Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71384 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: 12-ти дом
« Отговор #60 -: Февруари 13, 2012, 09:14:01 am »
Не. При мен Венера е У12, 1 и 8 и е на трон. Рядко се влюбвам, дори е доста трудно. Някак си съм имунизирана, но като се влюбя, е силно. Досега не се е случвало да съм влюбена в някой, който не отговаря на чувствата ми, освен Ивайло в 6-ти клас, който беше казал, че съм сладка, но Анета е по-сладка  ;D ;D ;D
Определено последна разбирам, когато някой е влюбен в мен, нямам реален поглед в тази насока и отричам до последно, ако това ти върши работа.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #61 -: Февруари 13, 2012, 05:07:07 pm »
При мен върха на куспидата на 12-ти дом попада в Рак, там е ретро Марс. Майка ми е сънувала (Рак - интуиция) датата ми на раждане, а по време на самото раждане акушера се е бавел, настъпили са усложнения и се е наложило да ме раждат секцио (ретро Марс) У12 дом е в Дева във втори..
:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #62 -: Февруари 13, 2012, 05:13:22 pm »
При мен върха на куспидата на 12-ти дом попада в Рак, там е ретро Марс. Майка ми е сънувала (Рак - интуиция) датата ми на раждане, а по време на самото раждане акушера се е бавел, настъпили са усложнения и се е наложило да ме раждат секцио (ретро Марс) У12 дом е в Дева във втори..

Като си бил малък, родитеите ти изисквали ли са от теб пълно послушание и спирали ли са свободната ти изява - например, ти да искаш да играеш, а вместо това да те карат да вършиш нещо друго, което отнема много време?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #63 -: Февруари 13, 2012, 05:20:21 pm »
Има ли хора с Юпитер в 12-ти дом? В книгата на Зондаг пише, че това може да покаже, че майката е искала да учи, но не е могла и заради това е била домакиня.

« Отговор #64 -: Февруари 13, 2012, 05:23:26 pm »

Като си бил малък, родитеите ти изисквали ли са от теб пълно послушание и спирали ли са свободната ти изява - например, ти да искаш да играеш, а вместо това да те карат да вършиш нещо друго, което отнема много време?
Еми родителите ми не точно, но баба ми и дядо ми да. Като малък живеех ту при нашите, ту при баба и дядо. Те държаха на пълен ред и дисциплина а "у нас" беше точно обратното хаха
:)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #65 -: Февруари 13, 2012, 05:34:33 pm »
Например, детето с Уран в 12-ти дом се ражда с идеята, заседнала дълбоко в ума му, че животът е непредсказуем или че нещо може внезапно да се промени. Оттам нататък му е трудно да се приспособява с лекота към каквото и да било  заради това неопределено, но всепроникващо чувство, че разрухата дебне зад ъгъла.

По тоз показател вече си ме интервюирала, ама мисля, че тъкмо заради това продължението е точно обратното.

Сатурн в 12 и Юпитер на куспидата му, не мои, ама нито е отсъствал баща, нито майката необразована/домакиня.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #66 -: Февруари 13, 2012, 05:40:43 pm »
Например, детето с Уран в 12-ти дом се ражда с идеята, заседнала дълбоко в ума му, че животът е непредсказуем или че нещо може внезапно да се промени. Оттам нататък му е трудно да се приспособява с лекота към каквото и да било  заради това неопределено, но всепроникващо чувство, че разрухата дебне зад ъгъла.

По тоз показател вече си ме интервюирала, ама мисля, че тъкмо заради това продължението е точно обратното.

Сатурн в 12 и Юпитер на куспидата му, не мои, ама нито е отсъствал баща, нито майката необразована/домакиня.

Със Сатурн в 12-ти дом може бащата да не е отсъствал, но да показва един страх на майката или безсилие да се справи с някакви задължения, заради бащата. Може бащата да е проявявал слабост или да е имало нещо друго, заради което майката да е била недоволна от него и да не е могла да разчита на него.

При Юпитер в 12-ти дом сега мисля, че може майката или бащата например силно да са искали да учат нещо, но да не са могли.
Човекът, който има такъв аспект учил ли е това, което е искал?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #67 -: Февруари 13, 2012, 05:43:16 pm »

Еми родителите ми не точно, но баба ми и дядо ми да. Като малък живеех ту при нашите, ту при баба и дядо. Те държаха на пълен ред и дисциплина а "у нас" беше точно обратното хаха

Ти обичаш ли да си в ролята на защитник на по-слабите?

И можеш ли да защитаваш сам себе си? Страх ли те е от открита конфронтация? Страхуваш ли се да поискаш нещо за себе си?

« Последна редакция: Февруари 13, 2012, 05:49:40 pm от Hm »

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #68 -: Февруари 13, 2012, 05:51:02 pm »
Юпитер в 12 дом не означаваше ли също много силен ангел хранител?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

sunrain

• 6710
« Отговор #69 -: Февруари 13, 2012, 05:56:20 pm »

Учил е нещо, което от малък е показал като умения. Значи, да. Това и дето му се отдава така добре, го упражнява като професия.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #70 -: Февруари 13, 2012, 05:57:50 pm »

Учил е нещо, което от малък е показал като умения. Значи, да. Това и дето му се отдава така добре, го упражнява като професия.

Сега четох, че Юпитер в 12-ти дом може да означава, че човекът ще избере своя религия, различна от тази на семейството му. Възможно е дори да жертва семейството си, заради избора на религия.

Юпитер в 12-ти дом може да означава и че един от родителите на човека е искал да бъде лекар или учител, мечтаел е да пътушества или да учи, но не е имал възможност.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #71 -: Февруари 13, 2012, 06:03:32 pm »
Какво може да значи Меркурий в 12 дом?
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #72 -: Февруари 13, 2012, 08:26:03 pm »
Ретрограден Хирон - 12 дом, Дева
Хирон съвпад АС
Хирон квадрат Луна
Обърква ме този Хирон нещо, доста противоречиви неща изчетох.

Преди раждането ми не е имало нищо осбено мисля. Смятали са ме за момче, а като новородено съм приличала на извънземно, това е. :D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #73 -: Февруари 14, 2012, 08:11:15 am »
Да обсъдим и Венера!  ;D

Четох в книгата на Зондаг, че когато Венера е в този дом, значи майката е имала някакъв артистичен талант, който не е развивала. После детето трябва да компенсира за това, а може и чрез детето майката да успее да компенсира, като докато е още малко, то я подтиква да изявява отново този талант, защото му харесва.

При мен това важи! Целият ми 12-ти дом е във Везни! Моята майка, която е зодия Телец е можела да пее много добре. И е пеела всеки ден. Но после, по стечение на обстоятелствата е спряла съвсем. Майката на майка ми е била диригентка на хор и също е пеела и е съветвала майка ми да пее всеки ден. Бащата на майка ми е свирил на цигулка. Така че има някакъв артистичен талант, който може би се предава от поколение на поколение или поне наклонности.

Аз не мога да пея, но пък от малка рисувах добре. После спрях напълно. Обаче сега компенсирам, като пак рисувам.

При вас има ли такова нещо?

« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 04:37:45 pm от Hm »

*

AH

• 2201
« Отговор #74 -: Февруари 14, 2012, 12:56:15 pm »
Обаче сега компенсирам, като пак рисувам.

Рисуване казваш
За изява на такъв талант е добре в радикса да имаме следното:
Планети, силни и на видно място: Слънце, Венера, Меркурий.
Знаци – Рак, Лъв, Овен и Риби
Аспекти между: Слънце/Венера/Меркурий;  Слънце/Луна/Венера; Слънце/Хирон/Плутон; Слънце/Марс/Нептун
Стихии- вода и огън
Кръст- неподвижно- подвижен
Домове силни- 5-ти, 2-ри, 4-ти, 11-ти. Слаби – 6-ти, 12-ти, 7-ми.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #75 -: Февруари 14, 2012, 01:41:50 pm »
Обаче сега компенсирам, като пак рисувам.

Рисуване казваш
Аспекти между: Слънце/Венера/Меркурий;  Слънце/Луна/Венера; Слънце/Хирон/Плутон; Слънце/Марс/Нептун
Стихии- вода и огън

Божее, колко неща! Аз имам Слънце, Венера и Меркурий в Телец. Венера и Меркурий са в 7-ми дом. Асцендент Везни.

Но и не е нужно да се търси по толкова показатели. Аз рисувам просто така. Не като професия.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #76 -: Февруари 14, 2012, 01:48:15 pm »
Често в картите на известни и добри художници...,както и на хора на изкуството се срещат цели стелиуми в 12-ти дом.
12-ти дом е и дом на колективната карма...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #77 -: Февруари 14, 2012, 03:04:44 pm »
Да обсъдим и Венера!  ;D

Четох в книгата на Зондаг, че когато Венера е в този дом, значи майката е имала някакъв артистичен талант, който не е развивала. После детето трябва да компенсира за това, а може и чрез детето майката да успее да компенсира, като докато е още малко, то я подтиква да изявява отново този талант, защото му харесва.

При мен това важи! Целият ми 12-ти дом е във Везни! Моята майка, която е зодия Телец е можела да пее много добре. И е пеела всеки ден. Но после, по стечение на обстоятелствата е спряла съвсем. Майката на майка ми е била диригентка на хор и също е пеела и е съветвала майка ми да пее всеки ден. Бащата на майка ми е свирил на цигулка. Така че има някакъв артистичен талант, който може би се предава от поколение на поколение или поне наклонности.

Аз не мога да пея, но пък от малка рисувах добре. После спрях напълно. Обаче сега компенсирам, като пак рисувам.

При вас имали такова нещо?

При мен Венера е в 12 дом но 12 се управлява от Луна. Майка ми е искала да свири на цигулка като малка но не е имала възможност. В замяна на това ни караше и двамата с брат ми да ставаме цигулари . Това беше ужаса на живота ми Ненавиждах цигулката, но с точилка в ръка , майка успяваше да ни накара да свирим. Този тормоз продължи 6-7 години....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #78 -: Февруари 14, 2012, 03:13:24 pm »
Рисуване казваш
Стихии- вода и огън

Аз се занимавам с рисуване от малка и завърших бакалавър изобр. изкуства.
Не знам какво значи силни или на видно място, Слънце ми е в Дева, Венера в Скорпион, Меркурий във Везни... никоя не е силна май...
Между Слънце/Венера/Меркурий нямам мажорни аспекти. Опозиция Слънце - Луна. Слънце квадрат Хирон и Нептун, тригон с Марс. Имам доста вода.. Кръстове нямам, освен ако не броим аспекти на Хирон. Нямам идея кои са ми слаби или силни домове..

Ама те толкова възможности, че всеки ще си открие поне няколко.

« Отговор #79 -: Февруари 14, 2012, 03:55:51 pm »
В картите на моите деца Венера е в 12 дом, като дъщеря ми има и Слънце там. И двамата рисуват, сина ми завърши архитектура,а дъщеря ми учи в лицеи по изкуствата със специалност скулптура и графичен дизайн. Аз от малка исках да уча в художествената гимназия в Казанлък, но родителите ми бяха против. Но винаги съм рисувала защото ми доставя удоволствие, а също така се освобождавам от негативна енергия. В моята карта Слънце е във везни, Венера в скорпион и Меркурий във везни. Меркурий управлява 2 дом и се намира в дома си. Парите които печеля са благодарение на хобито ми, което е свързано и с рисуване, така че при мен е ежедневие да имам под ръка лист и молив.