или мода. Или счетоводство ;D. Или да си отвори СПА-център. Или ветеринарна клиника? ;D
Не знам какво е завършила, но ми се струва, че ще й е трудно да се разправя с клиенти или преки конкуренти сама. По-скоро би могла да работи за клиенти, но чрез посредничеството на някой друг или иззад компютъра. А, бе, не в директен контакт.

За чужбина, не виждам що да не стане. Тя с какво иска да се занимава.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Asol

• 4140
« Отговор #17 -: Януари 20, 2012, 04:56:39 pm »
А с какво астрологично можем да свържем собствения бизнес ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Януари 20, 2012, 05:21:14 pm »
Занимава ли се с дизайн. Или мода. Или счетоводство ;D. Или да си отвори СПА-център. Или ветеринарна клиника? ;D
Не знам какво е завършила, но ми се струва, че ще й е трудно да се разправя с клиенти или преки конкуренти сама. По-скоро би могла да работи за клиенти, но чрез посредничеството на някой друг или иззад компютъра. А, бе, не в директен контакт.

За чужбина, не виждам що да не стане. Тя с какво иска да се занимава.

Иска да прави магазин за търговия с бижута - от най-евтините "джиджита". Приятелката и работи в такъв и казва, че много вървяли и доста се печелило. Тука един във Варна има такива магазини и оборотът му достигал до 3000 лева на ден. Освен това моята плете някакви цветя, дето се окачват по шапки и шалове на една кука - дизайнерска изработка. Двете с приятелката и искат да започнат нещо такова заедно, обаче им трябва стартов капитал, а аз не искам да плащат наем - "немъчени пари" на някой готованец, понеже нямат помещение. Съпругът ми е обещал, чее като продаде едни ниви на Св. Влас, ще и купи помещение, но това кой знае кога ще стане.

Работила е в "Макдоналдс" винаги с клиенти на каса. завършва Икономика на строителството - това я приеха. Но те всички са икономисти. Сега си избира магистратурата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Януари 20, 2012, 05:50:38 pm »
О ще ги одобрят (поне дъщеря ти със сигурност) - упр 11 дом си е на трон, в самия дом, а е и класически упр. 6 дом, така, че всякакви неща, които минават през агенции и т.н. ще са в нейна полза. А и Юпитер в 12 дом, ще си каже думата, няма начин. Имам две близки приятелки с Юпитер в 12 дом, късметлийки са си.  ;)

Надявам се, обаче те минаха едно интервю и не бяха одобрени, защото тя писала 4 месеца, а повечето ферми търсят работници поне за 6 месеца. Сега на 28-ми ще имат второ и след това ще се разбере дали заминават. Пооткрехнаха се на някои трикове - какво да пишат в документите.

това е картата на момчето:

Гледам, че и той има раздвижване по 9-ти дом. Плутон влиза в 9-ти, а У9 - Сатурн сменя знак в 6-ти дом към средата на годината.