Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71601 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: 12-ти дом
« Отговор #180 -: Февруари 16, 2012, 04:54:20 pm »
... на първо място гледаме Юпитер – добре е да е директен, преди Слънцето, на трон или в екзалтация, или пък в първи дом:)
На второ- Венера – същото.
Аспектите – без значение.

Ан, при мен Юпитер е преди Слънцето, не е ретрограден, на К2 е и е на трон по знак.
Венера също е преди Слънцето, на трон по знак и не е ретроградна и на всичкото отгоре е супер аспектирана.
Защо не съм богата (финансово) тогава?  :-\
Нещо в последно време взех доста да се замислям и аз като Аброуд, дали и денят ми на раждане е верен.  ;D

Това е отклоняване от темата.

Направих ви отделна тема за богатството.

;D To maj ima takawa. No vse pak ti blagodarq!

PP: 6te premesti6 li posta?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #181 -: Февруари 16, 2012, 04:57:27 pm »
А sunrain и това?

Прочетох те още предния път, няма нищо вярно от това при човека, който дадох за пример с тези планети в 12 дом. Може би само това, че майката има до известна степен лечителски способности, но не се изразява в желание за придобиване на такова образование или практика като професия.

Майките са неудовлетворени от начина си на живот.

Това тук е много относително. Пълно удовлетворени няма. Все ще се получи да го впишем като валидно. Ако сметнеш по тези две планети в 12 дом да сложиш такъв етикет на следваща карта, която видиш, може. ;D
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 05:03:18 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #182 -: Февруари 16, 2012, 05:18:05 pm »

Това тук е много относително. Пълно удовлетворени няма. Все ще се получи да го впишем като валидно. Ако сметнеш по тези две планети в 12 дом да сложиш такъв етикет на следваща карта, която видиш, може. ;D

А майката живяла ли е в район, в който няма много хора? И бащата да е бил по цял ден на работа в детските години на този, за когото пишеш?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #183 -: Февруари 16, 2012, 05:23:00 pm »
Не по първия. Второто - ама това сериозно ли, еми ходил си е на работа, ама чак извънредно да е нещо, не, както сега се случва в демокрацията... Въобще това какъв критерий може да е, се чудя.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #184 -: Февруари 16, 2012, 05:39:48 pm »
Не по първия. Второто - ама това сериозно ли, еми ходил си е на работа, ама чак извънредно да е нещо, не, както сега се случва в демокрацията... Въобще това какъв критерий може да е, се чудя.

Може да е била недоволна от работата и от живота си като цяло. Ти няма как да знаеш.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #185 -: Февруари 16, 2012, 05:45:44 pm »
Отговорът ми касае бащата, нали питаш дали той е отсъствал, бидейки по цял ден на работа. Малко тогава нещата глобално не са стоели такива, за да дадат и отражение при него. А то в днешно време и майки и татковци все ги няма по тоз повод. Намесват се и обществени влияния. 

Ти няма как да знаеш.

Може би има, след като въобще коментирам детайлите. Даже доста повече, отколкото допускаш.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #186 -: Февруари 16, 2012, 05:48:57 pm »
Отговорът ми касае бащата, нали питаш дали той е отсъствал, бидейки по цял ден на работа. Малко тогава нещата глобално не са стоели такива, за да дадат и отражение при него. А то в днешно време и майки и татковци все ги няма по тоз повод. Намесват се и обществени влияния. 

Ти няма как да знаеш.

Може би има, след като въобще коментирам детайлите. Даже доста повече, отколкото допускаш.

Как е този човек със здравето, особено във връзка с това?

Дете със Сатурн в 12-ти дом може да има проблеми с гърба, както и родителите да са имали от детството проблеми с гръбначния стълб. Може и стъпалата да са деформирани. Но най-често имат студени стъпала. Човекът с такъв аспект може да има болки в кръста.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #187 -: Февруари 16, 2012, 05:52:18 pm »
Да ти кажа, че аз внимателно и много подробно чета винаги, единствените акценти, които някак важат, ги отбелязах вече. Ако видя нататък ново твое предположение, което се отчита за вярно, ще се включа отново. Сега нямам какво да добавя повече. 

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #188 -: Февруари 16, 2012, 06:00:15 pm »
Да преминем към Нептун в 12-ти дом.

Който има, да пише. Такива хора може да имат екстрасенски способности, както и някой от родителите и някой от бабите или дядовците. А е възможно и да са се страхували от тези свои способности.

Също така, както и Юпитер в този дом, Нептун в 12-ти дом може да даде човек, който е приел религия, която е различна от тази на неговото семейство. Това може да не е организирана религия, а да приеме свои собствени вярвания, които са различни от тези на семейството му.

Може да даде просто мечателност, способност за излеление, артистични таланти.

« Отговор #189 -: Февруари 16, 2012, 08:29:46 pm »
В книгата на Зондаг пише, че Слънце в 12-ти дом може да не даде липсващ баща, а че бащата не се е интересувал много от децата си и често е прекарвал времето си уединен в своя кабинет. Мъжът може да е чувствал, че заради децата се лишава от вниманието на съпругата си.
Може мъжът да е работил много, докато детето е било малко и затова да не е имал време за децата си.
Може също около времето на раждането на детето единият от родителите да е преживявал криза на личността.

Може около раждането на детето баща да е бил в болница и затова да е отсъствал. Или детето в ранните си години да е било болно и да не се е чувствалов безопасност.

Зондаг казва, че понякога детето, което има Слънце в 12-ти дом има родител, който има Слънце, Луна или асценеднт в Риби.

Сега нека двете потребителки, които спориха, че децата им или пък мъжа им имали Слънце в 12-ти дом, а имат баща, да кажат дали е вярно едно от тези неща за притежателите на този аспект.
по всички изброени възможности- отговора е не

защо виждаш спор в  неоспорими факти за мен
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #190 -: Февруари 17, 2012, 06:05:15 am »

Моят е след и наистина винаги съм се считала за единица, която не е част от семейството. Отхвърляла съм дори самата идея нещо да ми бъде наложено и спуснато чрез тях. Като по-зелена все казвах на хората около мен, че сама съм се възпитала и никой друг не носи отговорност за това, което съм.  ;D А до известно време дори не го приемах като фактор при родители-деца. После поузрях ли, остарях ли и отдадох тези приказки на вирнатия си нос и индивидуализма. Видях и нещата, които ни свързват и открих приликите. Не е ли илюзия това, че никой –колектив, семейство не ни влияе, колкото и да сме силни в стремежа си и убедени, че е така?   

Изолацията от колективи пряко се свързва с 12-ти дом. По космичното състояние на дома съдим за това дали ни е добра и полезна изолацията или трябва да я избягваме.
Щом не ти пречи  изолацията, предполага се, че 12-ти дом при теб е в добро общо състояние.

Изключено е да не ни влияят колективите и семейството. Въпросът е, ако не ни харесва как ни влияят, какво да правим:)

« Отговор #191 -: Февруари 17, 2012, 08:01:27 am »

Изолацията от колективи пряко се свързва с 12-ти дом. По космичното състояние на дома съдим за това дали ни е добра и полезна изолацията или трябва да я избягваме.
Щом не ти пречи  изолацията, предполага се, че 12-ти дом при теб е в добро общо състояние.

Изключено е да не ни влияят колективите и семейството. Въпросът е, ако не ни харесва как ни влияят, какво да правим:)

ако 12 дом е празен ,по У12,  наранен, пречи или е полезна
щото с пълен 12 дом съм забелязала,че обичат да си поспиват до обяд,
изолация чрез сън,така презареждат

*

AH

• 2201
« Отговор #192 -: Февруари 17, 2012, 08:10:32 am »
щото с пълен 12 дом съм забелязала,че обичат да си поспиват до обяд,
изолация чрез сън,така презареждат

а, много интересно това със спането до обяд:) - трябва да се провери - аз се впечатлявам, защото съм много ранобудна:)

пък  нашия си 12-ти дом- нали имаме само 12 дома- дай да не ги претупваме така:)- да гледаме всичко- като почнем от знак:)

« Отговор #193 -: Февруари 17, 2012, 08:18:31 am »
знака - на К12 при спящите красавици у дома - с пълен 12 дом /Слънце+.../ е Везни,Телец- стигаме до Венера и при двамата е на Асц.
ставащите рано К12- Лъв и Козирог

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #194 -: Февруари 17, 2012, 08:44:24 am »
Марс защо го подмина бе Хело? аз го споменах по-напред :P

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #195 -: Февруари 17, 2012, 09:14:21 am »

Строго ли са те възпитавали? Ти или родителите ти, имате ли трудности да наложите себе си?

*

AH

• 2201
« Отговор #196 -: Февруари 17, 2012, 10:48:31 am »

Изолацията не ти трябва за справяне със стари кармични модели, но може да ти трябва за повечко енергия:) – не само заради Меркурий /начинът,  по който общуваме на разумна основа/ преди Слънцето /Аза/ - полезни са ни колективите, семейството за решаване на кармични задачи.

Ето как изглеждат от страни нещата:
1.   К12 в Лъв- в най-силния знак. Силно  се посрещат възможните предизвикателства на стари кармични връзки и  освобождаване от тях. Същото  - за собствените ни недостатъци. Сила за излизане от затвора на физическото тяло – най-често го правим чрез съня:) - с толкова сила малко сън ти трябва:)
2.   У – Слънце –кармичен опит с властта - не е предизвикателство да я демонстрираме, но си властваме  съобразно кармичните си лъвски рефлекси и навици:)
3.   Сила на управителя – средна – без прекомерни амбиции и без бягства успешно ще се разделяме с непотребни кармични модели.
4.   У 12-ти в 4-ти натален – кармичните задачи и навици ще се отработват в семейна среда ентусиазирано, заради Стрелеца на К4, но и тихо и кротко, заради мунданния Рак.
5.   У12 в напрегнати аспекти с Асц, Марс, Уран и Плутон – квадратите в кармично отношение хем са с природата на Сатурн,т.е. страхове,  хем подсказват, че стари модели на семейни отношения се пренасят в тоя живот, а пък трябва да се преодоляват – какво да преодолеем- негативни изяви на споменатите планети, проявяващи се най-вече в къщи и в семейството – гледай да не се опитваш да доминираш агресивно, дори да ти идва от вътре на моменти:) – вероятно ще си имаш провокации, но не им се поддавай:)
6.   Елеватор – екзалтира Нептун – той е в секстил с тия, с които е в квадрат управителя – чудесно – и без да съзнаваш можеш да си отработваш кармичните задачи:) има и опозиция с Юпитер – на моменти може да имаш прекомерна стимулация да бягаш от кармични задачи:)
7.   Елеватор в 3-ти дом – аналогиите – учения, общувания, пътувания, екскурзии  и пр. са подходящите средства, когато се изправим пред предизвикателства по 12-ти дом

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #197 -: Февруари 17, 2012, 11:00:20 am »
Бих искала да попитам всички, хора, които знаят случаи, при които е имало вероятност детето да бъде загубено, да се направи аборт или друга опасност за живота на майката и на бебето или само на бебето, докато е било в утробата. След като това бебе все пак се е родило и всичко е било наред, какви планети има в 12-ти дом, на асценеднта и в 1-ви дом?

И дали детето има някакво хронично или постоянно заболаване, независимо от това, че заболяването може да е било получено чак, когато детето е станало на няколко години.

*

AH

• 2201
« Отговор #198 -: Февруари 17, 2012, 11:09:06 am »
Бих искала да попитам всички, хора, които знаят случаи, при които е имало вероятност детето да бъде загубено, да се направи аборт или друга опасност за живота на майката и на бебето или само на бебето, докато е било в утробата. След като това бебе все пак се е родило и всичко е било наред, какви планети има в 12-ти дом, на асценеднта и в 1-ви дом?

И дали детето има някакво хронично или постоянно заболаване, независимо от това, че заболяването може да е било получено чак, когато детето е станало на няколко години.

колабирала майка, задушено малко преносено бебе, но и двете живи и здрави без болести  в последствие:) /лекарите за късмет бяха много добри/- без планети в 12 и с Луна в първи:) - не питаш ли за управител на 12-ти, няма да стане ясно що така:) - пък и да попиташ, по-логично е да е Сатурн, но се оказва Марс - защото е управител на Слънцата и на майката и на бебето:)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #199 -: Февруари 17, 2012, 11:12:03 am »

Строго ли са те възпитавали? Ти или родителите ти, имате ли трудности да наложите себе си?

това с марс ли го свързваш или просто щото аз задавам въпросите си правиш тези изводи?

аз съм преносена, задушавала съм се при раждането и както писах по-горе съм вадена с форцепс. сатурн е в 12-ти, в първи дом нямам планети. била съм здраво дете, майка ми също не е имала сериозни здравословни проблеми.