Здравей Гост

Венера в аспект със Сатурн

• 228 Отговора
  • 34469 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Венера в аспект със Сатурн
« Отговор #80 -: Февруари 01, 2012, 06:06:18 pm »
ако мога и времето да спра, като я намеря
и аз така:)

ако успееш, значи че вече си на Олимп:) - но пак си остава въпрос дали ще е хубаво:)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #81 -: Февруари 01, 2012, 06:08:25 pm »
 :ven: :tri: :sat:

Имам и   :ven: :kva: :jup: - обичам сладко, при това не ми личи.
« Последна редакция: Февруари 01, 2012, 06:15:53 pm от Kelvin »

*

abroad

• 2187
« Отговор #82 -: Февруари 01, 2012, 06:12:35 pm »
ако мога и времето да спра, като я намеря
и аз така:)

ако успееш, значи че вече си на Олимп:) - но пак си остава въпрос дали ще е хубаво:)

пътувах си онзи ден в един асансьор и се замислих - ако някой ми предложи да ме замразят за дълго ще се съглася тутакси (като в един филм)

*

AH

• 2201
« Отговор #83 -: Февруари 01, 2012, 06:15:06 pm »
пътувах си онзи ден в един асансьор и се замислих - ако някой ми предложи да ме замразят за дълго ще се съглася тутакси (като в един филм)

с хороскопа може и да не сме в синхрон, но с температурите навън - със сигурност:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #84 -: Февруари 01, 2012, 06:19:01 pm »

с хороскопа може и да не сме в синхрон, но с температурите навън - със сигурност:)
;D ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #85 -: Февруари 01, 2012, 06:21:23 pm »
съвсем сериозно започвам да се замислям дали и годината на раждане не ми е неизвестна :thinking:

;D ;D ;D

Майка ми, милата, на кладата я разпнах, за да си припомни точния ми час (до секундата), когато ме е раждала.  ;D Вече десет години я мъча с този въпрос. Като изтъркана плоча стана.  ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #86 -: Февруари 01, 2012, 06:29:07 pm »
съвсем сериозно започвам да се замислям дали и годината на раждане не ми е неизвестна :thinking:

;D ;D ;D

Майка ми, милата, на кладата я разпнах, за да си припомни точния ми час (до секундата), когато ме е раждала.  ;D Вече десет години я мъча с този въпрос. Като изтъркана плоча стана.  ;D

ти пък - час и секунди, аз няколко години устойчиво си мислех, че съм осиновена
ма като застъпих тийн възрастта, та и до сега - гледам баща ми, гледам мен и пак, и отново - същия серт и опакост, няма как да го сбъркаш :-X

*

Stella

• 7765
« Отговор #87 -: Февруари 01, 2012, 06:31:30 pm »
Моята майка 3 пъти си сменя мнението. Колкото повече я разпитвах, толкова повече си противоречеше. Вместо да я мъчиш и кажи да отиде да ти вземе часа от кметството по местораждане . Аз така направих. Асцендентът ми мръдна на 90 градуса. В малките населени места става и с обаждане по телефона. Две мои приятелки така направиха. Обадиха се на родителите си да телефонират в местното кметство и до два часа вече си знаеха часа на раждане.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #88 -: Февруари 01, 2012, 06:50:14 pm »
Картата ми работи на 9:01. Първоначалния час се смени с 13 мин.

*

Uran

• 6041
« Отговор #89 -: Февруари 01, 2012, 07:09:05 pm »
Аз също имам натални данни, за да не бъда особено морална, но не съм се възползвала от тази възможност.
На ме ми е "Х" точният 20-градусов аспект м/у Венера и Сатурн и двете в овен.
Някой по-запознат с минорните аспекти?

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #90 -: Февруари 01, 2012, 07:54:03 pm »
да, май има такива малко нереални представи...може и с това да е свързано чакането на принца..и да, с майка си е по-близка, бащата е малко хладен, дистанциран (май беше и козирог  :blink:)

ето картата на сестрата на моя близка...има тригон на Венера-Сатурн, но и твърди аспекти Слънце-Сатурн, Слънце-Марс и Сатурн-Марс. Тя също е от тези, които чакат търпеливо "принца", рядко сме я виждали с връзки, за приятелите си е много лъчезарна и мила, но и малко "саможива", много е точна, организирана и т.н..., не изглежда човек, който би се оженил по сметка, принципна е. Има и доста леки аспекти - мислите ли, че биха могли да компенсират тези по-тежки? Не съм сигурна в асцендента, така че домификацията може и да не е точна.

С тази опозиция на Венера в Близнаци към Нептун, дали пък няма нереална представа за любовта? Вероятно чака някакъв нереален мъж.

Тя в добри отношения ли е била с баща си? Предполагам не.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #91 -: Февруари 02, 2012, 08:00:03 am »
Имам точен секстил венара със сатурн и знам, че това е аспект, който запазва връзките. Предишната ми връзка беше 18-годишна, но се намесиха доста фактори и това секстилче не беше достатъчно. Склонна съм на продължителни връзки, но преди да срещна подходящата цел съм склонна доста безцеремонно да бройкам кандидатите  ;D
The only distance is that which we create!

« Отговор #92 -: Февруари 02, 2012, 09:11:02 am »
Изидора, в коя декада ти е Венера във Везни?

Стела, Дивна, аз съм чела, че тази позиция дава афинитет към сладкото, а аз наистина го обожавам, за сега не знам да имам хормонален дисбаланс, но знае ли човек какво носи в себе си.
Дивна, Венера е в 1 декада (8 градуса и 53 мин), У на АЦ, 8 и 12 дом. Няма аспект с Юпитер, прави секстил с Меркурий и Сатурн, както и квадрат към Луна, Марс, Нептун.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Yaya

• 2265
« Отговор #93 -: Февруари 02, 2012, 12:58:27 pm »
Чета си аз, чета за хората, за мненията и по едно време се сещам, че и аз имам аспект на Венера със Сатурн. Тригон.  ;D имала съм разочарования, но не съм ги приемала като нещо нормално. Това е единствения аспект на Венерата ми, а тя е и управител на АЦ. Дори сега се замислям, че заради този аспект не ми върви в любовта. Но пък е разходящ - 126гр. И все пак...
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #94 -: Февруари 02, 2012, 01:34:17 pm »
Венера и Юпитер управляват въглехидратната обмяна в организма и ако имат аспект помежду си е възможно да се прекалява със сладките неща. Самата позиция на Венера във Везни не е показател за напълняване. Но ако Венера има отношение към 2-ри дом или 6-ти дом - домовете, които обикновено се свързват с храненето, трябва да се внимава да не се прекалява със сладките неща при транзити на Юпитер, спрямо Венера.

Аз съм със съвпад ... :haha: :haha: Ужасно е, просто е ужасно. Помня, че Юпитер беше направил някакъв аспект ... преди около година, но не помня с какво ... квадрат някакъв беше ...  :haha: :haha: ... отивах в една закусвалня и изяждах по две закуски и не се наяждах, ужас, ужас, ужас. А за сладко да не говорим...  ;D ;D На някои места в кръвоносните ми съдове сигурно вече тече ШОКОЛАД.  ;D ;D

И аз съм със съвпадна Венера и Юпитер  ;D - но пред една изпълнена маса със сладкала и пържоли - ще предпочета пържолите, мършоядка съм....сладко само около овулация, но си го ям превантивно...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #95 -: Февруари 02, 2012, 02:55:22 pm »
Чета си аз, чета за хората, за мненията и по едно време се сещам, че и аз имам аспект на Венера със Сатурн. Тригон.  ;D имала съм разочарования, но не съм ги приемала като нещо нормално. Това е единствения аспект на Венерата ми, а тя е и управител на АЦ. Дори сега се замислям, че заради този аспект не ми върви в любовта. Но пък е разходящ - 126гр. И все пак...

Дали е от този аспект и то с толкова широка орбиса за тригон? ;)Упр.5 дом в тао-квадратура със Слънце и Сатурн,втори упр.5 дом опозиция с планета в 5 дом и съвпад с упр.7 дом;Венера съвпад с Хирон в 7 дом...Венера /Марс упр.на оста АСЦ/ДСЦ в неподвижни знаци образуващи квадратура ,макар и не в допустимата орбиса. ;)

;D толкова апокалиптично звучиш, че ми разби всякакви илюзии за каквото и да е партньорство в този живот! Да не говорим, че опозицията с планета в 5 дом е с 10гр орбиса. А, и да не забравям, че са във взаимна рецепция. Иначе се радвах на съвпада в 10дом, нищо, че е в различни знаци.
« Последна редакция: Февруари 02, 2012, 03:02:38 pm от Yaya »

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #96 -: Февруари 02, 2012, 03:16:06 pm »
Аз също имам натални данни, за да не бъда особено морална, но не съм се възползвала от тази възможност.
На ме ми е "Х" точният 20-градусов аспект м/у Венера и Сатурн и двете в овен.
Някой по-запознат с минорните аспекти?

Полунонагон, носи характера на нонагона 40 градусовия кармичен аспект....Гадничък си е. Действа незабелязано. За по-прецизна шлифовка на Венерата ти служи вероятно. Ако имаш някакви такива въпросчета свързани с любовта или изявата на Венера в хороскопа си, търси виновника в този аспект.

« Отговор #97 -: Февруари 02, 2012, 04:38:41 pm »

http://www.grreporter.info/Lyubovta_ot_astrologichna_gledna_tochka_-_chast_3/6977

Аспекти на Сатурн.

Тук стигнахме до едни от най-критичните моменти в любовта. Въпреки че двете планети се гледат приятелски, по отношение на човешката любов, нещата стоят малко по-различно. Сатурн не дава изобилие като Юпитер. За сметка на това дава вярност, дълбочина и трайност. Сатурн забавя нещата, но не ги отрича, макар да не са редки моментите, когато със сигурност изниква въпроса дали някога ще бъде открит подходящия партньор. Студенината, външната, е характерна особеност за поведението при тези аспекти. Както и трудностите при влизане в контакт с другите, чиято цел е постигане на интимност.

С такива аспекти човекът изпитва ограничения да намери тази стабилност и трайност, която му е необходима. Всички знаят, че диамантите са най-високо ценените скъпоценни камъни. Но и най-твърдите от естествено образуваните минерали. Има съчетание на стойност, красота, цена + твърдост и устойчивост. Една от най-добрите аналогии за смесването на Венера и Сатурн.

Такава е и любовта при аспект между Венера и Сатурн – от най-скъпите и ценни придобивки. Цената на любовта винаги е висока. Нерядко при такъв аспект човек страда от разочарования, неудовлетвореност. И е склонен да започне да издига стени между себе си и другите. Стени, които не е лесно да бъдат разрушени.

Какъвто и да е аспектът обаче, любовта при тези хора рядко е крещяща, ярка и външно показна. Изразява  привързаност, вярност и отговорност към другия.

В хороскопи на жени, самите те проявяват тази характерна студенина в отношенията и изразяват чувствата си чрез привързаност и вярност.

В хороскопи на мъже, по-често партньорките им носят тези особености.

аз имам съвпад /5* между тези две светила и всичко написано в горната статия е все едно,че аз съм го писала...Този аспект ми пречи,когато трябва да взема някакво решение за начало на емоционална връзка- много мисля предварително дали да започна...оглеждам от всякъде + и-...и връзките ми често са съпроводени с трудности...обикновено аз съм тази,която прекъсва отношенията и това силно ме притеснява...не мога да правя секс ,без да имам емоция....."консерва" съм в тези отношения....Но когато вляза вече в някоя връзка съм олицетворение на отговорността  :P - наистина съм вярна и предана....подчертано моногамна... :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #98 -: Февруари 03, 2012, 08:13:45 pm »

Дали е от този аспект и то с толкова широка орбиса за тригон? ;)Упр.5 дом в тао-квадратура със Слънце и Сатурн,втори упр.5 дом опозиция с планета в 5 дом и съвпад с упр.7 дом;Венера съвпад с Хирон в 7 дом...Венера /Марс упр.на оста АСЦ/ДСЦ в неподвижни знаци образуващи квадратура ,макар и не в допустимата орбиса. ;)

;D толкова апокалиптично звучиш, че ми разби всякакви илюзии за каквото и да е партньорство в този живот! Да не говорим, че опозицията с планета в 5 дом е с 10гр орбиса. А, и да не забравям, че са във взаимна рецепция. Иначе се радвах на съвпада в 10дом, нищо, че е в различни знаци.

Ако успееш да "застанеш" по средата на опозициите  5/11 дом и не бягаш само в Сатурн и Меркурий  :P,ще се отвориш за любовта . :blink:Ползвай жокер от секстила Венера/Меркурий и тригона Слънце/Уран. :P
В момента Сатурн ти е на АСЦ ,Юпитер ще направи съвпад с Венера и Нептун ти отива към К5-преструктурираш,действаш и вярваш . :blink:Пр.Луна ингрес в Рак ,пр.Слънце му предстои ингрес в Телец и е вече в 7 дом,тр.Нептун ще ги задейства .Новолунието в Риби почти е на К5 в съвпад с Нептун.Прати за няколко години Луната си в Овен на пътешествие ,докато Уран не и се обади и дай нужното внимание на Слънцето си в Риби в 5 дом-Нептун е вече в Рибки-копней ,мечтай и вярвай. ;)

Слушам и изпълнявам, мило! Ти най-добре ме знаеш колко съм огнена, време е за Нептун явно  :kissd:

А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #99 -: Февруари 04, 2012, 06:30:57 pm »
Рожденото Слънце в риби вече трябва да е прогресирало в Овен. ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥