Здравей Гост

Пренаталното възпитание

• 20 Отговора
  • 3156 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Пренаталното възпитание
« -: Януари 24, 2012, 06:21:18 am »
"Ако майката, която е заченала своето дете, е въодушевена от велики идеи за човечеството, тя още в бременно състояние ще предаде на детето си всички качества.

Тя е като Бог на детето и може да направи от тази кал там каквото иска; защото излезе ли веднъж от утробата на майката, детето става вече независимо в мислите и чувствата.

Ако майката вложи всички свои качества на Любов и Мъдрост в детето си при деветмесечното бременно състояние, детето ще има към своята майка през целия си живот хубаво разположение и всякога ще бъде готово да се жертва за нея.

Когато някой син каже на майка си "защо си ме родила", разбирам, че майката, когато го е носила,
е мислила противни неща или пък баща му е бил в такова състояние.
Синовете и дъщерите носят мислите на своите родители. "

Мировата Любов, Съборни Беседи, 19.08.1919 г., Търново

...

“Синко, заповядвам ти да живееш чисто и почтено, да не убиваш и крадеш; да изпълняваш законите, които Бог е написал в сърцето ти. Само при това условие, ще ти съдействам да излезеш на бял свят.”

"И рече баща му", НБ, 1918г.

Откъси от беседи на Учителя Петър Дънов

Значи някъде там..след 2-я месец...се крие развитието на възпитанието...След раждането започва проявата му...

Отношенията родител-дете вълнуват всички...Доста често ние страдаме от неразбиране или прекомерна загриженост...Обратния ред също се случва...
Отношенията м/у родителите ни по време на бременност също имат особено влияние в/у бебето...
Бременността в повечето пъти е бреме...За мен това са били едни от най-красивите периоди...Изключвам един от тях...
В натала луна в труден аспект със слънцето често дава указание за проблеми в отношенията на родителите преди раждането...Донякъде съм склонна да се съглася...За мен обаче базирайки се на доста карти и проучвания аспектите които говорят за трудна и тежка бременност...по-скоро се индентифицират с твърд аспект Луна-Сатурн и/или/ Луна-Марс...

Имате ли наблюдения? Какво възпитание сте получили в утробата...според аспектите на Луната?...Желани ли сте били?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Freya

• **
  • 1178
Re: Пренаталното възпитание
« Отговор #1 -: Януари 24, 2012, 10:42:16 am »
Интересно. Това е много лошо и ти съчувствам аркрукс. Майка ти е проектирала вина върху теб защото тя самата не е можела да поеме отговорност и да се справи с живота си. Може и други причини да е имало.
Аз също съм с Опозицията Луна - Слънце. Смятам, че е възможно да е имало конфликти между родителите ми по това време. Но също така смятам, че съм била желана. Аз съм първо дете. Както и сега, имала съм и конфликти с майка ми (по-скоро в тинейджърска възраст) но винаги съм получавала ласки и любов от нея. От баща ми не така изразено разбира се, типично като за мъж. Но и той по свой начин показва своята загриженост.
Мисля, че за нежелано дете е опозицията Венера - Луна. И имам такъв пример.

« Отговор #2 -: Януари 24, 2012, 10:47:10 am »
А самият Петър Дънов какво възпитание е получил според теб?Има неговия хороскоп публикуван във един форум - http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=9624

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #3 -: Януари 24, 2012, 11:17:56 am »
За кои аспекти по-точно говориш нула?
Не е сигурен часът за тази карта.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Януари 24, 2012, 11:20:16 am »
Аз съм силно впечетлена от картата на Дънов СЛВ в Скорпи в съвпад с Юпи - достигане на дълбините
А вижте само Юлв и какво се мъдри там - Плутон..... Той човека от там си идва иначе казано ... ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #5 -: Януари 24, 2012, 11:26:03 am »
За кои аспекти по-точно говориш нула?
Не е сигурен часът за тази карта.
Нали става дума за Лунните аспекти?Часът доколкото разбрах е от някаква книга,в която е описан подробно хороскопът му-
Цитат
Том 19 на "Изгревът на Бялото Братство. Пее и свири, учи и живее." е посветен на астрологията в школата на Учителя и там са дадени хороскопите на повечето му ученици (напр. Методи Константинов, Влад Пашов, Георги Томалевски, Савка Керемидчиева, Милка Переклиева и тн...), както и подробно е описан хороскопът на самия Учител. Час на раждане е даден 11:47 ч.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Януари 24, 2012, 12:30:18 pm »
Интересно. Това е много лошо и ти съчувствам аркрукс. Майка ти е проектирала вина върху теб защото тя самата не е можела да поеме отговорност и да се справи с живота си. Може и други причини да е имало.
Аз също съм с Опозицията Луна - Слънце. Смятам, че е възможно да е имало конфликти между родителите ми по това време. Но също така смятам, че съм била желана. Аз съм първо дете. Както и сега, имала съм и конфликти с майка ми (по-скоро в тинейджърска възраст) но винаги съм получавала ласки и любов от нея. От баща ми не така изразено разбира се, типично като за мъж. Но и той по свой начин показва своята загриженост.

Защо смяташ, че това е аспекта.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #7 -: Януари 24, 2012, 03:58:25 pm »

И аз четох в една от книгите на Лиз Грийн, че когато една жена има в хороскопа лош аспект между Венера и Луната, тя може да има проблеми с изразяването на своята женственост, поради проблеми с майката. И дава за пример красива майка, която влачи след себе си дебела дъщеря.

Аз знам, че дете, което в ранна възраст е било лишено от майка си, може да има проблеми с хранененто.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8 -: Януари 24, 2012, 04:00:12 pm »
Марая, интересна тема си почнала, но едва ли всички знят дали са били желана бременност за родителите си- все пак не всички родители после разказват пълната истина на децата си ...
Но ще ти кажа за себе си- аз съм с луна в 7д. на К8, опозиция на слънцето 2д.- като върна назад, зачената съм по Нова Година, майка ми постоянно казваше, че не давала на баща ми да повтаря, но тогава дала и това и било грешката! :'( После е ходила на два пъти да ме абортира, стискала 5-те лева в ръка, но като чувала от кабинета как крещят жените да ги дерат без упойка, се уплашила... била си е инжекции за абортиране при конете, но Господ е решил да ме има на този свят, което многократно ми се натякваше- как заради мен й се увеличил мензиса, как не и се прибрал корема, как анемия после получила и така до днес... постоянно ми натрапва някаква вина за нещо си  :( Майчините ласки на дълбоко ниво в мен цял живот ми липсват, нейната теория е, че детето трябва да се целува само докато спи, за да не се разглези...
Малката дъщеря има квадрат между сатурн и луна, отделно луна слънце, беше непланирана, но желана, само че се появи в много тежък период- бях натоварена физически и емоионално на мах, а баща й икономически  :blink: затова чухме преди време от нея думите "да не сте ме раждали, като не може да ми осигурите нужния стандарт"  :blink: - луна в лъв има детето...

Твоята майка има ли майка? Живяла ли е с майка си и била ли е желано дете? Спомни си и за баба ти.

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Януари 24, 2012, 04:31:49 pm »
 Докато бях бременна със сина ми четях Сун Дзъ, Клаузевиц и други подобни.
Роден е един ден след лунно затъмнение.  :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #10 -: Януари 24, 2012, 04:54:27 pm »

Първо, защото съм чела, че човек с опозиция между Венера и Луна е възможно да няма добра емоционална връзка с майката. Възможно е да не е получава по един или друг начин любовта на майката, ласки. Но не мисля, че това винаги е така при този аспект. Но все пак Луната символизира майката. Мъжете с такава опозиция съм забелязала, че много имат нужда от близост, ласки и внимание.

А примера който имам е за момче... Бебето не е било желано поради една или друга причина, но майката въпреки това е родила. И въпреки това те в момента имат добра връзка помежду си, според мен. Но също мое мнение е, че той има проблеми личните връзки.

В случая мисля, че това е значението на този аспект при него. Че майката не е искала това бебе, когато е забременяла. И от там опозицията.
А и като цяло имайки в предвид, че опозицията означава липса на любов и ласки от майката, може да се предположи, че това е започнало още при бременността. (отношението на майката)
« Последна редакция: Януари 24, 2012, 05:00:53 pm от Freya »

« Отговор #11 -: Януари 24, 2012, 09:06:43 pm »
При мен няма индикации да не съм искана, поне от тези аспекти, които споменахте. То и да не съм била, майка ми е такъв човек, че няма как да ми го каже. За Луна в Козирог съм чела, че често е на първо дете и на него му се налага да порастне бързо, защото примерно трябва да се грижи за другите или нещо такова. Аз съм третото, последното дете, но за да се нагодя към брат ми и сестра ми ми се е налагало едно по-зряло отношение, понеже повечето време съм била с тях, не толкова с родителите си. Нашите, ако гледаме това, явно доста са се карали по време на бременноста на мама, тъй като Луната прави доста напрегнати аспекти и при мен е силно подчетана антагонистичността между двамата родители - Единия представен от Рак 10 дом - това по-скоро майка ми, там ми е Слънцето, другия представен от Козирог 4, него го свързвам по-скоро с баща ми. И по отношение на родовата история е така.  ;D Дядо ми по майчина линия е бил Рак, дядо ми по бащина - Козирог.  :P

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #12 -: Януари 25, 2012, 06:21:10 am »
Твоята майка има ли майка? Живяла ли е с майка си и била ли е желано дете? Спомни си и за баба ти.
Хаха, ами не е донесена от щъркел  ;D Желано дете е била, но баба ми обичаше малкия й брат само, когато са дошли в България през 44г. майка ми на 10г. са оставили зад граница при нейната баба там, после са я взели тук, което тя натякваше цял живот на баба ми, чувствала се е изоставена от родителите

Ти не си била желана от майка си. Майка ти не е била желана от нейната майка.

Сега остава да ми кажеш дали баба ти е израстнала като малка със своята майка и дали е била желана.

Това се предава в рода от поколение на поколение. Ако майка ти не е била способна да ти даде майчина любов, вероятно тя самата не я е получила и затова не знае как да даде нещо, което никога не е имала. Иначе такава жена може да се старае да даде такова нещо.

Кажи за баба си и нейната майка.

« Отговор #13 -: Януари 25, 2012, 09:23:43 am »
Темата излезе пълна глупост.Изследвалата я върху доста карти и проучвания на аспекти,беше принудена да замълчи ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Януари 25, 2012, 11:32:55 am »
Темата излезе пълна глупост.Изследвалата я върху доста карти и проучвания на аспекти,беше принудена да замълчи ;D

Ми не стои в темата.... ;D Присъствието ти не е задължително... :mellow:

Някой , ако иска да си качи картата...И да разгледаме....

« Отговор #15 -: Януари 25, 2012, 12:23:23 pm »
Нямам твърди аспекти межу Луна и Слънце, Венера, Сатурн или Марс, но пък имам Луна в опозиция на Плутон и СЛВ. По отношение на темата това как се тълкува :rolleyes: ?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #16 -: Януари 25, 2012, 03:59:47 pm »

Ти си някоя от другия форум, която е тук с нова регистрация.

Айде бегай там!

« Отговор #17 -: Януари 25, 2012, 04:32:53 pm »
Хало, пък ти си Калоян Петров, не го забравяй това!!  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Януари 25, 2012, 04:50:39 pm »
Хало, пък ти си Калоян Петров, не го забравяй това!!  ;D

А аз съм оня със суперАстрото.  ;D :wink2:
Не спирай да ме срещаш