Здравей Гост

Да ни е честит ретро СатурнЪТ

• 40 Отговора
  • 5234 Прегледи
Да ни е честит ретро СатурнЪТ
« -: Февруари 05, 2012, 11:41:15 pm »
На 7 февруари Сатурн става ретрограден и от анаретния градус на Везни ще се върне назад до 22-я градус. На 6 октомври ще влезе в Скорпион. Къде попада в картите ви при ретро периода и какви аспекти ще направи? Какво може да бъде по-общото влияние на ретро Сатурн във Везни?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

Re: Да ни е честит ретро СатурнЪТ
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2012, 07:33:32 am »
Оф, писна ми от тоя Сатурн,честно.В момента е на 1,34 градуса съвпад с нат Луна  :angry: Направо незнам,с тая ретро фаза ще ми разкаже играта.....
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2012, 08:11:21 am »
 :08: Да, да, да! Откога го чакам, да се пръждоса от Марса ми! Дръж се Земьо, идвам!  :rolf:
От два месеца имам чувството, че ходя с оловни обувки.

Строял, би, градял бил. Строи само задръжки той!
Няма човек, на който Сатурна да не му е бил в аспект с луната и
да не съм го срещала пред зъболекарските кабинети с разрушени зъби
(какъв ти градеж). Ама се вземат мерки, чак когато мине периода и се окажеш с дупки в устата,
когато вече работата е станала сериозна. Защо? Ами как защо? Нали Сатурн ни учи да търпим, я?
Не случайно най-търпеливите хора са с най-разрушени зъби и костно-ставни проблеми.

Това е най-показателния урок на Сатурн в аспект с Луна, че понякога полза от търпението няма и че и тука трябва да има граници. ;D
« Последна редакция: Февруари 06, 2012, 08:21:12 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2012, 08:47:29 am »
и мен ме мъчи сатурн, в опозиция с венера е, още два пъти - един път ретро, един път август на "излизане" от везни. според мен наистина строи и структурира, изпитва нещата които сме си мислили колко са велики дали отговарят на реалността и можем ли да приведем в реалността. голяма ми е болка, но наистина виждам че е за добро. показва кое си струва и кое не.

относно тр. сатурн в аспект с луната и проблемите със зъбите, аз нямах такова проявление при квадратурата. тя настъпи около година след раждането на дъщеря ми т.е. наистина съм имала предпоставки за проблеми със зъбите (бременността всички знаят води до изтегляне на калция от организма). верно, ходих на зъболекър за един пулпит ам аз си бях виновна - падна стара пломба, та го отлагах, отлагах докато накрая ме заболяи като отидох - пулпит. но сама си го направих.

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2012, 08:54:36 am »
и мен ме мъчи сатурн, в опозиция с венера е, още два пъти - един път ретро, един път август на "излизане" от везни. според мен наистина строи и структурира, изпитва нещата които сме си мислили колко са велики дали отговарят на реалността и можем ли да приведем в реалността. голяма ми е болка, но наистина виждам че е за добро. показва кое си струва и кое не.

относно тр. сатурн в аспект с луната и проблемите със зъбите, аз нямах такова проявление при квадратурата. тя настъпи около година след раждането на дъщеря ми т.е. наистина съм имала предпоставки за проблеми със зъбите (бременността всички знаят води до изтегляне на калция от организма). верно, ходих на зъболекър за един пулпит ам аз си бях виновна - падна стара пломба, та го отлагах, отлагах докато накрая ме заболяи като отидох - пулпит. но сама си го направих.

Не е от бременността, а от аспекта на Сатурн с Луната ти.
Изследвала съм това с години  при голяма група от хора.
А Сатурн строи, но преди това руши.
Дъщеря ми , която има рожден Съвпад на Луна със Сатурн в 6-ти дом от мъничка ходи по зъболекари само да забележи едно петънце и тича. Просто няма друго такова дете. повечето деца ги е страх от зъболекари, а моето се самонаблюдаваше и не допускаше да стане късно. Ние, които нямаме рождени аспекти на Сатурн с лични планети (визирам луната в случая), не сме свикнали да полагаме такива грижи и обикновено отиваме, когато вече е късно.
« Последна редакция: Февруари 06, 2012, 08:58:38 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #5 -: Февруари 06, 2012, 09:36:38 am »
Стела,много си права.Аз 2 месеца се влача по зъболекари и тъкмо реших,че съм свършила се оказа недооправен един зъб още  :angry:
А иначе Сатурн не го усещах много,много,ама вчера такава бомба от емоции гръмна в мен,че не е истина. Постоянно мисля колко съм неудовлетворена,как съм можела да направя разни неща.Да се връщам в миналото и да дълбая там. :( А по-принцип съм позитивен човек,гледам напред и мисля оптимистично....няма братче,той ми разказва играта  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Grace

• 2257
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2012, 09:50:40 am »
На 7 и 8 февруари Сатурн е Стационарен, преди да тръгне ретро. Това е много значим момент, ако Сатурн транзитира важна натална позиция в хороскопа ви. Каквото и да означава транзита, силно вероятно е проявлението му да настъпи точно сега.
Наблюдавайте и споделете...

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2012, 10:14:27 am »
На 7 и 8 февруари Сатурн е Стационарен, преди да тръгне ретро. Това е много значим момент, ако Сатурн транзитира важна натална позиция в хороскопа ви. Каквото и да означава транзита, силно вероятно е проявлението му да настъпи точно сега.

Ще настъпи при промяна на посоката. С всички ретроградни планети е така, независимо дали тръгват ретроградно или директно. Всяка смяна на посоката е свързана със събитие. А при стационарното положение, събитията "съзряват".

Аз съм намислила да искам нещо от голямата шефка (Везните са ми в 10-ти дом), нещо за което се изисква голяма доза смелост и малко не е страх да не ми откаже. Не, че ако ми откаже ще се свърши света, имам алтернативни варианти. Хаха! Везните винаги имат алтернативен вариант. Но ако тя се съгласи, ще постигна голям личен успех в сферата на преговорите и дипломацията.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2012, 11:15:01 am »
На баба МУ тутурутката! Пак ще ми мине през АЦто, пак ще ми опозира Луната и пак ще ми съвпадне с Плутонаааааа!!!
А от опит знам, че третото минаване е най-кофти. Чак ми се тресе нервата. Един път да посмее човек да вдигне глава, и Бам! с чука отгоре. И какъв е ефекта от прогресивната Луна в 9ти, като половината период ще ми тъпче Сатурна по прясната тревичка????
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Февруари 06, 2012, 12:22:51 pm »
:08: Да, да, да! Откога го чакам, да се пръждоса от Марса ми! Дръж се Земьо, идвам!  :rolf:
От два месеца имам чувството, че ходя с оловни обувки.

Строял, би, градял бил. Строи само задръжки той!

Да ти кажа, при мен опозицията на Сатурн към нат. Марс беляза един от най-градивните периоди в живота. Това беше времето на ингреса му в Дева и преминаването през първата декада на знака. Всички проблеми започнаха, когато Сатурн наближи средата на знака (квадрат с Нептун - у4).

След ингреса му във Везни и около квадратурата с нат. Луна очаквах да се обади някое зъбче, но не се случи. Когато стигна средата на знака, отидох профилактично на зъболекар, след като си открих новопоявил се козметичен дефект, голяма драма беше, но ме посъветваха да не се вманиачавам чак толкова.  ;D

Сега с това ретро завръщане ще ми застане стационарен в опозиция към Венера, тя е в 22ия градус. Първото му преминаване в опозиция към Меркурий и Венера донесе доста неприятни новини, второто вероятно ще донесе изчистване на някои наболели въпроси, може би просто ще отпаднат от дневния ред оттук насетне.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Февруари 06, 2012, 01:08:28 pm »
При мен отново ще мине МЦ-то във Везни. При първото преминаване имах повишение в работата, но не знам сега какво мога да очаквам. Общо три пъти ще ми прегази Медиум цели. По някое време малко широко, но все пак ще ми опозира Луна, Венера и Юпитер, като при последната планета аспекта ще е най-точен. При Луната орбисът ще е 4 градуса, а при Венера девет.
По-рано, когато имах точна опозиция на Сатурн с Луната...някъде лятото ще е било, не съм имала проблем със зъбите. Въпреки това имам да оправям едни малки неща - по-скоро козметични и сега събирам смелост да отида при зъболекаря.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #11 -: Февруари 07, 2012, 08:19:34 am »
В стационарната фаза прави тригон слънце /У3/,МЦ и АСЦ.Ами -назначиха ме на много приятна работа :blink: и днес подписвам договор.
Като се върне до 22гр.ще аспектира възлите -тригон и секстил.Незнам какво ще развържа,но ще споделя ;D

« Отговор #12 -: Февруари 07, 2012, 08:58:25 am »

стацио е на 29,30 Везни и е на точен тригон от нат.ми Сатурн 29,07 Водолей в 6 дом
ще го следя изкъсо
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2012, 10:36:11 am »
Как да разбера какви аспекти образува Сатурн с планетите от наталната ми карта? :) Всъщност сега погледнах картата с транзитите и ги има показани, но има две таблици, коя за какво се отнася и какво означават?

Какво показва "Aspect" и какво "Aspects: PQˉgÿ - Transits" ? Едното може би показва бързите транзити през деня, а другото - по-дългосрочните?  :-\ Благодаря предварително за отговора! :)
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2012, 10:38:04 am »
В стационарната фаза прави тригон слънце /У3/,МЦ и АСЦ.Ами -назначиха ме на много приятна работа :blink: и днес подписвам договор.
Като се върне до 22гр.ще аспектира възлите -тригон и секстил.Незнам какво ще развържа,но ще споделя ;D

Дано всичко ти е наред занапред, че пък Марса е ретро.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #15 -: Февруари 07, 2012, 12:39:41 pm »
Либра, във втората табличка планетите по хоризонтала са наталните ти (тези с долен индекс nat), а тези по вертикала - транзитните (tr). Отиваш в 7-ми ред, който отговаря на транзитен Сатурн, и проследяваш по колонки с кои натални планети образува аспекти. За транзитен Сатурн в момента имаш:

- широк съвпад с Луна, който ще стане отново почти точен при ретроградното движение на Сатурн
- секстил с Уран, но не го отчитам засега, защото Сатурн ще се върне обратно и така аспектът ще отслабне. Този секстил може да стане по-изразителен след преминаването на Сатурн в Скорпион (тогава аспектът ще стане точен).
- тригон на Сатрун към МС, чието действие може да се засили, тъй като при ретроградното си движение Сатурн ще сключи точен аспект с МС-то ти (и то 2 пъти - веднъж назад и после още 1 път при директен ход). Този аспект в момента е с малък орбис и е възможно да е действащ. Отчиташ ли повишено желание на реализация, повече амбиция, по-голяма устременост, работоспособност, отдаденост на професионалните ти цели?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #16 -: Февруари 07, 2012, 01:44:49 pm »

Днес, 7-ми стационарният Сатурн сключва точен квадрат с върха на наталната ми тау-квадратура;

"върхът" на квадратурата е всъщност съвпад на Марс/Сатурн, която е на няколко градуса от МС в хороскопа... Очаквам промени в работата, като инициативата за промяна е моя... Ако чуете Телец /особено пък с асцендент Скорпион/ да казва, че му е писнало  ;D, да знаете, че наистина е така  ;D
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Февруари 08, 2012, 12:30:09 pm »

Ще настъпи при промяна на посоката. С всички ретроградни планети е така, независимо дали тръгват ретроградно или директно. Всяка смяна на посоката е свързана със събитие. А при стационарното положение, събитията "съзряват".

Аз съм намислила да искам нещо от голямата шефка (Везните са ми в 10-ти дом), нещо за което се изисква голяма доза смелост и малко не е страх да не ми откаже. Не, че ако ми откаже ще се свърши света, имам алтернативни варианти. Хаха! Везните винаги имат алтернативен вариант. Но ако тя се съгласи, ще постигна голям личен успех в сферата на преговорите и дипломацията.

Егати и  вятъра вчера. Вървя си бодро аз по заледения тротоар, щастливо приключила работния ден и удовлетворено мечтаеща да се отпусна на топло пред лап-топа с чаша вино в ръка... и изведнъж такъв силен вятър зафучааааа! Поривисто ме отлепи от земята с намерение да ме запрати срещу едно паркирало транспортно средство..или поне аз така заподозрях.
      В стремежа си да се заземя, заех основната скиорска поза и с ръка протегната напред срещу колата, се оказах безпомощно понесена от вятъра, а ледът под мен ехидно блестеше и филмираше във фантазията ми бъдещото ми, с гръм и трясък, приземяване. Другата ми ръка балансираше наклона на тротоара, който заплашваше да ме „изсипе” пред някоя от преминаващите по улицата, в ляво от мен, коли, при подходяща смяна на посоката на вятъря. Докато се усетя, вече се носех по пързалката на куц крак (сами разбирате, че когато стоиш върху наклонена плоскост няма как тежестта на тялото ти да се разпредели равномерно между двата крака).
     И така, плъзгайки се, вече си се представях безопасно подпряна в колата пред мен, когато за моя най-голяма изненада, вятърът реши да ме пусне. Въобще нямах време да разсъждавам как да преодолявам инерционния момент, направо залитнах напред и се озовах в стойка „Везна”, с последваща смяна на ръцете (нещо на което и най-добрият фигурист би могъл да завиди) – а балансиращата ми ръка, която вече бях спряла да контролирам за сметка на други части на тялото, ме перна по челото с възвратно постъпателно движение. Егати и порива на вятъра.
      Прибирам се у дома с гордо вдигнато чело, че съм спечелила битката с природата, за да установя, че нямам ток...в къщи студено като в хладилник, а виновникът с изключен телефон.  Вдигам щорите, за да влезе прилична доза светлина от улицата, навличам де що има дебели фанели и два чифта чорапи, шапка и ръкавици, завивам се с три одеяла и си гушвам бутилката с виното. След редуването на най-малко 100 нюанса на различни емоционални състояния, като гняв, бяс и самосъжаление, започнах да разсъждавам върху смисъла на човешкия живот.  А виновникът пак не си вдига телефона. 
      Не помня кога и как съм заспала, но помня коя мисъл ми помогна да намеря душевен покой – ще си я пазя като „съкровище”, като „спасителен пояс”, като „пътеводна светлина” за друг път, когато попадна в подобна ситуация.  Отделно си помислих и за хората, пострадали от наводненията и каква щастливка съм, че имам сухи дрехи, одеяла и покрив над главата си.  И едва сега, в пълна степен осъзнах силата на поговорката, която отдавна харесвам: „Спрях да се ядосвам, че не мога да имам нови обукви, когато видях човек без крака”.
      На сутринта се събудих...закъсняла за работа. Телефонът ми толкова измръзнал от студа, че не активирал алармата. На всичкото отгоре и тъч-скрийнът му не работи. На три станах от леглото и с огромно учудване установих, че нито студа, нито повредения телефон, нито въпросите, свързани доверието са в състояние да ме трогнат, защото ми е топло на душата. Рестарт ....и всичко си дойде на мястото.

07.02.2012 г., Сатурн тръгва ретро върху натален Марс - управител на 4-ти дом.
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 02:33:37 pm от Stella »

« Отговор #18 -: Февруари 08, 2012, 01:44:25 pm »
   Айййй, колко живо и поетично си го написала...звучи като начало на книга. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Февруари 08, 2012, 01:59:13 pm »
   Айййй, колко живо и поетично си го написала...звучи като начало на книга. :blink:

Самата аз не мога да повярвам какво се изля от мен тази сутрин върху бялата страница. Но трябваше да си го излея някъде, да сублимирам напрежението по някакъв начин. Дали е възможно да "прописвам" с транзитен Нептун върху натален Меркурий в Риби? Ако така ще ми се прояви, никак няма да е зле. Повечето поети са с натален аспект на Меркурий с Нептун. Изненадвам се от себе си. :-[