Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71253 Прегледи
*

Smarta

• **
  • 575
Re: 12-ти дом
« Отговор #440 -: Януари 11, 2014, 11:19:16 am »
Кога ще ми остане време да прочета цялата тема, не знам. Ако някой я е посещавал редовно, може ли да ме препрати към място, където се обсъждат синастрични планети в 12 дом? Прави ми впечатление, че най-близките семейни и особено романтични връзки имат синастрични и то лични планети в 12 дом. Какво носи транзитният Юпитер в 12 дом?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #441 -: Януари 11, 2014, 11:25:31 am »
Кога ще ми остане време да прочета цялата тема, не знам. Ако някой я е посещавал редовно, може ли да ме препрати към място, където се обсъждат синастрични планети в 12 дом? Прави ми впечатление, че най-близките семейни и особено романтични връзки имат синастрични и то лични планети в 12 дом. Какво носи транзитният Юпитер в 12 дом?

А прави ли ти впечатление, че много лъжи, мистерии, скрити връзки, изневяри дори пак са се в 12ти дом. Другото нещо за синастриите с 12ти дом е,  че често до края на връзката, можеш да не познаваш напълно човека, имам в предвид, че ако има един нептун в 12ти, може до края да се е преструвал за доста неща, но това вече зависи на базата на цялата синастрия.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #442 -: Януари 11, 2014, 11:33:18 am »
Това за лъжите, мистериите и тайните връзки е точно така. Една тайна съм имала с чужди Венера и Юпи в мой 12. Привличам и чужди Слънца там, мъжът ми е едно от тях. Рибята енергия в моя хороскоп е много силна и това ме мъчи често - усещането за недостижимост на другия, или може би това е извратеното нептуново желание за пълно сливане?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #443 -: Януари 11, 2014, 12:55:54 pm »
Да се включа и аз. 12ти дом винаги ми е бил интересен, не само защото присъства в натала ми (Нептун и Уран в Козирог в 12ти дом на по малко от половин градус разстояние (И двете планети са Ретро)), но и защото съм го наблюдавала доста в синастриите.

Това, което е написано като първи пост в тази тема, за Уран в 12ти дом, до някъде мога да се съглася. Чела съм доста и различни неща за тези 2 планети в 12ти дом, особено за Нептун понеже той си е у дома си там и се изявява доста силно...

Някъде бях чела, че Нептун е много състрадателен към хорското нещастие, към насилието към хора/животни, към войни, смърт, опасност за живота на друг човек и т.н... абсолютно мога да го потвърдя, та аз ако видя някой да пресича на червено или опасно място като цяло, и го гледам докато не пресече, за да се уверя, че е стигнал жив и здрав, и това се случва постоянно.Наскоро даже дръпнах една жена от пътя, защото щяха да я блъснат, а друга ми беше благодарила, че аз съм спряла и не съм минала по пътя, защото тя не била вияла минаващата кола(проява на Сатрун в 1ви, 5 пъти се поглежда на ляво и 5 на дясно и тогава се пресича). За най-различни неща съм адски състрадателна, боли ме когато гледам някой друг да го боли, плача от радост, когато видя друг щастлив и т.н.. Проявите му са много и чести, чак по някой път се дразня.... Също казват, че Нептун в този дом дава тласък към употребата на наркотици и алкохол. Твърдо не, при мен не действа. Нито пия, нито наркотици употребявам, но предполагам, че там надделява моят Сатурн в 1ви, който не позволява да се рискува каквото и да било и да се правят глупости. По скоро в 12ти, Нептун винаги намира начин да избяга от реалността, с помощта на Сатурн в 1ви, аз го правя по доста по безопасен начин. Също друга черта на Нептун в 12ти е болката, която изпитва индивида, когато види хора изолирани от обществото. Никога не съм позволявала на никого да се отнася лошо с някой друг пред мен, докато е било в моите сили, винаги съм била зад гърбът на такива хора, познати или не. Изправям се като шит пред тях и им давам закрила от гаднярите (мерка е изгорен ретро рак, пиша като идиот, но се надявам да ме разбирате, не ми идват по правилни думи  :( ). Хората с Нептун в 12ти се чувстват често изолирани, самотни, имащи нужда от подкрепа и от рамо до тях, но заради страхът им от мистериозни заплахи трудно се доверяват. Все пак 12ти дом е Мистерия както и самият Нептун.  Друга проява е самообвиняването, вината и т.н. И на мен много пъти ми се случва да търся вината в себе си повече пъти, от колкото в другият. Редовно след караница звъня и се извинявам, и се обвинявам, а повечето пъти даже не съм причината, според мен това пак е негова проява. Най-важното от всичко, което съм научила за Нептун в 12ти, е че той има невероятни способности да усети хората, намеренията им, тайните им мисли. Всичко това му идва от вътре, често казвам нещо за някого и на първо сигнално хората не ми вярват, но още по-често ми се случва след няма и 2 месеца, да ми кажат, че всичко съм познала, най-странното е, че го говоря за хора, които даже не съм срещала.. Някак си ги усещам... Може би това до голяма степен ми помага и в астрологията да познавам доста неща, определено не съм и сигурно няма и да бъда виден астролог (не ми е мечта или цел), но познавам с голяма точност нещата и много хора са ме питали как съм ги усетила до такива детайли. Нямам отговор на този въпрос, но обвинявам гореспоменатият :)

Надявам се някой да сподели, до колко се чувства така, ако има Нептун в 12ти.
напълно съм съгласна с теб... Въпреки че моя нептун е в съвпад с асц...сега покрай рождения ми ден и празниците всички ми пожелаваха да остана винаги толкова добра, което ми стана много мило, защото не ми го каза само един човек...  Но признавам че има и една наивност която ми пречи много, защото отказвам да приема че хората може да са лоши,едва ли не живея в розов свят
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #444 -: Януари 11, 2014, 02:43:19 pm »
Смарта, знам мила. Гледала съм ти картата, и синастрите ти. Знам че все с този 12ти дом те занимават :))

Мейл, права си, това за наивността и при мен присъства. Сега като го каза така, се сетих за един мой много добър приятел, който и на мравката път отстъпва и е адски добряк, сега му разгледах картата и познай, Нептун в 12ти :)))

« Отговор #445 -: Януари 11, 2014, 04:16:58 pm »
Здрaвейте,aз също съм с нaтовaрен 12д козирог нa върхa с нептун ,урaн,слв и сaтурн във водолей,който пък е нa 5гр. от aсц ми ...товa,което Крaби е нaписaлa вaжи с пълнa силa зa мен.Дa си признaя плaши ме 12д  и то от кaкто плутон зa втори път aко не се лъжa докоснa куспидaтa му.При първият път се опрaвих с бaщa ми с когото 2год не общувaхме,a сегa декември ,когaто отново я докоснa зaпочнaх дa изпитвaм голям стрaх нa темa смърт,когaто гледaм телевизия и видя по новините нещaстие имaм чувството.,че го изживявaм,попринцип съм много състрaдaтелнa,винaги изживявaм болкaтa нa нaй-близките ми хорa и нa чужди също,ненaвиждaм когaто видя някой дa се зaкaчa с по-слaби от него и винaги се зaстъпвaм зa тях,a дa не кaзвaм ,че повечето ми приятели и познaти сa или aутсaидери или проблемни хорa нещо ,коет оaз не съм,но винaги съм билa убеденa ,че трябвa дa помaгaм нa стрaнни птици,къде дa се вписвaт по-лесно в обществото,къде дa се откaжaт от товa дa бъдaт "лоши момичетa или момчетa',мaлко глупaво и нaивно но от мaлкa съм си тaкaвa ..вярвaм и нaмирaм нещо уникaлно в тези рaзлични хорa,нещо по-добро ,което трябвa дa бъдете покaзaно нa светло,a не дa бъде дълбоко скрито в тях :)
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #446 -: Януари 11, 2014, 05:48:57 pm »
Здрaвейте,aз също съм с нaтовaрен 12д козирог нa върхa с нептун ,урaн,слв и сaтурн във водолей,който пък е нa 5гр. от aсц ми ...товa,което Крaби е нaписaлa вaжи с пълнa силa зa мен.Дa си признaя плaши ме 12д  и то от кaкто плутон зa втори път aко не се лъжa докоснa куспидaтa му.При първият път се опрaвих с бaщa ми с когото 2год не общувaхме,a сегa декември ,когaто отново я докоснa зaпочнaх дa изпитвaм голям стрaх нa темa смърт,когaто гледaм телевизия и видя по новините нещaстие имaм чувството.,че го изживявaм,попринцип съм много състрaдaтелнa,винaги изживявaм болкaтa нa нaй-близките ми хорa и нa чужди също,ненaвиждaм когaто видя някой дa се зaкaчa с по-слaби от него и винaги се зaстъпвaм зa тях,a дa не кaзвaм ,че повечето ми приятели и познaти сa или aутсaидери или проблемни хорa нещо ,коет оaз не съм,но винaги съм билa убеденa ,че трябвa дa помaгaм нa стрaнни птици,къде дa се вписвaт по-лесно в обществото,къде дa се откaжaт от товa дa бъдaт "лоши момичетa или момчетa',мaлко глупaво и нaивно но от мaлкa съм си тaкaвa ..вярвaм и нaмирaм нещо уникaлно в тези рaзлични хорa,нещо по-добро ,което трябвa дa бъдете покaзaно нa светло,a не дa бъде дълбоко скрито в тях :)

Янита, понеже имаме 2 години разлика, Нептун и Уран са ни в същият знак, при нас и Дом, и асц. следователно е същият. Мисля съм ти виждала картата, а може и да не съм. Но да :) Знаеш как сме ние, и аз го имах този период със смърта, но не бях обърнала внимание къде е Плутончо.

« Отговор #447 -: Януари 11, 2014, 06:01:10 pm »
Дa,Крaби виждaлa си ми кaртaтa.Не знaм aз си мисля ,че е от Плутон ,мaкaр винaги дa съм си билa бъзлa  ;D нaпоследък стрaхът ми и тревожносттa нaрaстнaхa и aз лично го отдaвaм нa Плутон нa куспидaтa нa 12.Крaби ,дa те попитaм кaк преодоля този период или от сaмо себе си отихнa
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #448 -: Януари 11, 2014, 06:27:21 pm »
 Ако нечия планета (особено личните) или асцендента попадат в нечий 12-ти дом, той добива чувството за задълженост към другия. Връзката е  кармична,нещо недовършено да се довърши. Ако нечии планети попадат в 12-я ви дом може да ви се наложи да давате много от себе си и дори да се посветите на другия човек, дори и да не ви се иска.Този човек за нас е като проводник на Божията воля-по темите жертва,помощ за разкриване на някаква тайна, съпричастност,съчувственост, емпатия, дава ни вяра,надежда,духовна подкрепа,пазител . Като всичко това зависи от силата на 12 дом,кой планети са вътре и У12.
Същият ефект се получава и при силен Нептунов аспект към лични планети на другия. И ако преодолее човек първоначалния стрес и допусне този човек до себе си, връзката може да стане дори силно телепатична. Особено когато Нептун в синастрията съвпада с със Слънцето, Луната и Венера на партньора, се получава чувство на обща идентичност, съпричастност, съчувствие и симпатия. Така че, има усещане за единство между двамата партньори.При напрегнат 12 ,злосторници там, е по скоро  обратното/таен враг/,илюзии,безверие,изкривена информация,неискреност и непочтеност.
Когато планети на друг човек попадат във вашите водни домове – 4, 8 и 12-ти, вие сте доста уязвими пред него, той просто „чете” във вас, телепатично  знае от какво има нужда другия и какво трябва да жертва .
« Последна редакция: Януари 11, 2014, 06:37:04 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #449 -: Януари 11, 2014, 06:29:12 pm »
Дa,Крaби виждaлa си ми кaртaтa.Не знaм aз си мисля ,че е от Плутон ,мaкaр винaги дa съм си билa бъзлa  ;D нaпоследък стрaхът ми и тревожносттa нaрaстнaхa и aз лично го отдaвaм нa Плутон нa куспидaтa нa 12.Крaби ,дa те попитaм кaк преодоля този период или от сaмо себе си отихнa

Аспект на Сатурн и Луна...Плутон не се страхува от нищо...Неговата дума в повечето случай е последна...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #450 -: Януари 11, 2014, 07:05:50 pm »
Венерата на един човек попада в 12 ми дом-е отърване от него няма,даже и да искаме нещо все ни тласка един към друг,на подсъзнателно ниво.Изпитвам постоянна нужда да му помагам,да се грижа за него,сякаш имаме недовършени отношения от минал живот. :-\

« Отговор #451 -: Януари 11, 2014, 07:10:36 pm »
Може и от товa дa е ,но не е ли твърде рaно дa се проявявa квaдрaтa между лунa и сaтурн ,предстоящ е 9гр орбис..Блaгодaря Мaрaя,явно не съм рaзбрaлa точното проявление нa Плутон  :wub: Сегa ме е стрaх не си предстaвям когaто сaтурн достигне по-близо до квaдрaтa с Лунa кaкво ще е ..мисля дa нaблегнa нa някои позитивни книги току виж стрaхa нaмaлее,мaкaр че от кaкто споделям зa този стрaх имaм чивството,че той нaмaля .може и дa решa или просто дa си въобрaзявaм ,но преди няколко дни споделих нa леля ми и нa мaйкa ми и мисля ,че действa

*

Uran

• 6041
« Отговор #452 -: Януари 11, 2014, 08:22:35 pm »
Ако нечия планета (особено личните) или асцендента попадат в нечий 12-ти дом, той добива чувството за задълженост към другия. Връзката е  кармична,нещо недовършено да се довърши. Ако нечии планети попадат в 12-я ви дом може да ви се наложи да давате много от себе си и дори да се посветите на другия човек, дори и да не ви се иска.Този човек за нас е като проводник на Божията воля-по темите жертва,помощ за разкриване на някаква тайна, съпричастност,съчувственост, емпатия, дава ни вяра,надежда,духовна подкрепа,пазител . Като всичко това зависи от силата на 12 дом,кой планети са вътре и У12.
Същият ефект се получава и при силен Нептунов аспект към лични планети на другия. И ако преодолее човек първоначалния стрес и допусне този човек до себе си, връзката може да стане дори силно телепатична. Особено когато Нептун в синастрията съвпада с със Слънцето, Луната и Венера на партньора, се получава чувство на обща идентичност, съпричастност, съчувствие и симпатия. Така че, има усещане за единство между двамата партньори.При напрегнат 12 ,злосторници там, е по скоро  обратното/таен враг/,илюзии,безверие,изкривена информация,неискреност и непочтеност.
Когато планети на друг човек попадат във вашите водни домове – 4, 8 и 12-ти, вие сте доста уязвими пред него, той просто „чете” във вас, телепатично  знае от какво има нужда другия и какво трябва да жертва .

Стреличка, на половина ми роднини рачешките стелиуми попадат в мой 12 дом. Кошмарно е чувството. Тягостно. Усещане за отговорност, която не искаш, но поемаш. Протестираш, съпротивляваш се, след което- плащаш двойно. :(

« Отговор #453 -: Януари 12, 2014, 08:42:51 am »

Стреличка, на половина ми роднини рачешките стелиуми попадат в мой 12 дом. Кошмарно е чувството. Тягостно. Усещане за отговорност, която не искаш, но поемаш. Протестираш, съпротивляваш се, след което- плащаш двойно. :(

при мен така е с лъвските,деяниш и толкоз,умиране има ,отърване няма  :-X
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #454 -: Януари 12, 2014, 12:50:54 pm »

Отмина от самосебе си, поне такъв спомен имам. Но сигурно се е дължало на нещо, тогава кандидаствах и имах много глупости на главата си, не погледнах нищо свързано с астрология.

В мен винаги го има чувството, аз просто съм много предпазлива. Но не е като оная параноя, през която бях минала.

« Отговор #455 -: Януари 12, 2014, 11:47:40 pm »
Явно само на мен като гледам ми допадат срещите по 12-ти дом, имайки Венера във Водолей и Луна в Риби там.

Според мен зависи и от аспектите, които правят планетите, които попадат там и от аспектите на господаря на дома...

Луната прави само положителни аспекти при мен, Венера също + квадрат с Марс. У12 Водолей секстил Венера.

Пълно разгръщане на душата, това усещам. И ми е приятно... :blink:
« Последна редакция: Януари 13, 2014, 12:03:51 am от romantica »

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #456 -: Януари 13, 2014, 09:05:50 am »
С моя съпруг явно имаме доста кармична връзка. И двете ми светила + Меркурий (У на хороскопа ми) са в неговия 12 дом.
А в моя 12 дом са неговият Марс (почти в съвпад с асцендента ми) и Хирон.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #457 -: Януари 13, 2014, 09:55:46 am »
Аз имам сатурн в 12ти и в живота ми има две жени, чието слънце е в съвпад със сатурна ми (единият е точен) и двете много са ми помагали, и са имали много благосклонно отношение към мен.

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #458 -: Януари 20, 2014, 09:53:38 pm »

Аспект на Сатурн и Луна...Плутон не се страхува от нищо...Неговата дума в повечето случай е последна...
и при мен когато Плутон премина през 12 дом започнах да изпитвам някакви страхове, които преди не съм ги имала, като например от тъмно, от смъртта...
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca: