Здравей Гост

.

• 253 Отговора
  • 31855 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Юпитер
« Отговор #200 -: Януари 24, 2012, 02:38:18 am »
Но философията, която изказва akruks направо си ме плаши.  ;D ;D Иначе само едно уточнение, с най-добри чувства - ако даваш на някого с идеята Вселената да ти го върне на теб и на близките ти, не трупаш никаква добра карма, дареното е важно да е дошло от сърцето и да е спонтанен акт на добра воля.

1. Дава се, когато ти се иска, защото неискано добро се наказва със зло!
2. Каквото даваш с дясната ръка, лявата не трябва да знае...
Та това е философията на акрукс, какво плашещо има?!

Вероятно Юпитер има аспект със Сатурн в натала... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #201 -: Януари 24, 2012, 12:48:43 pm »
Хихихи, ето че намери дълбокото разковниче.  ;D ;D Аз затова казах отначало още, че ми е задължение да развивам умереност. Понеже в хипотезата, в която не съм емоционално обвръзана, мога да бъда точно прекалено крайна в решенията си, което ти много правилно забеляза. Ако го карам на първоначален инстинкт, впечатление, стоварвам една силна десница и това е. Но по трудния начин се научих, че е по-добре да се отделя известно време и да оставя нещата да се "прелеят", Ракът да омекоти Козирога, но Козирога няма да даде толкова много, че да допусне "дупчица" за овцете. Това, обаче, ако не го направя, става малко като Византийската еклога - един много строг Средновековен закон - за кражба - рязане на ръцете, за лъжа - рязане на езика, за прелюбодейство - рязане на носа (правили са, за да се вижда прелюбодееца, но хихихи, ако ми питаш Луната, може да се резне още нещо). Понеже ти виждаш как е в 4 дом - дядовата ръкавичка - понасят се доста стресови аспекти, енергията е силно концентрирана и при мен винаги тече на оборота "ядосан Козирог - деспот", в натюрвид, ако не го смеся с нещо друго, ще се превърна в зомби-главен герой на хорър филм.  ;D ;D Раците също понасят стресови аспекти, ерго, действат като представители на зодия Рак в напрегнат момент - затова при мен винаги са меланхолични, самосъжалителни и твърде емпатични. Затова като ги смеся с Лъвовете и Козирозите които са - Who the man  :mellow: I am the MAN.  :mellow: :mellow: се получава една кажи-речи реална самооценка и оценка на другите хора. ЕЙ за това съм голям привърженик на опозициите, спорили сме във форума за тях по отношение на градивността им, за мен винаги ще си останат един от най-продуктивните аспекти, ако човек се усети и го отработи.  :P

Твоя Сатурн го омекотява рачешкото, а моя рибешкото. И аз така се лутам между справедливостта с мачетето и желанието на Рибата да вникне в другия, в неговите мотиви и да си обясни поведението му, да е съпричастна. Мисля си, че без напрегнати аспекти ще има да си тънем в спокойствие, вярно може и да е по-приятно, но пък крайните резултати няма да са впечатляващи. Трябва двигател. Луната и козирожките ти истории се падат в моя първи дом, пък Мерка, Слънцето и ЮЛВ са ти на моето DC, а твоето DC е там, където е моето Слънце и СЛВ. Когато се прибера вкъщи ще направя синастрия, че ми стана интересно какво още ще излезе   :lol:
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #202 -: Януари 24, 2012, 06:44:41 pm »
Май ... не се виждаме за първи път този живот.  :P :P После да кажеш, че и на мен ми е интересно! Можеш, ако искаш да драснеш едно ЛС.  ;)

« Отговор #203 -: Януари 24, 2012, 06:51:24 pm »
Ето я картата, освен по възлите имаме и тригон между Слънцата, квадратура на Луните. И целия ми 1 дом се е изсипал в твоя 4:) На пръв поглед това видях, някой, ако забележи още нещо интересно да казва

« Отговор #204 -: Януари 24, 2012, 07:02:57 pm »
Ако някоя от двете се беше родила мъж, щяхме да се вземем ...  ;D ;D

« Отговор #205 -: Януари 24, 2012, 07:15:41 pm »
 ;D ;D ;D помислих си го, ама ме беше срам да го кажа

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #206 -: Януари 25, 2012, 06:28:58 am »
Ако някоя от двете се беше родила мъж, щяхме да се вземем ...  ;D ;D

;D ;D ;D помислих си го, ама ме беше срам да го кажа

Ето я картата, освен по възлите имаме и тригон между Слънцата, квадратура на Луните. И целия ми 1 дом се е изсипал в твоя 4:) На пръв поглед това видях, някой, ако забележи още нещо интересно да казва

И как ще се вземете, като имате квадратура на Луните!

« Отговор #207 -: Януари 25, 2012, 04:34:33 pm »
Ако другото върви, ще се преборим някак!  :blink:

« Отговор #208 -: Януари 25, 2012, 07:40:09 pm »
С един от най-близките ми приятели имаме квадратура на Луните, а поддържаме отношения вече 7-8 години. Има спорове, конфронтация, но това развива и двама ни

*

Grace

• 2257
« Отговор #209 -: Януари 25, 2012, 07:41:36 pm »
да, но не живеете заедно. тази квадратура е най-проблемна за съвместно съжителство.

« Отговор #210 -: Януари 25, 2012, 07:49:18 pm »
Не знаех, че се отразява на съжителството - с вземането няма да се получи явно ;D
 В други отношения аспекта ми се отразява добре:)

« Отговор #211 -: Януари 25, 2012, 07:54:11 pm »
Ееее, жалко ... отиде работата ...  ;D Тъкмо мислех да ходя на шопинг за бяла рокля.  ;D

« Отговор #212 -: Януари 25, 2012, 07:55:40 pm »
И кво, за мен остана смокинга?  :rakeattack:
Ако още сега започваш така - ще има домашно насилие  ;D

« Отговор #213 -: Януари 25, 2012, 08:04:40 pm »
Ще търпя такива издевателства до време!  ;D

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #214 -: Януари 25, 2012, 08:53:34 pm »
akruks, успоредно с The_One съм тук: ЕГН-то не е мерна единица за знаене, можене, мъдрост, интелект, сърце... Даже и за креативност не е, па и за любов ако щеш. Не ми е и била необходима кутията с астрологични инструменти, за да "изолирам" това тогава, а и по него време не съм знаел особено за нея - по-скоро съм я гледал като маймунка кубче, което не може да се отвори. Факт: срещал съм и непрестанно продължавам да срещам 40-50-годишни, дето в сатира се мъчат да стигнат до ципа на гърба си, за да се измъкнат от инфантилния костюм на точици, а той даже не е с цип. И обратното - има някои 18-20-годишни капитани.

Клишето казва, че за да разбираш нещо, задължително трябва да си го изживял. Не е съвсем така. И написаното за болшинството от не особено интелигентни намира място тук, не стърчи като някакъв сух пън. Клишетата и народните мъдрости обикновено имат подобен произход, та "народът е казал" е достатъчен повод за повишено внимание, дали няма някаква миризлива глупост, увита в ароматизирани кърпички. The_One посочи стоящите в единия край хора, на които им се сервира многократно нещо, изяждат го - и нищо: право черво. Но има и друга страна... Отвътре един самолетен тренажор изглежда досущ като реален самолет и симулира много реалистични ситуации; днес той е ключов за тренировъчната екипировка на летците. Сега си представи, че хората имат подобни симулаторни зали в себе си.

« Последна редакция: Януари 25, 2012, 09:06:28 pm от Kelvin »

« Отговор #215 -: Януари 25, 2012, 10:03:32 pm »
Спора за опита и възможностите е много стар, не за първи път го водя с някой. Нормално е, когато човек достигне по зряла възраст да изисква от околните признание за опита си. Не е нормално обаче опита да е водещ в самооценката. Защото ако искаш да убедиш някого, че си изключително способен заради опита, то това означава, че преди да го натрупаш си бил изпразнена от съдържание сфера. За по-кратко на това му казвали "нула". Още повече, че ако душата, ума, умението да виждаш се придобиваха с времето, науката Астрология щеше да е безпредметно бръщолевене.
Един идва тук с кошница мандарини, друг с ябълки, трети с ягоди. Дали ще ги нареже, ще ги направи на фреш или ще ги остави да вкиснат е негов избор. Но ягодите никога няма да станат мандарини и мандарините никога няма да станат ягоди.
Kelvin успя да формулира нещо, върху което съм се упражнявала толкова пъти, което знам, че съществува, но така и не съм могла да вместя в думи. Това имам предвид: "Отвътре един самолетен тренажор изглежда досущ като реален самолет и симулира много реалистични ситуации; днес той е ключов за тренировъчната екипировка на летците. Сега си представи, че хората имат подобни симулаторни зали в себе си."

« Отговор #216 -: Януари 25, 2012, 10:50:35 pm »
Размяната на логични аргументи е интересна, кара те да мислиш, да анализираш. Дава ти възможност да добиеш сетивност за целия спектър. Драмата, нескопосаната ирония и посредствената постановка на "Аз, човекът живеещ над нещата" ни напомнят колко досадна може да бъде сряда вечер.

« Отговор #217 -: Януари 26, 2012, 08:17:34 am »
При мен Юпитер е заточен в 5 дом Близнаци.Също така Юпитер заедно с Луната и СЛВ правят въздушен тригон.
На всякъде ччета,че Юпитер в 5 дом давал голямо семейство и наистина искам голямо семейство.Единствения напрегнат аспект е с Уран.Сега си обеснявам и поведението ми ,на 1-2 години винаги имам период от 1-2 седмици дето купонясвам и ми иде да зарежа всичко(типично Урански) а 5 дом нали също може да показва и забавленията и т.н. И всичко става под форма на бунт,някак си опълчвам се нарочно.
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Stella

• 7765
« Отговор #218 -: Януари 26, 2012, 09:28:43 am »
Темата за опита е наистина много стара. Ние се учим не само през настоящия живот. Има значение дали си стар дух или млад дух. Освен това някои добиват опит в една сфера, а други- в друга сфера. Хората идват с доста голям "багаж" от миналите си животи. Кармата е един непрекъснат процес, а развитието върви в различни посоки при всички хора с някои сходни неща, но сходни на елементарно ниво, като например, че всички имаме нужда от храна не само за тялото, но и за душата. Иначе преживяванията са толкова различни - всеки отива там, накъдето го тегли енергетиката на личния му хороскоп.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #219 -: Януари 26, 2012, 06:04:54 pm »

Юпи в 1 дом - Водолей. Елате ме вижте! Пари при мене не се задържат. Колкото лесно харча, толкова лесно печеля.
И Козирога не ме спира :) Парите са за харчене и добри покупки.
Това поне което съм си отработила е да не се хвърлям, а да оглеждам добре преди да купувам.
Сега търся и стоки на намаления и на преференциални цени или купени с някакви отстъпки.
И си купувам само най-доброто и това което ми пасва - един вид инвестиция.

В моментите в които съм без пари се чувствам кофти,но това не ме прави нещастна, за разлика от мъжа ми ( Слънце - Козирог, Адц - Лъв ), който когато няма пари е полужив и целия свят му е крив.

Парите не са ми смисъла на живота а средство с което да го направя смислен и забавен. Другото е бошлаф :)