Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71705 Прегледи
Re: 12-ти дом
« Отговор #240 -: Февруари 18, 2012, 07:17:51 pm »
Ан,
възможно ли е У12  на К4 Слънце,да показва загуба на недвижимост :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #241 -: Февруари 18, 2012, 07:20:59 pm »
А може и да значи, че недвижимостите ти ще ти гълтат много разходи. По 12 не се ли гледа за какво са ни разходите, за какво си "прахосваме" ресурсите. Моя У12 ми е в пети. Та си е и баш тъй. Гълтачите са по всички петодомни аналогии ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #242 -: Февруари 18, 2012, 07:57:26 pm »
а какво показва загуба на недвижимост -У4 ли се гледа

А може и да значи, че недвижимостите ти ще ти гълтат много разходи. По 12 не се ли гледа за какво са ни разходите, за какво си "прахосваме" ресурсите. Моя У12 ми е в пети. Та си е и баш тъй. Гълтачите са по всички петодомни аналогии ;D.
права си така е ;D и съпругът Слънце е майстор, малко нептунов
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #243 -: Февруари 19, 2012, 10:42:04 am »
Луната и 12-ти дом от книгата на Зондаг.

Който има Луна в 12-ти дом или има там знака на луната, да пише дали това важи за него.

Луната символизира нежната любов и грижа, всичко майчинско, даващо защита и увереност и по такъв начин връзката на Луната с 12-ти дом може да символизира проблеми, затрудняващи достъпа до тези желани състояния.

Проблемите могат да бъдат както от външен характер (напрмире, децата получават възпитание в рамките на определени правила или се дават на отглеждане от гувернантка), така и вътрешни. Те произлизат от чувството за безсилие, когато майката е разкъсвана между чувството за дълг и привързаност. Обикновено мъжът има проблеми с жена си и не знае кака да се отнася с нея, след като тя е станала майка. Това положение можа да показва, че в този период единият от родителите съзнателно или несъзнателно се опитва да решава проблеми със своята майка.

Ето един много интересен случай от книгата, който има връзка с моята тема за пренаталните преживявания, които също са по 12-ти дом.

Една от ученичките на авторката разказва, че се е родила по време на Втората Световна Война. Бобмите са карали майка и да изпада в панически страх. Когато чувала, че се приближават вражески самолети, изпадала в истерия. Детето и (ученичката на Зондаг) има съвпад на Луна и Плутон в 12-ти дом. Дъщерята разказва, че реагира много остро на всеки звук. Ако до нея се шуми, става нервна и се ядосва. Ако у съседите има силна музика, тоя я изкарва извън релси.

Луна в 12-ти дом означава, че може на детето в началните години от живота му да му е липсвала майчина любов. Често се среща при недоносени деца, които в първите дни от живота си са били на грижата на лекарите. Детето може по други причини да е прекарало известно време в болницата.

Може да показва, че майката е прекарала известно време в болницата или е излизала от дома си или е страдала от следродилна депресия - накратко, когато детето е било лишено от близостта с майката.

По време на бременността у майката може да е възникнал проблем с женствеността и промяната на тялото и, вследствие на бременността и раждането.

Майката може да е била слаба или емоционално нестабилна. Но и бащатасе е отличавал със смяна на настроението и незрялост.

Може един от родителите да е имал силна интуиция, паранормални способности и силно обществено съзнание.

« Последна редакция: Февруари 19, 2012, 11:55:05 am от Hm »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #244 -: Февруари 19, 2012, 11:53:29 am »
Е, има ли тук хора с Луна или знака на Луната в 12-ти дом? Или да имате познати с това положение?

*

Stella

• 7765
« Отговор #245 -: Февруари 19, 2012, 02:16:28 pm »

Не съм чувала нищо подобно.
Мястото на господаря на втори дом показва къде си харчим ресурсите.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #246 -: Февруари 19, 2012, 03:09:14 pm »
E, стига  с тези лошотии за 12 дом. За мен 12 дом е Борн. (снощи даваха филма)

« Отговор #247 -: Февруари 19, 2012, 03:10:10 pm »
Другата седмица ли е третата част? Обожавам цялата трилогия. ;)

« Отговор #248 -: Февруари 19, 2012, 05:46:44 pm »
Hm, ето отговор от една Луна в 12-ти. Не знам доколко ще съм ти полезна.
А и вероятно ще прозвучи, че все едно се оплаквам, но ще рискувам да споделя. Все пак ние сами си избираме хората, при които да се родим, т.е. родителите :blink:

Майка ми е хипер емоционален човек, изключително състрадателна, съчувстваща. Има силна интуиция. Често се случва да гледа тъжни филми и да плаче. Изключителна домакиня е, може да не спи с дни, но винаги има нещо сготвено, чисти, подрежда, глади и т.н...
Възпитанието, което получих от нея е изключително строго, държеше ме под изключителен контрол. Доколкото ми е споделяла, някаква гледачка ѝ е била казала, че "рогата на овена трябва да се пилят, докато е малък", прилагаше го успешно. Писала съм по една тетрадка само с по една буква, ако не ѝ харесаше тетрадката се късаше и се започваше отначало и т.н.

По време на бременността си с мен знам, че в 7-8 месец е получила леко кървене и е била в болница за ден. Тръгнала си е оттам по собствено желание, защото изпитва неприязън към такива места.
Чела съм, че това може да се отрази на плода, като поява на хипохондрия на даден етап от живота му ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #249 -: Февруари 19, 2012, 06:05:13 pm »
romantica, много хубав пост си написала. не знам доколко с това описание майка ти отговаря на Луна в 12-и, но ми се иска да питам - каква е нейната карта? кое е изявено в нея?

« Отговор #250 -: Февруари 19, 2012, 06:06:19 pm »
Ако си спомняте Деймиън от "Американска наследница". Озни, дето все цитираше Макиавели. Малко черен хумор относно избора на семейство - последните секунди от видеото - http://www.youtube.com/watch?v=WTH-WJr89gE.

« Отговор #251 -: Февруари 19, 2012, 06:28:41 pm »
romantica, много хубав пост си написала. не знам доколко с това описание майка ти отговаря на Луна в 12-и, но ми се иска да питам - каква е нейната карта? кое е изявено в нея?

На кратко :blink:
АС стрелец, в 11-ти скорпион.
Сатурн в 1, на трон по знак, У2.
Луна/У8 и Хирон във 2ри, водолей.
Стелиум в дева - Венера р, Плутон в 8-ми и Слънце, Мерк. в 9ти.

И още нещо, което често се свързва с по-късен брак  ;D
Венера :tri: Сатурн, след 3-годишна връзка се омъжва за баща ми, когато е на 24г.

*

Grace

• 2257
« Отговор #252 -: Февруари 19, 2012, 06:37:29 pm »
с други думи, зодия Дева и няма нищо в Риби... :unsure:

« Отговор #253 -: Февруари 19, 2012, 08:43:35 pm »
Абсолютно нищо в риби :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #254 -: Февруари 20, 2012, 12:39:46 am »
Не си ли имала „случки“ с тоя Марс?
Имала съм.
А ти считаш, че силни "лоши" често са по-опасни, отколкото слаби "лоши", ли - принципно?

Енергията дали може сама да ни поставя на правилното място?:)
Кой поток сме хванали, той ще ни отнесе. Съвместимост. Иначе как щях да видя предната вечер такова ярко и наситено звездно небе. Или да го броя за красива случайност, която ме е спряла по пътя. :P

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #255 -: Февруари 20, 2012, 11:12:06 am »
Луната и 12-ти дом от книгата на Зондаг.

Който има Луна в 12-ти дом или има там знака на луната, да пише дали това важи за него.

Луната символизира нежната любов и грижа, всичко майчинско, даващо защита и увереност и по такъв начин връзката на Луната с 12-ти дом може да символизира проблеми, затрудняващи достъпа до тези желани състояния.

Проблемите могат да бъдат както от външен характер (напрмире, децата получават възпитание в рамките на определени правила или се дават на отглеждане от гувернантка), така и вътрешни. Те произлизат от чувството за безсилие, когато майката е разкъсвана между чувството за дълг и привързаност. Обикновено мъжът има проблеми с жена си и не знае кака да се отнася с нея, след като тя е станала майка. Това положение можа да показва, че в този период единият от родителите съзнателно или несъзнателно се опитва да решава проблеми със своята майка.

Ето един много интересен случай от книгата, който има връзка с моята тема за пренаталните преживявания, които също са по 12-ти дом.

Една от ученичките на авторката разказва, че се е родила по време на Втората Световна Война. Бобмите са карали майка и да изпада в панически страх. Когато чувала, че се приближават вражески самолети, изпадала в истерия. Детето и (ученичката на Зондаг) има съвпад на Луна и Плутон в 12-ти дом. Дъщерята разказва, че реагира много остро на всеки звук. Ако до нея се шуми, става нервна и се ядосва. Ако у съседите има силна музика, тоя я изкарва извън релси.

Луна в 12-ти дом означава, че може на детето в началните години от живота му да му е липсвала майчина любов. Често се среща при недоносени деца, които в първите дни от живота си са били на грижата на лекарите. Детето може по други причини да е прекарало известно време в болницата.

Може да показва, че майката е прекарала известно време в болницата или е излизала от дома си или е страдала от следродилна депресия - накратко, когато детето е било лишено от близостта с майката.

По време на бременността у майката може да е възникнал проблем с женствеността и промяната на тялото и, вследствие на бременността и раждането.

Майката може да е била слаба или емоционално нестабилна. Но и бащатасе е отличавал със смяна на настроението и незрялост.

Може един от родителите да е имал силна интуиция, паранормални способности и силно обществено съзнание.

Сподлеяйте, ако имате Луна в 12-ти дом или познавате хора с това положение, дали написаното важи за тях.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #256 -: Февруари 20, 2012, 11:13:39 am »
Изчакай да се появи Мунлейди, може да я питаш.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #257 -: Февруари 20, 2012, 01:01:54 pm »
Познавам с Луна в 12 дом и не важи.

*

AH

• 2201
« Отговор #258 -: Февруари 20, 2012, 01:18:44 pm »
А ти считаш, че силни "лоши" често са по-опасни, отколкото слаби "лоши", ли - принципно?

Най-добре всички да са силни, но да даваме път на доброто им:) Понеже лошото все се изхитря да върви до доброто ;D

И тъй като 12-ти дом ни обръща на вътре, не знам кое е за предпочитане - може би трябва да пращаме доброто навътре, а лошото да изхвърляме навън.

Как мислиш ти?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #259 -: Февруари 20, 2012, 02:21:25 pm »
Най-добре всички да са силни, но да даваме път на доброто им:) Понеже лошото все се изхитря да върви до доброто ;D

Идеалният вариант. Сякаш е химера. Явно и двете са така потребни, че затова си вървят заедно. От там и чудя се предпочитанието какво е – може би в баланса, най-трудно достижимото. Иначе си права. Начините за „лошото да изхвърляме навън” са ми по-интересни вече. А и, доколко ли е ефективно това, при все, че всяка криза и преодолени съпротиви дават сила на този знак? И тя е нужна точно в най-важната битка, със себе си.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.