Здравей Гост

.

• 253 Отговора
  • 31932 Прегледи
Re: Юпитер
« Отговор #40 -: Януари 21, 2012, 02:22:46 pm »
Не е ли редно Юпи да управлява везни?
Хем арт, хем- Темида..

Не, защото съденето и раздаването на правосъдие, е 1-во функция на Венера, защото тя има свойството да сравнява и да търси идеята за баланс и в това число да търси сметка кой, защо, къде и как и 2-ро е функция на Сатурн, защото поема отговорността да осъди спрямо приетите норми нещо, което е излязло от нормите. Юпитер като цяло участва в 2 тригона според древните - огнения, като в него е близък и отговаря за житейския мироглед на индивида и още един път във водния, където там касае края на един цикъл и завършването му, отделянето от материалния замисъл(макар, че това последното го казвам с уговорки)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Януари 21, 2012, 02:23:20 pm »
Лили, това не е ли по 7ми дом? А по 9ти са съдилищата и ефективното правоползване.

По 7 дом са нашите съдружници, контрагенти, както и открити врагове, нали? Това ли имаш предвид? Или моралните норми? (не разбрах)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #42 -: Януари 21, 2012, 02:33:02 pm »
Лили, това не е ли по 7ми дом? А по 9ти са съдилищата и ефективното правоползване.

По 7 дом са нашите съдружници, контрагенти, както и открити врагове, нали? Това ли имаш предвид? Или моралните норми? (не разбрах)
Да, по 7ми дом са няколко неща. Но 7ми дом е и Везни - право, морал, норма на поведение, договори. Имам предвид това, на което ние викаме "материално право". Това имах предвид. А Юпитер - разгръщане на практика, процес, реакция и резултата.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Януари 21, 2012, 02:33:52 pm »
Тадж е прав за Венера и Сатурн, че се свързват с оценката и нормите.
А за акцентирано юпитерово влияние винаги си имам едно наум. Юпитер определя нашия мироглед, който не винаги може да съответства на нормите и законите, възприети в обществото. Затова силен Юпитер може да присъства не само в хороскопа на някой духовник, а и в хороскопа на престъпник или човек, който се обогатява по неправомерен начин, например присвояване в особено големи размери, финансови машинации и измами. Такъв човек си има свой вътрешен кодекс, който може да не съответства на обществения морал, респ. не намира за нередно това, което прави, дори ако според обществените закони действията му се третират като престъпление, като аморални. Той просто следва някаква своя вътрешна "истина". Сатурн играе ролята на коректив.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #44 -: Януари 21, 2012, 02:35:11 pm »
Да, ти беше дала много показателни примери с Юпитер и Нептун (сега не мога да намеря линка към постовете ти).

Относно транзита на ЮЛВ през натален Юпитер искам да кажа, че моята карта потвърждава написаното от Тадж. Не беше ми дал нищо материално, само фалшиви надежди (натален Юпитер в 9-ти, колко показателно), но при транзитен ЮЛВ върху него си ги взеха.

*

Uran

• 6041
« Отговор #45 -: Януари 21, 2012, 02:36:13 pm »
Винаги съм се замисляла защо Юпитер го свързват със закона и правосъдието, тази роля изпълнява и Сатурн, нали се свързва с обществените норми. И при доста юпитерианци забелязвам, че се случва да флиртуват със закона и нормите, докато сатурновите типове са доста по-стриктни и изпълнителни в това отношение.
Философията на закона, духът му, това, което определя дневния ред, но не в прагматичната му същност, а като дух, е Юпитер според мен. Сатурн трябва да е самата процедура, а тя не е точно философия, а зададен ред- първо, второ, трето..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Януари 21, 2012, 02:38:02 pm »
Да, ти беше дала много показателни примери с Юпитер и Нептун (сега не мога да намеря линка към постовете ти).

Такива карти са ми най-трудни за определяне на посоката. При акцентирано юпитерово-нептуново влияние може да има и висок полет, и много ниско падение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Януари 21, 2012, 02:46:20 pm »
Философията на закона, духът му, това, което определя дневния ред, но не в прагматичната му същност, а като дух, е Юпитер според мен. Сатурн трябва да е самата процедура, а тя не е точно философия, а зададен ред- първо, второ, трето..

Вероятно си права - Юпитер да определя философската същност на закона, а Сатурн да се свързва със самото правораздаване, с ефективното/практическо приложение на закона, т.е. Suum cuique - "всекиму според заслуженото".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #48 -: Януари 21, 2012, 02:48:02 pm »

Относно транзита на ЮЛВ през натален Юпитер искам да кажа, че моята карта потвърждава написаното от Тадж. Не беше ми дал нищо материално, само фалшиви надежди (натален Юпитер в 9-ти, колко показателно), но при транзитен ЮЛВ върху него си ги взеха.

А какви са впечетленията ви за тр. СЛВ през наталена Юпитер ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Януари 21, 2012, 02:57:08 pm »
Юпитер през възлите или възлите през Юпитер?
Мисля, че Тадж спомена за първото.

Преминаването на възлите през натална планета нямам наблюдения непременно да носи събития. Зависи какви астрологични фактори действат по това време.

Мисля, че през втората половина на годината ЮЛВ ще ми минава през нат. Юпитер, тогава ще ви докладвам какво се е случило. По дирекция нодалната ос също застава върху Юпитер в 7 дом.

Сега се сетих, че в края на пролетта миналата година Юпитер ми мина през ЮЛВ, по същото време имах тригон на прогр. Луна с прогр. Юпитер. Тогава започнах работа при един работодател и имах много положителни очаквания, а се оказа пълна измама, след месец и половина напуснах. Но на фона на това изживяване имаше и друго - много приятно, така че въобще не взех присърце тази неприятна опитност, имах други поводи за радост.

« Последна редакция: Януари 21, 2012, 03:04:41 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #50 -: Януари 21, 2012, 03:02:05 pm »

и при мен така. Как ти е поставен в картата? Нали Юпитер може да е благодететл, но може и да е по-голям съдник и ограничител от Сатурн...

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #51 -: Януари 21, 2012, 03:02:56 pm »

Ако ме питаш каква е разликата с Плутон - докато транзита на Юпитер трае една година, то на Плутон времето е 3-4-5, докато се изчисти. Поне така съм си го набутал из мозъчните синапси ;)

индийците са без плутон , а колко земляни си живеят без понятие и за останалите планети и астрологията
питах те какво прави юпитер там,дето плутон е чистил 3-4-5 години и какво раздава, аз не познавам една рибка,дет се раздава
на юпитер му знам раздаването -обещава ти всичко кос с каре валета, а накрая играеш безкос като те остави на сатурн

и когато юпитер упр.юлв като как се определя раздаването в твоя полза или полза роду :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #52 -: Януари 21, 2012, 03:06:49 pm »

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4019.280.html

Тук може и да има инфо..... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #53 -: Януари 21, 2012, 03:07:28 pm »
Юпитер е сложен и проблемен. Където и да се намира винаги дава, дава, ма по някое време и те разделя с това, което ти е сипал, особено по време на тр.Южен възел през него - тогава чистиш, махаш, хвърляш и се и раздаваш, въпроса с какво се раздаваш :)
...

За транзита на нодалната ос става дума, но и транзитът на Юпитер през нодалната ос не зле да се проследи. Ще погледна втория вариант в картата си и ще докладвам.

При транзитен Юпитер върху СЛВ в 6-ти натален дом започнах да пиша дипломната си работа. По същото време мунданен съвпад Сатурн/СЛВ на върха на 5-ти дом (няма забавления ;D). Транзитен Уран върху Слънце, вървеше ми разработката. При транзитен Юпитер върху натален ЮЛВ в съвпад с Венера - не мога да си спомня нищо отчетливо. Бях тийн.

Елфи, при транзитен СЛВ върху натален Юпитер бях в началото на тийн годините си. Започнах да изучавам чужд език по свое желание. Прогресивна Луна може би е била тригер, тъй като по същото това време се е намирала в 3-ти дом в опозиция с натален Юпитер.

Yaya, Юпитер ми е в Скорпион, в 9-ти дом, в широк квадрат с Меркурий (7 гр. орбис) на АС.
« Последна редакция: Януари 21, 2012, 03:13:53 pm от Mirabella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #54 -: Януари 21, 2012, 03:13:00 pm »
Мили мои, чувствам се длъжна да припомня това, че в знаците, в които транзитира нодалната ос се случват ЗАТЪМНЕНИЯТА. Имаме ли съвпад с планета се отключва събитие, пък била тя Юпитер или някоя друга планета. Това, че не си спомняте е отделен въпрос. Затъмненията отключват събития. Наблюдавайте! :P
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Януари 21, 2012, 03:14:11 pm »
питах те какво прави юпитер там,дето плутон е чистил 3-4-5 години и какво раздава, аз не познавам една рибка,дет се раздава
на юпитер му знам раздаването -обещава ти всичко кос с каре валета, а накрая играеш безкос като те остави на сатурн

Туй при Рибките, дето все се изтъква как обичат да се раздават, и аз не съм го видяла дефакто (сигурно има и изключения). Работя с една Риба със стелиум във Водолей и Луна в Стрелец - тя е дашна само на приказки, няма да ви казвам с какви клизми си измъквам хонорарите за свършената работа от нея, става въпрос за смешни суми! И не кризата е виновна, тая по принцип си е такава, доста хора й знаят специалното отношение към парите. Познавам и други такива случаи - много обичат да говорят колко много дават, а когато въпросът опре да реална подкрепа или да се върне някой жест, вдън земя изчезват. В повечето случаи, които познавам, алтруизмът е поза.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #56 -: Януари 21, 2012, 03:16:49 pm »
Хахаххаха, ей, Лили, права си. Аз като една Рибка, ще кажа, че обичам да купувам на някой нещо, изненадки, като безвъзмезно самостоятелно МОЕ решение. Купувам и отрупвам. Но поиска ли ми някой, не ми се дава  :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:

А Шопенхауер

*

Kaya

• 2893
« Отговор #57 -: Януари 21, 2012, 03:17:29 pm »
ех, лили то венера  при рибките е в екзалтация- красивото си е красиво, но и парите са си пак по венерина линия :P
но пък мерк е в падение/ заточение и могат да дрънкат едни обещания
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #58 -: Януари 21, 2012, 03:19:14 pm »
Тадж е прав за Венера и Сатурн, че се свързват с оценката и нормите.
А за акцентирано юпитерово влияние винаги си имам едно наум. Юпитер определя нашия мироглед, който не винаги може да съответства на нормите и законите, възприети в обществото. Затова силен Юпитер може да присъства не само в хороскопа на някой духовник, а и в хороскопа на престъпник или човек, който се обогатява по неправомерен начин, например присвояване в особено големи размери, финансови машинации и измами. Такъв човек си има свой вътрешен кодекс, който може да не съответства на обществения морал, респ. не намира за нередно това, което прави, дори ако според обществените закони действията му се третират като престъпление, като аморални. Той просто следва някаква своя вътрешна "истина". Сатурн играе ролята на коректив.

имам познат със стелиум в Стрелец - много е готин, добричък и забавен, и по нищо не му личи с какво си изкарва парите.
Но това, което прави го прави наистина добре. Нещо като Робин Худ е.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #59 -: Януари 21, 2012, 03:19:35 pm »

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4019.280.html

Тук може и да има инфо..... ;)

Мерси много ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!