Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71461 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: 12-ти дом
« Отговор #140 -: Февруари 15, 2012, 11:21:05 pm »
По-миналата година ходих при Христо Христов от предаването "Ясновидци" по БТВ, който гледа на кафе. Говореше много бързо и неясно, докато ми гледаше и между нещата, които каза, между другото каза и уроки. После попитах дали правилно съм чула. Той каза, че да. И не пропусна да спомене таксата за развалянена уроки. Като го питах за успех в кариера ми каза и че трябвало да ми се отключи късмета и той прави ритуал за отключване на късмета. Мисля, че струваше 80 лева.  Но иначе гледането на кафе не е с такса, кой колкото даде.

Щом чух за уроките, за ритуала за отключване на късмета и цените, съжалих, че отидох. А така се надявах, защото той в предаването много познаваше на кафе.

*

AH

• 2201
« Отговор #141 -: Февруари 16, 2012, 05:56:54 am »
Всяка планета, знак, дом и аспект си имат кармично значение и интерпретация.

Без изследвания в тая насока нямаше да съществува кармичната астрология и така отричаме цял дял от астрологията изобщо.

А е факт, че често повтаряме семейни модели, с годините в някои насоки все повече заприличваме на родителите си.
И ако гледаме на нещата не като на прехвърляне на отговорност, а като на поемане на отговорност, ще сме по-обективни и безпристрастни.

Разбира се, далеч по-атрактивно е някой да ни предскаже, че еди си кога си ще ни се случи нещо желано:) – ей така, от звездите или от нищото:)

« Отговор #142 -: Февруари 16, 2012, 07:26:09 am »
и закономерно стигаме до У12 дом , той какво ни нашепва от отвъдното :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #143 -: Февруари 16, 2012, 08:11:46 am »
и закономерно стигаме до У12 дом , той какво ни нашепва от отвъдното :rolleyes:

Да, до най-натоварените с  кармично значение  домове, планети, фактори.
То е така, но има един тънък момент:)

За да участва човек в изследване на  нещо си, най-често е провокиран лично.
 А провокиран ли е, той е субективен.
А субективен ли е, трябва да имаме едно на ум за представителността на мнения, изводи и обобщения:)

« Отговор #144 -: Февруари 16, 2012, 08:15:34 am »
и понеже е субективен,засегнат лично- намира обективността чрез хората около него
някъде там между две субективности се намира истината ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #145 -: Февруари 16, 2012, 08:22:29 am »
чудя се сатурн в 12 освен езотерични убеждения и страхове, набожен ли е? ( по логика за мунданнен управител на 12 =гуру)
Аз имам сатурн в 12 ти, в съвпад с марс. Не съм набожна и за страховете, както твърдят за сатурн в 12, е малко пресилено. За езотериката спор няма. Вълнува ме от както се помня.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #146 -: Февруари 16, 2012, 09:30:00 am »
;D Малко клиенти ще понесат този, на когото плащат, да им говори за комплекси и проекции. Но виж, да чуят, че са с изключителна съдба и потенциал, а това, че са сами и неуспешни, се дължи само на факта, че са на най-високо еволюцоинно ниво и поради това тълпата ги отхвърля и недоразбира, че имат уникалната духовна мисия да облагородяват и спасяват света и затуй да не се занимават със земното мерило за успех и благополучие, че са кристали и проводници на висши енергии на земята, и прочее. Ей на това се хващат :72:. И неволите им стават някак закономерни, обективизирани и извън контрола им и утехата, за която е платено, е "доставена". ;D

ПС. Това е конкретен пример с една позната. Много ми похвали консултацията, на която е била. Астрологическа консултация, подчерта, в смисъл "Ти-къде-си-тръгнала-с-твоите-лаишки-съвети "Не си преинсталирай компютъра на ретроМерк :blink:"". Каза ми, че просто е била вцепенена, колко много й познала. И после ми преразказа какво й е познала.

не се връзвам на такива приказки и аз. както казваха в един филм: show me the money!!!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #147 -: Февруари 16, 2012, 09:59:49 am »
чудя се сатурн в 12 освен езотерични убеждения и страхове, набожен ли е? ( по логика за мунданнен управител на 12 =гуру)
Аз имам сатурн в 12 ти, в съвпад с марс. Не съм набожна и за страховете, както твърдят за сатурн в 12, е малко пресилено. За езотериката спор няма. Вълнува ме от както се помня.

Баща ти отсъствал ли е от дома в ранните години от живота ти?

Родителите ти или хората, които са те отгледали, били ли са доста строги с теб?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #148 -: Февруари 16, 2012, 10:26:47 am »
За да участва човек в изследване на  нещо си, най-често е провокиран лично.
 А провокиран ли е, той е субективен.
А субективен ли е, трябва да имаме едно на ум за представителността на мнения, изводи и обобщения:)

Именно, а не са ли най-субективни усещанията, чувствата, начинът, по който едно или друго резонира в ума и сърцето на натива. И не обективираме ли по-удачно и по-еднозначно, когато говорим за конкретни събития, а не за психосоматични модели. За външни проявления, а не за вътрешни изживявания.

В случая примерно, в последното мнение Хелото пробва да обективизира вътрешното проявление на психологоческия конфликт с бащата и отхвърлянето от/на Свръхаза или Едиповия комплекс посредством събитийни овъншнени проявления - отсъствие, нежелание на детето, развод, студенина, смърт на бащата.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #149 -: Февруари 16, 2012, 10:47:10 am »

Именно, а не са ли най-субективни усещанията, чувствата, начинът, по който едно или друго резонира в ума и сърцето на натива. И не обективираме ли по-удачно и по-еднозначно, когато говорим за конкретни събития, а не за психосоматични модели. За външни проявления, а не за вътрешни изживявания.

В случая примерно, в последното мнение Хелото пробва да обективизира вътрешното проявление на психологоческия конфликт с бащата и отхвърлянето от/на Свръхаза или Едиповия комплекс посредством събитийни овъншнени проявления - отсъствие, нежелание на детето, развод, студенина, смърт на бащата.

Аз, на местото на Hm, щях да избегна субективизма по друг начин.

Щях успоредно с 12-ти дом и Сатурн, да изследвам и Меркурий, като позиция по отношение на Слънцето. Когато Меркурий е преди Слънцето, т.е. с по-голяма дължина, предварително зададените рамки /каквито са кармични отношения, или 12-ти дом или Сатурн/ дисциплинират човека, не му пречат да се вписва в колектив /бил той семейство, служба и т.н./. Рамките му  позволяват , вместо да му пречат, да покаже най-добрите си качества.

Това важи и за професионалната реализация по принцип- т.е. предпочитанието да работиш сам или в колектив.
Как е при теб според позицията на Меркурий по отношение на Слънцето?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #150 -: Февруари 16, 2012, 11:36:34 am »

Аз, на местото на Hm, щях да избегна субективизма по друг начин.

Щях успоредно с 12-ти дом и Сатурн, да изследвам и Меркурий, като позиция по отношение на Слънцето. Когато Меркурий е преди Слънцето, т.е. с по-голяма дължина, предварително зададените рамки /каквито са кармични отношения, или 12-ти дом или Сатурн/ дисциплинират човека, не му пречат да се вписва в колектив /бил той семейство, служба и т.н./. Рамките му  позволяват , вместо да му пречат, да покаже най-добрите си качества.

Това важи и за професионалната реализация по принцип- т.е. предпочитанието да работиш сам или в колектив.

Ако питаш мен, Меркурий ми е на 1 градус в Телец, а Слънцето на 26 градуса в Телец.

*

Uran

• 6041
« Отговор #151 -: Февруари 16, 2012, 11:42:29 am »
Дъщеря ми е с Юпитер в 12-ти дом. И кво? :blink:

Има си "ангел-хранител", каквато версия се тиражира сред повечето астроложки.  ;D
Че кой ли няма?

А, вероятно тези със Сатурн в 12-ти си имаме "ангел-похоронитель" ;D.
Ба, имате//и копа ли, копа ;D
Този Сатурн може и да значи, че добре можете да си организирате свободното време извън социума. Хич не ви трябват другите щото те са Адът.  ;D

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #152 -: Февруари 16, 2012, 12:01:00 pm »
Аз също бях при астролог миналата седмица и това,което мен ме притесни беше,че Плутон и Прозерпина(за която за първи път чух и ми стана интересно) се намират в 12 дом - болести свързани с половата система и ДНК. Много интересно ми е за какво друго отговаря Прозерпина?
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

Diyana

• 2705
« Отговор #153 -: Февруари 16, 2012, 12:02:43 pm »

Когато Меркурий е преди Слънцето, т.е. с по-голяма дължина, предварително зададените рамки /каквито са кармични отношения, или 12-ти дом или Сатурн/ дисциплинират човека, не му пречат да се вписва в колектив /бил той семейство, служба и т.н./. Рамките му  позволяват , вместо да му пречат, да покаже най-добрите си качества.

Меркурий e на 20 градуса преди Слънцето. Сух. Нямам проблем да работя в екип, но ми отне много време да се науча да делегирам задачи.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #154 -: Февруари 16, 2012, 12:03:42 pm »
не се връзвам на такива приказки и аз. както казваха в един филм: show me the money!!!

Има различни клиенти, с различни потребности, търсят различен тип консултации.
Има и такива, които директно могат да кажат на астролога, че не искат да слушат глупости, а да се говори по същество. Друг е въпросът какво разбира всеки човек под "глупости".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #155 -: Февруари 16, 2012, 12:34:58 pm »
Дияна, пак ти гледам натала..и пак ми се вижда творчески.. като творчеството да е в/у бял лист/монитор с писалка/клавиатура. Това го казвам по повод на старо твое изказване, че все ти слагат бяла престилка. :thinking:

*

AH

• 2201
« Отговор #156 -: Февруари 16, 2012, 12:35:26 pm »

Меркурий e на 20 градуса преди Слънцето. Сух. Нямам проблем да работя в екип, но ми отне много време да се науча да делегирам задачи.

То си е така – кармичната астрология не ме провокира особено, но реализацията, най-вече професионалната, ми е особено интересна:)

При теб едва ли има кармичност кой знае каква, с един само ретрограден Марс:) – пък и кармичните домове не са особено акцентирани.

Но  имаш едни специални конфигурации – триъгълници, образувани от по два секстила и един тригон. Предполага се, че това са умения и знания, които са ни някак доста лесни, а когато е включена и Луната – направо от минали животи:)  Пък и Сатурн в 12-ти дом за същото може да подсказва:)
Добри предпоставки за успешна реализация в различни сфери. Тоя Гокленов Сатурн и то в 12-ти дом е още по-добра предпоставка, а може и да е фиксация само за една сфера с големи успехи. Но си е разнобойност все пак:) /както почти на 100% във всички хороскопи:)/
Колебала ли си се между различни професии?

*

AH

• 2201
« Отговор #157 -: Февруари 16, 2012, 12:36:47 pm »

Ако питаш мен, Меркурий ми е на 1 градус в Телец, а Слънцето на 26 градуса в Телец.

Исках да кажа, че от една страна ни трябва богатство /от доста разглеждани фактори, примерно/, а от друга – както обикновено се случва, богатството пречи:) – ако си натовариш конкретното изследване и с ретроградни планети, и с възли- повече обективност, но и твърде трудоемко и разнопосочно.

Пък и кой да е дом си има толкова много нюанси в зависимост от различни фактори.

*

Uran

• 6041
« Отговор #158 -: Февруари 16, 2012, 12:39:22 pm »
Ан, ретроградността ли пречи на богатството?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #159 -: Февруари 16, 2012, 12:42:21 pm »

То си е така – кармичната астрология не ме провокира особено, но реализацията, най-вече професионалната, ми е особено интересна:)

При теб едва ли има кармичност кой знае каква, с един само ретрограден Марс:) – пък и кармичните домове не са особено акцентирани.

Но  имаш едни специални конфигурации – триъгълници, образувани от по два секстила и един тригон. Предполага се, че това са умения и знания, които са ни някак доста лесни, а когато е включена и Луната – направо от минали животи:)  Пък и Сатурн в 12-ти дом за същото може да подсказва:)
Добри предпоставки за успешна реализация в различни сфери. Тоя Гокленов Сатурн и то в 12-ти дом е още по-добра предпоставка, а може и да е фиксация само за една сфера с големи успехи. Но си е разнобойност все пак:) /както почти на 100% във всички хороскопи:)/
Колебала ли си се между различни професии?

Ти нали май си професионален астролог? Помагай за обективността!