Здравей Гост

.

• 253 Отговора
  • 31878 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
.
« -: Януари 20, 2012, 10:34:38 pm »
.

« Последна редакция: Април 21, 2012, 10:02:09 pm от Hm »

*

Stella

• 7765
Re: Юпитер
« Отговор #1 -: Януари 20, 2012, 10:41:09 pm »
Управлява 1 и 12-ти дом и се намира на К8. В екзалтация в Рак и включен в голям воден тригон с Нептун в Скорпион и Сатурн в Риби, секстил с Уран и Плутон в Дева (в 9-ти дом) и квадрат с Марс във Везни.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #2 -: Януари 20, 2012, 10:53:47 pm »
Юпитер в Лъв в 11, управител на 4, опозе Сатурн и квадрат Плутон, това са му по-важните аспекти. Мисля, че има стабилен пръст във високите ми морални изисквания за хората около мен. Смисъл има неща, които не толерирам в хората и като ги имат, тотално ги изключвам, понеже не се вписват в един модел на идеи и ценности, които имам за "качествен човек". И в семейството ми има един такъв "идеализиран" образ от набор от качества, който не съвпада с моя, но ... пак модела е стабиелн.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #3 -: Януари 20, 2012, 11:57:50 pm »
Аз имам Юпитер в 10-ти дом в Рак. Не знам как би трябвало да ми се отрази. :> Чела съм нещо за проблеми в семейството - при мен е валидно. Също и за кариерата, по принцип ми се иска да се развивам професионално, но съм доста нерешителна, а и появят ли се любовни терзания, загърбвам всички други мисли и амбиции...Иначе в какво би трябвало да се раздавам?  ;D
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #4 -: Януари 21, 2012, 12:18:06 am »
И аз имам Сатурн в пети дом и наистина много цака говедото. Но пък не знам ... каквато и катастрофа да стане, винаги е съхранил едно стръкче воля за живот, бидейки в един от домовете на живота.  :P

« Отговор #5 -: Януари 21, 2012, 12:54:28 am »
Юпитер в Лъв в 11, управител на 4, опозе Сатурн и квадрат Плутон, това са му по-важните аспекти. Мисля, че има стабилен пръст във високите ми морални изисквания за хората около мен. Смисъл има неща, които не толерирам в хората и като ги имат, тотално ги изключвам, понеже не се вписват в един модел на идеи и ценности, които имам за "качествен човек". И в семейството ми има един такъв "идеализиран" образ от набор от качества, който не съвпада с моя, но ... пак модела е стабиелн.

Ако нямаш много приятели, сигурно развиваш свръхактивност в Интернет. Поне там трябва да имаш много приятели.

С PC технологиите се знаем от малки, да.  ;D Не само нет, но и игрички, бля бля, имам слабост към компютри - друга техника - не. А за приятели - гледам да подбирам, за да не ме използват, доста хора, с които поддържам връзка си ги знам от нета, но и те не са толкова много.  :P

« Отговор #6 -: Януари 21, 2012, 08:46:29 am »
Да разгледаме къде се намира нашия Юпитер. Както и в картите на наши познати. И да разберем в кои области от живота ни се раздаваме--------------------
Още тук си тръгнала по грешна пътека. ;D ;D

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #7 -: Януари 21, 2012, 09:07:55 am »
 При мен Юпитер е в 4 дом - Водолей, на 8* от IC, управител е на втори дом,  9 - ти е в Рак и Сатурн се мота там, като прави квинокс с Юпитер. Давам всичко за семейството и близки приятели, всъщност който поиска помощ я давам а понякога и без да ми я поискат. :blink: Получавам когато най-малко очаквам и съм решила, че ще се справя сама.
Интересно ми е, какво е влиянието на квадратурите към Юпитер, имам такива с Марс в 7 дом Телец и с Меркурий и Уран в първи дом Везни  :unsure:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

« Отговор #8 -: Януари 21, 2012, 09:10:16 am »
Да разгледаме къде се намира нашия Юпитер. Както и в картите на наши познати. И да разберем в кои области от живота ни се раздаваме--------------------
Още тук си тръгнала по грешна пътека. ;D ;D

е все някой ще й покаже вярната
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #9 -: Януари 21, 2012, 10:29:20 am »
Юпитер е сложен и проблемен. Където и да се намира винаги дава, дава, ма по някое време и те разделя с това, което ти е сипал, особено по време на тр.Южен възел през него - тогава чистиш, махаш, хвърляш и се и раздаваш, въпроса с какво се раздаваш :)

Моя е ретро, в Коза в 3-ти дом и управлява 3-ти и 5-ти дом, в куинконс със Слънце и северния възел и прави готиния тригон с Меркурий в Дева 11-ти дом - освен, че ме прави много умен и пращя по шевовете от ум, акъл и мозък, една голяма част от приятелите ми са доста ерудирани, интелигентни и като цяло са практици в живота, а не просто философи, оратори или лаладжии. Представям си, ако Меркурия ми беше на Хеликален изгрев, направо Нобеловата не ми мърдаше, ма това се дава само на специални хорЪ и хвала им, че ги има, че няма ли ги - Слънцето ще замръкне! ;D

Хм, кви мъдри мисли се появиха у теб, когато тр.Юпитер беше ретро около Меркурия ти?

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Януари 21, 2012, 11:07:33 am »
Управлява 1 и 12-ти дом и се намира на К8. В екзалтация в Рак и включен в голям воден тригон с Нептун в Скорпион и Сатурн в Риби, секстил с Уран и Плутон в Дева (в 9-ти дом) и квадрат с Марс във Везни.

Не се интересуваме
само какво ти управлява, но и как ти се отразява. Иначе няма полза от тази информация. Моят Юпитер в 3-ти дом е в Козирог и търси полза от информацията.

Раздаваш ли се в секса?

Кои сте Вие? Ти май почна да си говориш в мн. число. А за секса - не те интересува. Нищо лично.
Юпитер ми защитава 8-ми дом и ми носи късмет там.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Януари 21, 2012, 11:13:36 am »
Юпитер е сложен и проблемен. Където и да се намира винаги дава, дава, ма по някое време и те разделя с това, което ти е сипал, особено по време на тр.Южен възел през него - тогава чистиш, махаш, хвърляш и се и раздаваш, въпроса с какво се раздаваш :)

Сложен е Юпитер в Козирог (като всяка планета в падение или заточение). При ЮЛВ връху Юпитер нямах загуби, дори напротив, бих нарекла това освобождаване от излишната шлака.

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Януари 21, 2012, 11:27:53 am »

Не се интересуваме само какво ти управлява, но и как ти се отразява. Иначе няма полза от тази информация. Моят Юпитер в 3-ти дом е в Козирог и търси полза от информацията.
Раздаваш ли се в секса?

Много ти е грешна постановката и сама си противоречиш. Първо казваш, че там, където е Юпитер човек се раздава, а в същото време твърдиш, че твоят Юпитер в 3-ти дом "търси полза"  :haha:

И не, не се раздавам в секса, а имам късмет там.
« Последна редакция: Януари 21, 2012, 11:32:29 am от Stella »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #13 -: Януари 21, 2012, 11:38:49 am »

Не се интересуваме само какво ти управлява, но и как ти се отразява. Иначе няма полза от тази информация. Моят Юпитер в 3-ти дом е в Козирог и търси полза от информацията.
Раздаваш ли се в секса?

Много ти е грешна постановката и сама си противоречиш. Първо казваш, че там, където е Юпитер човек се раздава, а в същото време твърдиш, че твоят Юпитер в 3-ти дом "търси полза"  :haha:

И не, не се раздавам в секса, на мен ми се раздават.

Вие сте като децата  ;D
Може Хело да е в неправилна посока, поправете я, няма какво да я четете и засичате после в изказа....
Кой има полза от такова отношение ???
Всъщност тя е обхванала и двете същности на Юпито.
Хело, това което съм чела за Юпитер е, че по принцип го водят за ''добър'', но дали е малефик или бенефик зависи от положението му в радикса. С други думи, той може да бъде и добрия и лошия късмет в натала  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Януари 21, 2012, 11:42:06 am »

Раздаваш ли се в секса?

И не, не се раздавам в секса, на мен ми се раздават.

Вие сте като децата  ;D
Може Хело да е в неправилна посока, поправете я, няма какво да я четете и засичате после в изказа....
Кой има полза от такова отношение ???
Всъщност тя е обхванала и двете същности на Юпито.
Хело, това което съм чела за Юпитер е, че по принцип го водят за ''добър'', но дали е малефик или бенефик зависи от положението му в радикса. С други думи, той може да бъде и добрия и лошия късмет в натала  :blink:

Виж, сега. Аз нямам деца насреща си, а възрастен човек, който работи с деца и очемвидно му е трудно да излезе от тази роля. Защото ние тука не сме деца.  Ако има нужда от информация няма нужда да поучава хората и да ги насочва тенденциозно към желаните отговори и към......секса, например. Да беше попитала, щях да и кажа, че с Юпитер в 8 дом се интересувам от живота след смъртта. На елементарно ниво 8 дом се свързва със секса, но този дом е много по-сложен.

« Отговор #15 -: Януари 21, 2012, 11:44:47 am »

Сложен е Юпитер в Козирог (като всяка планета в падение или заточение). При ЮЛВ връху Юпитер нямах загуби, дори напротив, бих нарекла това освобождаване от излишната шлака.

Е, анджък бе, Стеуе ;D Шлаката е нещо ненужно, което се чисти, маха и изхвърля или се споделя, според това какво е и на кого му трябва.
Юпитер за да внесе, първом маха ;)

« Отговор #16 -: Януари 21, 2012, 11:45:18 am »
Юпитер в Скорпион, в 9-ти дом. Управлява 11-ти дом и възможно 10-ти. Отчитаме ли аспекти с орбис около 7 градуса? Толкова е орбисът на квадратурата ми Меркурий/Юпитер. Меркурий е във Водолей, в съвпад с АС и хеликален ("Nobel invented dynamite. I won't accept his blood money." ;D). Мисля, че аспектът работи, защото се разпилявам в много посоки. И аз като Хело раздавам знания.

Да допълня, че имам чувство за хумор. И обичам да съм пряма. Мразя, когато се налага да завоалирам нещо.
« Последна редакция: Януари 21, 2012, 11:57:19 am от Mirabella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Януари 21, 2012, 11:49:03 am »

Е, анджък бе, Стеуе ;D Шлаката е нещо ненужно, което се чисти, маха и изхвърля или се споделя, според това какво е и на кого му трябва.

Аз си спомням много добре периода, в който транзитния ЮЛВ ми премина през наталния Юпитер в Рак. Тогава получих "морална награда" и признание на моята личност. Изхвърлих различни защитни механизми и личността ми излезе на преден план такава, каквато е - Юпитер ми управлява асцендента, т.е. личността. Сложно е за обяснение и не искам да го споделям тука, но беше период на удовлетворение. Имах и материални придобивки. Така, че транзитът на ЮЛВ над планета не носи нишо лошо, както обикновено се смята. Дори, смятам, че човек събира плодовете от това, което е сътворил.

« Отговор #18 -: Януари 21, 2012, 11:56:39 am »

Аз си спомням много добре периода, в който транзитния ЮЛВ ми премина през наталния Юпитер в Рак. Тогава получих "морална награда" и признание на моята личност. Изхвърлих различни защитни механизми и личността ми излезе на преден план такава, каквато е - Юпитер ми управлява асцендента, т.е. личността. Сложно е за обяснение и не искам да го споделям тука, но беше период на удовлетворение. Имах и материални придобивки. Така, че транзитът на ЮЛВ над планета не носи нишо лошо, както обикновено се смята. Дори, смятам, че човек събира плодовете от това, което е сътворил.

Това с каква емоция се помни този период, Стеуе, не променя факта, че това е период на раздяла с нещо - че се разделя човек и изхвърля или споделя с някого нещо, което не му трябва вече. В много карти съм го следял този транзит към Юпитер и общите ми впечатления са такива, като, естествено при някои този период е белязан и с болка по загубеното. Абе всичко си е според картата.
Виж, примерно тр.Юпитер през южен възел е друго ;) според теб какво дава? ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Януари 21, 2012, 12:06:40 pm »

Виж, примерно тр.Юпитер през южен възел е друго ;) според теб какво дава? ;)

Не си спомням, помня само задгранично пътуване по един проект - ЮЛВ в 11 дом.