Здравей Гост

Бързи транзити

• 477 Отговора
  • 77571 Прегледи
Re: Бързи транзити
« Отговор #60 -: Февруари 05, 2012, 01:58:36 pm »
Не съм специалист. Не съм учила медицина, за жалост. Някакви лекции съм слушала само и просто коментирах, мозъкът ми направи асоциация (като чуя за възприемане на реч, се сещам за областта на Вернике). Зоната на Вернике управлява процесите, свързани с възприемането на речта (езика), а тази на Брока - с изразяването (в устна форма, доколкото помня). Те са основните зони от т.нар. речеви център на мозъка, който при около 90% от хората се намира в лявото полукълбо. И тъй като лявата половина на мозъка управлява дясната половина на тялото, това може да е едно обяснение на факта, че когато говорим, жестикулираме повече с дясната част на тялото. При мен лявата половина е по-активна (въпреки че съм десничар, не мога да държа дори вилица както трябва с лявата ръка). Но няма как да знам къде ми е речевият център без ядрено магнитен резонанс. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #61 -: Февруари 05, 2012, 02:19:13 pm »
Нямам случай, в който да НЕ СЪМ разбрала какво иска да каже другата страна. Друг е въпросът дали споделям вижданията, както и дали вярвам на написаното, но ..това е различно от разбирането. :blink:

не се съмнявам. Меркурий във водолей, особено в аспект с уран си измисля нови думички и е отворен за нови и ексцентрични начини на изразяване.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #62 -: Февруари 05, 2012, 03:22:47 pm »
Не съм специалист. Не съм учила медицина, за жалост. Някакви лекции съм слушала само и просто коментирах, мозъкът ми направи асоциация (като чуя за възприемане на реч, се сещам за областта на Вернике). Зоната на Вернике управлява процесите, свързани с възприемането на речта (езика), а тази на Брока - с изразяването (в устна форма, доколкото помня). Те са основните зони от т.нар. речеви център на мозъка, който при около 90% от хората се намира в лявото полукълбо. И тъй като лявата половина на мозъка управлява дясната половина на тялото, това може да е едно обяснение на факта, че когато говорим, жестикулираме повече с дясната част на тялото. При мен лявата половина е по-активна (въпреки че съм десничар, не мога да държа дори вилица както трябва с лявата ръка). Но няма как да знам къде ми е речевият център без ядрено магнитен резонанс. :blink:

Сещам се за една съученичка, която еднакво добре пишеше с лява и дясна ръка и беше все на първите места в олимпиадите по математика:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #63 -: Февруари 05, 2012, 03:30:09 pm »
Съпругът ми е левичар. Когато нещо трябва да бъде написано хубаво си служи с лявата ръка, когато се изисква бързина- дясната. Лявата му е май и чисто физически по-силна.
Струните на китарата са обърнати като за левичар, но може да свири и с дясната.
Абе...и двете му ръце са "активни" по един различен начин. :blink:
Начинът на приемане на информацията му е по-различен. Той няма необходимост да бъде обучаван- може да седне и да се самообразова без от това да страда качеството.

*

AH

• 2201
« Отговор #64 -: Февруари 05, 2012, 03:34:25 pm »
Съпругът ми е левичар. Когато нещо трябва да бъде написано хубаво си служи с лявата ръка, когато се изисква бързина- дясната. Лявата му е май и чисто физически по-силна.
Струните на китарата са обърнати като за левичар, но може да свири и с дясната.
Абе...и двете му ръце са "активни" по един различен начин. :blink:
Начинът на приемане на информацията му е по-различен. Той няма необходимост да бъде обучаван- може да седне и да се самообразова без от това да страда качеството.

съпругът ти е симпатяга от където и да го погледне човек:)

« Отговор #65 -: Февруари 05, 2012, 06:10:56 pm »

Я кажи като природолюбител как я караш в тоя студ с хобито или потребността си да си сред природата:)

Живея до два големи софийски парка западен и южен, редовно се разхождаме,пък и всеки ден ходя по 3-4 км.пеша на работа,свикнала съм ,
в градският транспорт в този студ е пълно с клошари,цял ден пътуват,трудно издържам на мускусни миризми,  :'( 
ходеното пеша  ми е вид медитация, ритъм, зарежда ме позитивно
15 години  разхождах кокера по 2 пъти всеки ден, сняг,студ,пек,дъжд, няма значение,
ех, преди ходихме и на ски,но сега нашият стандарт се разминава с това удоволствие, недостижимо ни е...

актуалният тран.марс на асц го укротявам с физ.активност
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #66 -: Февруари 05, 2012, 06:22:08 pm »
днес бяхме на софийските гробища,на помен на свекърва ми,много си я обичах ,там са и мойте родители,
никой не пожела да дойде с мен да ги почетем,колите не можаха да стигнат по алейте,аз обаче се заинатих ,
газих сняг до колене, но запалих по една свещичка ,въпреки огромните разстояния в тази снежна виелица и минус 9 градуса

тр.мундо съвпад слънце /мерка изгорял на К6 в каре с нат.луна/нептун
тр. луна в 11 секстил уран
тр.марс на асц. каре Нодална ос 4/10
тр.Нодална ос в 4-10 д каре нат.марс
« Последна редакция: Февруари 05, 2012, 06:39:50 pm от strelicka »

*

Stella

• 7765
« Отговор #67 -: Февруари 05, 2012, 07:36:35 pm »
Аха, явно нодалната ос и оста 4-10 имат отношение към предците.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #68 -: Февруари 05, 2012, 08:08:28 pm »
Днес Слънце и Меркурий ми са в точен квадрат с Марса и Сатурна - отрязах Парчето....

*

Stella

• 7765
« Отговор #69 -: Февруари 05, 2012, 08:09:15 pm »
Днес Слънце и Меркурий ми са в точен квадрат с Марса и Сатурна - отрязах Парчето....

Пак ли, ццц?

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #70 -: Февруари 05, 2012, 09:19:30 pm »

Забелязвам това при синът ми - не желае да бъде обучаван, ако сам не прояви
интерес , сам си намира нужната информация. Има Меркурий във Водолей в  9-дом,
и неаспектиран Уран - тотално е отхвърлил образователните ни системи
( как завърши вИсШо -не знам )  ;D
Естествени минерали и амулети

*

AH

• 2201
« Отговор #71 -: Февруари 06, 2012, 06:53:54 am »

към момента съм твърдо решена да проверя твърдението ти дали днес ще важи и за мен:)

*

AH

• 2201
« Отговор #72 -: Февруари 06, 2012, 06:55:03 am »

то не се знае колко за дълго ще е, с тия хармонични аспекти на тр.Юпитер и Сатурн към натален Меркурий в 7-ми дом:)

*

AH

• 2201
« Отговор #73 -: Февруари 06, 2012, 06:56:42 am »
- тотално е отхвърлил образователните ни системи
( как завърши вИсШо -не знам )  ;D

така я кара сегашното поколение:))))))

« Отговор #74 -: Февруари 06, 2012, 07:25:02 am »
интернет поколението е така, не е като едно време с библиотеките и ровиш ,търсиш,четеш, пък някой книги само там можеше да  четеш
сега имат 100% свобода и достъп да търсят и се самообразоват,та и ние покрай тях ;)

« Отговор #75 -: Февруари 06, 2012, 07:29:31 am »

то не се знае колко за дълго ще е, с тия хармонични аспекти на тр.Юпитер и Сатурн към натален Меркурий в 7-ми дом:)
Ще си запазим уж приятелствето, защото казах че такава сбъркана връзка не мога да поддържам...Човекът, решил че ще създава семейство, ще се жени, ще си има дете....а аз ще му четкам мъжкото достойнство...Та ми предложи винаги когато имам нужда от приятел, да го търся. Та ще си останем приятели - уууууужжжж.

« Отговор #76 -: Февруари 06, 2012, 07:31:49 am »

към момента съм твърдо решена да проверя твърдението ти дали днес ще важи и за мен:)
защо само днес,може да е добра практика  ;D
сещам се за Кaминo, пътят дo Caнтягo де Кoмпocтелa в Cевеpнa Иcпaния ,П.Куелю -"Захир"

*

AH

• 2201
« Отговор #77 -: Февруари 06, 2012, 07:41:08 am »
сещам се за Кaминo, пътят дo Caнтягo де Кoмпocтелa в Cевеpнa Иcпaния ,П.Куелю -"Захир"

смятай, че това беше едно от първите неща, които направих, след като преди няколко години приключих с активната професионална реализация:)

давай други идеи:)

« Отговор #78 -: Февруари 06, 2012, 07:54:11 am »

смятай, че това беше едно от първите неща, които направих, след като преди няколко години приключих с активната професионална реализация:)

давай други идеи:)

България е пълна с уникални и
 непосетени от нас кътчета, е разстоянието не е 800 км.,но е важен заряда
по едно време обиколих доста от манастирите ,пещери,водопади,Белоградчишките скали
Родопите, Рила, Пирин,Стара планина,Кожух планини
а колко още не съм видяла

какво беше изживяването - Камино,лично за теб

« Отговор #79 -: Февруари 06, 2012, 08:03:52 am »

сега при ретро сатурна ,и то в знака везни,на връзките,ще има преструктуриране,пренареждане на приоритети и освобождаване от илюзиите,ако връзката е нестабилна,безперспективна или фалшива,като тръгне отново директно