Здравей Гост

Цикълът Марс - Венера

• 73 Отговора
  • 11359 Прегледи
Re: Цикълът Марс - Венера
« Отговор #20 -: Януари 23, 2012, 04:19:12 pm »
Венера е екзалтирана, следователно си знае добре цената и може да прекалява в придаването на важност. В това време Марс е в знака на нейното падение, т.е. му е писнало от нейните номера или й се сърди, задето не му обръща достатъчно внимание. Предстоящата опозиция може да доведе до изясняване на позициите на двамата. Ретроградността на Марс ми изглежда като, че ще подвие опашка този път (или пък ще изясняват стари работи, Марс отново ще се върне към старата си болка). А началото беше поставено при съвпада Венера/Марс в Телец - още по-силна Венера и по-слаб Марс. От самото начало на Марс му се е наложило да се съобразява с Венера и ако Венера много го е настъпвала с острото си токче, сега ще усети леко вкуса на недоволството му - ще й прави забележки за всякакви дребни недоизпипани работи. Но пък едно такова изясняване може да доведе до страстно продължение в... Марс ще помрънка малко и когато Венера смени знака (ингрес в Овен), ще усети, че е започнала да губи интереса му. Това са само мои свободни съчинения. ;D

Да,хубава аналогия.Бих подменила отвращение с показване на открито недоволство и критичност.

« Отговор #21 -: Януари 23, 2012, 04:23:16 pm »

Да се ограничим до големите достойнства. Планета в знак, противен на нейното достойнство ще се отвращава от мястото на падението си. Следователно е по-логично Венера да ненавижда Марс в Дева, защото в Дева не се чувства добре, това е мястото на нейното падение. Защото именно там Марс може да стане свидетел на падението и. Това обаче не е факт, защото самата тя е силна в Риби, а на марс рибите са му безразлични - там той е нито силен, нито слаб и няма за какво да я ненавижда.

Хайде да разгледаме вариантите:
1. Венера в съвпад с Марс във Везни
2. Венера в съвпад с Марс в Овен

А Марс това и прави-вижда Венера в нейното пълно падение и това може да го накара да недоволства и критикува,да смени чувствата си.А в същото време Венера е кипра и не я интересуват забележките на Марс,защото за нея той е безразличен(няма достойнства в Риби).Тук Марс вдига скандала,а Венера се чуди какво става.

*

Asol

• 4140
« Отговор #22 -: Януари 23, 2012, 04:24:59 pm »
Марс в Дева е един дистанциран по отношение на везнишките въпроси Марс. Венерата може да е кокона - в Риби, но той няма да го забележи, защото не е на тази вълна.

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Януари 23, 2012, 05:48:23 pm »

Да се ограничим до големите достойнства. Планета в знак, противен на нейното достойнство ще се отвращава от мястото на падението си. Следователно е по-логично Венера да ненавижда Марс в Дева, защото в Дева не се чувства добре, това е мястото на нейното падение. Защото именно там Марс може да стане свидетел на падението и. Това обаче не е факт, защото самата тя е силна в Риби, а на марс рибите са му безразлични - там той е нито силен, нито слаб и няма за какво да я ненавижда.

А Марс това и прави-вижда Венера в нейното пълно падение и това може да го накара да недоволства и критикува,да смени чувствата си.А в същото време Венера е кипра и не я интересуват забележките на Марс,защото за нея той е безразличен(няма достойнства в Риби).Тук Марс вдига скандала,а Венера се чуди какво става.

Ама, не може да я види в падението и  защото не са в съвпад в Дева. Щеше да я види в падението и, ако Венера беше в Дева заедно с Марс. Факт е, че Венера е силна, тя си стои в знак, където е добре приета., където я издигат на пиедестал. Марс в знака на падението на Венера може да види само силата и, от която тя в никакъв случай не би се лишила, защото да бъде с него, означава тя да слезе от пиедестала.  ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #24 -: Януари 24, 2012, 10:54:44 am »

Ама, не може да я види в падението и  защото не са в съвпад в Дева. Щеше да я види в падението и, ако Венера беше в Дева заедно с Марс. Факт е, че Венера е силна, тя си стои в знак, където е добре приета., където я издигат на пиедестал. Марс в знака на падението на Венера може да види само силата и, от която тя в никакъв случай не би се лишила, защото да бъде с него, означава тя да слезе от пиедестала.  ;D
Не мисля че е така.Космичното състояние на Венера в Риби няма отношение как Марс възприема Венера.Точно това обяснява Фроули.
Луна в 3 Овна в дневной карте. Она находится в обители Марса (первая колонка). Она находится в экзальтации
Солнца, то есть возвеличивает его* (вторая колонка). Она находится в триплицитете Солнца (потому что
наша карта — дневная). Она находится в терме Юпитера и фасе Марса. Она находится в изгнании Венеры и падении
Сатурна.
«О чём это говорит нам?» В большинстве контекстов рецепция может рассматриваться как симпатия или любовь.
Сигнификатор — в данном случае, Луна — любит (или ей нравятся), в различной степени, планеты,
в месте достоинства которых она находится. В самом упрощённом варианте интерпретации мы видим в нашем
примере, что Луна любит Марс и Солнце. Она также испытывает умеренную симпатию к Солнцу, будучи расположенной в его триплицитете. Ей немного нравится Юпитер и совсем чуть-чуть — Марс. И она терпеть не может Венеру и Сатурн.
Искаше ми се Дияна да се включи с мнение

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Януари 24, 2012, 11:04:39 am »

Не мисля че е така.Космичното състояние на Венера в Риби няма отношение как Марс възприема Венера.Точно това обяснява Фроули.
Луна в 3 Овна в дневной карте. Она находится в обители Марса (первая колонка). Она находится в экзальтации
Солнца, то есть возвеличивает его*
(вторая колонка). Она находится в триплицитете Солнца (потому что
наша карта — дневная). Она находится в терме Юпитера и фасе Марса. Она находится в изгнании Венеры и падении
Сатурна.
«О чём это говорит нам?» В большинстве контекстов рецепция может рассматриваться как симпатия или любовь.
Сигнификатор — в данном случае, Луна — любит (или ей нравятся), в различной степени, планеты,
в месте достоинства которых она находится. В самом упрощённом варианте интерпретации мы видим в нашем
примере, что Луна любит Марс и Солнце. Она также испытывает умеренную симпатию к Солнцу, будучи расположенной в его триплицитете. Ей немного нравится Юпитер и совсем чуть-чуть — Марс. И она терпеть не может Венеру и Сатурн.

Абе, ще го "вдяна" някой ден. Благодаря ти за упоритостта, с която се опитваш да ме убедиш. ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #26 -: Януари 24, 2012, 01:39:55 pm »

Ей ме, на ;D. Тъй си е, както си го пишеш. Въпросът е, какво конкретно следва от това.
В първия случай - Марс е в Телец. Това, което му доставя удоволствие и към което го влече, са нещата, сигнифицирани от Венера и Луна, още повече, че и по триплицитет им е гост. Той е в своето заточение - това, което ще му е най-трудно да прави, е да бъде Марс в чист вид. С други думи, "ще си продаде копието, за да купи букет за Венера и ще си заколи коня, за да сготви питателно и изискано блюдо за Луна" - това последното май е цитат от Калоян Петров, но не съм сигурна дали точно за този Марс се отнасяше (както и да е, тук много ми е на място ;D).
Как се отнася Венера в Телец към този Марс - като към заврян зет или натрапен гост - не го понася, никога не би се показала с него, приема го за част от мебелировката. Как ще работят заедно - ами как, Марс ще върши, каквото на Венера й е нужно, ще постига нейните цели, в земен знак и екзалтация на Луна - прагматични и ориентирани към завоюване и опазване на блага, ресурси, храна, комфорт, сигурност и т.н.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #27 -: Януари 24, 2012, 01:42:12 pm »
В хорари как се чете това - той е луд по нея и верен до гроб, тя не може да го понася и се чуди как да се оттърве от него.

*

Stella

• 7765
« Отговор #28 -: Януари 24, 2012, 01:43:14 pm »

Ей ме, на ;D. Тъй си е, както си го пишеш. Въпросът е, какво конкретно следва от това.
В първия случай - Марс е в Телец. Това, което му доставя удоволствие и към което го влече, са нещата, сигнифицирани от Венера и Луна, още повече, че и по триплицитет им е гост. Той е в своето заточение - това, което ще му е най-трудно да прави, е да бъде Марс в чист вид. С други думи, "ще си продаде копието, за да купи букет за Венера и ще си заколи коня, за да сготви питателно и изискано блюдо за Луна" - това последното май е цитат от Калоян Петров, но не съм сигурна дали точно за този Марс се отнасяше (както и да е, тук много ми е на място ;D).
Как се отнася Венера в Телец към този Марс - като към заврян зет или натрапен гост - не го понася, никога не би се показала с него, приема го за част от мебелировката. Как ще работят заедно - ами как, Марс ще върши, каквото на Венера й е нужно, ще постига нейните цели, в земен знак и екзалтация на Луна - прагматични и ориентирани към завоюване и опазване на блага, ресурси, храна, комфорт, сигурност и т.н.

:haha: :haha: :haha:

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Януари 24, 2012, 01:47:34 pm »
В хорари как се чете това - той е луд по нея и верен до гроб, тя не може да го понася и се чуди как да се оттърве от него.

А, погледни сега хорара в темата на Стела и кажи това момиче дето е задало въпроса "Има ли чувства към мене?" и изгряващите оси са Овен-Везни, дали означава, че той не може да я понася?  ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #30 -: Януари 24, 2012, 01:51:12 pm »

А, погледни сега хорара в темата на Стела и кажи това момиче дето е задало въпроса "Има ли чувства към мене?" и изгряващите оси са Овен-Везни, дали означава, че той не може да я понася?  ;)

Ба, па тя да не би да го харесва. Вгледана е в огледалото и само я привлича идеята да бъде част от обкръжението му. А той ахааа, да я хареса и се е разкандърдисал.

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Януари 24, 2012, 01:57:32 pm »

Ба, па тя да не би да го харесва. Вгледана е в огледалото и само я привлича идеята да бъде част от обкръжението му. А той ахааа, да я хареса и се е разкъндардисал.

И все пак аз обратно ги тълкувам нещата. Тя в Риби е принцеса. не ще да ходи в неговата плевня, която за него може и да е палат, но за нея е кокошарник. Ба, що да слиза от пиедестала? Това не означава обаче че той автоматично я мрази, както казва Фроули. тя е тази, която мрази да бъде подчинена и не би избрала да застане до него в дева.

;D, така можем да си ги разиграваме планетите, като актьори, до утре сутринта.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #32 -: Януари 24, 2012, 02:18:49 pm »
Мрази я, бе, направо му е черна. Ама просто няма намерение и сила нищо да направи. И да я харесваше, е перегрин и нищо няма да предприема, освен да се размотава напред-назад. Ако той й е работодател и тя се притеснява, че понеже не я харесва, ще я уволни - не, не я харесва, но няма да я уволнява, свикнал си е с нея.
Ако той беше примерно в Близнаци, значи хич и не я забелязва, не знае за нея, и не мисли за нея.
Ама тоя е в Дева, и съвсем наскоро се е видял с Меркурий, с който си разменят екзалтации и е решил да си се позадържи по-дълго или дори да се върне при него. Тоест, взаимно и сляпо е влюбен в някой друг/нещо друго. Венера само да посмее да му стъпи в плевнята, Марс веднага ще извика Меркурий да я натири ;D.

А това, че тя е в Риби, няма отношение към Марс. По-скоро от факта, че той не я харесва, на нея й е през коронката, защото и тя самата не е кой знае колко привлечена. Интересува се от себе си, основно, и от управителя на 8 и 12-ти дом. Въобще не става въпрос за любов тук, Луна във Водолей в 10, час на Сатурн.
Тя не го харесва кой знае колко, той не я понася, и вместо да си кютат така докато тя му влезе в домицила, а той в нейния, тя, понеже е достатъчно самоуверена (дори несъразмерно) ще го срещне челно и ще търси изясняване, среща, реакция - върви към опозиция.
« Последна редакция: Януари 24, 2012, 02:24:16 pm от Diyana »

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Януари 24, 2012, 02:37:29 pm »

Тя не го харесва кой знае колко, той не я понася, и вместо да си кютат така докато тя му влезе в домицила, а той в нейния, тя, понеже е достатъчно самоуверена (дори несъразмерно) ще го срещне челно и ще търси изясняване, среща, реакция - върви към опозиция.

У, мари, не думай! тука як кютек ще пада!  :72:  :rolf:
Вече си я представих преоблечена като Жана Д,Арк в пиеса на Бойчо Огнянов. :haha:

*

Stella

• 7765
« Отговор #34 -: Януари 24, 2012, 02:48:59 pm »
Ако той беше примерно в Близнаци, значи хич и не я забелязва, не знае за нея, и не мисли за нея.
Ама тоя е в Дева, и съвсем наскоро се е видял с Меркурий, с който си разменят екзалтации и е решил да си се позадържи по-дълго или дори да се върне при него. Тоест, взаимно и сляпо е влюбен в някой друг/нещо друго. Венера само да посмее да му стъпи в плевнята, Марс веднага ще извика Меркурий да я натири
;D.

Ахааа, казваш, че мизерникът Меркурий му е прошепнал "туй-онуй" за нея? Надъхал го е здравата, че не я ще в къщата си! И Марс сега като един страж стои на прага и не я пуска.  ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #35 -: Януари 24, 2012, 03:04:03 pm »
При мен тази опозиция се случва па остта 2ри марс,8ми венера.За транзитите става въпрос.

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Януари 24, 2012, 03:23:07 pm »
При мен тази опозиция се случва па остта 2ри марс,8ми венера.За транзитите става въпрос.

Ще учиш уроци, свързани с даването и получаването, нещо свързано с личните ценности и общите ресурси.

*

Stella

• 7765
« Отговор #37 -: Януари 24, 2012, 03:28:22 pm »
При мене опозицията застава върху рождената ми опозиция между Сатурн в Дева и Уран в Риби. И двете планети имат отношение към втори дом, където са светилата - У8. Опозицията да се случва по оста 3-9 дом. Ще очаквам финансиране от чужбина.  При опозицията Марс е в точния градус на урана ми. Очевидно ще трябва здравата да се потруди в 9 дом. Е, има време.   ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #38 -: Януари 24, 2012, 03:54:47 pm »

Твърде възможно е да започнеш връзка....при това физическа...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #39 -: Януари 24, 2012, 03:59:37 pm »
Муданното опозе на Марса и Венерата при мен се случва по оста 1/7...как може да се тълкува ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!