Здравей Гост

.

• 253 Отговора
  • 31985 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Юпитер
« Отговор #180 -: Януари 22, 2012, 11:41:06 pm »
Това е много хубаво, радвам се, че нещата са се стекли добре!  ;D ;D Ох, ама който ще живее с мен, не знам ...  ;D ;D

Човек с човек се събира, ти пък сега! :wink2:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #181 -: Януари 23, 2012, 09:13:06 am »
Докато живеехме със съпруга ми, той вечно ни налагаше строги икономии /негов сатурн върху моя луна и слънце във 2-ри дом/.

и аз съм така мой венера/луна/нептун  скорпи съвпад негови слънце/сатурн, обаче моя нептун винаги си намира вратички и бяга по опозето към юпитер телец, широките пръсти
по добре аз да ги изхарча за кеф,отколкото инфлацията :angry:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #182 -: Януари 23, 2012, 09:51:31 am »
че това е период на раздяла с нещо - че се разделя човек и изхвърля или споделя с някого нещо, което не му трябва вече. В много карти съм го следял този транзит към Юпитер и общите ми впечатления са такива, като, естествено при някои този период е белязан и с болка по загубеното.
Юпитер е сложен и проблемен. Където и да се намира винаги дава, дава, ма по някое време и те разделя с това, което ти е сипал, особено по време на тр.Южен възел през него - тогава чистиш, махаш, хвърляш и се и раздаваш, въпроса с какво се раздаваш :)

при мен това се случи два пъти при тр.Юпитер в 7 точно каре към Нодалната ос,Юпитер е диспозитор на Юлв

а тр.ЮЛВ през Юпитер - го свързвам с придобиване,  двойно,Юпи У4 и Юлв е в 4
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #183 -: Януари 23, 2012, 10:54:51 am »
Съжалявам, че си приел/а/ превратно изказаното от мене, не съм имала предвид даване по задължение, споделила съм мнение от личен опит, като няма как да споделя случаите тук, защото не му е мястото, а и както писах- каквото дава дясната ръка, лявата не трябва да знае или казано по народному "Направи добро и го хвърсли в морето!"
Колкото до здравото държане юздите на живота, вярвай ми, доста дълго съм живяла по този начин, докато Онзи отгоре не ми показа по горчив начин, че не съм аз тази, която определя нещата. Когато загубиш по трагичен начин близки хора в разцвета на младостта им, после едва ли има значение това да къташ "бели пари за черни дни", след като връщане назад няма, а след време идва и момент, когато човек разбира как трябва да се радва на всеки бял ден, и че липсата или недостига на "бели пари" е бели кахъри...

Не само пари, аз изчислявам всичко, което е изчислимо и рационализирам всичко, което може да се рационализира. Иначе наистина съжалявам, че живота ти е бил труден, мен години психически тормоз са ме превърнали именно от много добър, мек, състрадателен към другите човек, към това, което съм сега. Просто Вселената, или Бога ... ти пращат ситуациите, с които трябва да станеш това, което ти е заложено и май изобщо не питат дали искаш или не.  :blink:

« Отговор #184 -: Януари 23, 2012, 06:42:11 pm »
Не само пари, аз изчислявам всичко, което е изчислимо и рационализирам всичко, което може да се рационализира. Иначе наистина съжалявам, че живота ти е бил труден, мен години психически тормоз са ме превърнали именно от много добър, мек, състрадателен към другите човек, към това, което съм сега. Просто Вселената, или Бога ... ти пращат ситуациите, с които трябва да станеш това, което ти е заложено и май изобщо не питат дали искаш или не.  :blink:

Всичко има и полезна страна. Не виждам нищо негативно в това, че рационализираш и изчисляваш, важното е да впрегнеш желанието си за калкулация в неща, които ти носят полза. Според мен пък много добрите и меки хора не печелят и не успяват. Годините психически тормоз са ти дали много и един ден ще си благодарна. Знам, че звучи като клише, но верните неща обикновено са простички. Когато преминеш етапа на самосъжаление, гняв, обида, мъка и усещане за загуба, защото не си "като другите" ще се почувстваш заземена. Тогава ще осъзнаеш колко си калена. И ще видиш, че определени ситуации разстройват или демобилизират повечето хора, докато теб нищо не е в състояние да те разклати. А това е добра база, за да ти се случат страхотни неща. Анализирай по-задълбочено това, което си преживяла, като се абстрахираш от емоциите. Убедена съм, че това, което си сега е един амбициозен, подреден, спокоен и уравновесен човек - все неща, които не е сигурно, че щеше да бъдеш без психически тормоз. Това е невероятен двигател, но имаш още фази на преосмисляне докато го оцениш.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #185 -: Януари 23, 2012, 07:00:37 pm »
The_One, въпреки, че казваш широкоразпространени твърдения, не мога да отрека тяхната истинност. Слава на всико, вече съм минала до голяма степен етапа на самосъжаление, огорчение и т.н и се боря с някакви последни признаци. И си е вярно, че като се сетя за всичко това и факта, че съм успяла да се съхраня като човек - някои се претопяват, други просто ще се гръмнат или самоубият по друг начин, се сещам колко мога да съм силна, когато стане нужда. Аз по-скоро все бягам към една от двете крайности - или категорична, безкомпромисна, безмилостна или прекалено мека, добра и търпелива, но с времето и практиката човек се научава да ги съчетава - не може без едното, но не може и без другото. Едното е в ощърб на теб самия, с другото пък ставаш прекалено егоцентричен и погълнат от себе си, което също играе лоши шеги.

« Отговор #186 -: Януари 23, 2012, 07:10:50 pm »
Двете крайности не могат да се съчетаят. С едни хора ще си мека и добра - много, много рядко и трудно, но и това ще се случи. С повечето ще си безпардонна. Хубаво е да имаш различни лица, така си по-маневрена, по-сполучливо лавираш. Когато стоиш по средата, ставаш среден човек. Може би е малко крайно схващане, но засега не съм намерила доказателство за обратното. Едно е да искаш да се развиваш, да работиш по проблемите си, друго е да вървиш срещу себе си. Стараейки се да заковеш средата по-скоро вървиш срещу себе си. Достатъчно е да си малко по-обрана и да премисляш действията си.
Ако искаш си пусни картата, ще ми е интересно да разгледам. От други твои постове помня, че имаше подчертан Сатурн, май в 5 дом?

« Отговор #187 -: Януари 23, 2012, 08:12:03 pm »
При мен е нужда и отговорност да съчетая двете крайности. Като ми видиш натала, ще разбереш защо.  :blink:
 Житейският ми опит е показал, че ако се движа само в едната и то дори в аспект с едно нещо, по-късно съжалявам за това, понеже след време ми става ясно, че ако бях постъпила по-умерено, щеше да бъде по-добре. Света е сив, не е нито бял, нито черен, затова в повечето случаи не е изгодно и благоприятно да си категоричен. Хубавото е, че с времето съм се научила да използвам и двата края на пръчката, ако стане нужда.  ;D
« Последна редакция: Февруари 04, 2012, 08:49:50 pm от ThunderGoddess »

« Отговор #188 -: Януари 23, 2012, 10:18:08 pm »
Много акцентирана Луна, при това в Козирог...пък Мерка и Слънцето в Рак. Сега разбрах за какво противоречие говориш. Като гледам съвпада на Венера, Марс и Юпитер голямо вътрешно напрежение ще да е...Плутон на трон в 3, силен 4 дом, че и силен Сатурн в 5. Вкъщи са ти били проблемите, нали...по-скоро с баща ти?
Ти си няколко години по-малка от мен и вероятно все още не работиш, но какво учиш, с какво искаш да се занимаваш? Нещо в юридическата сфера?

« Отговор #189 -: Януари 23, 2012, 10:19:37 pm »
Набор си на малката ми дъщеря, за какъв житейски опит говорим?!

Житейският опит не се измерва в години, а в събития...така съм чувала де.

*

Stella

• 7765
« Отговор #190 -: Януари 23, 2012, 10:23:06 pm »
При мен е нужда и отговорност да съчетая двете крайности. Като ми видиш натала, ще разбереш защо.  :blink:
 Житейският ми опит е показал, че ако се движа само в едната и то дори в аспект с едно нещо, по-късно съжалявам за това, понеже след време ми става ясно, че ако бях постъпила по-умерено, щеше да бъде по-добре. Света е сив, не е нито бял, нито черен, затова в повечето случаи не е изгодно и благоприятно да си категоричен. Хубавото е, че с времето съм се научила да използвам и двата края на пръчката, ако стане нужда.  ;D

Кардинален фикс. Няма нито една планета в двоен знак. Много трудна адаптивност.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #191 -: Януари 23, 2012, 10:33:43 pm »
Ми akruks, вярно е, че има още много време и много неща за учене, но винаги съм си мислела, че е добре  човек да си прави заключенията и да базира действията спрямо собствения си опит и собствените си разбирания, защото така се учи, ако е сбъркал някъде. Времето може да докаже че съм права, може да покаже и че е съм. Ти лично, като човек с опозиция Слънце/Луна какво ме съветваш?  :blink: Иначе за квадратите си права, и аз така мисля, опозициите не са ми проблем за отработка, занимавам се с тях доста, било то с четене на астрологическа литература, имам и някои подходи, които са свързани повече с мистиката и езотериката, но също съм доста доволна от резултатите, които дават.  ;) Толкова вече съм се нагодила към напрегнати аспекти, че почват да ме плашат тригоните и секстилите ...  :57: Terra incognita са ми, все ми се сблъскам с напрегнатите аспекти, ама може и да не виждам влиянието на хармоничните, знам ли вече.  ;D ;D Благодаря иначе за окуражаващите думи!

The_One, да, много си права за всичко, което казваш. Проблеми с баща ми имах, разделени са с майка ми, не съм го виждала сума ти време вече, но поне на съзнателно ниво повечето от проблемите ми произтичат от кофти училищни години с кофти обстановка и кофти съученици.  :blink: Баща ми като напусна беше един период, в който бях тотално отрязала всичко, което е в горната част на картата, карах на Козите и Сатурна, принципите на горните планети ги бях изритала в дълбоките дебри на подсъзнанието, така че не усетих голям дискомфорт.  :blink: А и за професията си права, в момента наистина уча право.  ;D

И да, Стела, и като мнения, и като предприемане на каквито и да е било промени е излючително трудно да се накарам ... да ме накарат съвсем. Но пък напоследък все попадам на хора със силно подчертана мутабелност и спрях да се плаша и алергизирам от тях, понеже преди самата мисъл, че единия ден са на едно място, на дргия ден вятъра може да ги е духнал на друго, ме изнервяше доста. :D Та покрай тях малко се научих на промени. :D

« Отговор #192 -: Януари 23, 2012, 10:51:59 pm »
Няколко неща в картата ти ме доведоха до извода за правото - У2, У4 и К4, подчертаните 10 и 11 дом, опозицията Юпитер-Сатурн. Ще бъдеш добър юрист...наистина го мисля, аз не правя комплименти и не казвам неща, само защото звучат приятно:) Към какво право си се насочила? Залагам на защитник по граждански дела, изключвам вероятността за прокурор, защото с Мерк в Рак по-скоро умът ти трудно би включил на вълна "обвинение". Ти искаш да работиш за, а не срещу другите. Тригона на Мерк с Плутон ти дава и дълбочината и нужната хапливост. А с асц. Дева професия, свързана с много четене писане, предварителна подготовка, не би те затруднила. Слънцето ти е достатъчно далече от Меркурий, за да не ти липсва и обективност. Правилно си се насочила  :blink:

Ще ти задам още един личен въпрос. Баща ти имал ли е проблеми с алкохола? Ако не желаеш да говорим по темата ми кажи. Това за кофти училищните години вероятно трябваше го видя по 3 дом и връзката на управителя му с Мерк, но реших, че това отново би могъл да е бащата, макар че по 3 дом уж са роднини от женски пол.

« Отговор #193 -: Януари 23, 2012, 10:59:31 pm »
Набор си на малката ми дъщеря, за какъв житейски опит говорим?!

Житейският опит не се измерва в години, а в събития...така съм чувала де.
Ами да де- събития, може да е имала тежки, но сатурн още не и е обходил натала, като премине и урановата опозиция след 40г. тогава може да се говори за богатство от събития, с пожелание да са повечето в розово и на небесносин фон!

Да, добре че са Сатурн и Уран, та да вземе в тоя живот и на нас да се случи нещо. Тези, които не доживяват да им обходят натала цял живот само са папали и акали. Тва Кърт Кубейн, Ейми Уайнхаус, Джим Морисън - скука ти казвам, скукаааа....

« Отговор #194 -: Януари 23, 2012, 11:14:45 pm »
Надявам се наистина да бъда! Иначе не, не бих казала, защитник е едно от нещата, които най-малко ме блазнят. По-скоро си мисля за съдия или прокурор ... Имам много силно развито чувство за справедливост и нарушението на нормите е нещо, което изключително много ме е дразнело и продължава да ме дразни. Също компромисите на авторитета към подчинения, от тях направо вече се обривам. Давам пример за какво говоря - по правилник в университета може да се влачи един изпит за следващ семестър. Втори само с изрично позволение на декана на факултета - измислиха си някои колеги опрадвания и номера им мина.  :angry: Аз знам, че декана го прави за парите, другите колеги викат - "Ееее, супер, много хубаво, останахме си заедно" и т.н, бля бля, мен такива неща ми бъркат в здравето, понеже ... излиза, че тези, които реално учат са балами, а другите с по два изпита, които влачат, са тарикати ...  ;D
Лошото е, че много хора, и в институциите, и в сферата на правото изобщо са точно от тоя тип, като моите колеги. Те не различават персоналния си, личностен импулс и неговите нужди от нуждите на обществения и не ги разделят. Те не виждат последствията, които водят някои компромиси в тази сфера, или поне ги омаловажават. Затова мисля, че съм подходяща за съдия или прокурор, понеже наистина различавам тези две неща, разграничавам ги и въпреки, че имам силно влияние на Рак, съм Рак с близките си хора, по отношение на обществеността и работата правилното и приложимото е да съм безкомпромисен Козирог.  :P Иначе са ми казвали, че имам дар слово и за адвокат. Умея да защитавам тези, в които не вярвам, но адвокатската работа понякога е именно малко като лъжа - когато защитаваш нещо, в което не вярваш. В този ред на мисли, най-доброто за мен си е съдията, за това си мечтая.  :rolleyes:

Иначе не, баща ми не е имал проблеми с алкохола, беше страстен пушач, но по едно време и цигарите отказа. Той е човек, който е много отдаден на работата си, тя винаги е била на първо място за него, после приятелите му, и като цяло проблема се състои в това, че често действаше в интерес на приятелите си, дори когато това беше в ущърб за семейството. Беше и силно емоционално дистанциран.

PS: Не се карайте, Сатурн и Уран са бели кахъри пред Плутона, който ми точи лиги на Козирожкото стълкновение....  ;D ;D Уран за момента ми е по-скоро изнервящ, имам квадратура откъмс седми дом към Слънцето ... и много ми разваля плановете, но за момента приемам нещата с дълбока въздишка един-два пъти и ги прекроявам. По-нататък ще видим, но крие Великата да оквадрати 80% от планетите ми с един удар.  ;D ;D Сатурн ... помня си масовото опозе с Козирожкия стелиум. Днеска точно това гледах, какви са ми били транзитите в кофти периода и мисля, че това е причината за проблемите ми. Пък и накрая това отключи в мен, набора Козирожки качества.
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 11:21:41 pm от ThunderGoddess »

« Отговор #195 -: Януари 23, 2012, 11:32:16 pm »
Хм...разсъждаваш много интересно. С това десетодомно Слънце и Южен възел на Мерк не се учудвам, но просто е нещо коренно различно от мен и именно затова ми е любопитно. Аз например си знам, че имам афинитет към крупни финансови измами. Никога не бих се възползвала от възрастни и болни хора и не бих откраднала. Не бих правила врътки и за малки суми. Но виж някоя пирамида...  ;D
Въпреки това изпитвам някаква форма на възхищение, към хора, които могат да се ангажират с обществените интереси. При мен желанието е да управлявам обществото и да му влияя задкулисно. Всичко се върти около "аз"- а. Често смятам, че хората, които говорят като теб изкуствено поддържат някаква поза за пред другите. Но като ти гледам картата, пък и по начина, по който формулираш мислите си - ти наистина си убедена в това. Не ти ли се иска да промениш системата, а не да се придържаш към нея? Защото щом те дразни засягането на авторитета, значи не искаш да преобърнеш реда.
Когато станеш съдия и трябва да се съобразиш с този или онзи...защото това в нашата страна неминуемо се случва, ако заседаваш по определен тип дела, няма ли да се разочароваш?

« Отговор #196 -: Януари 23, 2012, 11:46:27 pm »
Да, добре че са Сатурн и Уран, та да вземе в тоя живот и на нас да се случи нещо. Тези, които не доживяват да им обходят натала цял живот само са папали и акали. Тва Кърт Кубейн, Ейми Уайнхаус, Джим Морисън - скука ти казвам, скукаааа....
Трябва ли човек, като наближи 30-33 да се самоубие, за да има богата биография? А близките им знаеш ли как го преживяват това "богаство"- ще ти кажа от личен опит- НИКАК!
Как пък не даде пример с Чайковски, прописал на 60г. или с Жозефина Бекер, която и на 70г е пълнела залите в Париж, играейки модерен балет... или с Маргрет Тачър, която учи право на 36г с две деца, а после 11г. е министър-председател на Англия, като поема поста по време на икономически спад...
Ето един богат житейски опит:
http://www.eva.bg/categories/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8/61-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8/3470-%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%B5%D0%BD%D1%89%D0%B0%D0%BB.html

Ето, ти сама даде прекрасен пример в подкрепа на моята теза. Случките при всеки са по различно време, защото планетите в наталната карта са поставени различно и транзитите на същите тези планети ги засягат в различни периоди. И ако Плутон ти се цъкли върху цялото стълпотворение на Асц, когато си на 23, едва ли на 30 един Сатурн на Асц много ще те впечатли. Щото ти този филм го гледаш цял живот  ;D
Общото между моите примери не е само самоубийството. И тримата са изключително креативни, с огромен принос в музиката, талантливи и целия свят ги познава. За мен това не са малко събития. Повечето хора пък смятат, че след 60 ежедневието е монотонно и няма какво да ти се случи. С примерите си доказваш обратното. И до къде стигаме пак?  ;D До това, че събитията не може да ги калкулираме по годинки и в зависимост от тях да кажем кой какво е преживял, колко знае и какво може. Виждала съм достатъчно неможещи на възрастта на моите родители. Ако годините бяха гаранция за опит и възможности, предвид демографската криза, щяхме да сме страна населена с гении.
За да имаш житейски опит е нужно не просто да преживееш нещо си. Нужно е да помислиш, да осмислиш случилото се. Да го разгледаш хуууубаво от всичките му страни, да го почоплиш, да му обърнеш хастара и това  да доведе до твоя катарзис. Я ходи във Факултето да ги видиш. Всеки ден нещо им се случва. Изнасилват ги, бият ги, убиват ги, продават ги, продават децата им, осакатяват децата им. Ама нещо да се е променило там? Не. Осмисляне, осмисляне му е майката и таткото и каката...

« Отговор #197 -: Януари 23, 2012, 11:53:22 pm »
Е, ти така ме описа, че хахаха, нещо ме сърби гърба, да не ми поникнат крила.  ;D ;D Истината е, че масово хората са овце и не вярвам в ню ейдж работите, че ще дойде един момент, в който те няма да бъдат. Обществото е такова, еволюцията е такава, планетата е такава - така е създадена - да има 80% и повече даже чистокръвни, рунтави овце. Извън овцете, има свестни хора, които имат изявени качества, с които могат да постигнат нещо, имат достатъчно развит интелект, манталитет и принципно това са хората, които трябва да бъдат с ръководна функция. С риск да прозвуча нескромно, мисля, че съм от втората група. Защитавам авторитета, защото всеки удар срещу наличието на авторитет и норма за мен е като дупка през кошарката, през която овцете излизат и започват да се изжвияват като по-важни, отколкото са. Света в момента е такъв, защото има много дупки в кошарката и много овце са изпонаизлязли, и даже се изживяват като овчари.
При нормално протичане на обществените интереси, където "всяка жаба си знае гьола", обществото ще живее в относителна хармония и всеки ще получава това, което е заслужил и това, от което се нуждае. Включително и аз ще получа това, което искам ... но виж, и като изляза навън и видя как всеки е съден според делата си, това ще ми донесе допълнителна радост, още по-голяма. Аз наистина искам хората да са добре и да вложа усилията си в това те да бъдат добре, но нямам жертвоготовността на някой с акцентиран 12 дом или много Риби, тези хора са готови да жертват себе си в името на другия. Мен по-скоро ми носи удоволствие на привеждам всичко в ред.  :P

Иначе за това, че като стана съдия, трябва да се съобразявам с някого. Първо, че има врътки по закона и "привдно мога да се съобразя", второ че след 5 години съдиите стават несемяеми, тогава единствения начин да ме махнат е да намерят тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, или действия, които да накърняват престижа на съдебната власт ... от това, което съм видяла до сега, но все още съм втора година, де, това е почти невъзможна хипотеза.  :unsure: Иначе за типа дела нямам претенции, само финансовите и търговските неща ме дразнят, но са поносими, ако има нещо друго.  :P Областите на наказателното, семейното, гражданското право са ми много интересни.

« Отговор #198 -: Януари 24, 2012, 12:06:40 am »
Е, ти така ме описа, че хахаха, нещо ме сърби гърба, да не ми поникнат крила.  ;D ;D Истината е, че масово хората са овце и не вярвам в ню ейдж работите, че ще дойде един момент, в който те няма да бъдат. Обществото е такова, еволюцията е такава, планетата е такава - така е създадена - да има 80% и повече даже чистокръвни, рунтави овце. Извън овцете, има свестни хора, които имат изявени качества, с които могат да постигнат нещо, имат достатъчно развит интелект, манталитет и принципно това са хората, които трябва да бъдат с ръководна функция. С риск да прозвуча нескромно, мисля, че съм от втората група. Защитавам авторитета, защото всеки удар срещу наличието на авторитет и норма за мен е като дупка през кошарката, през която овцете излизат и започват да се изжвияват като по-важни, отколкото са. Света в момента е такъв, защото има много дупки в кошарката и много овце са изпонаизлязли, и даже се изживяват като овчари.
При нормално протичане на обществените интереси, където "всяка жаба си знае гьола", обществото ще живее в относителна хармония и всеки ще получава това, което е заслужил и това, от което се нуждае. Включително и аз ще получа това, което искам ... но виж, и като изляза навън и видя как всеки е съден според делата си, това ще ми донесе допълнителна радост, още по-голяма. Аз наистина искам хората да са добре и да вложа усилията си в това те да бъдат добре, но нямам жертвоготовността на някой с акцентиран 12 дом или много Риби, тези хора са готови да жертват себе си в името на другия. Мен по-скоро ми носи удоволствие на привеждам всичко в ред.  :P

Иначе за това, че като стана съдия, трябва да се съобразявам с някого. Първо, че има врътки по закона и "привдно мога да се съобразя", второ че след 5 години съдиите стават несемяеми, тогава единствения начин да ме махнат е да намерят тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, или действия, които да накърняват престижа на съдебната власт ... от това, което съм видяла до сега, но все още съм втора година, де, това е почти невъзможна хипотеза.  :unsure: Иначе за типа дела нямам претенции, само финансовите и търговските неща ме дразнят, но са поносими, ако има нещо друго.  :P Областите на наказателното, семейното, гражданското право са ми много интересни.

Обяснението за овцете ми хареса. Така вече те разбирам. Според мен е напълно естествено огромен процент от хората да са с по-скромни интелектуални възможности и да бъдат направлявани от съвсем малка група с по-добър капацитет. Това се е случвало още от времето на пещерняците, после племената...винаги има водач. Преди се е доказвал с мускули, сега с други неща. Ти искаш да си онзи, който раздава билетчетата с номера на реда в киното  ;D Заради Юпитер У4 и 2 дом във Везни, чиито управител пък е в съвпад с Марс и Юпитер и то в 11 дом явно имаш нужда да го правиш чрез закона. При мен желанието е било да постигам това чрез личността, налагайки своя авторитет и правила. Може би и ти имаш склонност да съдиш прибързано и да гледаш на другите в качеството на наместника на всички божества на земята  ;D  Ей тоя Сатурн...гледай там да не минеш границата. Щото като си повярваш, че си съвсем на връо, най-отгорИ, на най-белиОт облак и като погледнеш надолИ - опааа, няма никой. Та..и аз много като се вживея оставам без приятели, после пак се опитват да ме търпят до поредния пристъп на превъзходство и справедливост. Ти ми се струваш по-умерена, но избягвай да категоризираш хората. Ще видиш, че това вреди на теб

« Отговор #199 -: Януари 24, 2012, 12:32:06 am »
Хихихи, ето че намери дълбокото разковниче.  ;D ;D Аз затова казах отначало още, че ми е задължение да развивам умереност. Понеже в хипотезата, в която не съм емоционално обвръзана, мога да бъда точно прекалено крайна в решенията си, което ти много правилно забеляза. Ако го карам на първоначален инстинкт, впечатление, стоварвам една силна десница и това е. Но по трудния начин се научих, че е по-добре да се отделя известно време и да оставя нещата да се "прелеят", Ракът да омекоти Козирога, но Козирога няма да даде толкова много, че да допусне "дупчица" за овцете. Това, обаче, ако не го направя, става малко като Византийската еклога - един много строг Средновековен закон - за кражба - рязане на ръцете, за лъжа - рязане на езика, за прелюбодейство - рязане на носа (правили са, за да се вижда прелюбодееца, но хихихи, ако ми питаш Луната, може да се резне още нещо). Понеже ти виждаш как е в 4 дом - дядовата ръкавичка - понасят се доста стресови аспекти, енергията е силно концентрирана и при мен винаги тече на оборота "ядосан Козирог - деспот", в натюрвид, ако не го смеся с нещо друго, ще се превърна в зомби-главен герой на хорър филм.  ;D ;D Раците също понасят стресови аспекти, ерго, действат като представители на зодия Рак в напрегнат момент - затова при мен винаги са меланхолични, самосъжалителни и твърде емпатични. Затова като ги смеся с Лъвовете и Козирозите които са - Who the man  :mellow: I am the MAN.  :mellow: :mellow: се получава една кажи-речи реална самооценка и оценка на другите хора. ЕЙ за това съм голям привърженик на опозициите, спорили сме във форума за тях по отношение на градивността им, за мен винаги ще си останат един от най-продуктивните аспекти, ако човек се усети и го отработи.  :P