Да,Лили! С Луна в Рак съм и се радвам,че не съм единствената,която разсъждава така. За съжаление мъжете,с които съм била все искат деца и се притеснявам някой ден да не остана сама заради нежеланието си. Да ми бият шута и да си намерят такава,която ще им роди 
Успокой се,и аз с Луна в Рак и Сатурнова Венера (У5) не ща деца,особено след като навърших 35.

Наскоро имах някакъв период на размисли дали да не направя нещо по въпроса,за да не съжалявам след време,но само с размислите си останах

Това е огромна отговорност и съм била навита да я понеса само във времето,в което съм имала стабилен партньор до себе си,напоследък тия стабилности ми писнаха.
В интерес на истината виждам как приятелките ми родиха не от любов към децата,а за да не ги помислят за ялови,да угодят на свекървата,да избегнат съкращенията в работата или с някакви други подобни цели,далеч от същината на майчинството.
Четох преди дни и статия,ужасяващо голям е процентът семейства,създаващи поколение поради една от по- горе посочените причини.
Звучи ми гадно,свидетел съм как приятелка мрази детето си ,с което угоди на родата и с което се прости със собствената си свобода,лично време,глезотии и прочие.Друга близка,на 44 хвана последния влак,но 3 души й слугуват ежедневно,за да има време за 10 часа сън и Фейса,щот така е свикнала.

Живея с близко дете и поне изпитвам ежедневно що то е то майчинството ,но разбирам,че няма почва у мен.

Преди много обичах деца,умирах да се залисвам с тях,но дали покрай работата,или покрай ЕГН - то,вече са ми досадни и гледам на тях като на ценна и красива вещ ,която е хубаво да притежаваш,но ще ти е по- спокойно да не й трепериш постоянно и съответно може преспокойно да караш и без нея.