Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71370 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: 12-ти дом
« Отговор #120 -: Февруари 15, 2012, 06:09:01 pm »
Винаги съм била на мнение, че Астрологията не е Психология.
Има психологически момент в астрологията, но не бива да се прекалява, а да се използва с мярка.
Ако в астрологията съдържа 90% психология, тя се обезличава като наука, познаваемостта драстично пада, обикновено се познава с налучкване. Има клиенти, които задават конкретни въпроси и искат конкретни отговори по същество, а не да се точат локуми за майка им и баща им и да се чоплят техните комплекси и проекции.

за последното си има психолози, които да те изслушат, без да могат да помогнат с нищо конкретно. Ама то в днешно време дали има кой да те изслуша, я!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #121 -: Февруари 15, 2012, 06:09:52 pm »
Достатъчно съм зряла, за да поемам отговорност и да се мъча да си решавам проблемите без да виня родатат ми за това. Иначе, да, много по-лесно е да си намерим виновник и тоя виновник да не сме ние самите.  ;)
Тъй де, докато узрееш за тая мисъл, все някой друг ще е като за начало.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #122 -: Февруари 15, 2012, 06:10:14 pm »
Не можем да проектираме вина върху предците си за това, което сме. Я, всеки всеки да си поеме личната отговорност.  ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #123 -: Февруари 15, 2012, 06:11:03 pm »
Дъщеря ми е с Юпитер в 12-ти дом. И кво? :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #124 -: Февруари 15, 2012, 06:11:39 pm »

Може майката да е неука домакиня - доколкото сфанах. ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #125 -: Февруари 15, 2012, 06:20:38 pm »
;D Малко клиенти ще понесат този, на когото плащат, да им говори за комплекси и проекции. Но виж, да чуят, че са с изключителна съдба и потенциал, а това, че са сами и неуспешни, се дължи само на факта, че са на най-високо еволюцоинно ниво и поради това тълпата ги отхвърля и недоразбира, че имат уникалната духовна мисия да облагородяват и спасяват света и затуй да не се занимават със земното мерило за успех и благополучие, че са кристали и проводници на висши енергии на земята, и прочее. Ей на това се хващат :72:. И неволите им стават някак закономерни, обективизирани и извън контрола им и утехата, за която е платено, е "доставена". ;D

ПС. Това е конкретен пример с една позната. Много ми похвали консултацията, на която е била. Астрологическа консултация, подчерта, в смисъл "Ти-къде-си-тръгнала-с-твоите-лаишки-съвети "Не си преинсталирай компютъра на ретроМерк :blink:"". Каза ми, че просто е била вцепенена, колко много й познала. И после ми преразказа какво й е познала.

на такава консултация и аз се хващам :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #126 -: Февруари 15, 2012, 06:22:33 pm »

Хахаха, майка и е с 2 висши образования.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #127 -: Февруари 15, 2012, 06:40:22 pm »

Ами значи е нереализиран гуру или си мечтае да е университетски преподавател :P.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #128 -: Февруари 15, 2012, 06:45:10 pm »

Ами значи е нереализиран гуру или си мечтае да е университетски преподавател :P.
А може и майка Й да си защитава двете висши образования с повече грамотност ;) ! Няма да е зле. Тия водолейски изпълнения са клише.
:)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #129 -: Февруари 15, 2012, 06:59:22 pm »
;D Малко клиенти ще понесат този, на когото плащат, да им говори за комплекси и проекции. Но виж, да чуят, че са с изключителна съдба и потенциал, а това, че са сами и неуспешни, се дължи само на факта, че са на най-високо еволюцоинно ниво и поради това тълпата ги отхвърля и недоразбира, че имат уникалната духовна мисия да облагородяват и спасяват света и затуй да не се занимават със земното мерило за успех и благополучие, че са кристали и проводници на висши енергии на земята, и прочее. Ей на това се хващат :72:. И неволите им стават някак закономерни, обективизирани и извън контрола им и утехата, за която е платено, е "доставена". ;D

ПС. Това е конкретен пример с една позната. Много ми похвали консултацията, на която е била. Астрологическа консултация, подчерта, в смисъл "Ти-къде-си-тръгнала-с-твоите-лаишки-съвети "Не си преинсталирай компютъра на ретроМерк :blink:"". Каза ми, че просто е била вцепенена, колко много й познала. И после ми преразказа какво й е познала.

на такава консултация и аз се хващам :P

:rolf: :rolf: :rolf: :rolf: така всички познаваме
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #130 -: Февруари 15, 2012, 07:13:04 pm »
;D Малко клиенти ще понесат този, на когото плащат, да им говори за комплекси и проекции...

А на мен ми се е случвало такова нещо преди 7 г. ;D

Търсейки упорито отговори на много въпроси свързани с бъдещето ми съдбата ме отведе точно при такъв човек. Гледайки тогава често Тв, бях пленена от възможностите на една "ясновидка", не беше никак трудно да си запазя час и да отида...

Тя успя доста умело за максимално кратко време да пробие душата ми и да ме оплете в копринената паяжина на лъжата. А именно за 30лв. и 20 мин. разговор, колко злочеста съдба имам, колко много съм комплексирана, каква грешка съм в живота на родителите ми, как в нищо ме няма, как ще остана сама и т.н. Бяха ми казани всички неща, които никой не би искал да чуе за собствения си живот.

Последва пълно обсебване от лъжите ѝ, което от своя страна доведе до пълно отчаяние. Покрай натовареността за кандидат-студентската кампания тогава не успях да попадна изцяло в дълбоката дупка.

Срещу сума от 400лв. тя ми обеща помощ и живот като в приказките ;D Но благодарение на една непозната жена в една църква и едната ми братовчедка ме свалиха на Земята, за да не направя поредната грешка.

Оттам разбрах, че прекаленото търсене и очакване на определени неща не води до нищо добро и има голяма вероятност да ни отведе при грешните хора... Аз невинаги успявам да го спазя, за съжаление :-[

Въпреки всичко думите ѝ на тази жена дадоха отрицателен отзвук в живота ми.

Поста не е по темата, въпреки че имам 2 планети в 12-ти. Но по-късно ще го изтрия ;)

« Отговор #131 -: Февруари 15, 2012, 07:27:39 pm »
Как ще го триеш, поста е страхотен!
Хубав урок!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Февруари 15, 2012, 07:52:48 pm »

Има си "ангел-хранител", каквато версия се тиражира сред повечето астроложки.  ;D
Че кой ли няма?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Февруари 15, 2012, 07:55:31 pm »
Тя успя доста умело за максимално кратко време да пробие душата ми и да ме оплете в копринената паяжина на лъжата. А именно за 30лв. и 20 мин. разговор, колко злочеста съдба имам, колко много съм комплексирана, каква грешка съм в живота на родителите ми, как в нищо ме няма, как ще остана сама и т.н.

Интересно, тия женици дали осъзнават отговорността, с която се натоварват? Риторичен въпрос.

Понякога ме сърби да се обадя на такава или да ида на "консултация" и да я направя луда калинка, както аз го мога.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #134 -: Февруари 15, 2012, 08:48:41 pm »

Никога не съм си мечтала да съм университетски преподавател. Даже отказах научна кариера. Там по-напред имаше някакво друго "налучкване" - за нереализирана пътешественичка. Ей, това е за мен-това си избрах. Никога няма да ми омръзне да се развявам по света и все не ми достига я време, я финанси. А защо само майката да гледам по 12-ти дом? :o  Защо нищо не споменават за бащата?

*

Stella

• 7765
« Отговор #135 -: Февруари 15, 2012, 08:51:48 pm »

Има си "ангел-хранител", каквато версия се тиражира сред повечето астроложки.  ;D
Че кой ли няма?

Хаха, да това е популярната версия. Закрила от съдбата.
Ама то всеки си има ангел-хранител. С Юпитер в 12-ти дом, вероятно никога няма да остане сама в буквалния смисъл, защото 12-ти дом нали показва как човек прекарва абсолютната самота. А може би ще има щастието да открива своите вътрешни резервни сили. Нали 12-ти дом са нашите "скрити / дълбоки резерви"
« Последна редакция: Февруари 15, 2012, 08:56:48 pm от Stella »

*

Grace

• 2257
« Отговор #136 -: Февруари 15, 2012, 09:57:46 pm »
;D Малко клиенти ще понесат този, на когото плащат, да им говори за комплекси и проекции. Но виж, да чуят, че са с изключителна съдба и потенциал, а това, че са сами и неуспешни, се дължи само на факта, че са на най-високо еволюцоинно ниво и поради това тълпата ги отхвърля и недоразбира, че имат уникалната духовна мисия да облагородяват и спасяват света и затуй да не се занимават със земното мерило за успех и благополучие, че са кристали и проводници на висши енергии на земята, и прочее. Ей на това се хващат :72:. И неволите им стават някак закономерни, обективизирани и извън контрола им и утехата, за която е платено, е "доставена". ;DПС. Това е конкретен пример с една позната. Много ми похвали консултацията, на която е била. Астрологическа консултация, подчерта, в смисъл "Ти-къде-си-тръгнала-с-твоите-лаишки-съвети "Не си преинсталирай компютъра на ретроМерк :blink:"". Каза ми, че просто е била вцепенена, колко много й познала. И после ми преразказа какво й е познала.

абсолютно съм съгласна. 100 %.  :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #137 -: Февруари 15, 2012, 11:00:28 pm »
имам приятелка, която за съжаление все на таквиз попада... ама как да и кажеш, че възвишените енергии дето и се леят, специалното начало на учител прероден в нея, космческия сифон за информация, който й дава специален достъп ( сам по себе си осигурен от подобаващи хора и благородна сума) и т.н.  не са истина.... :-X

в тази връзка Евроком е станала "ченалинг" плескат се карти, връткат се хороскопи....

няма планети в 12 описаната от мен дама

*

Diyana

• 2705
« Отговор #138 -: Февруари 15, 2012, 11:09:53 pm »

Че кой ли няма?

А, вероятно тези със Сатурн в 12-ти си имаме "ангел-похоронитель" ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #139 -: Февруари 15, 2012, 11:13:57 pm »
 вашият все е на диета ;D
чудя се сатурн в 12 освен езотерични убеждения и страхове, набожен ли е? ( по логика за мунданнен управител на 12 =гуру)