Здравей Гост

Кармични семейни отношения,или?

• 50 Отговора
  • 6497 Прегледи
*

усмихната

• 24
  • Живей върху дъгата
Кармични семейни отношения,или?
« -: Февруари 14, 2012, 04:16:50 pm »
Здавейте ,на всички тук :blink:!
Имам сложни отношения с баща си(никога май не са били много топли,но от известно време-9 години,не се виждаме по негово желание.А и с партньора ми нещата не са по мед и масло.Като се върна назад във времето ,мисля че не съм имала голям успех във връзките си.Кармично ли е това и дали ще доведе до раздяла с партньорът ми(имаме две деца) и въобще как ви се струва нашата съвместимост.А с баща ми-дали нещо ще се промени?Мъчно ми е,че заради тези ни отношения не се виждам с брат си,баба си...
Благодаря предварително на тези,които  биха хвърлили светлина върху картината :blink:!
Искам да честитя празника на всички,които имат повод да го празнуват и да пожелая много любов!
Това е моята карта:
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 09:32:00 pm от усмихната »
Обичта никога не може да е в повече :))

*

Asol

• 4140
Re: Кармични семейни отношения,или?
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2012, 04:22:56 pm »
А, защо не използваш другия си ник Wella, за да питаш за всичко, което те интересува ?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2012, 04:24:28 pm »
А каква е причината преди малко в тази тема
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5921.0.html
да благодариш от усмихната профил, след което да изтриеш поста си и тук да пуснеш нова със съвсем друга карта?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

усмихната

• 24
  • Живей върху дъгата
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2012, 04:29:58 pm »
Wella e майка ми и пишем от един и същ компютър.Стана грешка като тя отговори от моя профил :blink:.

*

усмихната

• 24
  • Живей върху дъгата
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2012, 09:30:45 pm »
Здравейте ,отново!
Явно намерихте някаква конспирация в цялата ситуация.Ще помоля модераторите да изтрият темата.
Пожелавам ви да бъдете по-здрави и не толкова мнителни!
Поздрави!
П.П-Съжалявам ,че нямах възможност да стана част от вашият форум!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2012, 09:34:40 pm »

Ти пък къде ще се изнасяш!?
И по-неприятни неща сме преживели тук!
Не бързай да си ходиш.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

усмихната

• 24
  • Живей върху дъгата
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2012, 09:37:09 pm »

Ти пък къде ще се изнасяш!?
И по-неприятни неща сме преживели тук!
Не бързай да си ходиш.  :blink:
:rolf:
Много мило!Благодаря ти,Lillie!

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2012, 09:39:29 pm »
Здавейте ,на всички тук :blink:!
Имам сложни отношения с баща си(никога май не са били много топли,но от известно време-9 години,не се виждаме по негово желание.А и с партньора ми нещата не са по мед и масло.Като се върна назад във времето ,мисля че не съм имала голям успех във връзките си.Кармично ли е това и дали ще доведе до раздяла с партньорът ми(имаме две деца) и въобще как ви се струва нашата съвместимост.А с баща ми-дали нещо ще се промени?Мъчно ми е,че заради тези ни отношения не се виждам с брат си,баба си...
Благодаря предварително на тези,които  биха хвърлили светлина върху картината :blink:!
Искам да честитя празника на всички,които имат повод да го празнуват и да пожелая много любов!
Това е моята карта:

Абе, какви са тия хора, беее? Думи нямам. Как може да оставят едно дете да страда по баща си и нищо да не предприемат. Верно, ти си вече голям човек и имаш собствени деца, но докато си била дете е трябвало да те подкрепят, а не да те лишават от близостта на най- обичаните хора. както и дае. ти не трябва да храниш гняв, поради миналото. Просто не допускай нещо такова да се случи на твоите деца и така прекъсваш кармичната верига. А иначе, ти решаваш дали да останеш с баща им. Всеки има право на лично щастие.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

усмихната

• 24
  • Живей върху дъгата
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2012, 09:52:21 pm »
Stella,благодаря ти за милите думи :58:!
С баща ми развалихме взаимоотношенията си,защото реших да родя първото си дете,но то беше история достойна за латино сапунка:)))Голяма съм вече,но тези ни отношения ми тежат-на никого не би било приятно да има подобни с някого ,камо ли с баща си.Притеснявам се ,че пренасям всички тези негативни неща в собственото си семейство,а и в избора на партньор-баща ми и мъжът ми доста си приличат като характер.
Надявам се да имам сили и да не допусна да се случи нещо подобно с децата ми!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #9 -: Февруари 14, 2012, 10:20:32 pm »
Не съм специалист, но това си е класическа ситуация.
Логично, че отношенията с съпругът ти наподобяват тези с баща ти.. но недей да обвиняваш себе си. Не си виновна ти.
Всичко обаче тръгва от семейството... независимо дали със или без помощта на баща ти и неговото съдействие.. ти трябва първо да хармонизираш отношенията си с него. Защото в такув случай е възможно винаги да попадаш на мъже, по негово подобие - като характер. Ако изгладите отношенията с баща ти, тогава и отношенията с мъжа ти също ще се променят към добро.
Много е важно да имаме добра връзка със семейството си.
Може би да постнеш синастрия на теб и баща ти?
И след като е минало толкова време не е ли вече възможно да се помирите? Все пак ти страдаш от това а и губиш връзката с брат си и баба си. Ти склонна ли си да предприемеш първата крачка към него?

*

усмихната

• 24
  • Живей върху дъгата
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2012, 11:08:35 pm »
Не съм специалист, но това си е класическа ситуация.
Логично, че отношенията с съпругът ти наподобяват тези с баща ти.. но недей да обвиняваш себе си. Не си виновна ти.
Всичко обаче тръгва от семейството... независимо дали със или без помощта на баща ти и неговото съдействие.. ти трябва първо да хармонизираш отношенията си с него. Защото в такув случай е възможно винаги да попадаш на мъже, по негово подобие - като характер. Ако изгладите отношенията с баща ти, тогава и отношенията с мъжа ти също ще се променят към добро.
Много е важно да имаме добра връзка със семейството си.
Може би да постнеш синастрия на теб и баща ти?
И след като е минало толкова време не е ли вече възможно да се помирите? Все пак ти страдаш от това а и губиш връзката с брат си и баба си. Ти склонна ли си да предприемеш първата крачка към него?
Здравей,Freya!
Пробвах да се помирим,направих първата крачка и му протегнах ръка,но той не протегна своята.Оставих му правото на избор да ме потърси ако иска-не се случи и това.Нямам желание да се натрапвам и ще трябва да се оправя някак с липсата му и всичко ,което носи в живота ми неговото отсъствие и характер(много особен и студен човек е е).Ето и синастрията:

« Отговор #11 -: Февруари 15, 2012, 08:15:12 am »
Здравей, усмихната!
Искам да споделя мнение, но не е свързано с астрологията, по-скоро е лично преживяно.
Според мен всички отношения в семейството са кармични, нали ние правим този избор. ;)
Колкото до трудните отношения с баща ти - първо, прости му, никой не е безгрешен, а той явно греши, и после - опитай отново. Никой не знае колко време има на този свят, и не е хубаво да има такива отношения и чувства между вас. Най-малкото защото ти страдаш заради брат си и баба си, а той явно не познава внуците си.
Вярвам, че е в твоите сили да промениш тази ситуация - с много добро и позитивно отношение и настойчивост. Какво като те е отблъснал? Понякога децата са учителите! Може би ти си учител, може би трябва да превъзмогнеш себе си!
Пиша всичко това, защото имах 1 година от живота си без баща ми да бъде част от този живот. Той се запозна с внука си чак когато беше на годинка. А след още 2 баща ми почина. Страдам за това, че съм била толкова непреклонна и горда, за да не му простя цяла година. Но няма как да се върна назад.
Затова сега всеки ден си припомням, че трябва да уважаваме и обичаме хората, и да им го показваме, докато са живи.
Желая ти успех! :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Февруари 15, 2012, 11:39:15 am »

Това само от твоето желание и решение зависи.

Голяма съм вече,но тези ни отношения ми тежат-на никого не би било приятно да има подобни с някого ,камо ли с баща си.

По този въпрос за мен ценен е съвета на Фрея.
Нужно е все някак и някога да се скъса тази верига на пренасяне на модела. Разбира се, най-лесното е просто да се назове с думи. Който е минал по пътя, сам знае.

Тежи ли ти наистина, има неща, които зависят и от теб. Направила ли си стъпка, каквото е нужно, останалото вече не е в твоите ръце. Ако ти се измъкнеш от капана на прехвърлянето на взаимна вина, може и някога да се разчисти в рода ви.

Имаш Слънце, чиито аспекти говорят за тия тегоби, от които се оплакваш. А, за да са сега повдигнати тези въпроси, подсказват възлите по транзит, приближаващият квадрат на Плутон към рождената ти Луна. Нищо, че Луната не се свързва с бащата. Това са семейни истории, които не са погребани, само подтиснати и ще излязат наяве, за да се наместят пластовете на едно по-истинско ниво и отношенията да станат ясни веднъж завинаги.
Преминаването на Сатурн през Везни е не по-маловажно, а в последния градус е напомнил и за предстоящата по-точна квадратура, когато стъпи в Скорпион. Всичко това ще бъде актуално в този период. 

И е в зависимост и от вашия избор. Процесът не е за ден или два, мъчителен, тъжен, отчайващ, но възобновяващ. Ти дай, каквото се иска от теб, като участник в изживяването на урока, а някой ден може да осъзнаеш, че всъщност нищо не си загубила от това, че по някакъв начин си била откъсната. Напротив. Преди това ще трябва да се справиш с емоциите, които всичко това предизвиква сега в теб.   

може би трябва да превъзмогнеш себе си!
Страдам за това, че съм била толкова непреклонна и горда, за да не му простя цяла година. Но няма как да се върна назад.

Точно така.

*

усмихната

• 24
  • Живей върху дъгата
« Отговор #13 -: Февруари 15, 2012, 03:17:12 pm »

Здравете!
Аз не изпитвам никави лоши чувства към баща си и съм готова да продължим там ,от където сме спрели.Може би и аз се тревожа,че ще изпуснем много години през които ,е можело да споделим много моменти.Още преди да се очуждим окончателно отношенията ни не бяха много..като на баща и дъщеря.Той се ожени повторно и и още тогава нещата се закучиха.Прехвърли отговорностите си на майка си -де факто аз ходех при родителите му ,а не при него,за него достатъчна грижа беше издръжката,която пак майка му ми връчваше.Не си спомням да ми се е обадил по тел.,или да се поинтересувал как съм(лежала съм в болница с анафилатичен щок и той пак не дойде),не е идвал на родителска среща и куп примери още. Вината за това окончателно прекъсване ,мисля има и неговата майка-доста властна жена,готова на всичко да го предпази дори от ситуации,които биха му помогнали да порасне.
Плод на повторния му брак е прекрасният ми брат,който много обичам,но не познавам достатъчно.Детето искаше като по-малко да се виждаме и сме го правили през главата на баща ни.Помня първият път-доведе го майката на баща ни-хвърли се на врата ми,облян в сълзи и ме стискаше толкова силно...беше отделил от паричките си за училище ,за да купи на бебето,т.е дъщеря ми,шоколад-тогава той беше на 9г.!Виждали сме се  след това,но винаги тайно.Всички имат един особен страх ли,респект ли да го нарека,от баща ми-особен човек е.Прабаба ми живее с тях и е доста възрастна и болна,тя ме гледаше като малка и много се обичаме,но и нея не мога да виждам.Когато се чуем по телефона все плаче и ме пита"Защо стана така?"Тези неща не мога да преглътна все още.Майка ми е един много добър и духовен човек и ме е научила да не тая лоши чувства и да прощавам,винаги да давам шанс ,защото човек се променя-някой за години,други за часове.Не разбрах какво искаш да кажеш  с това да се превъзмогна?Пак казвам -аз не му се сърдя.По-скоро той вижда в мен провала си на съпруг и баща и за това е изпаднал в избирателна амнезия относно мен:))),а и се издигна доста в професията си ,та може би дори е изпитвал срам от това,че дъщеря му е родила дете на 18 години и без брак(спомням си,че не беше ме споменал на едно от работните си места.наложи се да ходим с майка ми там за едни документи и от там казаха,че той не е декларирал друго дете освен сина си???).Твърдял,че не може да ми прости,че съм направила неговата грешка-оженил се е рано и този брак не е просъществувал дълго.Но според мен един аборт можеше да донесе много неща,за които аз да не мога да си простя цял живот. Моите деца не са го виждали никога,за което съжалявам и се надявам все някога той да омекне и това да се промени.Видяхме се когато бях бременна с второто си дете и му предложих да се видим,но той не се обади.Попитах го "Защо?",а той каза,че"така се получават нещата между хората понякога."Не искам да нахалствам и да го притискам-всеки трябва да има правото на свободен избор.След тази среща гневът и болката,разочарованието,обидата изчезнаха.Остана само въпросът-Какво ли щеше да е ако беше различно?
Dragon Lady,благодаря ти,че споделяш нещо толкова лично,оценявам го!
Съжалявам за това,че не си имала повече време с баща си!Били са две години,две години обич,взаимност,близост и топлина.Ако погледнем от този ъгъл ,две години пълни с тези емоции не са достатъчни,но са много пълноценни и прекрасни,особено ако вече си помъдрял и можеш да ги оцениш!
sunrain,
иска ми се да прекъсна прехвърлянето на вина.Иска ми се да направя нужното,но не знам как да открия кое е то.От написаното от теб разбирам,че това си е било заложено още от раждането ми,или греша?
Притеснява ме фактът,че тези неща(всеки встъпва във връзка с багажа си от миналото) се отразяват на моите отношения със мъжът ми.Обичаме се,но някак не гледаме в една посока и сме много различни.За това бях качила и неговата карта,за да погледнете има ли нещо,което да прави отношенията ни невъзможни или прекалено сложни,за да продължат дълго.Не знам дали проблемите ни не са в моето съзнание,минало и неудовлетворение.Чудя се-Лош човек ли съм?Труден?Затворен в собствените си проблеми и вързан към миналото?Обичам природата,животните,искам и опитвам да помогна където и с каквото мога,имам много приятели,но се дъня точно там ,където е най-важно-семейството ми.Иска ми се да се справя и да отгледаме децата ни така,както аз не бях гледана-в разбирателство,хармония и много любов.Ох стана много дълго и объркано,по-скоро с психоаналитичен привкус,за което се извинявам!
За първи път говоря толкова открито за тези неща и ви благодаря от сърце за отговорите,съветите и протегнатата ръка!
Поздрави!

*

усмихната

• 24
  • Живей върху дъгата
« Отговор #14 -: Февруари 15, 2012, 03:52:41 pm »
И мъжа ти ли е бил зодия Близнаци?

Слънце в 8-ми дом може да показва точно липсващ баща или да има неясноти, около бащата, някаква родова карма. А и факта, че е във Водолей засилва нещата.

Чудя се дали бащата или дядото на баща ти някога са направили същото, което ти и баща ти сте направили? Или нещо със сходен резултат.

Според мен факта, че той има знака Лъв на върха на 12-ти дом покзава, че и той е имал проблеми, свързани с липсващ баща. Така ли е?
Здравей!
Да,зодия близнаци и и той.И той е с труден характер,студен е,а  и той разчита на майка си така,както баща ми(в смисъл,че е малко безотговорен).
Бащата на баща ми е много отговорен и грижовен-прекрасен човек!Поне на пръв поглед са много здраво и голямо семейство-живеят заедно 4 поколения (за втори поглед не знам,защото за тези неща там не се говори).За прадядо ми майка ми казва,че е бил съден от народният съд и е починал в следствие на побоите нанесени в затвора.Бил също като дядо ми-добър,благ и интелигентен човек),странно но никой не ми е говорил за него,а аз не съм се замисляла,защото него го е нямало в живота ми.Нито снимка,нищо.
Така че,не ги е изоставил по своя воля,но дядо ми е расъл без баща също.Всъшност той имаше и брат,но той почина на около 50 години и не беше създал семейство,за съжаление.

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Февруари 15, 2012, 04:05:46 pm »
мога само да ти кажа, че не си единствена с проблеми в семейството. ние имахме имотна карма, но майка ми се осъзна малко преди да умре. А ние, тримата - аз, сестра ми и брат дори и за миг не сме си и помисляли, че можем да се скараме заради имоти. Но е обидно. Винаги щях да питая обида, ако майка ми не беше се осъзнала и беше лишила мен и сестра ми изцяло от наследството, което ни се полага. И тука въобще не става дума за материалните неща. Но всичко това ни се пада да го изживеем и то е заложено в нашия хороскоп. Това са нашите уроци и докато не минем през тях, няма как да израснем и да продължим напред.

В случай като този е нужно човек да намери начин да се справи с чувството на отхвърляне.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

усмихната

• 24
  • Живей върху дъгата
« Отговор #16 -: Февруари 15, 2012, 04:22:42 pm »
мога само да ти кажа, че не си единствена с проблеми в семейството. ние имахме имотна карма, но майка ми се осъзна малко преди да умре. А ние, тримата - аз, сестра ми и брат дори и за миг не сме си и помисляли, че можем да се скараме заради имоти. Но е обидно. Винаги щях да питая обида, ако майка ми не беше се осъзнала и беше лишила мен и сестра ми изцяло от наследството, което ни се полага. И тука въобще не става дума за материалните неща. Но всичко това ни се пада да го изживеем и то е заложено в нашия хороскоп. Това са нашите уроци и докато не минем през тях, няма как да израснем и да продължим напред.

В случай като този е нужно човек да намери начин да се справи с чувството на отхвърляне.
Абсолютно си права!
Дано да се справя и аз и да се прекъсне омагьосаният кръг.
А с последното изречение улучи право в целта-голям проблем ми е от както се помня.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #17 -: Февруари 15, 2012, 04:51:30 pm »
Късането на отношения с майката на детето, респективно и със самото дете, не е задължително да бъде от "безотговорност" или от егоизъм.

Двама от близките ми приятели са прекъснали отношения с майките на децата си, единият и със самото дете. Децата и мъжете, за които говоря са на по-млада възраст от тези, за които се говори по-горе.

Понякога - отношенията в една двойка достигат необозрими мутации. И в такъв случай - и двамата имат вина. Не е логично някак да се търси грешка само в единия.

С времето тези отношения и конфликти се пренасят и върху детето. Особено ако единият от родителите, в случая - майката - го играе "мила, духовна, добра, истинка майка" и в същото време от ранна възраст е склонна да дикриминира другия родител в очите на детето.

Неизбежно вторият по веригата има избор:

1. Борба до смърт със страхотен манипулатор на среща, всичко това на главата на детето

2. Просто да се чупи и да се пробва другаде.

Така си мисля аз.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #18 -: Февруари 15, 2012, 05:03:59 pm »
Тъй като и аз съм в сходна ситуация, ще се намеся в разговора. Единствената ми забележка ще е: ЗНАЙТЕ, ЧЕ МЕДАЛЪТ ИМА ДВЕ СТРАНИ.
Усмихната, била си на 19, като си скъсала отношения с баща си. Ти също си била част от тези отношения, затова не обвинявай само него.
Прия, аз съм манипулатор в очите на бившия ми, но пък за мен той постъпи безотговорно, ангажира се с детето ни само с издръжката и заради родителите си, тоест провали и на двама ни с детето живота и после ми каза само "случва се".
Всички знаем, че се случва, но, когато после не са ти помагали и са ти казали "оправяй се сама, това дете си е твое", нещата не са само до погледа на единия родител, а и на другия. Защото въпросите "защо татко си гледа другите деца, а мен не" остават за мен, не за него. И отговора ми се възприема като манипулация, само защото не отговаря на изискванията на другия.

Хора, нека се загледаме в астрологията, защото такива неща се случват с всички, без значение дали всички имат вина или само някои от участниците.  :blink:
Ако някой не ме иска, аз не се натискам. Ако не става, не става.... Всеки си носи отговорност за решенията. Вие може друго да правите, друга гледна точка. Затова ги има тези отношения, защото всички сме различни.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Февруари 15, 2012, 06:06:17 pm »
Понякога - отношенията в една двойка достигат необозрими мутации. И в такъв случай - и двамата имат вина. Не е логично някак да се търси грешка само в единия.

Правилно. За всяка "игра" са нужни двама.