Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71663 Прегледи
Re: 12-ти дом
« Отговор #300 -: Февруари 25, 2012, 10:03:49 pm »
Може, може. Ще ги попитам. Аз съм писала стихове, тайно, но нямат шанс за бест-селър. ;D За баща ми съм 100% сигурна, че е искал да бъде пилот (има аспектите на пилотите, които бяха обсъждани в друга тема), химик или инженер.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #301 -: Февруари 25, 2012, 10:13:08 pm »
Може, може. Ще ги попитам. Аз съм писала стихове, тайно, но нямат шанс за бест-селър. ;D За баща ми съм 100% сигурна, че е искал да бъде пилот (има аспектите на пилотите, които бяха обсъждани в друга тема), химик или инженер.

А кои знаци са в твоя 12-ти дом? Стрелец, Водолей?

« Отговор #302 -: Февруари 25, 2012, 10:24:45 pm »
Сатурн е У12, т.е. Козирог и няколко градуса от Водолей.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #303 -: Февруари 25, 2012, 11:13:17 pm »

Малко извън темата - имам Нептун в 11-ти дом в секстил със Слънце (У7). Ако разглеждаме 11-ти дом като 5-ти от 7-ми, т.е. изкувството на другите, дали Нептун в този дом в аспект с управителя на 7-ми дом би могъл да обясни това, че ми е лесно да разбирам чуждото творчество? Знам, че и една "попивателна" Луна е необходима за това, но все пак...

Аз ще го интерпретирам така - Мерк в 12 дом и Риби в част от 1 дом (ако асц е водолей, би трябвало да имаш и риби в 1 дом). А и Нептун в секстил със Слънце. Това дава емпатия, не толкова, че 11 дом е 5 от 7. Предполагам и това има значение, но не за вътрешното преживяване.

Иначе съм забелязала, че най-успешните певци в американската история, публични любимци, станали такива не благодарение на медиите, а на творчеството си, имат Луна във воден знак - Елвис Пресли, Майкъл Джексън, Джони Кеш - Риби, Риби, Скорпион. Дори на Елвис Пресли Слънцето е във втори дом и никакви показатели по 10 дом за монументалната слава, която има и приживе и след смъртта си.

;)

When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #304 -: Февруари 26, 2012, 11:01:00 am »
И Венера в 12-ти имам, което също би могло да дава доза емпатия, особено към онеправданите, страдащите, беззащитните. Но тъй като мунданно Венера се свързва и с изкувство, може и това да е фактор към отговора на въпроса ми. Благодаря ти, Анабел!

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #305 -: Февруари 26, 2012, 11:06:00 am »
Искам да попитам тези, които имат Меркурий в 12-ти дом или знак Близнаци, дали някой от вошите родители е имал склонност към хуманитарни науки или към писане, но да не е могъл да осъществи този талант? И дали вие, особено в младежките си години, сте имали склонност към някоя хуманитарна наука, към литуратурау към писане.
Аз имам близнаци на к12. Майка ми е учителка по бълг. език и литература. Навремето е печелила много литературни награди за разкази и есета. Аз нямам талант за писане. Темите ми по литература за училище ги пишеше майка ми ;)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #306 -: Февруари 26, 2012, 03:10:09 pm »
И Венера в 12-ти имам, което също би могло да дава доза емпатия, особено към онеправданите, страдащите, беззащитните. Но тъй като мунданно Венера се свързва и с изкувство, може и това да е фактор към отговора на въпроса ми. Благодаря ти, Анабел!

;)
Венера в 12 дом е интересна позиция определено. А и тя е упр на Слънцето, така, че е силно поставена в картата и са си диспозитори с екзалтиращият Сатурн.  :-[

Днес се замислих, че при мен целите са много важно нещо от живота ми, а нямам нито една планета в 11 дом, но Венера (екзалт) е управител на дома, при теб упр на 12 дом е Сатурн, може и допълнително да засилва Рибешкото - емпатия, интуиция, състрадание, необходимост да оставаш сама със себе си, за да се изчистиш от чуждо влияние и т.н.
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #307 -: Февруари 29, 2012, 12:35:12 pm »
Луната и 12-ти дом от книгата на Зондаг.

Който има Луна в 12-ти дом или има там знака на луната, да пише дали това важи за него.

Луна в 12-ти дом означава, че може на детето в началните години от живота му да му е липсвала майчина любов. Често се среща при недоносени деца, които в първите дни от живота си са били на грижата на лекарите. Детето може по други причини да е прекарало известно време в болницата.

Може да показва, че майката е прекарала известно време в болницата или е излизала от дома си или е страдала от следродилна депресия - накратко, когато детето е било лишено от близостта с майката.

По време на бременността у майката може да е възникнал проблем с женствеността и промяната на тялото и, вследствие на бременността и раждането.

Майката може да е била слаба или емоционално нестабилна. Но и бащатасе е отличавал със смяна на настроението и незрялост.

Може един от родителите да е имал силна интуиция, паранормални способности и силно обществено съзнание.

Ето още информация за Луна или знак Рак в 12-ти дом. Мисля, че това важи и за луна или Рак в 8-ми дом. Който има информация и такива аспекти, да пише.

Освен, че майката може да бъде алкохоличка, тя може да и отнела емоционалния комфорт на детето си, когато то е било малко. Може да не се е грижила за него както трябва.
Хора с Луна или знак Рак в 12-ти дом често имат майки, които са болни, нарцистични или по други причини не са се грижили за детето си и отношенията майка-дете са се обърнали и по този начин детето е трябвало да стане майка за своята майка и да се грижи за нея. Човекът може да крие своята уязвимост и да се преструва, че не е такъв. Такива хора се научават да си бъдат самодостатъчни. Често са много добри в това да се грижат за другите.

Кажете дали това важи за вас или за ваши познати.

Имам Луна в Рак в 12-ти и мисля, че горе-долу е вярно. Сега може да не е съвсем точно така, но приблизително има вярно в една или друга степен.  Например аз като съм се родил та до 6 г. съм гледан от баба ми и дядо ми в дру град. А нашите са идвали само събота и неделя да ме виждат. После майка ми е имала някакви проблеми - щял съм да имам брат ... пък после се е родила сестра ми и тнт...
Баща ми е пич, но като погледна назад във времето е имало периоди когато ми е изглеждал малко незрял, основно защото е скаран с психилогията и е малко особняк...
Мисълта ми е, че има верни неща.    ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #308 -: Март 16, 2012, 11:25:56 am »
Погледнете планетите и знаците във вашия 12-ти дом. Помислете си дали вашите родители и баби и дядовци са имали талант, който е свързан с планетите в дома или планетите, които управляват този дом.

После си помислете и дали вие имате талант по планетите и знаците в този дом. И пишете дали има нещо вярно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #309 -: Март 16, 2012, 12:55:40 pm »
Погледнете планетите и знаците във вашия 12-ти дом. Помислете си дали вашите родители и баби и дядовци са имали талант, който е свързан с планетите в дома или планетите, които управляват този дом.

После си помислете и дали вие имате талант по планетите и знаците в този дом. И пишете дали има нещо вярно.

Уран в 12 дом, изгряващ сравнително близо до АС (голям тригон с Луна и Марс) - талант за астрология се предполага.
Не, никой от близките ми не е имал интерес към такива занимания, дори напротив, подхождат с голяма доза скептицизъм. Но е възможно да е имало някога близък с такива интереси, за който нищо не знам.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #310 -: Март 16, 2012, 01:08:17 pm »

Уран в 12 дом, изгряващ сравнително близо до АС (голям тригон с Луна и Марс) - талант за астрология се предполага.
Не, никой от близките ми не е имал интерес към такива занимания, дори напротив, подхождат с голяма доза скептицизъм. Но е възможно да е имало някога близък с такива интереси, за който нищо не знам.

Да проверим и по знака на върха на дома. Везни ли е?

Виж дали ти и други от рода ти сте имали талант по Везни.

*

Papy

• 4343
« Отговор #311 -: Март 16, 2012, 01:13:37 pm »
моя мъж има телец на върха на 12 и интерсептиран близнаци вътре
в близнаци са:слънце, луна , меркурий

има дядо голям предприемач, прадядо- журналист и притежавал печатница
(за онова време е било голяма работа)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #312 -: Март 16, 2012, 01:36:55 pm »
моя мъж има телец на върха на 12 и интерсептиран близнаци вътре
в близнаци са:слънце, луна , меркурий

има дядо голям предприемач, прадядо- журналист и притежавал печатница
(за онова време е било голяма работа)

А твоят мъж има ли талант, свързан с писане, журналистика или нещо друго по Меркурий? Може да е талант, който има, но да се е отказал от него.

И някой от родителите му отсъствал ли е много, докато е бил малък?

*

Papy

• 4343
« Отговор #313 -: Март 16, 2012, 01:41:55 pm »
Има талант, но се занимава с друго
Никой не е отсъствал, не са се карали

*

Lillie

• 30532
« Отговор #314 -: Март 16, 2012, 01:47:21 pm »

Да проверим и по знака на върха на дома. Везни ли е?

Виж дали ти и други от рода ти сте имали талант по Везни.

Скорпион.
И по Везни нямат изявени таланти, аз имам такъв, но неоползовторен и неразвит.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #315 -: Март 16, 2012, 02:42:35 pm »

Знак Скорпион...,тук е Нептун.
Когато планетата е добре поставена  дава чувствителност, съпричастност, духовност. Нептун в съчетание със силна Луна посочва възможност за  лечение на физически и душевни заболявания.
Аз имам много силно поставена и аспектирана Луна...и смятам , че умело боравя с тази енергия.
Ако приемем Марс за управител на Скорпион ...той има секстил с Непрун в рамките на 4*.
В случай , че работим с Плутон...то и тук има точен секстил в рамките на минутки...
И двата управителя на знака скорпион имат тригон с Луната...
Дядо ми по бащина линия е бил военен...Този по майчина линия е бил дърворезбар...
Нямам нищо общо ...
Бабите ми не са се занимавали с лечителски практики...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #316 -: Март 16, 2012, 02:56:03 pm »

Дядо ми по бащина линия е бил военен...Този по майчина линия е бил дърворезбар...
Нямам нищо общо ...

Някой от твоите роднини да е имал ясновидски способности, способности да намира вода или други подобни?

Ето, че е имало един с артистичен талант. Ти имаш ли някакъв артистичен талант?

Случайно да знаеш часовете на раждане на тези твои роднини?

*

Марая

• 28287
« Отговор #317 -: Март 16, 2012, 03:02:37 pm »

Нямам нищо общо ...

Някой от твоите роднини да е имал ясновидски способности, способности да намира вода или други подобни?

Ясновидски способности не е имал никой в рода ми...с изключение на мен... :P :blink:.

Що се отнася до артистичен талант...да имам. Но баща ми...заяви , че фльорца в къщата не ще...и така се разминах с ВИТИЗ /тогава/...,но съм участвала в няколко театрални спектакли...Била съм солистка на хор... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #318 -: Март 16, 2012, 03:06:16 pm »

Нямам нищо общо ...

Ясновидски способности не е имал никой в рода ми...с изключение на мен... :P :blink:.

Що се отнася до артистичен талант...да имам. Но баща ми...заяви , че фльорца в къщата не ще...и така се разминах с ВИТИЗ /тогава/...,но съм участвала в няколко театрални спектакли...Била съм солистка на хор... :blink:

А дали и други твои роднини са искали да бъдат актриси или да се изявяват с някакъв друг артистичен талант, но да не са имали възможност? Майка, баба?

*

Марая

• 28287
« Отговор #319 -: Март 16, 2012, 03:23:27 pm »

Нямам нищо общо ...

А дали и други твои роднини са искали да бъдат актриси или да се изявяват с някакъв друг артистичен талант, но да не са имали възможност? Майка, баба?

Майка ми е била танцьорка в ансабъл Филип Кутев...дълги години. :blink: След брака с "най- свободолюбивия" знак Водолей...спира с песните и танците... :(