Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71409 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: 12-ти дом
« Отговор #100 -: Февруари 14, 2012, 11:41:52 pm »
Това не е тема за художници, а за 12-ти дом.

Имаме си нова тема за тях, споко!  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #101 -: Февруари 14, 2012, 11:44:43 pm »
Ти пък, Хело, съвсем нормално, 12 дом тук сам си се обажда и проговори просто. ;D Трябва да имаме очи и уши за тези естествени случки.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

• 2478
« Отговор #102 -: Февруари 14, 2012, 11:46:11 pm »
Пикасо е новатор за своето време, а и мисля вече сме коментирали защо има известни и неизвестни художници.
На извесните личности е необходимо да имат някакъв аспект на шанса, за да станат известни. Все пак историята ни показва, че всеки известен художник е станал такъв, защото е имал шанса да му се направи добра "реклама".  :blink:

Такъв е случаят и с Ван Гог.
През целия си живот е едва свързвал двата края, умира в болести и нищета. Едва след смъртта си получава признание - картините, за които приживе не е успявал да вземе пукната пара, днес струват милиони.

Братът на Ван Гог, Тео е работил в галерия и всъщност той е правил "реклама" на брат си (продавал му е картините).
Иначе, Ван Гог се прострелва.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Февруари 14, 2012, 11:49:35 pm »
Да, имал е много силна връзка с брат си Тео, който го е подкрепял във всички начинания.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #104 -: Февруари 15, 2012, 12:09:32 am »
Не пълнете темата ми с глупости! Това не е тема за художници, а за 12-ти дом.

Слушам! Синът ми има Венера в 12. Пеех, имам някакви награди от национални ученически конкурси. Не съм се занимавала със солфеж, слухар съм. Не съм полагала усилия да развивам гласовите си възможности и не съм търсила такава изява. Отнемаше ми от времето за по-забавни занимания и ми беше по-скоро досадно. Така че не изпитвам съжаление, че не съм продължила. Факт е, че със сина ми пеем в колата при дълги пътувания и поддържаме и актуализираме песнопойка за из път.
Пак тогава пишех много, като луда, и всякакви жанрове. Имам няколко издадени неща на разни места и няколко песни на местната метъл банда по мои текстове. Разбира се, дарк-енд-драма ;D с психеделични мотиви и тук-таме социална ангажираност.
След това започнах да изучавам литература в университета и разбрах, че всичко вече е написано. И има достатъчно вакантни места за чукча-читатели. И спрях да пиша.

Струва ми се, че всеки е имал такава опитност в младежките си години. Противното би било по-скоро изключение. Майка ми е пеела, баща ми беше талантлив, самоук дърворезбар и линорезбар. Но нямам Венера в 12-ти. Засега :blink:.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Февруари 15, 2012, 12:13:57 am »
Разбира се, дарк-енд-драма ;D с психеделични мотиви и тук-таме социална ангажираност.

Хаха, това ще да е по Луна в Скорпион, но и ВизнИтИ се обаждат.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #106 -: Февруари 15, 2012, 12:15:10 am »

Струва ми се, че всеки е имал такава опитност в младежките си години. Противното би било по-скоро изключение. Майка ми е пеела, баща ми беше талантлив, самоук дърворезбар и линорезбар. Но нямам Венера в 12-ти. Засега :blink:.

Твоята може да е в 1-ви дом или на друго място, на което трябва да е видна. Така хем е силна, хем не се е изявила в творческото направление. Затова чрез връзката с детето ти, то те принуждава да изявиш този талант, който не си развила, като те кара да пеете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #107 -: Февруари 15, 2012, 12:16:26 am »
Разбира се, дарк-енд-драма ;D с психеделични мотиви и тук-таме социална ангажираност.

Хаха, това ще да е по Луна в Скорпион, но и ВизнИтИ се обаждат.  ;D

Ааа, по Визните беше една серия с много претенциозно високоЕнтелектуално хайку. Беше много модерно по едно време ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #108 -: Февруари 15, 2012, 12:18:11 am »
Твоята може да е в 1-ви дом или на друго място, на което трябва да е видна. Така хем е силна, хем не се е изявила в творческото направление. Затова чрез връзката с детето ти, то те принуждава да изявиш този талант, който не си развила, като те кара да пеете.

По Венера в пети дом връзката с детето е някак прозаично очевадна ;D.

« Отговор #109 -: Февруари 15, 2012, 12:37:41 am »
В картите на моите деца Венера е в 12 дом, като дъщеря ми има и Слънце там. И двамата рисуват, сина ми завърши архитектура,а дъщеря ми учи в лицеи по изкуствата със специалност скулптура и графичен дизайн.

Рисуването не минава само с една Венера, важно е къде се намира Меркурий, а за архитектурата трябва и Сатурн.

Сатyрн+Уран+Луна в 1 дом стрелец в широк съвпад с Венера в скорпион в 12 дом, всички те аспектирани от Юпитер,който е на IC. Мерkурий в съвпад с Плутон в скорпион, К2 козирог с Нептун и Марс за цвят...:)

*

AH

• 2201
« Отговор #110 -: Февруари 15, 2012, 05:40:16 am »
Във астро.ком има едно изчисление, като отидеш на pullen/astrolog - simple chart delienation by wallter pullen
Tова върши ли работа?  :blink:

Ако правилно си спомням, беше напълнила един постинг за сънища с твои картинки.
Когато на човек му идва от вътре да се изрази по тоя начин, той си владее звездите в конкретното отношение.
От там на сетне, като с всичко друго – 1% дарба и 99% труд.
Ползва си хороскопа и индикациите за съответната област да засили нещичко, да тушира друго.

« Отговор #111 -: Февруари 15, 2012, 07:37:05 am »

Синът ми има Слънце в 12, а с баща му се разделихме след раждането.

Проявлението на този аспект е започнало още преди раждането. Вие сте имали неразбирателства още преди това. Бащата е бил отчужден емоционално, а след раждането това е станало и на физическо ниво.

съпругът ми е със Слънце/Сатурн в 12 дом, пък родителите му празнуваха златна сватба /50 год.брак/ :mellow:

и да продължа .... :mellow:
дъщеря ми също е с казими Слънце/Юпитер в Телец +Меркурий в 12 дом , пък ние празнувахме сребърна сватба преди време,/25 год.брак/

Хело ще коментираш ли  :o защо  :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #112 -: Февруари 15, 2012, 08:03:47 am »

и да продължа .... :mellow:
дъщеря ми също е с казими Слънце/Юпитер в Телец +Меркурий в 12 дом , пък ние празнувахме сребърна сватба преди време,/25 год.брак/

Хело ще коментираш ли  :o защо  :mellow:

За да разгадаем тайната, трябва да ми отговориш на няколко въпроса.

Първо - Докато ти си била бременна или в ранните години от живота на твоето дете, съпругът ти отсъствал ли е физически от дома  - да е работил да друго място или поради друга причина?

Второ - Докато си била бременна или в ранните години от живота на детето ти, съпругът ти да е отсъствал психически, дали е искал детето, дали е бил твърде зает, за да обръща каквото и да е внимание на бъдещото дете, дали с него не сте се карали по това време и отношенията ви да са били обтегнати тогава?

А може също да е отказвал да поема отговорност за детето и да е оставил изцяло на теб грижите за него. И това може да те е разсърдило.

« Отговор #113 -: Февруари 15, 2012, 08:15:36 am »
отговорям веднага на всички въпроси с не,  :blink: желано второ дете
единствената промяна между раждането на синът ми и дъщеря ми е смяната на две жилища
никой не е отсъствал физически,психически или да е отказвал да поеме отговорност,пък и последното  за всеки от нас е различно дефинирано :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #114 -: Февруари 15, 2012, 08:44:37 am »
Хело, за..и стандартните трактовки на 12 дом. Цял живот живея със стелиуми в 12 дом и повярвай ми: "совите не са това, което са".
Дъщеря ми има Плутон в съвпад с асц. от към 12 дом. Самата тя пише дарк поезия и разкази с някои от които е спечелила литературни конкурси. Аз съм се занимавала с изкуство и част от пътуванията ми зад граница са били по тази линия. Не съм заложила на това (изкуството де), защото съвсем рано осъзнах, че освен талант, дуенде, страст са необходими и точното време, място и хора, които да лансират таланта ти.( а и не съм чак толкова талантлива де. ;D)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #115 -: Февруари 15, 2012, 03:51:19 pm »
Винаги съм била на мнение, че Астрологията не е Психология.
Има психологически момент в астрологията, но не бива да се прекалява, а да се използва с мярка.
Ако в астрологията съдържа 90% психология, тя се обезличава като наука, познаваемостта драстично пада, обикновено се познава с налучкване. Има клиенти, които задават конкретни въпроси и искат конкретни отговори по същество, а не да се точат локуми за майка им и баща им и да се чоплят техните комплекси и проекции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #116 -: Февруари 15, 2012, 03:59:51 pm »
 ;D Малко клиенти ще понесат този, на когото плащат, да им говори за комплекси и проекции. Но виж, да чуят, че са с изключителна съдба и потенциал, а това, че са сами и неуспешни, се дължи само на факта, че са на най-високо еволюцоинно ниво и поради това тълпата ги отхвърля и недоразбира, че имат уникалната духовна мисия да облагородяват и спасяват света и затуй да не се занимават със земното мерило за успех и благополучие, че са кристали и проводници на висши енергии на земята, и прочее. Ей на това се хващат :72:. И неволите им стават някак закономерни, обективизирани и извън контрола им и утехата, за която е платено, е "доставена". ;D

ПС. Това е конкретен пример с една позната. Много ми похвали консултацията, на която е била. Астрологическа консултация, подчерта, в смисъл "Ти-къде-си-тръгнала-с-твоите-лаишки-съвети "Не си преинсталирай компютъра на ретроМерк :blink:"". Каза ми, че просто е била вцепенена, колко много й познала. И после ми преразказа какво й е познала.
« Последна редакция: Февруари 15, 2012, 04:03:57 pm от Diyana »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #117 -: Февруари 15, 2012, 04:47:25 pm »
Има психологически момент в астрологията, но не бива да се прекалява, а да се използва с мярка.
Ако в астрологията съдържа 90% психология, тя се обезличава като наука, познаваемостта драстично пада, обикновено се познава с налучкване. Има клиенти, които задават конкретни въпроси и искат конкретни отговори по същество, а не да се точат локуми за майка им и баща им и да се чоплят техните комплекси и проекции.

Не ме интересува! Да му мислят професионалните астролози. Ако се безпокоиш за мен, не се безпокой, засега няма да ставам астроложка. И определено смятам да разнищвам родовата карма, защото повечето проблеми на хората се дължат на тази карма.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #118 -: Февруари 15, 2012, 05:50:03 pm »

Не ме интересува! Да му мислят професионалните астролози. Ако се безпокоиш за мен, не се безпокой, засега няма да ставам астроложка. И определено смятам да разнищвам родовата карма, защото повечето проблеми на хората се дължат на тази карма.
Опа, Hm ще взема отношение по въпроса. Бъркаш астрологията с врачуването в първом. Второ родовата карма си е родова карма, ти като психолог на никой няма да помогнеш запознавайки се с родовата му карма астрологично  :-\
Не знам защо, но хората си затварят очите пред очевАден факт, ако не могат да си помогнат, няма кой да им помогне по тези специфични за мен въпроси.
Реалните проблеми които имат хората са част от СЕГА, другото е опция  :blink:
Астрологията може да ти помогне на теб като психолог да имаш по-голяма разбиране за цялото.

Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Divna

• 2478
« Отговор #119 -: Февруари 15, 2012, 06:07:09 pm »

Астрологията помага на индивида да се самоопознае по-добре. Това е ролята на астропсихологията. Проблеми е имало и ще има. Те са част от живота, но когато се познаваме по-добре, може да решаваме и проблемите си по-бързо и да не са така болезнени.
Аз не мисля, че за моите проблеми са виновни родителите ми, баба ми, дядо ми ... или който си избереш там от рода ми. Достатъчно съм зряла, за да поемам отговорност и да се мъча да си решавам проблемите без да виня родатат ми за това. Иначе, да, много по-лесно е да си намерим виновник и тоя виновник да не сме ние самите.  ;)