Здравей Гост

за аспектите

• 34 Отговора
  • 4064 Прегледи
*

iva22

• *
  • 151
за аспектите
« -: Февруари 05, 2012, 05:48:54 pm »
Какво означава запетаята (като апостроф) преди градусите на даден аспект (сходящ или разходящ) в астро.ком? Предварително се извинявам за може би идиотския въпрос, но не намерих информация...

Re: за аспектите
« Отговор #1 -: Февруари 05, 2012, 06:13:22 pm »
Имаш предвид знаците (') и ("), като в прикаченото от мен изображение? Напр. 15Sag26'24" означава 15 градуса, 26 минути и 24 секунди в Стрелец.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #2 -: Февруари 05, 2012, 06:30:31 pm »
не, ще дам пример: ' -8 гр. 33 а.. ?

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #3 -: Февруари 05, 2012, 06:33:49 pm »
иска ми се да ви питам още нещо....кои са аспектите, които отговарят за усещането, че никога не си достатъчно обичана/желана, никога "достатъчно добра, на ниво" и т.н...казано с други думи - несигурност/неувереност в себе си и другите и може би ниска самооценка....?  :blink: има ли такива аспекти изобщо?

« Отговор #4 -: Февруари 05, 2012, 06:36:44 pm »
Ммм, тогава не се сещам. Минусът означава апликиращ аспект, но този знак (') какво прави там... I don't know, sorry.

По втория въпрос може твърди аспекти на Сатурн към Венера, Луна, Асцендент да имат такова проявление. Със сигурност има и още.

*

Asol

• 4140
« Отговор #5 -: Февруари 05, 2012, 07:08:33 pm »
Като цяло аспекти на Сатурн освен изброените от Мирабела с Марс, Слънце, но те както може да показват неувереност, така и обратното. С уточнението, че тези последните не са били по презумпция такива. Сатурн в квадратура или опозиция със Слънце. Първото предизвиква вътрешно недоволство и съмнения, че човек не е достатъчно добър спрямо другите и затова изпитва постоянна необходимост да се конкурира, което пък води със себе си силна мотивация и съответните действия за преодоляването им. За второто може човек да не е достатъчно уверен в себе си и да търси авторитети в другите и да не поема инициатива, за да я придобие вяра в собствените сили.
Но всеки е неуверен в себе си в едно или друго макар да не си го признава.  ;) Никой не се ражда уверен ако става въпрос за нещо, което се гради и е плод на собствените му усилия и характер - то се придобива с опита.
И ако говорим за реално покритие, не просто за лустро или маска.

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Февруари 05, 2012, 07:10:35 pm »
иска ми се да ви питам още нещо....кои са аспектите, които отговарят за усещането, че никога не си достатъчно обичана/желана, никога "достатъчно добра, на ниво" и т.н...казано с други думи - несигурност/неувереност в себе си и другите и може би ниска самооценка....?  :blink: има ли такива аспекти изобщо?

Сатурн в Рак също може да породи такова чувство.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #7 -: Февруари 05, 2012, 07:58:53 pm »
благодаря ви...по принцип нямам твърди аспекти на сатурн (освен квадрат с плутон, но това е друго предполагам). Имам полу-секстил със слънце и квинтил с венера..Но сатурна в рак и особено в 7 дом обяснява всичко  ;)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #8 -: Февруари 05, 2012, 09:17:16 pm »
при транс сатурнова планета на асц или Сатурн в повечето случаи наистина си бил нежелано дете, или по-точно, ДЕТЕ, което не е родено от ЛЮБОВ (а доста малко са такива). Повечето ми приятелки са така, включително и аз и всички имаме странни семейни истории и бракове на родителите ни на сила... майките ни се женят от амбиция, от немай къде, някой дори, защото са били преследвани от партията и това е бил единственият начин да си сменят "съдбата" (дадената девойка е родена с - Юпитер, Луна, Нептун в съвпад в 1 дом в Козирог.... и целият и живот е борба, защото ТЯ не обича себе си....).
When One Door Closes Another Door Opens

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Февруари 05, 2012, 09:20:18 pm »
благодаря ви...по принцип нямам твърди аспекти на сатурн (освен квадрат с плутон, но това е друго предполагам). Имам полу-секстил със слънце и квинтил с венера..Но сатурна в рак и особено в 7 дом обяснява всичко  ;)

Сътурн в Рак, където и да се намира обяснява всичко. Той е в заточение в Рак и е много зловреден. Но успокояващ е факта, че половината от твоите съученици също имат Сатурн в Рак, така че "Горе главата!" ;) Ти имаш късмета да не ти ранява лични планети.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Февруари 05, 2012, 09:23:59 pm »
дадената девойка е родена с - Юпитер, Луна, Нептун в съвпад в 1 дом в Козирог.... и целият и живот е борба, защото ТЯ не обича себе си....

кофти! и луната и Юпитер са в заточение, много кофти. при това на асцендента, където нищо не остава скрито, а всичко е "на ачика".

*

Anabell

• 2022
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2012, 09:28:18 pm »
ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ЖИВОТ. Независимо дали родителите му му го дават. Децата са преди всичко божии творения. Да си добър родител е изкуство.

И бягството не помага... бягаш в друга цивилизация, на друг континент, не става. Но не си виновна ти. В повечето случаи те самите са толкова нещастни, неосъзнати, че ти го внушават, нещо като проблем, който ти е зададен толкова рано и нямаш средства, чрез които да го решиш. С възрастта нещата се оправят. При мен вече всичко се изчисти - след като Сатурн мина през всички знаци. Никаква вина за нищо не чувствам. Напротив живее ми се, както никога до сега. Най-сетне имам контрол върху ситуацията и то ОСЪЗНАТ.

И приятелките ми, сега са много по-добре - все още никой не се е оженил, няма деца, всички отделихме повече от 10 години да учим, да пътуваме, да мислим, и някак да компенсираме емоционалния глад, който семействата ни са причинили и усещането за несигурност.

« Отговор #12 -: Февруари 05, 2012, 11:15:50 pm »

Сатурн квадрат Венера. Имам и конкретни наблюдения върху познати. Този аспект те кара да надничаш в паничката на другия и вечно да сравняваш къде е той, къде си ти:) Някои го наричат завист, но според мен не е точно това. По-скоро постиженията на другите в твоите очи изглеждат големи, а това, което ти правиш, никога не е най-доброто, съгласно собствените ти желания. Сама по себе си Венера е индикатор на желанията, а Сатурн може да бъде не само ограничаващ. Той е изискващ. Това създава напрежение и усещане за малоценност. Един вид върхът на твоите желания винаги остава достатъчно високо, за да не можеш да го достигнеш. Ако искаш, си сложи картата, за да разгледам. Възможно е Луната също да има роля
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #13 -: Февруари 06, 2012, 06:55:31 pm »
ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ЖИВОТ. Независимо дали родителите му му го дават. Децата са преди всичко божии творения. Да си добър родител е изкуство.

И бягството не помага... бягаш в друга цивилизация, на друг континент, не става. Но не си виновна ти. В повечето случаи те самите са толкова нещастни, неосъзнати, че ти го внушават, нещо като проблем, който ти е зададен толкова рано и нямаш средства, чрез които да го решиш. С възрастта нещата се оправят. При мен вече всичко се изчисти - след като Сатурн мина през всички знаци. Никаква вина за нищо не чувствам. Напротив живее ми се, както никога до сега. Най-сетне имам контрол върху ситуацията и то ОСЪЗНАТ.

И приятелките ми, сега са много по-добре - все още никой не се е оженил, няма деца, всички отделихме повече от 10 години да учим, да пътуваме, да мислим, и някак да компенсираме емоционалния глад, който семействата ни са причинили и усещането за несигурност.

Интересно би било да споменеш в темата за 12-ти дом какви планети и какви знаци имат в техния 12-ти дом.

Хело, в радикса има 12 дома и те са еднакво важни, не е само 12 дом. Познавам хора с планети в 12 дом, особено Юпитер там, които АМА изобщо нямат този тип проблеми.  :P

Една от най-щастливите ми приятелки има и Слънце и Сатурн в съвпад в 12 дом - добър съпруг (с 19 години по - възрастен от нея, артист) и баща, който и до сега се грижи за нея и никога не е отсъствал.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #14 -: Февруари 06, 2012, 07:10:35 pm »
Сигурно не съм открила, то е ясно, това не ми е цел на живота, но ги познавам всичките от години.

Сега ще те помоля да се опиташ да си представиш, че душата няма възраст и хората се влюбват независимо от разликата в годините си. А и Аристотел твърдеше, че една жена не бива да се жени след 17, а един мъж преди 30 и нещо и аз до голяма степен се съгласявам (поне за мъжете).

Съвременното общество - това, че учим с момчета на нашата възраст и сме заобиколени от мъже връстници е изкуствено създадено, мъжете узряват по-бавно... аз започнах да общувам с интересни мъже, чак след като напуснах гимназията (до тогава все с връстници... които винаги са ми били скучни, агресивни, и незрели с малки изключения).

*

Divna

• 2478
« Отговор #15 -: Февруари 06, 2012, 07:16:36 pm »

Интересно би било да споменеш в темата за 12-ти дом какви планети и какви знаци имат в техния 12-ти дом.

Хело, в радикса има 12 дома и те са еднакво важни, не е само 12 дом. Познавам хора с планети в 12 дом, особено Юпитер там, които АМА изобщо нямат този тип проблеми.  :P

Една от най-щастливите ми приятелки има и Слънце и Сатурн в съвпад в 12 дом - добър съпруг (с 19 години по - възрастен от нея, артист) и баща, който и до сега се грижи за нея и никога не е отсъствал.

Ooo, tova li4no az ne go namiram za 6astie, po-skoro za udobstvo (da ima koii da se griji za teb).
Edna zrqla jena se griji sama za sebe si, a ne 4aka syprugyt j ili ba6ta j da go pravqt.
Vse pak dobre e nqkoga da porasnem. Ti kak misli6?

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #16 -: Февруари 06, 2012, 07:22:28 pm »
 :clap: точно така, Дивна.
Обикновено при връзките на млади момичета с доста по-големи мъже от тях има 2 варианта:
- или бащата е бил отсъстваш физически и/или емоционално
- или момичето никога не е излязло изпод опеката на татко, т.е. останало си е завинаги малкото момиче на татко...и съответно подсъзнателно си търси друг стабилен "татко", който има повече опит, знае повече от нея, решава вместо  нея и т.н., на когото да се опре.

Ooo, tova li4no az ne go namiram za 6astie, po-skoro za udobstvo (da ima koii da se griji za teb).
Edna zrqla jena se griji sama za sebe si, a ne 4aka syprugyt j ili ba6ta j da go pravqt.
Vse pak dobre e nqkoga da porasnem. Ti kak misli6?

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #17 -: Февруари 06, 2012, 07:25:19 pm »
Anabel, и аз така като теб...но като попреминах 35-36 отново започнах да преоткривам връстниците си, защото по-големите ми станаха скучни и познати... зависи на каква възраст си  :blink:

Сигурно не съм открила, то е ясно, това не ми е цел на живота, но ги познавам всичките от години.

Сега ще те помоля да се опиташ да си представиш, че душата няма възраст и хората се влюбват независимо от разликата в годините си. А и Аристотел твърдеше, че една жена не бива да се жени след 17, а един мъж преди 30 и нещо и аз до голяма степен се съгласявам (поне за мъжете).

Съвременното общество - това, че учим с момчета на нашата възраст и сме заобиколени от мъже връстници е изкуствено създадено, мъжете узряват по-бавно... аз започнах да общувам с интересни мъже, чак след като напуснах гимназията (до тогава все с връстници... които винаги са ми били скучни, агресивни, и незрели с малки изключения).

*

Anabell

• 2022
« Отговор #18 -: Февруари 07, 2012, 09:20:04 am »
Няма да споря, всеки си има характер и мнение. Има възрастни и възрастни....

Мъжете със силни Риби в натала винаги са ми били зрели, независимо от реалната възраст. 

Има хора, които животът така ги е завъртял, че на по 16 години вече са били самостоятелни.... така, че тук НЯМА правила, има реални ситуации. И това му е най-хубавото на живота.

Всеки търси нещо и намира нещо, няма връзка без ВЗАИМНА полза (била духовна, материална, емоционална или каквато и да е). Винаги има обмен на енергии.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #19 -: Февруари 07, 2012, 10:55:19 am »
при транс сатурнова планета на асц или Сатурн в повечето случаи наистина си бил нежелано дете, или по-точно, ДЕТЕ, което не е родено от ЛЮБОВ

Кое в наталната карта показва, че си роден от ЛЮБОВ/създаден с ЛЮБОВ? Изключително ми е интересно.  :rolleyes:
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)