Първи дом ми е управляван от Девата, в пети дом Сатурня, Слънцето и Мерка в рак, Луната в Козирог ...

Правя си яко сметката за много неща и предпочитам като изляза някъде с някого, всеки да си поеме неговото, не защото ми свиди, ами някак си вътрешно си следвам принципа - "Чисти сметки, добри приятели". Чувствам се некомфортно като започнат да ме черпят, да ми плащат сметките, да ми подаряват неща без повод, понеже се чувствам задължена да върна жеста, мисълта ме депресира. Защо ме депресира ... ами защото донякъде с Луна в земен знак и Венера в Лъв подаръкът, жестът за мен показват привързаност, обич. Стига се до парадокса, че излиза че, аз обичам по-малко човека, понеже не съм се сетила първа да му направя такъв жест. :unsure:
Като чувствам някои наистина близък, обаче, съм готова и последния залък от устата ми да му дам, стига да има нужда. :blink: Каквото е и мое, е и негово и близките ми приятелки, примерно, знаят, че когато имат нужда от нещо, направо ми казват или си го вземат. :blink: Пари "назаем", които съм дала на тези близки хора не са назаем, просто няма нужда да ми ги връщат, бих си ги търсила само яко съм много закъсала.
За по-далечни познати и някакви външни хора обаче съм, и си го признавам, ултимативен, дребнав, отвратителен педант от най-ужасния типаж, които описвате в постовете си.

Най-голямото нещо, което мога да дам назаем е химикал, а за пари - стойността на билетче за градския транспорт, ако нямат с какво да се приберат у тях. За благотворителност нали няма нужда да обяснявам?

Друг е въпроса, че съм сигурна, че 80% от тези кампании са фалшиви, но това е отделен въпрос. Не се чувствам изобщо виновна или ужасен човек, обаче. Имам си вода, земя, силен Сатурн ... какво да се прави ...