Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71329 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: 12-ти дом
« Отговор #80 -: Февруари 14, 2012, 04:41:31 pm »
В картите на моите деца Венера е в 12 дом,

вероятно има компенсиращи фактори.
Талантът не обича да се подчинява/6-ти дом/; да се съобразява с другите/7-ми дом/ и ограничения и криене /12-ти дом/.

*

AH

• 2201
« Отговор #81 -: Февруари 14, 2012, 04:50:27 pm »
Аз се занимавам с рисуване от малка и завърших бакалавър изобр. изкуства.
Не знам какво значи силни или на видно място, Слънце ми е в Дева, Венера в Скорпион, Меркурий във Везни... никоя не е силна май...
Между Слънце/Венера/Меркурий нямам мажорни аспекти. Опозиция Слънце - Луна. Слънце квадрат Хирон и Нептун, тригон с Марс. Имам доста вода.. Кръстове нямам, освен ако не броим аспекти на Хирон. Нямам идея кои са ми слаби или силни домове..

Ама те толкова възможности, че всеки ще си открие поне няколко.

Силата на планетите се изчислява от астрологичната програма или пък ползвай теста на Келвин, с някои уговорки:)

Видни места са например МЦ, Асц:)

А кръст- в смисъл на линиите на Асц/Дес и ИЦ/МЦ в кардинални, неподвижни или подвижни знаци.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #82 -: Февруари 14, 2012, 07:16:30 pm »
Във астро.ком има едно изчисление, като отидеш на pullen/astrolog - simple chart delienation by wallter pullen
Tова върши ли работа?  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #83 -: Февруари 14, 2012, 08:08:38 pm »
В картите на моите деца Венера е в 12 дом, като дъщеря ми има и Слънце там. И двамата рисуват, сина ми завърши архитектура,а дъщеря ми учи в лицеи по изкуствата със специалност скулптура и графичен дизайн.

Рисуването не минава само с една Венера, важно е къде се намира Меркурий, а за архитектурата трябва и Сатурн.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #84 -: Февруари 14, 2012, 08:31:07 pm »
В картите на моите деца Венера е в 12 дом,

вероятно има компенсиращи фактори.
Талантът не обича да се подчинява/6-ти дом/; да се съобразява с другите/7-ми дом/ и ограничения и криене /12-ти дом/.

Има и друг начин на тълкуване...не мислиш ли? :mellow:
Таланта е нещо , което всеки носи и във всяка карта има 5-ти дом/дом на таланта/...,но неговото развитие се случва с труд/6-ти дом мунданна дева/ , за да работи за другите /7-ми дом/ чрез творчеството на своята работа....
Таланта е там където е божествената искра...,а тя е в 12-ти дом...там където е канала с отвъдното...
За пример много карти...Тази за която се сещам е на Мадона-стелиум в 12-ти дом...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #85 -: Февруари 14, 2012, 08:43:07 pm »

Рисуване казваш
За изява на такъв талант е добре в радикса да имаме следното:
Планети, силни и на видно място: Слънце, Венера, Меркурий.
Знаци – Рак, Лъв, Овен и Риби
Аспекти между: Слънце/Венера/Меркурий;  Слънце/Луна/Венера; Слънце/Хирон/Плутон; Слънце/Марс/Нептун
Стихии- вода и огън
Кръст- неподвижно- подвижен
Домове силни- 5-ти, 2-ри, 4-ти, 11-ти. Слаби – 6-ти, 12-ти, 7-ми.

Бих добавила и въздух. За рисуването (ако не е чисто копиране или репродукциране) се изисква силно въображение. Само с емоции (вода) и хъс (огън) не става.  ;) За скулпурата и архитектурата се изисква земя.

ПП: Ан, оста 6/12 дали силно е поставена при поетите? Имам такива лични наблюдения при мои познати (неизвестни все още за обществото) поети.

*

abroad

• 2187
« Отговор #86 -: Февруари 14, 2012, 08:51:25 pm »
силното въображение е приоритет на водата, въздухът е твърде интелектуален за тая работа
и малко креативна земя за реализация :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #87 -: Февруари 14, 2012, 08:58:40 pm »
силното въображение е приоритет на водата, въздухът е твърде интелектуален за тая работа

Как ще изразим емоцията ако го няма въздуха (да помислим малко)? То емоции всеки има, но всеки ги изразява по различен начин.

*

Марая

• 28287
« Отговор #88 -: Февруари 14, 2012, 09:07:29 pm »

Как ще изразим емоцията ако го няма въздуха (да помислим малко)? То емоции всеки има, но всеки ги изразява по различен начин.

Изразяваме чрез Слънцето и управителя на АСЦ и МЦ... :wub:

Има карти , които са фрустрирани от въздушни елементи...значи ли , че не могат да изявяват емоции? :rolleyes:

Този ми е любим...

Димитър Казаков (известен и като Нерон) е роден на 22 юни 1933 г. в село Царски извор, Великотърновско. През 1965 г. завършва специалност „Графика“ при проф. Евтим Томов в Художествената академия. След 1978 година напуска работа и става художник на свободна практика, като посвещава цялото си време на изкуството. Рисува непрекъснато и навсякъде. Цялото му сърце, мисъл и енергия са посветени на изкуството – живее и диша чрез него. Прави десетки изложби в най-престижните галерии в Ню Йорк, Париж, Мадрид, Виена, Токио, Торонто, Атина, Базел, Люксембург. Творби на Нерон са притежание на Националния фонд за съвременно изкуство в Лувъра, Париж, в музея „А. С. Пушкин“, Москва, в Императорската колекция Токио. Умира през 1992 г.

И нещо от Иван Мърквичка...още един любимец!

Професор Иван Мърквичка (Ян Вацлав Мърквичка) e роден в село Видим при Дуба, Чехия през 1856 година, на 23 април. Живописец, педагог и обществен деец. Учи в Пражката академия за изобразителни изкуства и в Мюнхенската художествена академия.
По покана на Правителството на Източна Румелия през 1881 година идва в България. Назначен е като учител в Пловдив, в гимназията „Св. св. Кирил и Методий" (Жълтото училище, известно още като Геровото училище), а по-късно в гимназия „Александър I".
Свързва се с най-изявените културни дейци в града - Иван Вазов, Константин Величков, Петко Каравелов, Петко Р. Славейков. Самия Константин Величков взема уроци по живопис при него. Двамата обсъждат възможностите за откриване на Рисувално училище в Пловдив, подготвят законопроект, който да бъде внесен в Областното събрание, но обявяването на Съединението (1885) осуетява идеята. Училището става факт през 1896, а Мърквичка негов първи директор.
През 1886 година урежда първата си самостоятелна изложба; участва и в две съвместни изложби с Антон Митов, който също е учител в гимназията. От пловдивския период са част от най-известните му картини: „Пловдивски пазар" (1883, НХГ), „Сакаджии" (1887, НХГ), „Циганска веселба" (1887, НХГ), „Птицепродавец" (1887, НХГ), „Пазар в Пловдив" (1888) и др.
През 1889 година се установява в София. Краткотрайното му завръщане в Пловдив след три години е свързано с участие в специалната изложба, уредена в Главния павилион на Първото българско земеделско-промишлено изложение (1892); тук той се представя с макет на скулптурата „България - покровителка на земеделието и занаятите", и с 15 картини, сред които и „Улица в Пловдив". Негов е и официалният плакат на изложението.
Заедно с археолога и нумизмат Вацлав Добруски са автори на тогавашния герб на България. През 1918 година е избран за дописен член на БАН.
След повече от четири десетилетия се завръща в Чехия, където умира на 16 май 1938.
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 09:17:01 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Февруари 14, 2012, 09:15:48 pm »
Рисуването не минава само с една Венера, важно е къде се намира Меркурий, а за архитектурата трябва и Сатурн.

За архитектура, строителство и инженеринг си трябват малефици - Марс, Сатурн, възли, ако разглеждаме само септенера.

При художниците често се срещат съчетания Слънце/Венера/Меркурий, Слънце/Венера/Марс + Юпитер или Нептун. Но и това не е правило, има изключения. В случая говоря за художници с въображение, а не драскачи. В абстрактното изкуство сигурно има участие и Уран.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #90 -: Февруари 14, 2012, 09:16:54 pm »

Защо една картина необходимо ли е да я обясниш с думи, за да разбере гледащия я посланието, което е вложил в нея художника ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Февруари 14, 2012, 09:19:53 pm »
В картата на Фрея , забелязах Уран в стрелец в 12-ти дом...Слънцето е в интересен градус и на интересно място...Бас държа, че тя хваща четката от време на време...и при това си пада по авангардно изкуство...Не мисля , че има афенитет към традицията....

*

Divna

• 2478
« Отговор #92 -: Февруари 14, 2012, 09:34:17 pm »
Виждам, че нещата започват да "намирисват" на недоразбиране.  :blink:

Имаме визуални изкуства и пластични.
Сега не ми се изнасят лекции, че не искам да се пиша на много знаеща в тая област пред всички тук, но все пак това ми е професията.
Към категорията "художници" вие кои включвате? Защото художник може да бъде един живописец, художник може да е и един график, един склуптор и т.н.
Живописецът пък от своя страна може да е стенописец или иконописец. Може да се занимава с абстрактно изкуство също за което се изисква много силно въображение, което не е достатъчно ако ще й всички 10 планети да са във водни знаци. Трябва въздух.
Намерете ако желаете да разгледаме карти на абстрактни художници.

Марая, всеки изразява емоциите си по различен начин.
Като има силен вятър, водата започва да образува даже енергия? Въздухът задвижва. На вода без въздух и казват мъртва вода.
Въображението е това да оставим емоциите да "полетят" ако щеш в друго измерение. Затова се казва, че въобъжението няма граници.

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Февруари 14, 2012, 09:43:32 pm »

Сега не ми се изнасят лекции, че не искам да се пиша на много знаеща в тая област пред всички тук, но все пак това ми е професията.
Към категорията "художници" вие кои включвате? Защото художник може да бъде един живописец, художник може да е и един график, един склуптор и т.н.
Живописецът пък от своя страна може да е стенописец или иконописец. Може да се занимава с абстрактно изкуство също за което се изисква много силно въображение, което не е достатъчно ако ще й всички 10 планети да са във водни знаци. Трябва въздух.

Салвадор Дали , Пабло Пикасо...Луда съм по тях! ;D
Като има силен вятър, водата започва да образува даже енергия? Въздухът задвижва. На вода без въздух и казват мъртва вода.
Въображението е това да оставим емоциите да "полетят" ако щеш в друго измерение. Затова се казва, че въобъжението няма граници.

Като абстракция е така...Но ти се изявяваш , чрез 1-ви и 10-ти дом...Останалите домове работят за кардиналните оси...Изявата не започва от там където е въздуха..., а от слънцето...Не отричам въздуха...,напротив компенсирам го с любим мъж...както знаеш близнак ;) ;D..,но можеш ли да кажеш..,че горкичкия ми Юпитер в Близнаци ме изявява? ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #94 -: Февруари 14, 2012, 10:16:18 pm »

Защо една картина необходимо ли е да я обясниш с думи, за да разбере гледащия я посланието, което е вложил в нея художника ?

Затова и всеки художник си има своята публика. Един художник не може да докосне душата на всички, защото хората сме различни и усещанията за хубаво и лошо са различни. Красотата сама по себе си е субективно понятие, а в изкуството се търси красота.

Художникът не обеснява с думи, той не е оратор. Той изразява чувства, мисъл, идеи по свой си личен маниер, използвайки нужните инструменти за това.

*

Divna

• 2478
« Отговор #95 -: Февруари 14, 2012, 10:26:47 pm »

Салвадор Дали , Пабло Пикасо...Луда съм по тях! ;D

Като абстракция е така...Но ти се изявяваш , чрез 1-ви и 10-ти дом...Останалите домове работят за кардиналните оси...Изявата не започва от там където е въздуха..., а от слънцето...Не отричам въздуха...,напротив компенсирам го с любим мъж...както знаеш близнак ;) ;D..,но можеш ли да кажеш..,че горкичкия ми Юпитер в Близнаци ме изявява? ;)

Салвадор Дали е сюрреалист.

Да, светилата на художниците често са наранени.  :-[

Въздухът е нужен за идеите. А вече какви ще бъдат те, как ще са нюансирани си зависи от емоциите. Накрая, дали тези идеи ще видят бял свят (дали ще се реализират) зависи от огъня и колко ще са трайни - от земята.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Февруари 14, 2012, 10:28:08 pm »

Затова и всеки художник си има своята публика. Един художник не може да докосне душата на всички, защото хората сме различни и усещанията за хубаво и лошо са различни. Красотата сама по себе си е субективно понятие, а в изкуството се търси красота.

Чрез творбите си художникът изразява и споделя своето вътрешно състояние и възприятие на красотата, затова не всеки ще оцени неговите творби, а само онзи, който вибрира на същата честота. За някои Пикасо може да е велик художник, за мен картините му са драсканици.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #97 -: Февруари 14, 2012, 11:16:13 pm »

Чрез творбите си художникът изразява и споделя своето вътрешно състояние и възприятие на красотата, затова не всеки ще оцени неговите творби, а само онзи, който вибрира на същата честота. За някои Пикасо може да е велик художник, за мен картините му са драсканици.

Точно така.

Пикасо е новатор за своето време, а и мисля вече сме коментирали защо има известни и неизвестни художници.
На извесните личности е необходимо да имат някакъв аспект на шанса, за да станат известни. Все пак историята ни показва, че всеки известен художник е станал такъв, защото е имал шанса да му се направи добра "реклама".  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Февруари 14, 2012, 11:22:56 pm »
Пикасо е новатор за своето време, а и мисля вече сме коментирали защо има известни и неизвестни художници.
На извесните личности е необходимо да имат някакъв аспект на шанса, за да станат известни. Все пак историята ни показва, че всеки известен художник е станал такъв, защото е имал шанса да му се направи добра "реклама".  :blink:

Такъв е случаят и с Ван Гог.
През целия си живот е едва свързвал двата края, умира в болести и нищета. Едва след смъртта си получава признание - картините, за които приживе не е успявал да вземе пукната пара, днес струват милиони.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #99 -: Февруари 14, 2012, 11:39:14 pm »
Не пълнете темата ми с глупости! Това не е тема за художници, а за 12-ти дом.