"Ако майката, която е заченала своето дете, е въодушевена от велики идеи за човечеството, тя още в бременно състояние ще предаде на детето си всички качества.
Тя е като Бог на детето и може да направи от тази кал там каквото иска; защото излезе ли веднъж от утробата на майката, детето става вече независимо в мислите и чувствата.
Ако майката вложи всички свои качества на Любов и Мъдрост в детето си при деветмесечното бременно състояние, детето ще има към своята майка през целия си живот хубаво разположение и всякога ще бъде готово да се жертва за нея.
Когато някой син каже на майка си "защо си ме родила", разбирам, че майката, когато го е носила,
е мислила противни неща или пък баща му е бил в такова състояние.
Синовете и дъщерите носят мислите на своите родители. "
Мировата Любов, Съборни Беседи, 19.08.1919 г., Търново
...
“Синко, заповядвам ти да живееш чисто и почтено, да не убиваш и крадеш; да изпълняваш законите, които Бог е написал в сърцето ти. Само при това условие, ще ти съдействам да излезеш на бял свят.”
"И рече баща му", НБ, 1918г.
Откъси от беседи на Учителя Петър Дънов
Значи някъде там..след 2-я месец...се крие развитието на възпитанието...След раждането започва проявата му...
Отношенията родител-дете вълнуват всички...Доста често ние страдаме от неразбиране или прекомерна загриженост...Обратния ред също се случва...
Отношенията м/у родителите ни по време на бременност също имат особено влияние в/у бебето...
Бременността в повечето пъти е бреме...За мен това са били едни от най-красивите периоди...Изключвам един от тях...
В натала луна в труден аспект със слънцето често дава указание за проблеми в отношенията на родителите преди раждането...Донякъде съм склонна да се съглася...За мен обаче базирайки се на доста карти и проучвания аспектите които говорят за трудна и тежка бременност...по-скоро се индентифицират с твърд аспект Луна-Сатурн и/или/ Луна-Марс...
Имате ли наблюдения? Какво възпитание сте получили в утробата...според аспектите на Луната?...Желани ли сте били?