Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71374 Прегледи
*

Рая

• **
  • 1094
Re: 12-ти дом
« Отговор #360 -: Март 27, 2012, 12:13:12 pm »
Има, нали се ужасявам всеки път като му видя Плутона в 6ти в опозиция.  :'( Има и тригон (знаков) със Слънце/Уран (пак повторение на моя съвпад) в 10ти и секстил със Сатурн в 3ти. Тригони с Венера, СЛВ и Меркурий (малко е широк този за мен) в 9ти.

Мдаа...,ама зависи от много други неща как ще се развие аспекта. При всички случай...това е аспект на силните.... ;) :blink: Планетата е силна...защото е осветена от Слънце и Уран...а тригона е чудесно нещо за марс-уран....

Малкият ми син също има опозиция на Марс и Плутон /5-11 дом/, мога да кажа, че е невероятно борбен и с огромно желание винаги да е пръв /все пак слънцето му е в Овен/. Плашещото е, че в желанието да постигне своето, пренебрегва останалите.
Склонен е към агресия по пътя към целта, но се надявам с течение на времето да успея да обуздая тази агресия и да я насоча в правилната посока, затова го записах на спорт.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #361 -: Март 27, 2012, 12:36:18 pm »
И моят е вече в спорта ( то покрай мен няма и много избор, де), само че с обратна цел - да развие малко спортна злоба, амбиция и хъс. Явно аспекта Плутон-Марс в опозиция се повлиява силно от знака на Слънцето, така като чета досега. Аз го имам като натален квадрат. Мен основно в здравословен план ме притеснява, заради домовете, но... И моят аспект не е цвете в 6-8, още ритам. Всъщност, ритам, ама подарени животи... като се замисля.

Мисля, че и това, което каза Марая за тригона със Слънце/Уран е вярно, аз също го имам натално. (Странно колко много аспекти от моята карта се повтарят в картата на сина ми, са мо в различни домове.)
« Последна редакция: Март 27, 2012, 12:41:46 pm от Ronia »

« Отговор #362 -: Март 28, 2012, 08:16:49 am »
Синът ми също има Марс в 12-ти на 3 градуса от Асц. в опозиция с Плутон и секстил със Сатурн, по-принцип е спокоен, но падне ли му пердето...стой та гледай :)
Интересно ми е как се тълкува и проявява опозицията в ранна детска възраст и при върастни  :-\
Според моите скромни наблюдения, тази опозиция го тласка от едната в другата крайност, ту е хипер активен, ту го мързи ...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #363 -: Март 28, 2012, 08:35:32 am »
О, твоят син има също Асц в Рак, като моя. Не е бил хиперактивен изобщо моя, но нервен - да. Продължавам да мисля, че тук играят другите планети, за да се определи точната проява. При Слънце в Овен нещата изглеждат много по-различни от Слънце в Риби. При твоя Марс (У на Овен) е и на Асц, търкане има със Слънцето и е нормално да има изблици на такава необуздана енергия. Така си мисля.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #364 -: Март 29, 2012, 11:49:30 am »
При мен Марс и Плутон са в съвпад с АЦ, откъм 12-ти дом.
Не съм явно агресивна, въпреки че в детските си години биех всички наред, бях по-зле от момче. Сега като осъзната вече жена и майка, за да постъпя по този начин трябва някой много нагло да ми се е качил на главата и да се е изчерпало търпението ми. Тогава вече не отговарям, мога да бъда много жестока и неконтролируема. Търпелива съм, разбрана и гледам все с добрата да мина, но има хора, които прекаляват и тогава ми пада пердето.

« Отговор #365 -: Юли 12, 2012, 12:00:10 pm »
ЗДравейте,
Нова съм в този форум и още малко се ориентирам в обстановката.
Интересувам се, така да кажа, любителски от астрология. Интересна ми е  темата за 12-ти дом, тъйй като имам силно изявена ос 12-6ти дом...Конкретно виждам,ч е обсъждате темата за венера в 12-ти и юпитер в 12-ти. Аз имам луна, венера и юпитер в 12-ти дом. На който ми е интересно, нека ми задава въпроси, относно това ''как се чувствам'' с тези разположения. На мен също ще ми интересно да ви дам картата си и да получа мнения от вас:) Дерзайте ! :)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #366 -: Юли 12, 2012, 12:53:20 pm »
При мен 12 и 6 дом са най-големи.
Имам Слънце в 12 дом(Телец) и Меркурий в Овен, както и Хирон съвпад с Асцендента.

Обичам да общувам с хората и да се забавлявам, но също така и  самотата не ме притеснява.
Нямам нужда от много приятели.Интересното е, че много хора ме търсят за компания, а аз съм тази, която не обръщам толкова внимание на това. :blink:

Знам от майка ми,че съм преносена и са й седнали на корема, защото не съм искала да се появя на бял  свят.Майка ми е с Плутон съвпад асцендента в Дева от към 12 дом.Знам че за малко да се задуши след раждането, но са я спасили..

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #367 -: Юли 12, 2012, 07:34:01 pm »
ЗДравейте,
Нова съм в този форум и още малко се ориентирам в обстановката.
Интересувам се, така да кажа, любителски от астрология. Интересна ми е  темата за 12-ти дом, тъйй като имам силно изявена ос 12-6ти дом...Конкретно виждам,ч е обсъждате темата за венера в 12-ти и юпитер в 12-ти. Аз имам луна, венера и юпитер в 12-ти дом. На който ми е интересно, нека ми задава въпроси, относно това ''как се чувствам'' с тези разположения. На мен също ще ми интересно да ви дам картата си и да получа мнения от вас:) Дерзайте ! :)

Здравей, Ohyeah, аз се интересувам от Луна в 12 дом. Най-силните ми връзки са били с мъже, чиято Луна попада в моя 12 дом или моята Луна в техен 12 дом.
Сънища, ирационални усещания, любов към музиката, самотата, какво се случва с жените в твоя живот?  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #368 -: Юли 13, 2012, 11:29:38 am »
Аз съм жена ;) при мен няма тенденция мъжка луна д апопада в моя 12ти дом. там ми е знака на Овена. Обикновенно съм забелязала,ч е привличам мъже с луна в Риби или изобщо нещо рибешко. Но това може  и от слънцето ми да е. Не съмобърнала внимание на това дали моя луна попада в 12-ти дом на мъжа...А относно това, какви чувств апоражда луна в 12ти дом, все още не съм разгледала много добре, тък като до скоро все си мислих, че има луна в 11ти дом, докато не раабрах, че съм родена с 5мин по-рано, отколкото си мислех. На мен също ми е малко мътна, за д амога да я определя точно. Любов към музиката имам, както и нужда много често да  искам да остана сама. Обърнала съм си по-голямо внимание на венерата в 12и дом : Венера в 12ти дом, всичко, което съм чела за Венера в 12ти дом многосе доближава до истината. Това, което знам за себе си е че иам някво чувство зауниверслна любов, мога да се отдам на някой, но все си мисля, че бих могла и без него, по-скоро да бъда на всички и на никой. Мечатя и съм адкси романтична в мислите ис, иначе показвам трдуно емоциите си..особено любовните, всяккави други ги изразявам много лесно и см много емоционална. Мечатя са идеалната любов, без да знам какво значи ..честно кано падам си и по-тайни афери и по-скроо имам фантазии за такива, отделен е въпроса дли бих ги правила. като идея ми харесват.
Ще ми е иинтересно да ми кажете применро ваши наблюдения над луна в 12ти дом. изобщо ще се радвам, ако ми разгледате и данните. 19.03.1988 09:25ч. София. Интерено ми има ли значение нова че съм слънце риби в 11ти дом, а СЛВ също е в риби 11ти дом. Изобщо ако видите нещо инетерсно. Мерси :)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #369 -: Юли 13, 2012, 03:22:54 pm »
Благодаря за обратната връзка ОхДа  :P.
Знам, че си жена, но Луната и Венера показват и какви жени ти самата срещаш в живота си и съм забелязала, че има някой странности при Луна в 12 дом в женска карта.

Качвам ти картата, ако някой му се коментира и иска да се включи.

По принцип 11 дом дава покровители и наистина за социален успех е много подходящо там да имаш планети. Много мнения ще чуеш относно СЛВ и ЮЛВ - аз лично имам съвпади с ЮЛВ и съм настроена да гледам назад в миналото имам спомени за минали животи, и това ми е приоритет в сегашния ми живот - изчистване на някакви неща от миналото. Не мога да коментирам СЛВ просто защото нямам реални наблюдения върху такава ситуация.

Интересна ти е опозицията Венера - Плутон, защото и двете планети са на трон, и то земната във воден дом, а водната в земен дом.

« Отговор #370 -: Юли 13, 2012, 03:52:18 pm »
о, йе. Мерси, че ми отговори. ТЪкмо чета по-серизоно за опозицията венера-плутон, както в натала, така и в синастрия.   Мога да се съгласа с много голяма част от това, което се пише за аспекта в натала, а от близо 3 години го изживявам и в синастрия. Моята венера в телец опозиция на плутона в скорпион на приятеля ми...Мога да кажа, чее това е първият човек, ккойто не без болка ме накара да погледна в себе си малко по-дълбоко и да искам за пръя път да се променя..Тоест успях да видя себе си в най-кофти светлината, която отричах до преди това. Много трудно и с много болка разбира се. Както и да е....В един друг форум ми казаха, чее Плутон в картата ми е много силен и хармониччен..не знам предвид опозицията му освен с венера, ами и с юпитер...изобщо много се лутам и хич не мога да си разгадая цялата тая история с всички тия водни домове, доста силно изявени...Мъчи ме много и луна квадрат марс...Интересно ми е какво е меннието на пръв поглед за картата, по-скоро позитивна карма ( не знам дали така да го нарека) или по-скоро негативна. Винаги съм смятала и чувала, че 12ти дом не е много на хубаво. Друго:  Какво ще кажеш за този квадрат слънце-сатурн..много ме притеснява, има ли оправия с него? повече ми харесва квадрата слънце-уран... По принцип се чувствам късметлия човек и по презумпция като чели съм доволна от нещата, единственото, което ме разклаща психически доста яко са интимните ми връзки..Казвам това единствено в любовните отношения..Въпреки, че съм голяма късметлийка и там всички Доста ме обичат..винаги попадам на момчета изцяло отдадени със сърцето си..По-скоро аз съм трудната. Осъзнала съм проблема..мо много бързо забравям. имам чувството че никога янма да мога да се уча от грешките си, по-скоро ще науча другите да свикват с тях..Ето пък това прочетох за себе си в един друг форум..така и не разбрах,какви са тези звезди и каква са тези промени, з акоито е споменато ''Интересното е, че и Меркурий, и Венера са в съвпад със звезди съответно Фомалхаут и Алмак, които могат да внесат някакви промени. Въобще много интересен хороскоп. '' МЕрсиииии :)):-[ :P :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #371 -: Юли 13, 2012, 04:41:22 pm »
 ;)
Сега - всеки хороскоп е интересен. Аз скучен хороскоп не съм видяла  :P. Но добре дошла при нас огнените Луни - ние определено се харесваме, ценим уникалността си, имаме си мнение за живота и света и сме самоуверени и добронамерени.  ;D

Имаш доста силно заложени вода и земя, от там емоции, фиксация върху целта, постиженията, крайния резултат (видим, проявлението в материята). Дълбока си. От друга страна си дневно раждане, с много планети над хоризонта, не е чак такъв проблем при теб неосъзнатото и психичното, въпреки силния 12 и 8 дом. Видими са нещата. Марс ти е много силен - Козирог, и не виждам защо те тревожи квадрата Луна - Марс, той и е диспозитор екзалте, в собствен дом в съвпад със Сатурн в собствен домицил (ГОЛЯМО достойнство). Много може да се спори имат ли квадрат Слънцето ти и Сатурн/Уран. Те са в секстилни знаци, според древните са в секстил. Арабите почват да ползват орбисите при аспектите, но когато предсказват събития, не в натали... в класическата астрология това в твойта карта не е квадрат.

Луната ти е обкръжена от планети - никога няма да си сама. Това е добре. Но упр на асцендент ти е в падение, мен лично това най-много би ме притеснило в хороскопа ти. Венера и Плутон ще се нагодят един към друг. И двете планети са на трон, ще се проявяват по най-добрия и подходящия за тях самите начин. Ще трябва през целия си живот да балансираш силната вода и силната земя в натала ти, а и СЛВ и ЮЛВ - и те по оста земя-вода.   

« Отговор #372 -: Юли 13, 2012, 05:11:44 pm »
Знам, че си жена, но Луната и Венера показват и какви жени ти самата срещаш в живота си и съм забелязала, че има някой странности при Луна в 12 дом в женска карта.

Анабел, моля, би ли споделила повече?
Благодаря!

*

Anabell

• 2022
« Отговор #373 -: Юли 13, 2012, 05:55:10 pm »
Romantica, за съжаление, нямам много познати с тази позиция. Най-близкият ми човек, бе момиче от богато, но проблемно семейство с Луна в риби и в 12 дом. Сравнително малка бяга от техните, майка и дори беше правила някакви опити за самоубийство, имаше някакви недоизказани неща. В последствие момичето си намери сериозно момче и замина да живее при него. Не я интересуваше околния свят, въпреки, асц Овен, и Слънцето Везни.

Но при Луна в Овен, има много живот, живец, борбеност, ведрина, щастие в дадения човек. Няма да е като при водна Луна във воден дом.

Луната управлява и внушенията и магиите, и в 12 дом, може да имаш баба, леля, стринка, която врачува, някакви такива неща. Също познавам няколко левичари с много силен 12 дом (поне 2 планети там и едно светило).

*

Uran

• 6041
« Отговор #374 -: Юли 13, 2012, 08:50:18 pm »
Anabell, каква е връзката 12 дом - левичарство? Питам, защото съпругът ми е със силно подчертан 12 дом и е левичар.  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #375 -: Юли 13, 2012, 10:32:35 pm »
Anabell, каква е връзката 12 дом - левичарство? Питам, защото съпругът ми е със силно подчертан 12 дом и е левичар.  :blink:

не знам Уран, но 3-ма близки приятели (1 мъж, две жени) са така и ми направи впечатление.

Аз си имам мнение за тях, но то е изцяло базирано на личните ми наблюдения, ще го споделя, но никой не считам, че трябва да го взима на сериозно. Момчето с което излизам също е левичар и затова толкова съм го мислила това. Различни са. Така, че Уран, ако и ти споделиш наблюденията си, ще ми е от полза.

Те са много чувствителни. Понякога както си говорят правят пророчества, без да го забелязват. Или казват някакви странни неща, които са много важни за другия човек. Често казват това, което си мисля, ако си помисля "онази жена изглежда тъжна" - те го казват (вербализират чужди мисли).

Земетресението тази година едната мацка го предсказа преди 6-7 месеца - просто 2-3 седмици само за земетресения ми говореше и ме караше да видя астрологично, ще се случили нещо (и наистина земетресението се случи при земния тригон и точния съвпад на Меркурий с Юпитер в Телец и тя точно от това се беше притеснила).   

Привързват се, безпомощни са като деца на моменти и си търсят някой, който да се грижи за тях, да ги подкрепя емоционално. МНОГО обичат да се възхищават на нещо, да обичат нещо, и да усещат че са ненадминати, уникални и различни. Надушват фалша, всякакви лъжи (неща, които един човек не мисли, които не идват от душата му). Имат си идоли, любими музиканти, с някой си и пишат и им изпращат подаръци.

Но често в бизнес отношенията и социалните отношения нищо не идва от ничия душа, просто си има правила, които те не могат да проумеят. Просто тяхното "осъзнаване/мислене" се случва само, когато усетят нещо дълбоко, което да ги вдъхнови...

Като съдя по моя левент, това, че си се омъжила за левичар е направо комплимент за искреност и интелект....те нямат пропуск относно личните отношения, всеки допуснат в храма е "усетен" и одобрен от душите им, често и без те самите да го осъзнават рационално това.

Обаче съм сигурна, че ти си го гледаш, грам ги няма в обективните анализи на една ситуация....а за съжаление, това е необходимо умение в съвременния свят.   

*

Uran

• 6041
« Отговор #376 -: Юли 14, 2012, 07:52:19 am »
Anabel, това, което си написала е абсолютно вярно.

« Отговор #377 -: Юли 14, 2012, 10:03:34 am »
;)

Марс ти е много силен - Козирог, и не виждам защо те тревожи квадрата Луна - Марс, той и е диспозитор екзалте, в собствен дом в съвпад със Сатурн в собствен домицил (ГОЛЯМО достойнство).

тронови,екзалтирали малефици във водни домове или У на водни - не са за завиждане,Марс у12 в 8 - в екзалтация,Сати домоцил в 8 :'(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #378 -: Юли 14, 2012, 07:11:26 pm »
Anabel, това, което си написала е абсолютно вярно.

радвам се, че не съм се заблудила ;).

тронови,екзалтирали малефици във водни домове или У на водни - не са за завиждане,Марс у12 в 8 - в екзалтация,Сати домоцил в 8 :'(

ще ми е интересно Ohyeah наистина да сподели има ли проблеми с Марс, защото Марс е в собствен дом - упр Скорпион. И е екзалте и е в съвпад със Сатурн в собствен домицил.

При мен силният Марс в квадрат със Уран (1 - 4 дом) дава - два пожара в къщи, причинени от мен (минимални щети), постоянно някакви електроуреди ми изгарят в ръцете (ютии, компютри - преди да станат стабилни), откраднаха ми от спалнята лаптопа, когато готвя все нещо прегаря, кипи....много приятели инженери имам и баща Овен. Обаче приятелка с асцендент Овен, си гръмна терасата, докато пържеше на газов котлон картофи, тя държи първенството - Марс в съвпад със Уран и Сатурн в Стрелец. Като Сатурн си я пази - тя нямаше и драскотина.   ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #379 -: Юли 14, 2012, 08:29:55 pm »
Всъщност каква е връзката между акцентиран 12 дом и левичарите? :-\

Вероятно подсъзнателното и дясната половина на мозъка :)