Здравей Гост

Изгорени планети

• 70 Отговора
  • 15939 Прегледи
*

АН

Изгорени планети
« Отговор #40 -: Януари 08, 2006, 05:37:36 pm »
Цитат
В такъв случай, извини ме за невежеството и ми отговори моля те с прости думи моят Юпитер изгорен ли е или не е? А в първия отговор правилно ли съм те разбрала? :)
Не е изгорен. :)

За да е такъв, трябваше да е в съвпад със Слънцето с орбис най-много 3 градуса.
Даже бих казала, че тоя съвпад за бавните планети трябва да е под 2 градуса.

И всъщност нали не схващаш някое специфично положение на някоя рождена планета просто като "добро" или "лошо"? Би трябвало да се опитваме, в зависимост от положението на планетите, да извлечем информация, която да ни свърши някаква работа :)
« Последна редакция: Януари 08, 2006, 05:39:27 pm от astro »

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #41 -: Януари 08, 2006, 06:26:06 pm »
Затова се въздържах от коментар дали и доколко е "изгорен" твоят Юпитер... макар че близкият съвпад със Слънцето предполага в по-малка или по-голяма степен интеграция на качествата на планетата като част от Егото. Всъщност всички планети в хороскопа  се приема, че са интегрирана част от Цялото  :blink:  ;)  както и да е, за мен тази тема /особено що се отнася до "изгорени" по-бавни планети/ е доста неизследвана и неподтвърдена с емпиричен опит все още  :o изключение бих могла да направя засега само за Венера, Меркурий и донякъде Марс...  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #42 -: Януари 08, 2006, 07:18:28 pm »
*малко черен хумор*

хихи, каква активност в сайта се отбелязва напоследък... дори си имаме активен линк вече към "Български погребален портал"... това сигурно е за тези, които ги "гази" в момента транзитният Плутон...  :blink:  :o  :ph34r:
 :)
П.С. Имах предвид един от новите потребителски профили с уеб страничка...  ;)

« Последна редакция: Януари 08, 2006, 07:20:35 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Изгорени планети
« Отговор #43 -: Януари 09, 2006, 01:47:59 pm »
Благодаря дами.
  А в живота много неща не са само добри или само лоши, така че нищо лошо не съм си помислила за себе си. :P

« Последна редакция: Май 31, 2007, 07:57:09 am от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

АН

Изгорени планети
« Отговор #44 -: Януари 09, 2006, 06:48:18 pm »
Цитат
Не сме говорили за телепатия, но въпреки всичко това беше най-нормалната ни среща. И аз не умрях от страх. :)
Може би не след дълго, след като не се усещаш физически и психически зле след някакви не съвсем естествени събития, ще ти се прииска да започнат по-чести прояви на необикновени способности :)

Сигурно няма да се страхуваш :)

Ще започнеш да ги изследваш с голям интерес и да търсиш срещи с хора, с които се проявяват тия ти способности :)  

*

АН

Изгорени планети
« Отговор #45 -: Януари 09, 2006, 06:50:17 pm »
Цитат
*малко черен хумор*

хихи, каква активност в сайта се отбелязва напоследък... дори си имаме активен линк вече към "Български погребален портал"... това сигурно е за тези, които ги "гази" в момента транзитният Плутон...  :blink:  :o  :ph34r:
П.С. Имах предвид един от новите потребителски профили с уеб страничка...  ;)
със сигурност си е много полезно да се сещаме и да мислим често, че физическите ни тела са съвсем краткотрайни :D  

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #46 -: Януари 10, 2006, 01:43:40 pm »
мдам...напоследък се опитвам да го обясня на един на пръв поглед "типичен" Телец  /Слънце, Марс и Меркурий в този знак/, но явно все още му е трудно да го осъзнае... че освен материални стремежи и ограничения в този живот съществуват и други неща  /но не и алтернативи/... да приемем, че материалното е, тъй да се каже, *необходимо зло*, все пак никой  /или почти никой/ не се е научил все още да кара на фотосинтеза  :blink:  :D  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Изгорени планети
« Отговор #47 -: Януари 10, 2006, 07:10:29 pm »
Телецът може и да те провокира просто :D

Сещай се, че е опозиционен на Скорпиона и в него си е заложен афинитет към мистика, пък тя не е материална :)

Телецът ти се закача :D  А може и да имаш нужда да мислиш за материалното, защото не са ни подобни общувания случайни :D  

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #48 -: Януари 10, 2006, 08:04:29 pm »
Е, да, може и да не е така материален независимо от факта, че се опитва да изглежда такъв... все пак Луна в Стрелец близо до съвпад с Юпитер/Уран си казват думата  :rolleyes:  ;)  А и аз, ми се струва, се нуждая от малко "заземяване" - един вид компенсация с оглед липсващите или не така акцентирани стихии в радикса...  :o
Огън-Вода
+
Земя-Въздух
= добра симбиоза, ако приемем, че *нищо не е вечно на този свят*  
 :blink:  :ph34r:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Изгорени планети
« Отговор #49 -: Януари 11, 2006, 06:00:38 pm »
И по мои наблюдения трябва да се вглеждаме във всички представители на Слънчевия знак, който следва нашия :)

Прогресивното ни Слънце може да е някъде около неговото натално :)

Какво те впечатлява друго, освен "земята" в него? :)  

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #50 -: Януари 11, 2006, 06:12:49 pm »
И аз забелязвам, че при мен като че ли най-важните връзки  /и не само с любовен, интимен характер/ са по тази формула, т.е или с предишния или със следващия знак...  :rolleyes:  :o  
Освен "земята"  предполагам, че съм впечатлена и от "огъня", т.е. странното съчетание Телец-Стрелец... още един пример на астрологическа "проекция" на знака и планетата в 7 дом  :blink:  ;)  :)  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #51 -: Януари 26, 2006, 03:04:53 pm »
Всъщност... засега оставам с впечатлението, че в известна степен "силата" и "слабостта" на изгорена от Слънцето планета е доста нееднозначна, тоест се получава нещо от сорта "хем тъй...хем тъй..."  :blink:  Тази й позиция като че ли може дори да бъде същевременно и силна, и слаба. Но "видимо присътствие" има, да  ;)  все пак щом е попаднала в аурата на Слънцето, би трябвало да е неразделна част от Его-то, от Аз-а  :o  И като говорехме за "видовете" Аз, Слънцето с кой Аз се свързва - "истински Аз" или "идеален Аз"? Друг е въпросът с "фалшивия Аз", но не бих се осмелила да твърдя и дори да правя предположения, че част от фалшивия Аз би могла да бъде представена от Изгряващия знак в картата... да, разбира се, Асцендентът  /плюс изгряваща планета, ако има/ е нашата "фасада", тоест първото, което се забелязва; дори понякога "маска, която си слагаме в обществото/пред другите" го наричат... Но всъщност знакът и градусът на купсидата на 1-ви дом - Началото - в хороскопа се свързват най-напред с непосредствената ни поява на този свят, във физически план; това, предполагам, е онази точка, през която Духът /и Душата/ навлиза в материята, тоест реинкарнира в поредната си физическа форма...  :ph34r:

И да направим кратко обобщения за "силата" и "слабостта" на изгорените планети от гледна точка на индийската астрология:

*Астангата-Граха*
т.е. "изгоряла планета" - планета, която се намира от 16' до 3* от Слънцето. За Луната това разстояние е 8* от Слънцето. Астангата е слабост на планетата. Тя се лишава от своите сили и съвсем слабо се проявява. Казват, че тя дава само "видимост на проява".

*Планета в лъчите на Слънцето*
се казва планета, която се намира от 3*01' до 15* от Слънцето. За Луната това радстояние е 3*01'-20*. Това положение дава сила и достойнство на планетата.

*Планета в казими*
т.е. в "сърцето на Слънцето", когато тя се намира от мястото на партилен съвпад  /0* до 15'/ от Слънцето. Това също се смята за достойнство.

* Виа Комбуста - "Изгорелият път" *
Фирмикус Матернус казва, че в халдейската астрология пространството между 13* Везни и 13* Скорпион се наричало "изгорелият път" и че планетите, които се намират в този отрязък имат отслабване на проявите си.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Изгорени планети
« Отговор #52 -: Януари 26, 2006, 05:53:26 pm »
Според мен, Слънцето се връзва и с реалния, действащ Аз и със СвръхАза, ако него имаш предвид, като казваш "идеален".

Слънцето може би символизира пътя от Аза до СвръхАза.

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #53 -: Януари 26, 2006, 06:24:19 pm »
Цитат

"Слънцето може би символизира пътя от Аза до СвръхАза"
Да, под "идеален Аз" имах предвид "свръх-Аз"-а, за който споменаваш  ;)
Какъв ли е пътят от Аза към СвръхАза, освен че е трънлив...?  :ph34r:

Аспектите на Слънцето, предполагам, ще ни покажат как и по какъв начин да се издигнем по пътя на еволюционно развитие на Духа... сигурно за това казват, че *наличието на аспект* е вече потенциал и възможност - *независимо от вида аспект*, макар че в традиционната астрология като че ли повече се акцентира върху видовете аспекти - "добри"/"лоши", "хармонични"/"дисхармонични", "плавни"/"твърди", "консонансни"/"дисонансни" и т.н.  :rolleyes:  :huh:
Може би пътят към СвръхАз-а  е да приемем и положителните и отрицателните си страни, т.е. Аз-а и Сянката на Аз-а, като при това се научим оптимално да "оползотворяваме" творческия потенциал, заложен в радикса и символизиран отчасти /но не и изцяло/ от позицията и аспектите на Слънцето, тоест активно и творчески да използваме даденостите на тригона и секстила, да се преборим с квадратурите и да не бягаме от опозициите, проектирайки ги върху другите...  :blink:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Изгорени планети
« Отговор #54 -: Януари 26, 2006, 06:51:30 pm »
Свръх аза не е ли вътрешният учител, самият Дух с главно Д, нещо съвсем различно от обикновеното АЗ-че?
Аз така го приемам.
свръхсъзнание
съзнание
подсъзнание
Азът е съзнанието, произхожда от ума, ментала, а свръхаза вече си е съвсем друга бира, там играят висшите светове, свръхазът не може и няма как да израстне от аза, те са от различно качество, от различно естество.
Всъщност свръхазът не се и развива, той си съществува априори, само дето ние нямаме връзка с него  и цялата борба е да се сдобием с тази връзка...а това пък става с отслабване на аза.

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #55 -: Януари 26, 2006, 07:02:44 pm »
В продължение на разсъжденията... по тази логика дали изобщо този "свръх- Аз" има нещо общо със Слънцето  /нали си говорим за астрология/? А може би Свръх-Азът е едно невидимо присътствие и няма конкретен символ в наталната карта? Той е Абсолютното Всичко и връзката ни с Безкрайността... дали се "запазва" заедно с Душата след физическата ни смърт?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Изгорени планети
« Отговор #56 -: Януари 26, 2006, 07:15:02 pm »
Ми аз точно по тая логика упорито игнорирам слънцето, щото си мисля, че свръхазът няма връзка с него, а с примерно Плутон, знам ли.
Ако ти куца Азът, можеш да се запънеш срещу него и да го бориш като прасе тиква, а можеш да го надскочиш, да се докопаш до свръхаза и да оставиш после свръхазът да оправя бакиите на аза.
Т.е. прескачам слънцето като бърз влак малка гара.   B)  

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #57 -: Януари 26, 2006, 07:27:13 pm »
Да... макар че без Слънце и Аз  /колкото и да е примитивен той в сравнение със свръх-Аза/ как ли се живее в реалния свят, как се оцелява? Колкото и цинично да звучи, но мисля, че с един "гол" свръх-Аз не бихме могли да оцелеем, да потърсим правото си на живот, на съществуване, защото за това се иска Его, иска се Слънце, функциониращо в рамките на кардиналния кръст в хороскопа, който е олицетворение на Духа, затворен в Материята...  :unsure:  :o  ;) Докато свръх-Азът е над всичко това - "да се наложим", "да искаме", "да бъдем", "да се докажем", "да оцелеем"...предполагам  :o  :ph34r:  :)
« Последна редакция: Януари 26, 2006, 07:28:12 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Изгорени планети
« Отговор #58 -: Януари 26, 2006, 07:32:31 pm »
Не съм съгласна с това, земния и нематериалния свят не са отделени един от друг, точно обратното-нематериалният управлява и оказва почти пълен контрол над земния.
Неслучайно пуснах нивата на проработка на планетите, особено интересни са четвъртите нива.
Сега даже ги извадих само четвъртите и ще ги пусна в оная тема, прочети ги и виж как се контролират егрегорите, които пък контролират света.

С други думи-проблем, възникнал на някакво ниво, никога не може да бъде разрешен от същото ниво, можеш да го направиш само от по-високото такова.

Азът и материалният свят са на една плоскост, на хоризонтална плоскост, свръхазът се явява друга плоскот и стои над аза, материалния свят и слънцето, затова свръхазът упражнява почти неограничена власт над тях.

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #59 -: Януари 26, 2006, 07:52:10 pm »
С всичко, което казваш, съм запозната - включително и "нивата на проработка" на Авесалом Подводни  ;)  Идеята ми беше по-скоро да се опитам да дам астрологическа интерпретация, не знам обаче доколко сполучлива... и наистина ми е трудно да свържа Слънцето в хороскопа с този Свръх-Аз, защото Слънцето го "живеем" и сме в пряка връзка с него - независимо дори от случаите, когато е "блокирано" или "потиснато"... затова би ми било трудно да приема, че съществува "Слънце в проекция" - нима е възможно да пректираме същността си върху някой друг, да се откажем изцяло от Аз-а си? Може би е възможно... но мисълта ми беше, че за физическото ни оцеляване ни трябва Слънце/Аз/Его, което обаче не отрича идеята, че всички нива на Битието и всички Същности - духовни, ментални и материални - са свързани помежду си; по-скоро имах предвид, че не сме кукли на конци, изцяло управлявани от висшия Егрегор и подчинени на Свръх-Аза - да, в голяма степен е така /в повечето случаи дори не осъзнаваме в каква степен и доколко сме подчинени на волята на Абсолюта, на вселенския Ред и Хармония/ - но къде тогава е нашият мъничък и жалък индивидуален Аз, който не е нищо друго освен песъчинка в Океана на Безкрайността, без която обаче Цялостта би била нарушена...? Това имах предвид, но не знам обаче доколко ясно се изразявам, защото просто се опитвам да опиша вътрешното си усещане и представа, която е доста имагинерна...а думите понякога не са достатъчни...  :blink:  :o  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.