Здравей Гост

Бързи транзити

• 477 Отговора
  • 77302 Прегледи
Re: Бързи транзити
« Отговор #40 -: Февруари 04, 2012, 02:29:31 pm »
Мхм, но така записано с нула и десетична точка след нея ми изглежда сякаш трябва да е преобразувано в десетична бройна система. Аз бих записала така 0°17', за да няма двусмислие.

« Отговор #41 -: Февруари 04, 2012, 05:33:02 pm »
говорни дефекти,трудно проговаряне,комуникацията ,ученето, изпити, изразността-чрез говорене или чрез писане,адаптивността е различно от директният

а, това го оставям настрана

по-скоро се връщам към субективността

обаче пак от далече

ти си природолюбител, както разбирам - и аз съм така

какво мислиш ни подсказват температурите в последно време, по повод решението за шистовия газ - и нищо да не знаеш за него, то е достатъчно да кажем, че това е алтернативно отопление в студа - ние спряхме не само евентуален добив, но и проучвания, които са много по-безопасни от добиви на горива, каквито Бг  извършва последните 60-70г

ами какво да кажа ,като не съм наясно с за и против за шистовият газ, пък при Карбовски бегло подочух,че Хилъри Клинтън ще ни посети по този повод, да ни натискат
а температурите иснеговалежа са си нормални за м.януари в умерено-континенталният ни климат,  :mellow:

та какво  за субективността, твоя мерк какъв е :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #42 -: Февруари 05, 2012, 06:25:57 am »
   Аз що си мисля, че моя Меркурий не е изгорен, а в лъчите на Слънцето, иначе на мен честно казано най-трудно ми е да схвана мислата на Аброад, нали при нея е Казими...Много е абстрактна, трябва за момент да се замисля, за да схвана, докато в другите постове схващам нещата от раз, понякога даже преди да стигна края....Понякога схващам мислите в полет  :-[ /рекламаааа  ;D/. Но всъщност приятелите ме търсят, защото  съм обективна, само по отношение на себе си и хората, които са ми вътре в сърцето - съм крайно субективна....Всъщност не ми пречи да видя нещата отвън и отгоре, но понеже съм интровертна автоматично ги завихрям към собствената си персона.

Аброуд, от 10 години писане в тоя форум, определено въвежда мода на чатърски изказ:) – думите и много често не са предназначени за тоя, към когото уж ги отправя:)

При нея, при Асол, при Уран има кратък, ефективен, зареден с отношение и енергия изказ:)

А това, да може да се въвежда „мода“ някъде,  идва по-скоро от Венера:)

„Изгорен“ или „изстуден“ Меркурий означава, че  си трябва сериозна провокация да се подпали или сложи във фризера такава планета:)
Ако човекът се занимава с творчески, хуманитарни или икономически науки, банални и рутинни думи и  задачи, трудно ще го провокират.
Но пък неудовлетвореността е двигател за развитие:)

*

AH

• 2201
« Отговор #43 -: Февруари 05, 2012, 06:29:02 am »
говорни дефекти,трудно проговаряне,комуникацията ,ученето, изпити, изразността-чрез говорене или чрез писане,адаптивността е различно от директният

а, това го оставям настрана

по-скоро се връщам към субективността

обаче пак от далече

ти си природолюбител, както разбирам - и аз съм така

какво мислиш ни подсказват температурите в последно време, по повод решението за шистовия газ - и нищо да не знаеш за него, то е достатъчно да кажем, че това е алтернативно отопление в студа - ние спряхме не само евентуален добив, но и проучвания, които са много по-безопасни от добиви на горива, каквито Бг  извършва последните 60-70г

ами какво да кажа ,като не съм наясно с за и против за шистовият газ, пък при Карбовски бегло подочух,че Хилъри Клинтън ще ни посети по този повод, да ни натискат
а температурите иснеговалежа са си нормални за м.януари в умерено-континенталният ни климат,  :mellow:

та какво  за субективността, твоя мерк какъв е :rolleyes:

Оу, моят Меркурий си е в съвпад със Слънцето, но с 10градуса орбис. Като отчетем, че съвпадите за светила с лични планети са с до 15 градуса орбис, то си е добър и сигурен съвпад, нищо, че е банален и не ми е донесъл кой знае колко от позитивите на съвпад с по-тесен орбис:)

Интересни са съвпадите до 3 градуса – дават специфичен изказ на Аза. Познаваш ли такива хора?
Аз познавам отдавна и лично двама мъже, които цял живот се занимават основно с рисуване, една жена, която пише поезия цял живот, и една друга жена, която се занимава много сериозно с микробиология и генетика. И под цял живот ще рече, че са на възраст над половин век, т.е. траен и устойчив специфичен изказ на Аза, без да го променят.

Тръгнахме от там, че мунданният съвпад може да ни посочи къде има субективизъм.
Субективното отношение към света никога не е скучно:) Затова  мотивира хората с такъв съвпад да се изразяват различно и евентуално си имат сериозни успехи в заниманията.

А колкото до шистовия газ – държавата, т.е. ние, платихме милиони за проучване, а после по политически и икономически причини се отказахме – е, става повод за височайше посещение – дано поне от него съумеем да спечелим нещо, защото от решението да се спре проучването печелят само малко хора от братската руска държава:) - и това ако не е субективизъм:)

« Отговор #44 -: Февруари 05, 2012, 09:23:12 am »
субективизъм е пристрастно отношение,
 в политиката има единственно интереси, финансови и властови,първите постигат вторите,
и как се променя субективност в обективност, чрез провокация от хора с какъв меркурий :mellow:
бе то има ли човек , който да не е към нещо пристрастен,т.е субективен, въпроса е как се справят да живеят в обективната реалност
и субективни ли са в етиката и морала,или споделят обществено признатите такива :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #45 -: Февруари 05, 2012, 09:36:51 am »
Гледаме актуалните транзити, гледаме какво ни грабва вниманието в съответния период и учим нещо за себе си:)
И така може би успяваме да създадем собствена реалност, която всякак си е субективна, но пък това изобщо не ни пречи – и тогава какво ни интересуват  норми, догми и пр. на обществото  - раждаме се, за да изразяваме по разни начини Азовете си – предпоставка си е връзката между личните планети да се изразяваме и реализираме.

Пък ако няма достатъчно взаимовръзки между въпросните планети в радикса, търсим благоприятни моменти според транзити:)

Я кажи като природолюбител как я караш в тоя студ с хобито или потребността си да си сред природата:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #46 -: Февруари 05, 2012, 10:16:11 am »
Аз не вдявам и наполовината от това, което се казва в нечии постове, а предназначението на словото е именно като средство за разбирателство и комуникация. Ако ще ме затрудняват в разбирането, вместо да ме подпомагат, по-добре да си служим с картинки или с други методи на визуализация. Три пъти препрочитам на глас написаното и накрая започвам да си мисля, че аз съм тъпа, докато в един момент ме обзема абсолютно безразличие към написаното и спирам да чета постовете, чието предназначение е по-скоро да объркат, отколкото да внесат яснота..
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #47 -: Февруари 05, 2012, 10:31:53 am »
Аз не вдявам и наполовината от това, което се казва в нечии постове, а предназначението на словото е именно като средство за разбирателство и комуникация. Ако ще ме затрудняват в разбирането, вместо да ме подпомагат, по-добре да си служим с картинки или с други методи на визуализация. Три пъти препрочитам на глас написаното и накрая започвам да си мисля, че аз съм тъпа, докато в един момент ме обзема абсолютно безразличие към написаното и спирам да чета постовете, чието предназначение е по-скоро да объркат, отколкото да внесат яснота..
и от къде на къде ти хрумва да се чувстваш тъпа, ако не разбереш някои постове:)

ако не харесваш или не разбираш нечия музика или картина, чувстваш ли се така:) - думичките, картинките, звуците все са си средства за общуване:)

« Отговор #48 -: Февруари 05, 2012, 10:35:04 am »
Такааа, миналата седмица ми се случиха интересни събития - но са твърде лични, че да ги споделя....И хубави  и гаднички, в последствие за себе си не научих нищо, не съвсем де - просто видях отражението си в чуждите очи. Казвам го защото съм тип хамелеон и всеки ме възприема по различен начин, защото аз не отразявам себе си, а тях. Явно това е свойството на АСЦ, управляван от Мерк, управителя да се намери на отсрещната страна - 7-ми дом...Но по важното е, че зад думите които бяха насочени към мен персонално, след няколко дена ми светна лампичката, че се крие някаква болка и то за съвсем друго нещо. Не ги търсих по кои транзити са.
Изключително субективна съм, защото виждам как обективните процеси ми бъркат живота с десетилетия наред и няма как да не реагирам, защото моята цел е да оцелеяя. Яд ме е след като аз виждам накъде вървят нещата, как другите не виждат....И накрая чисто обективно пожелавам - защото ми е трудно да понасям как един народ се самоунищожава, гаври се със себе си  - макар че и аз съм в кюпа, всичко по-бързо да става и да се свършва...да идва края на света .....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #49 -: Февруари 05, 2012, 10:39:18 am »

Разбирането е свързано с Меркурий...,а изявата на същия тоя меркурий става чрез светилата...
Когато светилата са "зацапани" от тежки планети нещата изглеждат прекалено абстрактни...Любима дума на философите.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #50 -: Февруари 05, 2012, 10:45:01 am »
и от къде на къде ти хрумва да се чувстваш тъпа, ако не разбереш някои постове:)

ако не харесваш или не разбираш нечия музика или картина, чувстваш ли се така:) - думичките, картинките, звуците все са си средства за общуване:)

Значи "тъпа" е образно казано и не влагам емоция като го казвам. Но има хора, които чисто и просто не разбирам и се отказвам да им чета постовете, за съжаление. Същите хора сигурно, че чувстват още по-неразбрани. А може би само в писменото слово са така., а при директен контакт да е друго.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #51 -: Февруари 05, 2012, 11:12:01 am »

Значи "тъпа" е образно казано и не влагам емоция като го казвам. Но има хора, които чисто и просто не разбирам и се отказвам да им чета постовете, за съжаление. Същите хора сигурно, че чувстват още по-неразбрани. А може би само в писменото слово са така., а при директен контакт да е друго.

аз по-скоро не чета автори, които след като съм опитала един-два пъти, съм установила, че не са ми интересни:)

същото се отнася и за музика

но с картините не е така - всичките художници ми харесват повече или по-малко:) - но там основно се проявява Венера и Луна, не толкова Меркурий

така или иначе, вкусовете и критериите ни си зависят от нас на първо място, а не толкова от качеството на сътвореното от другите

*

AH

• 2201
« Отговор #52 -: Февруари 05, 2012, 11:16:45 am »
Такааа, миналата седмица ми се случиха интересни събития - но са твърде лични, че да ги споделя....И хубави  и гаднички, в последствие за себе си не научих нищо, не съвсем де - просто видях отражението си в чуждите очи.

че ти ако на това, което описваш по-долу, казваш, че не си научила нищо за себе си, от кое ще научиш:)

и без това си знаеме, че сме най-млади, най-умни и най-красиви:)

но идеята е, че бавните планети действат дълго време и някак се размиват във времето с това постепенно действие.

докато бързите транзити, ако ги следим, са доста по-еднозначни

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Февруари 05, 2012, 11:44:09 am »
Три пъти препрочитам на глас написаното и накрая започвам да си мисля, че аз съм тъпа, докато в един момент ме обзема абсолютно безразличие към написаното и спирам да чета постовете, чието предназначение е по-скоро да объркат, отколкото да внесат яснота..

То си е цяло изкуство да напишеш пост, който никой да не разбере.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #54 -: Февруари 05, 2012, 11:47:14 am »
Три пъти препрочитам на глас написаното и накрая започвам да си мисля, че аз съм тъпа, докато в един момент ме обзема абсолютно безразличие към написаното и спирам да чета постовете, чието предназначение е по-скоро да объркат, отколкото да внесат яснота..

То си е цяло изкуство да напишеш пост, който никой да не разбере.  ;D

Рядко срещана дарба.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Февруари 05, 2012, 11:51:31 am »
И на мен ми се е случвало да не разбирам някои постове, но на втори-трети прочит като че ли успявам да схвана основната идея. Но изказвания, в които има много мазане, усукване и игри със словореда, са ми малко непонятни, особено когато дискусията предполага ясен и конкретен отговор, това ще да е от огнения Меркурий.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #56 -: Февруари 05, 2012, 12:22:29 pm »
  При мен, нещо не ми ли стане ясно от раз, въобще не си правя труда...освен ако има някаква провокация, която съм усетила и ме гъделичка...
  За бързите транзити, действията ги осъзнаваш впоследствие....защото по принцип са ежедневни събития, само ако не засегне както казваме чувствителна точка в радикса се изявяват по ярко...А благодарение на тях и тежкия транзит застанал някъде на възлово място се осъществява шлайфането по ръбовете....Аз скоро време може и да заблестя - току виж съм станала хубу ошлайфан диаманд  ;D ;D ;D.
  Обаче да вметна, искам и друг някой да провери теорията ми, че по принцип в часовете на асцедента ни през деня /без значение кой месец е/, в смисъл при съвпад на транзитния асц за деня и наталния, събитията се усещат са най-голям интензитет...

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Февруари 05, 2012, 01:08:40 pm »
Нямам случай, в който да НЕ СЪМ разбрала какво иска да каже другата страна. Друг е въпросът дали споделям вижданията, както и дали вярвам на написаното, но ..това е различно от разбирането. :blink:

« Отговор #58 -: Февруари 05, 2012, 01:40:15 pm »
Значи зоната на Вернике ти работи отлично. ;) Хайде малко анатомия - http://en.wikipedia.org/wiki/Wernicke%27s_area. ;)

*

AH

• 2201
« Отговор #59 -: Февруари 05, 2012, 01:48:01 pm »
Значи зоната на Вернике ти работи отлично. ;) Хайде малко анатомия - http://en.wikipedia.org/wiki/Wernicke%27s_area. ;)

е, ти явно си специалист - кажи с пет прости приказки за какво става въпрос:)