Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71469 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: 12-ти дом
« Отговор #20 -: Февруари 06, 2012, 06:52:28 pm »
но да не забравяме, че според класическата астрология това е домът на злия гений (демон)

В смисъл?

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #21 -: Февруари 06, 2012, 07:03:06 pm »
А смисъла ще си го тълкуваш ти, това е класическото наименование, както 2 дом е "долната врата", трети "богинята", 11 дом - "добрия гений" и т.н.

12 дом по дефиниция се свързва с болестите, неудачите, самотата и т.н. и независимо дали е "пред-натален" отговаря за физически несполуки, които ако са ти заложени в живота, ще се случват от самото ти зачеване. Лично аз не го приемам толкова фатално този дом, за мен той е свързан МНОГО повече с желанията на душата, която е в затвор в нашето тяло и явно има си има механизми за отмъщение, когато не и се удовлетворяват желанията.  :P
When One Door Closes Another Door Opens

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #22 -: Февруари 06, 2012, 07:21:01 pm »
За Чернобил - милиони са родени около ядрената катастрофа, не само тук в България, така, че не мисля, че може да е обективен фактор.
Да, ама пък може и да се отразява в картите..

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #23 -: Февруари 06, 2012, 08:10:09 pm »

А смисъла ще си го тълкуваш ти, това е класическото наименование, както 2 дом е "долната врата", трети "богинята", 11 дом - "добрия гений" и т.н.

Къде си чела за това? Трети дом бих го свързала с богиня, само ако това е богинята Сарасвати.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #24 -: Февруари 07, 2012, 08:52:11 am »
Хело, мога да ти цитирам и точни издания, които съм цитирала и преди, но го има и в нета, размисли се малко, по кои ключови думи да откриеш сайтовете.... това са класическите наименования на домовете в европейската астрология (Гърция/Рим).  ;)

И ако никога не си ги чувала, значи никога не си чела класическите трудове по астрология....което все пак е полезно, защото съвременната психоанализа и т.н. са изключително субективни, едно е блестящ интелект, концентриран и т.н. като Юнг/Фройд да те анализира, друго е поредната амбиция с диплома от ВУЗ да ти прави анализ..... В класическата астрология са зададени правила, които максимално избягват субективизма, което пък води до ФАТАЛИЗЪМ....

Сарасвати, не е класически архетипен образ от Европа, но може да се обобщи някакъв подобен образ....ведическата астрология тук не е замесена.  :P

*

Anabell

• 2022
« Отговор #25 -: Февруари 07, 2012, 08:59:10 am »
За Чернобил - милиони са родени около ядрената катастрофа, не само тук в България, така, че не мисля, че може да е обективен фактор.
Да, ама пък може и да се отразява в картите..

Следователно всички деца родени около катастрофата, в радиус от 5000 км от Чернобил, времеви диапазон - 18 месеца (пак да е като радиус, но във времето), трябва да имат натоварен 12 дом....

« Отговор #26 -: Февруари 07, 2012, 09:18:47 am »

Синът ми има Слънце в 12, а с баща му се разделихме след раждането.

Проявлението на този аспект е започнало още преди раждането. Вие сте имали неразбирателства още преди това. Бащата е бил отчужден емоционално, а след раждането това е станало и на физическо ниво.

съпругът ми е със Слънце/Сатурн в 12 дом, пък родителите му празнуваха златна сватба /50 год.брак/ :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #27 -: Февруари 07, 2012, 09:24:16 am »
Е Стреличке, ама как може така, да проваляш на Хело теориите !!!!!!! :rolf: :rolf: :haha:

Когато някой тръгне да ни обяснява КОЛКО е зле положението и колко е проблематично, в никакъв случай не трябва да намираме решение, и да внасяме светъл лъч надежда, щот как ще ни контролират, обяснявайки ни каква е правата вяра и ПРАВИЛНОТО решение на проблема (а само те БОГОИЗБРАНИТЕ, естествено ги знаят)....
 ;)

« Отговор #28 -: Февруари 07, 2012, 09:37:24 am »
цитирам другаря Инок:

"За 12ти дом зависи. Вярно че е най-общо е дом на загубите. Ама човек може да загуби и някой свой страх например. Или пък да се наслади на "загубата" на аза си (8ми от 5ти)  или пък да "загуби" връзката с дома си и да попътува (9ти от 4ти).

"Загубите" понякога са много приятни неща...."

Меркурий в Козирог е бетон на фактите :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Февруари 07, 2012, 12:24:55 pm »
"Загубите" по 12 дом могат да бъдат и в друга форма, според приоритетите на натива, например за хазарт или за благотворителност.
12ти дом от всеки дом в хороскопа показва къде "изтичат" ресурсите на съответния дом.
Като 8ми от 5ти 12 дом може да показва по какво можем да изгубим ума си (в пряк и преносен смисъл), т.е. при какви обстоятелства и за какво сме склонни да прахосваме енергията си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #30 -: Февруари 07, 2012, 06:04:56 pm »
Хело, мога да ти цитирам и точни издания, които съм цитирала и преди, но го има и в нета, размисли се малко, по кои ключови думи да откриеш сайтовете.... това са класическите наименования на домовете в европейската астрология (Гърция/Рим).  ;)

И ако никога не си ги чувала, значи никога не си чела класическите трудове по астрология....което все пак е полезно, защото съвременната психоанализа и т.н. са изключително субективни, едно е блестящ интелект, концентриран и т.н. като Юнг/Фройд да те анализира, друго е поредната амбиция с диплома от ВУЗ да ти прави анализ..... В класическата астрология са зададени правила, които максимално избягват субективизма, което пък води до ФАТАЛИЗЪМ....

Сарасвати, не е класически архетипен образ от Европа, но може да се обобщи някакъв подобен образ....ведическата астрология тук не е замесена.  :P

Що не станеш политик? Умееш много да пишеш и в същото време нищо да не кажеш.

Кажи коя богиня отговаря на 3-ти дом, щото изобщо няма нищо общо с богиня. Хермес е хермафродит.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #31 -: Февруари 07, 2012, 06:19:06 pm »
 :rolf: :rolf:

който може да чете между редовете, разбира, който не може... негов проблем.  ;)

Има достатъчно литература по темата, и в нета и на пазара.  ;D Форумът не е за това... да си обясняваме А,Б - то.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #32 -: Февруари 07, 2012, 06:22:40 pm »
:rolf: :rolf:

който може да чете между редовете, разбира, който не може... негов проблем.  ;)

Има достатъчно литература по темата, и в нета и на пазара.  ;D Форумът не е за това... да си обясняваме А,Б - то.

Затова и не смятам да ти обяснявам А, Б-то. И престани да спамиш темата ми с малоумията си!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Февруари 07, 2012, 06:38:24 pm »
И престани да спамиш темата ми с малоумията си!

Що да са малоумия?
Споделила е доста неща от основите на класическата астрология, полезно е да се знаят.
Друг е въпросът колко от античните афоризми са приложими в днешни времена...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #34 -: Февруари 07, 2012, 08:34:38 pm »
За един малоумия, за друг информация, за трети знания... прочитът зависи единствено и само от читателя.  :P

Свободен форум, свободни теми.  ;)

Обидите по принцип са признак на безсилие. И в този форум не се употребяват от много хора, което е добре, значи, че членовете се само_уважават преди всичко.  ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #35 -: Февруари 09, 2012, 01:23:01 am »
Тъй, свърших и мога да поспамя, че откога се точа... ;D.

Сатурн в 12-ти дом. Била съм желано дете. Родителите ми са пренебрегнали мнението на родата си \нищо драматично, просто са мислили, че им е рано още :P\, за да се преместят в друг град и да заживеят заедно. Между другото, Хело, са ти били колеги :P. По това време и двамата са учителствали в някакво високопланинско село "по разпределение" преди университета.

Сатурн е на асц. и е заточен и в съвпад с Кету - родила съм се с тегло 2 и нещо килограма, длъгунеста и поради това още по-страховито кльощава. Изглеждала съм крехко и чупливо бебе, баба ми е очаквала, че няма да изкарам и месец. Всъщност, въпреки тази привидност, съм доста жилава и не съм се разболявала сериозно.

Три-четири дни след раждането баща ми влиза в казарма и в следващите три години може би ме е виждал три-четири пъти. В резултат от тези кратки свиждания аз самоотвержено съм прегръщала всеки униформен милиционер, пожарникар или военен на улицата с възгласа "татиии!". Така че, Сатурн в 12-ти е буквален, като при Анабел.

Но родителите ми не са се разделяли след това. Не мисля, че въобще им е хрумвало. Той беше Рибешки стелиум с Луна в Скорпион, тя е Скорпионски стелиум с Водолейска Луна. Така че за студенина, дистанцираност и отчуждение въобще не може да се говори. Емоция, страсти, любвеобилност и емпатия вкъщи до степен, че като нищо биха удавили някой по-огнен типаж.

Факт е, обаче, че отношенията с баща ми са били сложни през по-голямата част от живота ми, но това не е защото е сатурнов тип, а щото беше много нептунов :blink: за моя вкус.

Тоест, в разпределението на ролите в семейната динамика, сатурновата роля по-скоро е моята. От доста ранна възраст.

В картата ми има още едно буквално проявление на Сатурн в 12 в напрегнат аспект към светилата - ранна загуба на бащата - физическо отсъствие след раждането и смърт малко след Сатурнов възврат.

За богинята на трети дом пак съм съгласна с Анабел, че там е мястото на Господарката на хороскопа, Луната. Трети дом е радост на Луна. Девети дом е Бог - там е Господарят-Слънце. По Слънцето в картата, а не по Юпитер би трябвало да съдим за Висшата, абсолютна истина, валидна за натива...
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #36 -: Февруари 09, 2012, 06:55:07 am »

Сатурн е на асц. и е заточен и в съвпад с Кету -

Гокленов, а:)

И по много начини акцентиран:) - перманентни провокации и големи възможности:)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #37 -: Февруари 09, 2012, 08:20:05 am »
Девети дом е Бог - там е Господарят-Слънце. По Слънцето в картата, а не по Юпитер би трябвало да съдим за Висшата, абсолютна истина, валидна за натива...

Да, Слънцето е източникът на светлина, не Юпитер. По принцип съм забелязала, че хора с Юпитер в Риби (доста са около мен и имам наблюдения), са позитивни са, не се отчайват, имат вътрешна "хармония", но това е съвсем различно от усещането за "божия дух", "божията воля" - истината (Слънцето).

« Отговор #38 -: Февруари 09, 2012, 01:49:47 pm »
 ;D И аз да се включа като Дияна. Също 12-ти домен Сатурн, желано дете съм била, 2-ро подред. Майка ми Телец с Луна Водолей /мир на духа й/ баща ми Скорпион с Луна Козирог - няма раздели. Нямам спомен да е имало проблеми в семейството. Поне не са рефлектирали върху нас децата. Майка ми каза, че когато тръгнала да ражда, топлият бял вятър я издухал до болницата. Нормално бебе с малък ръст....на 6-ия месец откриват, че съм с луксация. С каиши до 1 годинка и съм се оправила. Боледувах често - от респираторни заболявания, два пъти си спомням че лежах в болница,  сигурно са били повече, бебешките годинки не си ги спомням...Бронхомневмонии и веднъж от натравяне със син камък...Само че в детството ми няма нищо Сатурново, по-думите на брат ми, винаги съм била "серсем птиче"....по-скоро Нептун ми е повлиял. Израстнах с приказки и мечти....Мисля си, че нещо има сбъркано относно интерпретацията на 12-ти дом. Всъщност планетите там са най-близко до твоя взор когато се раждаш и се предполага, че според разположението им чисто геометрически,  ще имат най-силна енергетика..защото са в непосредствена близост над очите ти и първо те те осветяват. По тази логика, тези които имат планети в 12-ти дом тяхното проявление, ще е най-силно. Е, тук вече зависи аспектацията им...Както се казва както могат да те издигнат нависоко, така и да те задълбаят надълбоко...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #39 -: Февруари 09, 2012, 02:48:19 pm »
;D И аз да се включа като Дияна. Също 12-ти домен Сатурн, желано дете съм била, 2-ро подред. Нямам спомен да е имало проблеми в семейството. Поне не са рефлектирали върху нас децата.  Нормално бебе с малък ръст....на 6-ия месец откриват, че съм с луксация. С каиши до 1 годинка и съм се оправила.

Асцендентът ти Стрелец ли беше? Ако е, това би дало обяснение за луксацията. Нали Стрелец управлява тазобедрените стави.

И втори въпрос - ти като си била с тези каиши, стояла ли си в болницата и следователно отделена от майка си през този период от 6-месечна възраст до навършване на 1 година?