Моля за малко проясняване! :blink:
Ако имаме тр. Уран в опозиция на наталния, който натален прави квадратура с нат. Луна се смята, че тр. Уран при докосване на наталния е задействал и квадратурата му с Луната. В радиксът Уран е в квадратура с Луна. След като тр. Уран премине опозицията на наталния (3* в Овен) идва ред и на квадратурата му с Луна (5* Рак). Според вас ще се почувства ли тази квадратура или с урановата опозиция, тя вече е изиграла ролята си, активирайки наталната квадратура Уран/Луна?
Според мен едновременно ще станат нещата и ще бъдат много по-емоционални, отколкото, ако си беше просто една Уранова опозиция. това е кризата на средната възраст. А когато е съчетано и с квадрат към луната, съвсем се усложнява картинката.
Благодаря, Стела! :blink:
Опозицията се усеща изключително силно. Това беше неминуемо, имайки предвид, че се задейства наталната квадратура Луна/Уран.
Луната в картата е зле аспектирана и на всичкото отгоре на трон по знак, че да е още по-силно.
Идеята ми беше да ми се изясни, кога аспектите са в действие. Транзитен Уран, стъпвайки на градусите на натална Луна (5* Рак), дали отново ще задейства същите аспекти, които тр. Уран миналата година е бил задействал в натала (опозиции с нат. Юпитер, нат. Марс и нат. Уран)? Натална Луна е в квадратура с тези планети и всеки път, когато Уран е аспектирал планета, той автоматично е отключвал аспекта на тая планета към Луна. Дали сега при квадратурата му с нат. Луна юе отключи отново същите аспекти?