Тъй, свърших и мога да поспамя, че откога се точа...

.
Сатурн в 12-ти дом. Била съм желано дете. Родителите ми са пренебрегнали мнението на родата си \нищо драматично, просто са мислили, че им е рано още

\, за да се преместят в друг град и да заживеят заедно. Между другото, Хело, са ти били колеги

. По това време и двамата са учителствали в някакво високопланинско село "по разпределение" преди университета.
Сатурн е на асц. и е заточен и в съвпад с Кету - родила съм се с тегло 2 и нещо килограма, длъгунеста и поради това още по-страховито кльощава. Изглеждала съм крехко и чупливо бебе, баба ми е очаквала, че няма да изкарам и месец. Всъщност, въпреки тази привидност, съм доста жилава и не съм се разболявала сериозно.
Три-четири дни след раждането баща ми влиза в казарма и в следващите три години може би ме е виждал три-четири пъти. В резултат от тези кратки свиждания аз самоотвержено съм прегръщала всеки униформен милиционер, пожарникар или военен на улицата с възгласа "татиии!". Така че, Сатурн в 12-ти е буквален, като при Анабел.
Но родителите ми не са се разделяли след това. Не мисля, че въобще им е хрумвало. Той беше Рибешки стелиум с Луна в Скорпион, тя е Скорпионски стелиум с Водолейска Луна. Така че за студенина, дистанцираност и отчуждение въобще не може да се говори. Емоция, страсти, любвеобилност и емпатия вкъщи до степен, че като нищо биха удавили някой по-огнен типаж.
Факт е, обаче, че отношенията с баща ми са били сложни през по-голямата част от живота ми, но това не е защото е сатурнов тип, а щото беше много нептунов :blink: за моя вкус.
Тоест, в разпределението на ролите в семейната динамика, сатурновата роля по-скоро е моята. От доста ранна възраст.
В картата ми има още едно буквално проявление на Сатурн в 12 в напрегнат аспект към светилата - ранна загуба на бащата - физическо отсъствие след раждането и смърт малко след Сатурнов възврат.
За богинята на трети дом пак съм съгласна с Анабел, че там е мястото на Господарката на хороскопа, Луната. Трети дом е радост на Луна. Девети дом е Бог - там е Господарят-Слънце. По Слънцето в картата, а не по Юпитер би трябвало да съдим за Висшата, абсолютна истина, валидна за натива...