akruks, успоредно с The_One съм тук: ЕГН-то не е мерна единица за знаене, можене, мъдрост, интелект, сърце... Даже и за креативност не е, па и за любов ако щеш. Не ми е и била необходима кутията с астрологични инструменти, за да "изолирам" това тогава, а и по него време не съм знаел особено за нея - по-скоро съм я гледал като маймунка кубче, което не може да се отвори. Факт: срещал съм и непрестанно продължавам да срещам 40-50-годишни, дето в сатира се мъчат да стигнат до ципа на гърба си, за да се измъкнат от инфантилния костюм на точици, а той даже не е с цип. И обратното - има някои 18-20-годишни капитани.
Клишето казва, че за да разбираш нещо, задължително трябва да си го изживял. Не е съвсем така. И написаното за болшинството от не особено интелигентни намира място тук, не стърчи като някакъв сух пън. Клишетата и народните мъдрости обикновено имат подобен произход, та "народът е казал" е достатъчен повод за повишено внимание, дали няма някаква миризлива глупост, увита в ароматизирани кърпички. The_One посочи стоящите в единия край хора, на които им се сервира многократно нещо, изяждат го - и нищо: право черво. Но има и друга страна... Отвътре един самолетен тренажор изглежда досущ като реален самолет и симулира много реалистични ситуации; днес той е ключов за тренировъчната екипировка на летците. Сега си представи, че хората имат подобни симулаторни зали в себе си.